Motor Lublin - KSM Krosno 07.08.2011

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

Re: Motor Lublin - KSM Krosno 07.08.2011

#201 Postautor: Gelo » 8 sierpnia 2011, o 09:33

Zbyszek podpadł meczem w Pile niestety. Chyba dopadł go syndrom - "ide do 2 ligi i nie musze nic robic - jakos to bedzie bo tam same ogórki jezdzą". Stead mnie jednak nie przekonał - nie jest w formie z ubiegłego sezonu - a tak jak pojechał z Krosnem - z powodzeniem zrobiłby Zbyszek, Puzon czy Fierlej. Trener ma nie lada problem.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#202 Postautor: istred » 8 sierpnia 2011, o 09:47

Chyba dopadł go syndrom - "ide do 2 ligi i nie musze nic robic - jakos to bedzie bo tam same ogórki jezdzą".
Pewnie trochę tak.
Ale nie można zapominać, że mega napieraczem Suchecki nigdy nie był. To leszcz, który za juniora nie błyszczał, ale na siłę kontynuuje karierę.
Gdyby nie KSM, to by pewnie nikt u nas o nim nie pomyślał.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#203 Postautor: Gelo » 8 sierpnia 2011, o 09:59

niemniej - ma juz zasluge na ten sezon - wygral nam mecz w Opolu, co wobec tego ze bijemy sie o 3 miejsce moze miec dla nas najwieksze znaczenie.

Awatar użytkownika
Bozena
Senior

#204 Postautor: Bozena » 8 sierpnia 2011, o 10:34

Gelo pisze:Zbyszek podpadł meczem w Pile niestety. Chyba dopadł go syndrom - "ide do 2 ligi i nie musze nic robic - jakos to bedzie bo tam same ogórki jezdzą". Stead mnie jednak nie przekonał - nie jest w formie z ubiegłego sezonu - a tak jak pojechał z Krosnem - z powodzeniem zrobiłby Zbyszek, Puzon czy Fierlej. Trener ma nie lada problem.

W Pile podpadli też inni z Woodwardem na czele. Przykro było nam, czyli około 50 osobowej grupce z Lublina patrzeć na wyczyny naszych żużlowców. Kiedy myśli się o awansie wygrywa się na wyjazdach, albo przynajmniej osiąga się wyniki na styku.
Co do wczorajszego meczu jestem zawiedziona postawą Steada. Czekaliśmy na jakieś wzmocnienie , ale ja tu tego wzmocnienia w jego osobie po wczorajszej jeździe nie widzę.Myślę, że nie gorzej pojechałby z Krosnem (poza wymienionymi) również Tomek Piszcz. Mecz nudny, może za wyjątkiem biegów w składzie z Borysem Miturskim. Oprawa i doping na poziomie meczu (brakowało Grzesia i innych, co dawało się odczuć).Całe torby folii stały bezużytecznie 8) Na plus jazda Borewicza. Zresztą zawsze cieszy, gdy ktoś się przynajmniej stara. Nie to co w Pile:(

Sztyvny
Szkółkowicz

#205 Postautor: Sztyvny » 8 sierpnia 2011, o 11:15

Mecz nudny i ogolnie rzecz biorac - nie nastraja optymizmem, jesli chodzi o naszego "potencjalnie najlepszego" Steada.

Woodwart i Proctor poza zasiegiem, ale w kontekscie ostatniego wystepu w Pile pokazalo to tylko bardzo dobitnie, jak slabe bylo wczoraj Krosno.
Cieszyc moze, ze Karol Baran wygrywal starty, bo poczynaniaa na dystansie z takim rywalem ciezko w ogole brac pod uwage. No chyba, ze popatrzymy na Steada, ktory przez 3 kolka nie byl w stanie objechac przeciwnika, blokujac jednoczesnie Proctora (ktory zeby bylo ciekawiej, potrzebowal raptem pol kolka, zeby pyknac tego samego rywala i Steada na dokladke).
Ogolnie rzecz biorac - Stead pojechal bardzo slabo. 2 wygrane biegi tego nie zmieniaja, bo prawda jest taka, ze rywali w nich nie mial zadnych. Gdyby jechali tam jacys w miare sensowni zawodnicy, to prawdopodobnie tez bylaby kicha. A to, ze nie jezdzil u nas na torze, nie tlumaczy go w najmniejszym stopniu. Pokazuje jedynie, ze skoro przegral ze slabymi zawodnikami z Krosna (ktorzy tez u nas nie jezdzili), to w Ostrowie, przeciw lepszym (i spasowanym pod swoj tor) zawodnikom, prawdopodobnie nie bedzie mial czego szukac. Ale jesli trener sie na niego zdecyduje, to mam nadzieje, ze nie mam racji :)

Borowicz to taki sam poziom jak Lukaszewski i gwarantuje podobne wyniki. Mamy wiec 2 przecietnych juniorow z minimalnym ksm, ktorym jesli podpasuje tor, moga cos ugrac. W sumie nienajgorzej - prawdopodobnie lepiej niz z juniorem zagranicznym za 6,5.

Warto zwrocic uwage na jedna sprawe, a mianowicie kwestie Puzona i Barana.

Puzon nie jechal zadnego latwego meczu, oprocz pierwszego, z Rownem, ktory do spolki z Proctorem wlasnie on nam wygral. Potem spotkania na wyjezdzie i mecz z Ostrowem u siebie, gdzie prezentowal sie tak sobie. Z kolei Karol jechal w wiekszosci latwych spotkan, gdzie mogl "pokazac sie", po wpadkach z silnymi druzynami.

Szkoda, ze w tym meczu nie znalazlo sie miejsce w skladzie dla obu, bo mozna byloby zobaczyc, jak wypadna przeciwko rywalowi podobnej klasy. No ale - decyzja trenera, on chyba najlepiej wie, co bedzie mialo najlepsze przelozenie na dobry wynik druzyny.

Awatar użytkownika
yamahaR1
Senior

#206 Postautor: yamahaR1 » 8 sierpnia 2011, o 11:26

Może i Stead liderem nie będzie ale swoje 8pkt wszędzie dorzuci. Lepsze to niż Puszakowski, który jest tylko człowiekiem i Suchecki, który albo będzie miał defekt albo się przewróci. Trzeba nam Malitowskiego na Ostrów i nic więcej wykombinować się tu nie da. Chyba, że jakiś cud się stanie i Auty przyjedzie na trening z jakimiś rakietami i zleje wszystkich, ale tyle szczęścia to my nie mamy.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#207 Postautor: istred » 8 sierpnia 2011, o 11:44

Może i Stead liderem nie będzie ale swoje 8pkt wszędzie dorzuci. Lepsze to niż Puszakowski, który jest tylko człowiekiem
Dobrze, że Stead jest cyborgiem - ci zawsze mają łatwiej, niż tylko "człowieki".
Chyba, że jakiś cud się stanie i Auty przyjedzie na trening z jakimiś rakietami i zleje wszystkich, ale tyle szczęścia to my nie mamy.
Stead wypróbowany, to miejsce 'ostatniej nadziei białych' zajmuje ostatni niewypróbowany - Auty :)

Też uważam, że trochę mało sprawiedliwe jest wystawianie teraz Barana, który spieprzył nam prawie cały sezon (szczęście w nieszczęściu to sytuacja Poznania, dzięki któremu zachowujemy szansę na awans), a dostaje "szansę" w najłatwiejszych meczach sezonu. Nie dość, że nachapał się przed sezonem i nie zainwestował w sprzęt, to dostaje jeszcze możliwość zarobienia łatwej kasy na największych drugoligowych ogórkach na domowym torze.
Ale kto powiedział, że ma być sprawiedliwie? Trzeba wybierać opcje najkorzystniejsze dla drużyny, nie koniecznie sprawiedliwe.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#208 Postautor: Gelo » 8 sierpnia 2011, o 12:53

w takim meczu jak w Ostrowie argument sprawiedliwie czy niesprawiedliwie mozna włozyc miedzy bajki. Tam trzeba rzucić wszystko co mamy najlepsze - bez zadnych kalkulacji. Niestety - mimo, że mam alergie na pewne zachowania Karola i mam żal za to, że "przebimbał" dotychczasowe mecze - ten facet ma wciaz taki talent, ze w takim Ostrowie przy dobrym trafieniu z przelozeniem moze być niełapany. A Puzon zdaje sie z kazdym tygodniem słabnie z formą, chociaz nawet nie zaczął z górnej półki. Pytanie zasadnicze dla trenera - kto ma jechać z czwórki: Stead, Suchecki, Piszcz,. Fierlej (dla mnie kolejnosc nieprzypadkowa).

Sztyvny
Szkółkowicz

#209 Postautor: Sztyvny » 8 sierpnia 2011, o 12:54

Może i Stead liderem nie będzie ale swoje 8pkt wszędzie dorzuci

A skad ta pewnosc? Wczoraj przegral z Miturskim (ok, do przelkniecia) i z Knappem, ktory jedyne punkty wywalczyl wlasnie na Steadzie i Borowiczu (chociaz gdyby bieg trwal o jedno okrazenie dluzej, to byla realna szansa, ze mlody dalby rade go objechac). W konfrontacji z zawodnikami jadacymi u siebie (a wiec znajacymi tor) i dysponujacymi lepszym sprzetem i forma (o co w porownaniu do zawodnikow Krosna nietrudno) jakos tych jego "8 punktow wszedzie" nie widze.

Nie zmienia to jednak faktu, ze dysponujac tymi zawodnikami ktorymi dysponujemy, po prostu nie ma dla niego sensownej alternatywy (Puzon za wysoki ksm, a zawodnicy z 2,5 niestety, ale lepiej od Steada raczej nie pojada).

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#210 Postautor: kilar » 8 sierpnia 2011, o 13:35

Wg mnie wczorajszy sklad seniorski jest na ten moment optymalny. Predzej Stead sie poprawi niz Pusz czy Suchecki zaskoczy.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#211 Postautor: istred » 8 sierpnia 2011, o 13:43

Pytanie zasadnicze dla trenera - kto ma jechać z czwórki: Stead, Suchecki, Piszcz,. Fierlej (dla mnie kolejnosc nieprzypadkowa).

Chyba jednak Stead jest zdecydowanie najpewniejszy. Gość nie jest (i nigdy nie był, bo ostatni sezon można potraktować jako wyskok) takim napieraczem jak wielu sobie wyobrażało, ale - mimo kiepskiego (jak piszecie) wczorajszego meczu - jest w stanie robić +10 wszędzie i prezentować się nie gorzej niż Proctor czy Woodward, czego o pozostałej trójce powiedzieć nie można.
Problem jest w pozostałej trójce.
Jak dla mnie Fierlej odpada na wstępie. Gość nigdy nie osiągnął choćby przeciętnych wyników, dodatkowo x lat nie jeździł, więc nie ma najmniejszych podstaw żeby sądzić, że będzie przywoził jakiekolwiek punkty, o byciu lepszym od Sucheckiego czy Piszcza tym bardziej.
Pozostają Suchecki i Piszcz. Po Sucheckim wiadomo czego można się spodziewać - niewiele, choć jest ułamek szansy, że trafi mu się drugi taki mecz jak w Opolu.
Bardzo żałuję, że nie dano szansy Piszczowi. Gość pokazuje, że bardzo mu zależy (czego o pozostałych naszych zawodnikach powiedzieć nie można), umiejętności też posiada... pytanie tylko o sprzęt i blokadę psychiczną.
Myślę, że właśnie z Piszcza moglibyśmy mieć największy pożytek. W Ostrowie potrafił objeżdżać Jędrzejaka, więc przy dobrym sprzęcie i niezłych startach jakie prezentuje byłaby naprawdę spora szansa na jakieś punkty...

PS. Nie mam pojęcia dlaczego przyszło mi do głowy, że z tej czwórki trzeba wybrać dwóch :)

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#212 Postautor: grzesieck » 8 sierpnia 2011, o 14:10

istred pisze:Bardzo żałuję, że nie dano szansy Piszczowi.

v Równe:
12. Tomasz Piszcz - 1 (0,1,-,-,-)

v Piła:
10. Tomasz Piszcz - 3+2 (2*,w/2min,1*,0)
METHANOL ADVENTURE TEAM

jerry78
Trener

#213 Postautor: jerry78 » 8 sierpnia 2011, o 14:28

grzesiek
Szkółkowicz
Kontakt:

#214 Postautor: grzesiek » 8 sierpnia 2011, o 14:34

No to teraz dopiera trener ma o czym rozmyślać. Wydaje mi się że mecz w Ostrowie to będzie jeden wielki strzał na oślep.
Stead- tragedia, miał zwyżkę formy teraz dołuje - na Ostrów z taka formą totalnie niepotrzebny
Baran -oleje trening przed ostrowem, bo stwierdzi że trudno tam o punkty będzie i lepiej nie pojechac w meczu !
Puszakowski- bardzo niepewny, sam nie wiem co o nim myśleć, pierwsze biegi w meczy jak armata, i tak samo na treningach a pozniej cieniuje, troche za małojak na 9,5 ksm.
Suchy - ten koles mnie najbardziej zadziwia, jak można mieć mega zwyżkę formy na jeden miesiąc a później lipa lipa lipa
Woodword- Wydaje się,że nada najpewniejszy nasz zawodnik
Proctor -mam wrażenie że jest coraz lepszy, coraz pewniejsze punkty i coraz lepsza jazda.
Miesiąc -Wygląda na to że łapie coraz lepszą formę i oby do Ostrowa był w jej pełni.
Młodzieżowcy- jak juz to ktoś napisał Malitowski musi pojechać na Ostrów

Wychodzi z tego ze Stead, Baran, Suchecki i Puszakowski powinni walczyć o to jedno wolne miejsce w druzynie. ale...... Stead tu na trening nie przyjedzie bo ma nas daleko i głęboko w poważaniu, Baran hmmm jestem jego największym przeciwnikiem , Puszak i Suchecki chyba jednak najsłabsi na tą chwilę. Więc wychodzi na Barana. o nie! :(
NA ZAWSZE WIERNI !!!

CHCESZ DOSTAĆ BILET NA MECZ?? ZAJRZYJ NA NASZ FANPAGE
https://www.facebook.com/ncplusfelicitylublin/

Nasz Salon NC+ w FELICITY w sezonie 2019 będzie wspierał Lubelski Żużel

https://www.facebook.com/Kamery-Lublin/

Awatar użytkownika
manjolo
Junior
Kontakt:

#215 Postautor: manjolo » 8 sierpnia 2011, o 14:35

omg, obejrzałem wywiady i poziom dziennikarstwa w itvl to jest jakaś farsa :shock:

ta kobieta chyba pierwszy raz była na żużlu i zadawała po prostu idiotyczne pytania, a jej jedynym atutem, zdaje się, jest dobra angielszczyzna.
motoru brum

jerry78
Trener

#216 Postautor: jerry78 » 8 sierpnia 2011, o 14:45

O ile się nie mylę, to ta kobieta nie jest pracownikiem itvl, tylko właśnie tłumaczką trenera Dzikowskiego, a zawodowo nauczycielką angielskiego. Pewnie wyrwali ją z zaskoczenia do przeprowadzenia wywiadu, a brak doświadczenia w tłumaczeniu na żywo, trema i nieznajomość tematu żużlowego robi swoje.
Ostatnio zmieniony 8 sierpnia 2011, o 14:58 przez jerry78, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#217 Postautor: grzesieck » 8 sierpnia 2011, o 14:52

no ale angielski na poziomie 349852038523945982365 razy wyzszym niz w TVP Sport oraz C+ :]
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#218 Postautor: RadeKas » 8 sierpnia 2011, o 14:55

Dokladnie, lepsze to niz dziennikarze z C+ i TVP, ktorzy nie tylko, czesto, zadaja idiotyczne pytania, ale jeszcze robia to kaleczac jezyk.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#219 Postautor: grzesieck » 8 sierpnia 2011, o 15:01

ja ostatnio stalem sie jeszcze wiekszym fanem Łukasza Benza, szczegolnie cenie sobie jego wywiady z polskimi zawodnikami, trenerami i dzialaczami, zawsze rozpoczynaja sie 2-minutowym wstepem, w ktorych Łukasz opowiada straaaasznie duzo ciekawych i zwiazanych z wywiadem historyjek, np. wczoraj przeprowadzal wywiad z Romanem Jankowskim na temat tego jak jest przygotowany tor i czy dadza rade odjechac zawody, zanim poznalem zdanie Jankesa na ten temat, zdazylem sie dowiedziec, ze Zagar i Gollob zjedli bardzo solidny obiad wczoraj...

zeby nie bylo OT, brac Borowicza do nas na nastepny sezon, chlopakowi podoba sie nasz tor i jestem przekonany, ze po kilku treningach wciagalby u nas Łukaszewskiego nosem
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
manjolo
Junior
Kontakt:

#220 Postautor: manjolo » 8 sierpnia 2011, o 15:12

przede wszystkim jakiś lepszy sprzęt by mu się przydał, bo co z tego, że próbował walczyć na dystansie i robił to całkiem nieźle, skoro nie miał odpowiedniej prędkości. ale jakiś tam talent posiada i jestem za.
motoru brum

max3
Zawodowiec

#221 Postautor: max3 » 8 sierpnia 2011, o 15:19

Stead po dwoch slabych biegach zmienil motocykl i wygrywal wszystkie starty ,osobiscie wystawilbym taki sam sklad na Opole i Ostrow .

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#222 Postautor: GIGI » 8 sierpnia 2011, o 15:50

to chyba już ktoś mówił w tym temacie 2-3 strony wczesniej

Awatar użytkownika
Chaser
Junior

#223 Postautor: Chaser » 8 sierpnia 2011, o 17:10

Po wywiadzie z Baranem wnioskuje, że tak samo jak Sprawka czyta forum ;) Ma sporo racji z tym, że jak się dobrze jeździ to jest się noszonym na rękach a jak idzie słabo to się go gnoi ale akurat teraz to go "gnoiliśmy" za to, że nie chciało mu się przyjeżdżać na treningi.

harry
Trener

#224 Postautor: harry » 8 sierpnia 2011, o 17:14

grzesiek pisze:Wychodzi z tego ze Stead, Baran, Suchecki i Puszakowski powinni walczyć o to jedno wolne miejsce w druzynie. ale...... Stead tu na trening nie przyjedzie bo ma nas daleko i głęboko w poważaniu, Baran hmmm jestem jego największym przeciwnikiem , Puszak i Suchecki chyba jednak najsłabsi na tą chwilę. Więc wychodzi na Barana. o nie! :(

To teraz seniorzy mają cztery miejsca w składzie? :shock:
Czy to Piszcz ma być tym pewniakiem do składu? A moze Firlej?
O ile się nie mylę, to ta kobieta nie jest pracownikiem itvl, tylko właśnie tłumaczką trenera Dzikowskiego, a zawodowo nauczycielką angielskiego. Pewnie wyrwali ją z zaskoczenia do przeprowadzenia wywiadu, a brak doświadczenia w tłumaczeniu na żywo, trema i nieznajomość tematu żużlowego robi swoje.

Dokładnie tak. Ale chyba zostanie na dłużej to się podciągnie w temacie żużla. Już chwyciła kilka specjalistycznych terminów. Będzie dobrze.
to chyba już ktoś mówił w tym temacie 2-3 strony wczesniej

Ja mówiłem, ale nikt nie zwrócił na to uwagi, to niech sobie dalej tworzą swoje teorie.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
Hayden
Trener

#225 Postautor: Hayden » 8 sierpnia 2011, o 17:22

Lepsza ta kobieta niz porywajacy glos red Kwieka
Motor mocny