Pozaligowe występy lubelskich zawodników
Re: Pozaligowe występy lubelskich zawodników
Jazdy dużo każdy zawodnik posiada, ostatnio w jednym z wywiadów słyszałem gdzie Dawid mówił że ma mało jazdy.
Robert zawsze dużo startował oby nie był bardzo zmęczony chodź to jego zawód on lubi to robić więc nie bójmy się o niego. Niech się rozwija to taka nasza perełka :)
Oby tylko nam nie dowalili wczesnej godziny meczu w Gnieźnie rewanżowego bo z Dyneburga do Gniezna to prawie 12h na kołach jazdy bo pewnie wtedy na styk by byli na miejscu.
Robert zawsze dużo startował oby nie był bardzo zmęczony chodź to jego zawód on lubi to robić więc nie bójmy się o niego. Niech się rozwija to taka nasza perełka :)
Oby tylko nam nie dowalili wczesnej godziny meczu w Gnieźnie rewanżowego bo z Dyneburga do Gniezna to prawie 12h na kołach jazdy bo pewnie wtedy na styk by byli na miejscu.
-
Prokurator
Lubelska runda DMPJ według terminarza tych rozgrywek jest przewidziana na 19 czerwca. Tego samego dnia, o godz. 17:00 kadra Polski gra pierwszy mecz na MŚ w Rosji z Senegalem. Żeby obejrzeć oba wydarzenia to turniej w Lublinie powinien rozpocząć się najpóźniej o 14:00. Pozostaje jeszcze nadzieja, że tego dnia będzie padać i zawody juniorów zostaną odwołane.
Bober dzisiaj w Czestochowie DMPJ jednak na sztukę po dwóch startach( t,w/2min).Trochę wstyd.Borczuch to zrezygnował kolejny raz z przygody z żużlem po ubiegłorocznej przygodzie z Wandą?
Lampart i Peroń nie awansowali do finału MMPPK.Zabrakło dwóch punktów.Szkoda upadku Emila z parą z Czestochowy gdy Wiktor prowadził
- MikeMistrz
- Senior
Zawody tego pokroju nie są zbyt istotne, ale przy zdrowym Oskarze spokojnie mogliśmy się pokusić o medal.
Niby nie istotne, bo to nie liga, a jednak medal na szczeblu ogólnopolskim. Medal, którego w żadnych tego typu nieistotnych zawodach drużyna z Lublina nie zdobyła od kilkudziesięciu lat.
Tym bardziej szkoda, bo w tym roku mogli spokojnie o medal zawalczyć.
Każdemu jego Everest...
No i Lambert przywiózł Dudka z Janowskim.
- MikeMistrz
- Senior
Na osłodę jeśli chodzi o występy naszych, Lambert wbił gwóźdź do trumny naszej reprezentacji. :D
To jeszcze do kompletu - na rozkładzie też mistrz świata Jason Doyle.
PS. Tłumy we Wrocławiu
PS. Tłumy we Wrocławiu
Ładnie jedzie Robert. Ale jak to mówił Tai tor jest dobrze podlany i jemu to pasuje, dobrze wiemy że Robert też to lubi :-)
Mistrzowie Polski sialalalala :-) 22' 23' 24'
To co? Smolińskiego do Motoru?
Widać Robert spokojnie by się odnalazł w ekstraligowym towarzystwie.
Edit: No no, Smoła też nieźle jedzie.
Edit: No no, Smoła też nieźle jedzie.
- MikeMistrz
- Senior
Występ Polaków dzisiaj to jakaś kpina, szczególnie Dudka. Dla Roberta oczywiście wielkie brawa. Jak to działa z tym finałowym biegiem decydującym o mistrzostwie ? Sumuje się punkty z obu turniejów i jadą dwie najlepsze drużyny?
Jeździjmy więcej na betonach, pozwalajmy komisarzom toru ubijać, a potem przychodzi do takich zawodów jak dzisiejsze gdzie za tor są odpowiedzialni Anglicy i zajmujemy przedostatnie miejsce po pierwszym dniu. Kiedyś na you tube oglądałem MŚP z 1989, dzisiaj miałem podobne odczucia. Tylko, że wtedy odstawaliśmy sprzętowo od reszty świata. Dzisiaj to kompletnie niedopasowanie.
Z tego co się domyślam to punkty z obu dni są sumowane. Najlepszy zespół jedzie od razu w finale. Drugi i trzeci mają baraż o miejsce w finale.
Z tego co się domyślam to punkty z obu dni są sumowane. Najlepszy zespół jedzie od razu w finale. Drugi i trzeci mają baraż o miejsce w finale.
Robert pokazał dzisiaj kawał dobrego żużla. Ale nie sposób nie pochwalić Smolinskiego. Walczył, wyprzedzał, był skuteczny. Jestem pod wrażeniem jazdy i jednego i drugiego. Szczerze mówiąc liczyłem na dobry występ Lamberta i się nie zawiodłem. Natomiast Smolinski duże, naprawdę duże zaskoczenie na plus. Co do naszych, no cóż porażka. A już przeszkadzanie Janosia młodemu Drabikowi to podręcznikowy przykład jak się jeździć nie powinno.
MOTOR LUBLIN
https://m.youtube.com/watch?v=XbqPNpyee80
https://m.youtube.com/watch?v=XbqPNpyee80
^^^Bo to są pary tylko z nazwy,tam niewielu w ogóle potrafi jeździć parą. A jeśli już wrócono do parowych mistrzostw to dlaczego od razu wykreślono Word Cup? Przecież to są zupełnie dwie różne imprezy.
Czy tylko dla mnie "nasi" to Lambert?
Może jakiś dziwny jestem ale ta formuła bardzo mi się podoba, może oprócz dziwnych zasad z biegiem finałowym i przewaga zawodników z miejsc 2-3.
Tylko obawiam się, że po tych zawodach wartość Roberta znacznie wzrosła i po sezonie już nie pół, ale cała ekstraliga się na niego rzuci.
Może jakiś dziwny jestem ale ta formuła bardzo mi się podoba, może oprócz dziwnych zasad z biegiem finałowym i przewaga zawodników z miejsc 2-3.
Tylko obawiam się, że po tych zawodach wartość Roberta znacznie wzrosła i po sezonie już nie pół, ale cała ekstraliga się na niego rzuci.
^^^Na to jest tylko jedna rada-trzeba awansować do ekstraligi a z naszym budżetem myślę że wtedy też nie będzie źle ;)
https://m.sportowefakty.wp.pl/zuzel/rel ... -w-rybniku
"KSM Krosno w Rybniku reprezentował będzie tylko Krystian Stefanów, Daniel Bajor i Konrad Stec nie wezmą udziału w zawodach. Oprócz tego przy ul. Gliwickiej nie ma Oskara Bobera."
"KSM Krosno w Rybniku reprezentował będzie tylko Krystian Stefanów, Daniel Bajor i Konrad Stec nie wezmą udziału w zawodach. Oprócz tego przy ul. Gliwickiej nie ma Oskara Bobera."
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
Perez pisze:https://m.sportowefakty.wp.pl/zuzel/relacja/87388/iii-runda-dmpj-w-rybniku
gdzie są lubelscy juniorzy szkoleni tak intensywnie w szkółce lubelskiej ( gdzie są zawodnicy którzy licencje zdobyli na sztukę ) naprawdę wstyd dla osób zajmującej się szkółką aby po trzech latach szkolenia do zawodów młodzieżowych wystawiać nie pełny skład !!!
simona pisze:Perez pisze:https://m.sportowefakty.wp.pl/zuzel/relacja/87388/iii-runda-dmpj-w-rybniku
gdzie są lubelscy juniorzy szkoleni tak intensywnie w szkółce lubelskiej ( gdzie są zawodnicy którzy licencje zdobyli na sztukę ) naprawdę wstyd dla osób zajmującej się szkółką aby po trzech latach szkolenia do zawodów młodzieżowych wystawiać nie pełny skład !!!
Brzeziński i Włodarczyk zakończyli już swoją przygodę bo mają już po 22 lata.Jedynym który został jest Borczuch i nie wiem czemu nie startuje. Nasuwa się tylko pytanie po co wypozyczono Kuromonowa.
Jeżeli wiadomo było ze nie jedzie Oskar to gdzie jest Eryk? Uk?
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
Troszke zle to wyglada, ze nie ma nikogo w rezerwie, ale klub uznal ze nie chce blokowac Mackowi mozliwosci jazdy a tej by nie mial przy braku kontuzji Oskara.
Prawda jest taka ze wole jednego Emila niz 4 juniorow z czasow Tz-u razem wzietych.( nie liczac niedoszlego IMSJ ) ;)
Prawda jest taka ze wole jednego Emila niz 4 juniorow z czasow Tz-u razem wzietych.( nie liczac niedoszlego IMSJ ) ;)
Perez pisze:Jeżeli wiadomo było ze nie jedzie Oskar to gdzie jest Eryk? Uk?
Ciekawa sprawa z naszym lubelskim tarnowskim anglikiem
Jeszcze nieco ponad tydzień temu był ogłoszony w składzie na DMPJ
https://www.pzm.pl/pliki/komunikat/gksz ... 442018.pdf
a w komunikacie z wczoraj już go nie ma
https://www.pzm.pl/pliki/komunikat/gksz ... 492018.pdf