Żużlowy happening pod lubelskim ratuszem

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
meesha
Trener
Kontakt:

Re: Żużlowy happening pod lubelskim ratuszem

#226 Postautor: meesha » 12 października 2008, o 12:05

Brakuje tylko slynnego domina w wykonaniu tego "efektownego technicznie zawodnika" :lol:
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Koper
Trener
Kontakt:

#227 Postautor: Koper » 12 października 2008, o 12:23

Niesamowicie efektownie to w Lublinie pocinał Fin Joonas Kylmaekorpi :)

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#228 Postautor: Torsen » 12 października 2008, o 21:06

Podobno żużel ma wrogów w mieście, więc weźcie pod uwagę takie rzeczy, jak ZAiKS (ktoś może donieść). W tym teledysku jest za co Was przeczołgać.

Manitou
Kadrowicz
Kontakt:

#229 Postautor: Manitou » 12 października 2008, o 21:19

1. Tak, tak drogi Torsenie. Juz widze jak te nagrania sa zarejestrowane w ZAiKSie.
2. Mimo Twojego czarnowidztwa, ktore tu uprawiasz - jesli uda sie reaktywowac lige - zapraszamy na mecze.

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#230 Postautor: Torsen » 12 października 2008, o 21:56

Red Hot Chili Peppers "By The Way" - cóż, obawiam się, że jest w Polsce chronione.
Nie wiem, skąd pomysł, że uprawiam jakieś czarnowidztwo. W Polsce rzeczywiście większość osób prawa autorskie traktuje z przymrużeniem oka, ale są tu też tacy, którzy ich egzekwowanie traktują całkiem serio (zwykle biorą za to pieniądze). A jeśli ma się wrogów, to może dobrze by było się zastanowić, czy warto się podstawiać. Publiczne odtwarzanie bez pozwolenia raczej nie mieści się w ramach dozwolonego użytku cudzych utworów.
Nie potrzebuję specjalnych zaproszeń na mecze, bo i tak na nie chodzę, ale miło, że o mnie pomyślałeś.
Pozdrawiam

meesha
Trener
Kontakt:

#231 Postautor: meesha » 12 października 2008, o 22:18

Wspominalem już o tym problemie podczas naszej ostatniej narady w sprawie happeningu ale zostaem olany :/

Moze lepiej jednak poszperac troche w necie i sciagnac jakis utwor jakiejs garazowej grupy, ktora takowy udostepnia bezplatnie i pozwoli na bezplatne publiczne odtwarzanie...
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
dannie
Trener
Kontakt:

#232 Postautor: dannie » 12 października 2008, o 23:13

To jeżeli się nie mylę wg tabeli stawek ZAiKS - będzie nas to kosztowało 14zł. Przy czym możemy to puszczać na... 20 plazmach 8)

http://www.zaiks.org.pl/portalzaiks//za ... .08_K1.pdf

I to chyba będzie taki wniosek:
http://www.zaiks.org.pl/portalzaiks/zas ... razowa.pdf
Obrazek

meesha
Trener
Kontakt:

#233 Postautor: meesha » 12 października 2008, o 23:32

14 zł plus VAT :P Ale nie wiem czy dodatkowo haraczu nie pobiera ZPAV i ktoś tam jeszcze :roll:

Koper
Trener
Kontakt:

#234 Postautor: Koper » 12 października 2008, o 23:34

dannie pisze:To jeżeli się nie mylę wg tabeli stawek ZAiKS - będzie nas to kosztowało 14zł. Przy czym możemy to puszczać na... 20 plazmach 8)

http://www.zaiks.org.pl/portalzaiks//za ... .08_K1.pdf

Tylko ktos tym musialby sie zając, tzn. wplacic itd. (czy mialoby to byc z budzetu o ktorym byla mowa w czasie zebrania, tego nie wiem, tym bardziej ze ja nigdy formalnie do fanklubu nie nalezalem, czy tez potrzebna jakas dodatkowa zrzuta kasy na happening w biezacym tygodniu, bo rzeczywiscie warto tez wykorzystac pomysl z zakupem żółto-biało-zielonych baloników, była mowa tez o cukierkach, i jesli chcemy aby byly wydrukowane ulotki kolorowe, te z 4 zdjeciami powiedzmy w nakladzie 500 sztuk to tez trzeba za to zaplacic bo oferta gratisowego wydrukowania jest juz nieaktualna)

Co do emisji materiałów zawsze jest opcja puszczania materiałow nagranych amatorska kamerą, lub takiego teledysku bez podkladu dzwiekowego w postaci utworu za ktory trzeba placic ZAiKSowi.

Jesli chodzi o mnie to ja jutro ide zanieść Zawiadomienie o zgromadzeniu publicznym z terminem: piątek, 17 października, godzina 15.00.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#235 Postautor: Cooper » 12 października 2008, o 23:40

Ale ja juz mowilem jak to mozna prosto rozwiazac, wystarczy podjechac samochodem, odkrecic wszystkei szyby i podklad muzyczny puscic z glosnikow samochodowych. Nikt nikomu nie zabrania puszczac muzy glosno w samochodzie, no chyba ze ZAIKS zacznie scigac wszystkich zimnolokciowcow 8)
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Koper
Trener
Kontakt:

#236 Postautor: Koper » 13 października 2008, o 00:07

I narazić sie na zaszczękowanie koła przez straż miejska :)

meesha
Trener
Kontakt:

#237 Postautor: meesha » 13 października 2008, o 01:21

warto tez wykorzystac pomysl z zakupem żółto-biało-zielonych baloników

Falubaz to magia :lol: Koper, Ciebie ostatniego bym podejrzewal, ze moze Cie ona opetac. A jednak 8)

Koper
Trener
Kontakt:

#238 Postautor: Koper » 13 października 2008, o 09:30

Nie każdą pomyłkę, przejęzyczenie, czy zapomnienie należy analizować w świetle teorii Freuda, jednak spłycone założenie, że "czasem prawda wychodzi na jaw w najbardziej żenujących i niespodziewanych okolicznościach", ze względu na swój dramatyczny charakter, jest bardzo popularne w świadomości społecznej.

W codziennym języku pojęcia "freudowska pomyłka" używa się do opisania pomyłek zdradzających prawdziwe motywy mówiącego.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Czynno%C5% ... %C5%82kowa

Ale ja naprawde nie mam nic wspolnego z Falubazem, a ostatnio na derbach Lubuskich siedziałem w sektorze Stali Gorzów!!!

:)

Mateusz111
Junior

#239 Postautor: Mateusz111 » 13 października 2008, o 12:48

Dzisiaj u mnie w szkole rozdawali 'darmowe' bilety na motocross w niedziele, chociaz chyba wjazd i tak jest za darmo :D i tak sobie pomyslalem, ze mozna podczas happeningu rozdawac, czy też sprzedawać jakies bilety z rabatem...

Koper
Trener
Kontakt:

#240 Postautor: Koper » 13 października 2008, o 12:59

Odpowiedni dokument o happeningu na 17 października, godzina 15.00 jest już w lubelskim ratuszu.

Koper
Trener
Kontakt:

#242 Postautor: Koper » 13 października 2008, o 14:28

Ma byc w lepszej jakości, wersję DVD-PAL (16:9) Dannie ma nagrać na płytę i bedzie gotowa do wykorzystania w czasie happeningu.

Awatar użytkownika
dannie
Trener
Kontakt:

#243 Postautor: dannie » 13 października 2008, o 14:29

Dziękuje za miłe słowa :)

Jakoś oczywiście będzie dużo lepsza. Po pierwsze to będzie w skali 16:9 czyli do tej plazmowej. Do tego rozdzielczość to 700 coś tam na 500 coś tam ;) Na kompie wygląda spoko także i na TV powinno.

Męczę się jeszcze z MENU DVD żeby ono było jako takie (z info o turnieju) i żeby co kilka minut włączać teledyski (przydadzą się chwilowe przerwy a głupio, żeby na ekranie wtedy nic nie było albo, żeby były jakieś okienka odtwarzacza). Mam nadzieję, że już ominąłem pewne trudności :)

Na DVD będzie ten teledysk, bieg z udziałem Joonasa z meczu ze Stalą (jako taki przerywnik) i teledysku Geesta nr 2.

Co do ZAiKS to jeżeli rzeczywiście okaże się, że kosztuje to te 16 czy 17zł to spoko. Z piotrusssem to pokryjemy ( ;) ). Tylko muszę się zorientować gdzie i jak to załatwić. I czy da się to zrobić "od ręki" bo mam tylko czas jutro. Od środy mnie nie ma :?

Tylko sprawa formalna... Koper, na kogo zgłosiłeś zgromadzenie? Bo dobrze byłoby na tą samą osobę zgłosić i to w ZAiKSie. Głupio, żebym pisał na siebie jak mnie tam w ogóle nie będzie...
Obrazek

Awatar użytkownika
dannie
Trener
Kontakt:

#245 Postautor: dannie » 13 października 2008, o 14:41

Dzwoniłem do Pani z ZAiKSu w Lublinie.
Oczywiście Pani zajmującej się "akurat tym" już nie było w pracy ale ma do mnie jutro zadzwonić. Jakby co to czas na wniesienie opłaty to najczęściej 14 dni.

No nic... czekam na info...
Co do osoby, na która to będzie podpisane to jeszcze będziemy w kontakcie. Zobaczymy jakie są wymagania. W sumie to ona będzie musiała ten papier podpisać ;) Może namówię piotrusssa to od ręki podpisałbym umowę :D

Trochę mnie to niepokoi:

Wykorzystanie utworów w wybranej przez Państwa działalności wymaga uzyskania zgody uprawnionych. W wypadku utworów autorów polskich reprezentowanych przez ZAiKS zgodę taką można uzyskać za pośrednictwem naszego Stowarzyszenia. Bliższe informacje można uzyskać w biurze dyrekcji generalnej Stowarzyszenia kontaktując się z jedną z niżej wymienionych osób...

...ale liczę, że nie będziemy dzwonić w tej sprawie do RHCP :lol:
Obrazek

Awatar użytkownika
Marun
Junior

#247 Postautor: Marun » 13 października 2008, o 14:58

http://www.ratujemylubelskizuzel.yoyo.pl/ <-- z poprawionymi tam duperelami :P możecie już reklamować tą stronkę :)

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#248 Postautor: Cooper » 13 października 2008, o 15:54

A czy podstawowka wchodzi na niedzielne zawody zuzlowe za darmo? Bo moze by oplakatowac wszystkie podstawowki dolaczajac na kazdym plakacie naklejke "wstep gratis dla podstawowek", cos w tym stylu. Nie ma co, trzeba wytoczyc na przeciw KM Cross najciezsze dziala 8)
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

K.A.M.I.L.
Zawodowiec
Kontakt:

#249 Postautor: K.A.M.I.L. » 13 października 2008, o 16:15

MOTOR LUBLIN

Awatar użytkownika
Hans
Trener

#250 Postautor: Hans » 13 października 2008, o 16:46