Lubelskie programy żużlowe

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
KrzyÅ›
Junior

#201 Postautor: KrzyÅ› » 10 kwietnia 2005, o 20:39

5 zł za kilka stron paieru to rozbój w biały dzień (ostatni program który za taką cenę nabyłem).

p.s.
Siwek weź jeszcze kasę za korzystanie z chlewo-kibla...

Snys
Zawodowiec

#202 Postautor: Snys » 10 kwietnia 2005, o 20:41

Mozna prosic o stronke gdzie sÄ… programy z AKTUALNYMI tabelami do druku ??

Awatar użytkownika
Fokus

#203 Postautor: Fokus » 11 kwietnia 2005, o 08:32

Snys pisze:Mozna prosic o stronke gdzie sÄ… programy z AKTUALNYMI tabelami do druku ??
Sprawdź tutaj http://serwisy.byd.com.pl/private/speedwayzone/
Obrazek02.04.2005 Ten Dzień Zapamiętam Na Zawsze

peterix
Szkółkowicz

#204 Postautor: peterix » 11 kwietnia 2005, o 08:48

Dołożono do programu całkiem fajną okładkę tylko technicznie coś chyba nie zagrało do końca. Ale na pewno nie była ona warta dodatkowych 3 złotych. Materiały "do poczytania" co najwyżej średnie. Na dodatek panie w kasach miały problem z wydawaniem reszty przez co rosła kolejka. Jestem za obniżeniem ceny do 4 zł skoro już muszą być droższe. Bilety OK :)
NIGDY WIĘCEJ 2-giej LIGI!
Jestem przeciw - dymom, zadymom i serpentynom

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#205 Postautor: mikas » 11 kwietnia 2005, o 09:01

Fakt programy za drogie, maksymalna cena to 4zł. i tyle jeszcze jestem w stanie zapłacić mając świadomość,że to i tak chyba by było za dużo.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Czarek
Trener

#206 Postautor: Czarek » 11 kwietnia 2005, o 09:05

Ja już nie kupię tego szmatławca za 5 zł. Ciekawe ile programów się sprzedało.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#207 Postautor: Lublin_Fan » 11 kwietnia 2005, o 09:10

Postaramy się cos z tym zrobić. Na pierwszy ogień pójdzie jego cena. Spróbujemy coś wynegocjować, ale czy sie uda to juz gwarancji nie daję. Wydrukowane programy zobaczyłem dopiero w niedziele i przyznam, że jakoś wydruku jest ch*** przez te rozmazujące się kolory. W dodatku jak się (niestety po fakcie) dowiedziałem drukował je niezły przewalacz :?.

Zdjęć na pewno będzie mniej i postaramy sie żeby poziom programu rósł a przede wszystkich spadła jest cena. No i dajcie nam drugą szansę, bo jest to pierwsza od niepamiętnych czasów (albo i od zawsze) inicjatywa zrobienia sensownego programu. Pomysł narodził się jeszcze we wrześniu i od samego początku mamy z nim pod góre bo na około jest pełno ludzi w stylu "pies ogrodnika".

No i pytanie odnoście treści: co chcielibyście zobaczyć/przeczytać w tym programie??

Ps. Niestety, ale na zmianę tabeli biegów szans nie ma.

Pozdr.

Awatar użytkownika
prt
Junior
Kontakt:

#208 Postautor: prt » 11 kwietnia 2005, o 09:16

oka, Lublin_Fanie,
szanse dam Wam na pewno choc srodze sie zawiodlem, bo mialy byc zmiany a sa one tak naprawde kosmetyczne a i pojawilo sie tez pare bledow - taka niespodzianka, tak?
kupie kolejny program za 5 PLN, trudno, niech bedzie moja strata :lol: , ale tylko pod warunkiem, ze ktos wspolodpowiedzialny za ich stworzenie juz po ich wydrukowaniu napisze tu na forum: ile stron, jaki papier, co zawiera, ile jest bledow w srodku, ile jest przebarwien. na tej podstawie sam rozwaze, czy cokolwiek zostalo poprawione i kupie program. to chyba uczciwe postawienie sprawy.
skoro nie mam mozliwosci obejrzenia zakupowanego produktu podczas samego zakupu (a powinienem miec!) to chociaz chcialbym wczesniej znac opinie "producenta".

Centrum Konferencyjne BENSIP. Miejsce Spotkań.

http://www.bensip.pl
http://www.sport.bensip.pl

Restauracja-Bar. Przyjęcia Okolicznościowe. Transmisje sportowe na żywo.
Szkolenia. Konferencje. Imprezy integracyjne.

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#209 Postautor: grzesieck » 11 kwietnia 2005, o 09:21

i zrobcie cos z tymi bledami w koncu, bo u mnie w 8 biegu jechal Piszcz z Piszczem... tzn. pewnie u wszystkich, nie tylko u mnie :wink:

Program nie jest warty 5zł...
METHANOL ADVENTURE TEAM

Danio

#210 Postautor: Danio » 11 kwietnia 2005, o 09:24

Jakość oraz ilość stron nie adekwatna ceny!! Rozbój w biały dzień!
Dodatkowe pare kartek na dodatek fatalnie wydrukowane jakieś zamazane są warte 3 zł - moim zdaniem nie :!: :!:

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#211 Postautor: Lublin_Fan » 11 kwietnia 2005, o 09:26

Metalliczny ja sie pytam (i Ciebie i wszystkich) co chcesz przyczytać/ zobaczyć w programie. Ben nerwów i z sensem.

Ps. Poprawianie błedów w tabeli biegów i jakość druku to nie moja brocha.

Pozdr.

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#212 Postautor: mikas » 11 kwietnia 2005, o 09:31

Napiszcie co chcecie żeby w programie znalazło sie pod względem merytorycznym?? Postaramy się spełnić Wasze prośby.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#213 Postautor: kdsz » 11 kwietnia 2005, o 09:43

Obiecałem, że się wypowiem na temat nowego programu jak zobaczę na własne oczy, więc.....

Zaczyna siÄ™ nawet dobrze – bardzo Å‚adna okÅ‚adka, niezÅ‚ej jakoÅ›ci papier..... I to tyle pochwaÅ‚.

Minusy:

Druk wewnątrz rozjeżdża się, robiąc wrażenie strasznego dziadostwa i tzw. odpieprzu.

Wciąż ta sama, niewygodna, tabela biegów. Czemu nie może być tak jak w caÅ‚ym kraju – jedna tabela i tylko symbole pól startowych w dwóch rzÄ™dach? Czemu? Czy ktoÅ› mi to Å‚askawie wyjaÅ›ni? Czemu tak wÄ…ska jest tabela z nazwiskiem zawodnika w tabeli ze skÅ‚adami? Przecież gdy nastÄ™puje zmiana w skÅ‚adzie, to nie ma miejsca by to gdzieÅ› wpisać.

Papier jest taki jak dawniej, więc nie rozumiem, czemu ten program tyle kosztuje? Stosując Waszą logikę, aż strach pomyśleć, ile powinny kosztować pisma komputerowe czy motoryzacyjne? Oczywiście zdaję sobie sprawę, że analogia tutaj jest niewielka, jednak nie aż tak mała, żebyśmy za papier gazetowy musieli płacić 5 zł!

Zawartość merytoryczna. Niestety tu mam najwiÄ™cej zastrzeżeÅ„. MiaÅ‚o być „coÅ› do poczytania” a tu niestety sÄ… 4 zdania na krzyż i upchana masa zdjęć. Kompletnie bez sensu! Czy naprawdÄ™ nie można napisać coÅ› lepszego i dÅ‚uższego nt. treningów czy obozu w Krsko? Pogadajcie z Luckim73, na pewno potrafiÅ‚by ze skÄ…pych informacji jakie posiada, sklecić porzÄ…dne wypracowanie ;) i mówiÄ™ to bez ironii w Jego kierunku.

Generalnie program to porażka. Cena w żaden sposób nie odzwierciedla zawartoÅ›ci i widzÄ™ tylko 2 wyjÅ›cia – albo bardziej popracujcie nad jakoÅ›ciÄ…, treÅ›ciÄ… i wygodÄ… użytkowania, albo zejdźcie z ceny. Zejdźcie mocno, przynajmniej do 3 zÅ‚. Bo ja za 5 zÅ‚ tego wiÄ™cej nie kupiÄ™. Sorry

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#214 Postautor: mikas » 11 kwietnia 2005, o 09:53

kdsz pisze:
Wciąż ta sama, niewygodna, tabela biegów. Czemu nie może być tak jak w caÅ‚ym kraju – jedna tabela i tylko symbole pól startowych w dwóch rzÄ™dach? Czemu? Czy ktoÅ› mi to Å‚askawie wyjaÅ›ni?

Tabela biegów musi niestety taka być, bo są to wymagania sponsorów sponsorujących poszczególne biegi.Takie klub podpial umowy i nie da się tego przeskoczyć w żaden sposób.

Zawartość merytoryczna. Niestety tu mam najwięcej zastrzeżeń.

Kdsz to napisz o czym chciałbyś przeczytać,co ma być w programie. Czekamy na propozycje.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#215 Postautor: kdsz » 11 kwietnia 2005, o 10:15

Milion rzeczy można umieścić w programie.
- Opisy treningów i zawodów w których uczestniczyły nasze asy [np. mecze Focusa i Jensena w Anglii], ale porządne!!!! To co przeczytałem wczoraj było po prostu żenujące. Cztery zdania?! Postarajcie się bardziej
- Historia meczów, z sięgnięciem do archiwum
- Sylwetki zawodników drużyny przeciwnej
- Statystyki i tabele [oczywiście zdaję sobie sprawę, że przed inauguracją nie dało się tego zrobić]
- Terminarz zawodów drużynowych i indywidualnych
- Wypowiedzi nie tylko zawodników ale też tzw. „dziaÅ‚aczy”
- Opinie kibiców [choćby z tego forum]
- Opis zmian w regulaminie – spodziewaÅ‚em siÄ™, że znajdzie siÄ™ już w pierwszym programie. PomyliÅ‚em siÄ™......

Awatar użytkownika
GRISZA
Szkółkowicz
Kontakt:

#216 Postautor: GRISZA » 11 kwietnia 2005, o 10:23

Moim zdaniem program jest warty co najwyżej połowętej ceny. Za piątaka powinien być porządny program,an porządnym papierze z porządną merytoryczna zawartością.
A tutaj co ?
1.Błedy -PawełBaran itp.
2.Koszmarna tabela biegów.
3.Papier !

Albo cena 2 zl albo trzeba dużo poprawić !
Czasem aż oczy bolą patrzeć, jak się przemęcza dla naszego klubu, prezes Półtorak Marta, naszego klubu „Marma”. Ciągle pracuje! Wszystkiego przypilnuje i jeszcze inni, niektórzy, wtykają jej szpilki. To nie ludzie – to wilki!

meesha
Trener
Kontakt:

#217 Postautor: meesha » 11 kwietnia 2005, o 10:57

Gawrzyk pisze:Dla osob które codzeinnie są na forum, czytają stronę i oglądają galerię nie będzie to szczegolna rewelacja, ale innym powinny się spodobać.
I tu jest właśnie cały pies pogrzebany, dla internautów śledzących na bieżąco "co w trawie piszczy" ciężko jest wymyślić coś o czym już nie przeczytali albo zdjęć, których jeszcze nie widzieli. Ale pamiętajcie o jednej rzeczy - jeszcze nie wszyscy mają Internet :!:

PS. Czasem nawet Gawrzyk ma racjÄ™ :wink: 8)
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
zdzisio
Kontakt:

#218 Postautor: zdzisio » 11 kwietnia 2005, o 13:17

Witam
Jak dlamnie to moglo by byc troche wiecej informacji o gosciach a nie tylko jedna strona zrobil bym jeszcze tabele i najbliszy mecz jaki jest u nas a tak to jest luz i troche zadrogo

Metalliczny
Senior
Kontakt:

#219 Postautor: Metalliczny » 11 kwietnia 2005, o 13:29

Otóż cóż chciałbym zobaczyć - po pierwsze można było przedstawić sylwetki naszych nowych zawodników - był tylko Focus, ale kumpelka, która ze mną pierwszy raz przyszła, pytała się kto jest Jensen - czy dobry, czy nie. Opis drużyny gości też do kitu - bo ograniczono się do tego, jakie zmiany w tym sezonie przeprowadzono, może trochę historii (jak to było za LKŻ)? Podobnie jak KDSZ uważam, że można wprowadzić szersze relacje z treningów, zawodów w których biorą udział nasze "asy". nie wszyscy chodzą na treningi i myślę że te 6-8 linijek tekstu można sklecić po 2-3 dniowych treningach. Można w każdym programie wprowadzać erminarz, tzn. kto z kim w danym tygodniu jeździ - nie każdy jest na bierząco i nie każdy zna terminarz spotkań na pamięć. Dobry pomysł był z tekstem o fan clubie - duży plus za to. Sceptycznie jestem nastawiony co do cytowania forum, ale wyważone opinie (Gelo, Dudi, Grzesieck, Lublin_Fan, mikas i inni) można by wrzucić. To tyle. jak coś mi przyjdzie do głowy to dopisze.
Aha - nie przejmucie się krytyką - to dobrze, że próbujecie i bardzo dobrze, że pytacie nas, kibiców, co byśmy chcieli. Życzę wytrwałości i sukcesów. pozdrawiam.

Awatar użytkownika
papi
Trener

#220 Postautor: papi » 11 kwietnia 2005, o 21:49

pamiętam jeszcze za czasow LKZ-u byly naprawde niezle programy, bo byla tabela i rozklad kolejki, a to jest kluczowe, natomiast umieszczanie informacji o punktacji i kolorach kaskow druzyny gosci i gospodarzy :? , po co to komu skoto wszyscy to wiedzą, poza tym wlasnie jakosc papieru i przejrzystosc, ale juz powiedziales, ze z tym ostatnim nic sie nie da zrobic, a szkoda, bo to troche utrudnia wypelnianie, ale skoro tak byc musi to niech bedzie, fajnie byloby tez zobaczyc jakies wywiady i troche ciekawsze informacje o naszym zawodniku, pozdro :wink:

sledzio

#221 Postautor: sledzio » 11 kwietnia 2005, o 22:54

program do kitu jest na mase i szkoda ze takie cos jest za 5 zł myślałem ze bedzie około 20 kartek a nie dodane 4 strony i ma grać ale niestety to nie nadaje się nawet na 3 zł !!!

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#222 Postautor: Cz@rek » 11 kwietnia 2005, o 23:23

W programach nie ma co sie rozpisywać,to nie książka,a jak chce sobie
poczytać to kupuje Tygodnik Żużlowy.Powinny być krótkie opisy szczególnie
nowych zawodników,zdjęcia (np:z ostatnich zawodów),aktualna tabela
ligowa,terminy koleinych spotkań i cena ,nie większa niź 4 zł.

Awatar użytkownika
wojtek_78
Szkółkowicz

#223 Postautor: wojtek_78 » 11 kwietnia 2005, o 23:44

papi pisze:[...]natomiast umieszczanie informacji o punktacji i kolorach kaskow druzyny gosci i gospodarzy :? , po co to komu skoto wszyscy to wiedzÄ…

Art. 54 Regulaminu Zawodów Motocyklowych na Torach Żużlowych pkt 2
"Dla każdych zawodów powinien być wydany program zawodów, podający między innymi
...
i) zasady punktacji
..."

Awatar użytkownika
papi
Trener

#224 Postautor: papi » 12 kwietnia 2005, o 08:27

wojtek_78 pisze:
papi pisze:[...]natomiast umieszczanie informacji o punktacji i kolorach kaskow druzyny gosci i gospodarzy :? , po co to komu skoto wszyscy to wiedzÄ…

Art. 54 Regulaminu Zawodów Motocyklowych na Torach Żużlowych pkt 2
"Dla każdych zawodów powinien być wydany program zawodów, podający między innymi
...
i) zasady punktacji
..."

no to sorry, bo nie wiedzialem tego, ale nie zmienia to faktu, ze jest to totalną głupotą, bo chyba wszyscy o tym wiedzą

Ylipulli

#225 Postautor: Ylipulli » 13 kwietnia 2005, o 15:03

WIECEJ PROGRAMU NA ZUZEL NIE KUPIE :!: :!: MAKSYMALNIE PROGRAM POWINIEN KOSZTOWAC 2 ZŁ I ANI GROSZA WIĘCEJ :!: TO JEST ROZBÓJ W BIAŁY DZIEŃ :!: TYGODNIK ZUZLOWY , KTÓRY JEST 2 RAZY WIEKSZY I MA 48 STRON KOSZTUJE 3,30 :!: PALNIJCIE SIĘ SOLIDNIE W ŁEB ZA TEN IDIOTYCZNY POMYSŁ ! :!: :!: :!:
PS. Na mecz z GKM GrudziÄ…dz zrobie sobie program na kompie :!: