Motor Lublin w sezonie 2019

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Zaratustra
Kadrowicz

Re: Motor Lublin w sezonie 2019

#2351 Postautor: Zaratustra » 1 listopada 2018, o 23:59

Chciałoby się powiedzieć "no i w pi**u" wylądował" :evil: Kilka rzeczy dalej mi jednak nie pasuje i przyznam, że mam duży mętlik w głowie. Ale po kolei:

-> odchodzi Oskar, więc jeszcze jednego seniora na bank brakuje (w to, że Lampart lub Miesiąc pójdzie na wypożyczenie i doczekamy się dwóch transferów już mi trudno uwierzyć w tym momencie)
-> nie ogłoszono trenera, chociaż zwykle dobrze poinformowany jerry napisał, że jest przyklepany (dlaczego?)
-> informacja "skład na początku okienka" sugeruje, że ktoś jeszcze dołączy. Kwestia, czy doczekamy się czegoś spektakularnego, czy też powalczymy jeszcze o kolejnego młodego gniewnego (na przykład pokroju Thomsena)

Od jutra zaczną spływać kolejne informacje, zarówno z naszego klubu, jak i od rywali.

Na tę chwilę brawo dla klubu za Michelsena. Gdyby był chociaż jeden "lider", to zakładając dalszy rozwój Lamberta, W.Lamparta i właśnie Michelsena, można powalczyć.

Talmai
Junior

#2352 Postautor: Talmai » 2 listopada 2018, o 00:06

RadeKas pisze:a Bjerre to niewiele lepszy (o ile w ogóle) poziom od Mikkelsena.

Michelsena jeśli już.
Bjerre w Grudziądzu jest jednym z pięciu.
W Lublinie byłby na papierze nr 1 bo nikogo bardziej pewnego nie ma. Jest skład wybitnie życzeniowy.
Transfer Duńczyka jest istotny bo (przy niewielkim wsparciu wymianą kevlara na Rolnickiego) właściwie zamyka możliwość spuszczenia GKM jeśli nie będą mieć kontuzji.

Mamy zawodników z pierwszej ligi.
Na chłodno, fakty są takie, że ostatnio (przez wiele sezonów) tylko paru żużlowców z tej ligi naprawdę odpaliło w SE, w tym chyba tylko dwóch od razu na dobre:

Doyle - tu trafiło akurat na wyjątkowego kozaka, który gdy już zdobył dobry sprzęt to w krótkim czasie omal dwukrotnie nie został mistrzem świata

Grisza - trochę naciągane, bo wiadomo było jak jeździ, zanim na dobre związał się z Ekstraligą, więc to nie była jakaś niespodzianka in plus

Kildemand, Watt - szybko w SE odpalili, ale szybko się posypali, ten pierwszy głównie przez kontuzje i swoją wagę

Lebedevs - na upartego można go wcisnąć, w pierwszym sezonie miewal mecze gdy ciągnął zespół, ale za to już w kolejnym miał problem ze zdobyciem punktu i poszedł na wypożyczenie

Jamróg - chyba najbardziej udany polski przeskok ligowy ostatnich lat, ale za utrzymanie tej średniej chyba nikt nie postawi złotówki.

Większość zawodników potrzebuje rozjezdzenia w SE. Dopiero potem stają się napieraczami bądź solidnymi grajkami. Tak było z Madsenem, Artiomem, Woźniakiem, Milikiem i wieloma innymi.
Liczenie że nasi pierwszoligowcy zaczną wygrywać już w najbliższym sezonie jest kiepsko uzasadnione. Ale całkiem możliwe że zostaną w niej i w przyszłości odegrają znaczące role

Awatar użytkownika
ptgt
Senior

#2353 Postautor: ptgt » 2 listopada 2018, o 00:08

Flagg pisze:Jakiej armaty? Skoro oferowaliśmy Worynie 8/16 to z automatu zakładamy, ze Lambert jest przewidziany do pierwszego składu. Razem z Jonssonem i Michelsenem. Wiec dla Woffindenow/Pedersenów i innych Vaculików miejsca brak. Wiec Twoja teoria jest nietrafiona.

Na dzień dzisiejszy mamy 6 seniorów więc w składzie pojawi się Paweł lub Dawid. W przypadku transferu Kacpra, najprawdopodobniej zrezygnowalibyśmy z usług tego pierwszego i o miejsce w składzie walczyłby Dawid (ewentualnie Zengi), właśnie z Woryną. No chyba, że uważasz że Woryna to półka niżej od Dawida/Pawła. Dodatkowo posiadanie dwóch zawodników poniżej 23 lat pozwoliłoby nam na manewry taktyczne na wypadek kontuzji.
#NajśmieszniejszaLigaŚwiata

LukaPzn

#2354 Postautor: LukaPzn » 2 listopada 2018, o 00:10

Dobry wieczór Forumowicze , przez Wasze marudzenie musiałem konto założyć ! Od kliku lat mieszkam w Poznaniu ( jestem lublinianinem ) i kibicuje PSŻ oglądając bardzo często problemy z zrobieniem łuku ( pamięta te czasy z Lublina , niestety ) , kupuje karnety chodzę na mecze i cieszę się z każdego sukcesu mojej 2-giej drużyny . Moja przygoda z żużlem zaczęła się od pamiętnego 1990 i debiutu HN :-) od tamtej pory zawsze z Lublinem czy srebro czy kolejne upadki !!! Nawet nie zdajecie sobie sprawy jak moi poznańscy znajomi z zachwytem mówią o Lublinie od tamtego roku , Lublin to moje miasto , Motor to mój klub , ostanie 2 lata były fantastyczne , a kolejny pod względem sportowym będzie jeszcze lepszy :-) .A skład , życzę p. Prezesowi ( i sobie i kibicom ) kolejnych sukcesów ( dla mnie utrzymanie ) , ale pomyślcie MM w ostatnim sezonie 15 pkt w LBN , GZ świetny żużlowiec ( dawno nie mieliśmy takiego w składzie , witamy w LBN !!!! Nawet AJ w tamtym roku , choć bardzo cieszył ) , juniorzy super skład , seniorzy z poprzedniego roku naprawdę super ( dobrze się to oglądało :-)) , jest potencjał , jest znajomość toru ( dość specyficznego ) jak czytam , że po 1 biegu rywale się ułożą ( powodzenia rywalom życzę , nawet w finale e-ligi gwiazdy miały problemy na torach , które doskonale znają ) . Oczywiście mam nadzieję , ze uda się jeszcze zakontraktować jakiegoś żużlowca z doświadczeniem w e-lidzie .
A teraz prośba do kibiców Motoru ( dlatego postanowiłem napisać !!! ) przywitajcie Naszych potwierdzonych żużlowców w lubelskim stylu , czyli otwarcie i serdecznie , niech ich FB spuchnie od miłych i fajnych gestów , z tego słyniemy niech wszyscy chcą jeździć w LBN :-) , przestańcie napinać się z pseudo dziennikarzami , durniami z małych miasteczek ,którzy poza klubem żużlowym maja 3 ulice i jedno skrzyżowanie ( poza Wrockiem , Małomiasteczkowe towarzystwo w E-lidze ) , pokażmy to z czego słynie Lbn , moi znajomi , którzy dzięki mnie przejechali do Lbn są zachwyceni
. Liczę na walkę o awans do 1 ligi PSŻ i utrzymanie Motoru ,
GZ - cieszę się , ze będziesz jeździł dla Nas , MM - Danie chyba jeden z ukochanych kierunków żużlowych , Panowie dacie radę !!!

Zaratustra
Kadrowicz

#2355 Postautor: Zaratustra » 2 listopada 2018, o 00:14

Talmai pisze:Liczenie że nasi pierwszoligowcy zaczną wygrywać już w najbliższym sezonie jest kiepsko uzasadnione. Ale całkiem możliwe że zostaną w niej i w przyszłości odegrają znaczące role

No właśnie. Spodziewam się skutecznej i widowiskowej jazdy zarówno Michelsena, jak i Lamberta, a może nawet młodego Lamparta. Chodzi o to, by robili to wszyscy razem w każdym spotkaniu, a o to może być ciężko. Dla takich młodych gniewnych występy w klubie bez gwiazd są fajnym sposobem na pokazanie się, co niekoniecznie musi być jednoznaczne z odpowiednią ilością zwycięstw drużyny w lidze...

Awatar użytkownika
papi
Trener

#2356 Postautor: papi » 2 listopada 2018, o 00:17

Gelo pisze:Bardzo cieszy mnie Michelsen. Mamy trzeciego i czwartego zawodnika w Europie gdzie obiekt westchnień niektórych - KK był w czarnej d...ie. Mamy dwóch mlodych zawodników którzy są ciągle na fali wznoszącej. To że Michelsen miał kiepską średnią w ekstralidze nic nie znaczy. Teraz jest bardziej dojrzałym i lepszym żużlowcem. Nie ukrywam, że to moja największa nadzieja w naszym składzie na dziś.

ja z kolei jakoś ostrożnie podchodzę do SEC. Dla mnie to taki turniej pocieszenia, który jedni traktują w 100% poważnie, a inni jadą bo się zakwalifikowali.
Michelsen ma spory potencjał, ale zrobił w 1 lidze niewiele wyższą średnią niż KK w Elidze. Nie widziałem finału Elitserien, wiem że się zachwycałeś jazdą Duńczyka. Ale jak się spojrzy na średnią z całego sezonu (niecałe 1,7) to już tak różowo nie jest.

Torsen idealnie opisał odczucia po dzisiejszym dniu - słaby skład (choć tutaj wierzę, że zarząd zrobił wszystko co mógł) + fatalny termin przekazania informacji.
można rozbijać każdy skład na części pierwsze i mówić, że Iversen może pojechać jak w I części sezonu, że Łaguta pojechał sezon życia i go nie powtórzy, że Woźniak słaby, a Doyle nie przykłada się do ligi tak jak do GP itd. Ale na papierze wyglądamy marnie i jeśli nie będzie sensacji to dobrzy juniorzy nie zrobią nam wyniku. Oni mogą zniwelować niewielką stratę wśród seniorów, ale w pojedynkę zwycięstw nam nie dadzą

samba
Senior

#2357 Postautor: samba » 2 listopada 2018, o 00:18

Mi się wydaje, że Lamberta przekonaliśmy jedynie pewnym miejscem w składzie jako zawodnik zagraniczny bo pod 8 pewnie widziałoby go 3/4 ekstraligi i miałby z czego wybierać także wygląda na to, że zagraniczny skład teoretycznie mamy zamknięty. Dziwi jedynie fakt, że tak jak ktoś wcześniej napisał Worynie proponowaliśmy podobno numer 8, a nie pozycję drugiego polskiego seniora. To jednak zawodnik lepszy od Miesiąca i Lamparta (o ile te plotki o negocjacjach z Kacprem są prawdziwe).

P.S. Bardzo się cieszę z Michelsena. Po sezonie spędzonym na Gdańskim betonie i po tym co wyprawiał na Zygmuntowskich liczę, że się odnajdzie w EE :)

Flagg
Trener

#2358 Postautor: Flagg » 2 listopada 2018, o 00:18

Na dzień dzisiejszy mamy 6 seniorów więc w składzie pojawi się Paweł lub Dawid. W przypadku transferu Kacpra, najprawdopodobniej zrezygnowalibyśmy z usług tego pierwszego i o miejsce w składzie walczyłby Dawid (ewentualnie Zengi), właśnie z Woryną. No chyba, że uważasz że Woryna to półka niżej od Dawida/Pawła. Dodatkowo posiadanie dwóch zawodników poniżej 23 lat pozwoliłoby nam na manewry taktyczne na wypadek kontuzji.

Źle na to patrzysz. Mamy 6 seniorów, ale biorąc pod uwagę, że Lambert jedzie z 8/16./ Jeśli Woryna miałby startować pod 8/16, to gdzieś musisz upchnać Lamberta, Michelsena i Jonssona. Muszą startować pod numerami 1-5/9-13. Do tego masz Zengote, który w życiu nie przyszedłby do Lublina by walczyć o skład. Wiesz masz 4 miejsca zajęte. Zostaje jedno, właśnie dla Dawida/Pawła, których ewentualnie zastępowałby Woryna. Nie ma tu miejsca na armatę, chyba że polską. Woryna pod 8/16 nie liczyłby się do wymaganej liczby 4 Polaków w składzie.

P.S. Bardzo się cieszę z Michelsena. Po sezonie spędzonym na Gdańskim betonie i po tym co wyprawiał na Zygmuntowskich liczę, że się odnajdzie w EE :)

tak mnie cieszy Zengota. Poza KK to była najlepsza polska opcja z tych dostępnych. Robił już w Elidze 1.8, czyli średnią, do której zaden inny dostępny Polak (poza KK) nawet się nie zbliżył
Ostatnio zmieniony 2 listopada 2018, o 00:28 przez Flagg, łącznie zmieniany 1 raz.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
ptgt
Senior

#2359 Postautor: ptgt » 2 listopada 2018, o 00:28

Flagg pisze:Źle na to patrzysz. Mamy 6 seniorów, ale biorąc pod uwagę, że Lambert jedzie z 8/16./ Jeśli Woryna miałby startować pod 8/16, to gdzieś musisz upchnać Lamberta, Michelsena i Jonssona. Muszą startować pod numerami 1-5/9-13. Do tego masz Zengote, który w życiu nie przyszedłby do Lublina by walczyć o skład. Wiesz masz 4 miejsca zajęte. Zostaje jedno, właśnie dla Dawida/Pawła, których ewentualnie zastępowałby Woryna. Nie ma tu miejsca na armatę, chyba że polską.

Uwzględniam skład z RL i Kacprem pod 1-5, dlatego też piszę o przyjściu Kacpra kosztem Pawła i skład wyglądałby tak:

1.Zengota
2.Woryna/D.Lampart
3.Michelsen
4.Lambert
5.Jonsson

Z resztą nie mają sensu dywagacje bo Woryna przedłużył kontrakt.
Jeśli do składu dojdzie mocny 7 senior to i tak nieuniknionym jest wystawienie Lamberta pod 8.
Ostatnio zmieniony 2 listopada 2018, o 00:30 przez ptgt, łącznie zmieniany 1 raz.

Talmai
Junior

#2360 Postautor: Talmai » 2 listopada 2018, o 00:30

Wygrane Michelsena i Lamberta z Kasprzakiem w SEC są tyle warte co wygrane Lamparta czy Łełka w Pucharze MACEC. Już większym wykładnikiem jest średnia z Elitserien. SEC to zawody średniego prestiżu, jeden czy dwóch walczy o tytuł, ale większość testuje sprzęt

Flagg
Trener

#2361 Postautor: Flagg » 2 listopada 2018, o 00:31

ptgt pisze:Uwzględniam skład z RL i Kacprem pod 1-5, dlatego też piszę o przyjściu Kacpra kosztem Pawła i skład wyglądałby tak:

Nie rozumiem. Piszesz tak:

" Gdyby wykluczyć transfer "armaty" to nie oferowalibyśmy Worynie miejsca pod nr.8 i żegnali się z Klingiem/Oskarem."

A teraz wrzucasz Worynę pod 1-5/9-13. Takiego tematu nigdy nie było.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#2362 Postautor: Gelo » 2 listopada 2018, o 00:33

Papi - takie coś daje mi podstawy do optymizmu: https://m.sportowefakty.wp.pl/zuzel/rel ... na-malilla

rafir
Junior

#2363 Postautor: rafir » 2 listopada 2018, o 00:35

Wciąż są furtki dla wszystkich wariantów. W przypadku dojścia obcokrajowca, jedziemy kewlarem - Lambert z gwarancją startu od pierwszego biegu z pozycji rezerwowego. W przypadku dojścia KK - Miesiąca i Lamparta wysyłamy na ławę.

Awatar użytkownika
ptgt
Senior

#2364 Postautor: ptgt » 2 listopada 2018, o 00:37

@Flagg, faktycznie źle to sformułowałem, ale akurat dzisiaj jest to uzasadnione ;) Miałem na myśli to, że jeśli nikogo już nie zakontraktujemy to szkoda odpuszczonego tematu Woryny, a jeśli była tylko opcja Woryny pod 8 to jest szansa, że z kimś rozmawiamy bądź rozmawialiśmy ;)
Pozdro!

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#2365 Postautor: RadeKas » 2 listopada 2018, o 00:46

Gelo pisze:Papi - takie coś daje mi podstawy do optymizmu: https://m.sportowefakty.wp.pl/zuzel/rel ... na-malilla

A takie?

https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/relac ... na-malilla

Każdemu żużlowcowi znajdziemy świetne i słabe mecze. Żaden to dowód na jakość zawodnika.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Klops1
Senior

#2366 Postautor: Klops1 » 2 listopada 2018, o 01:11

Skoro nikt z kozaków nie chce do nas przyjść to chyba trzeba się przeprosić z sympatycznym Kalifornijczykiem.

Wszystko o nim napisano, można go lubić lub nie, ale w obecnej sytuacji na rynku wydaje się jedyną realną opcją na lidera. W GP do końca walczył o podium więc rolę udźwignie.

Ten jego Becker to w razie kontuzji też by się przydał. Choćby pod 8.

K.A.M.I.L.
Zawodowiec
Kontakt:

#2367 Postautor: K.A.M.I.L. » 2 listopada 2018, o 01:33

Mnie przypomina sie to marudzenie identycznie jak po meczu w Rybniku. Osobiscie jesli mialby to byc ostateczny sklad, to trzymam za cala druzyne mocno kciuki i bede ich dopingowal z calych sil. Tak samo jak wierzylem ze Motor da rade odrobic straty z Rybnika, tak i teraz wierze ze damy rade sie utrzymac. Nie moge pojac jednego, mamy listopad a wiekszosc juz postawila krzyzyk. To jest sport i wszystko a szczególnie w zuzlu moze sie zdarzyc.
Nie chce mi sie grzebać w temacie, ale kilkadziesiat stron wczesniej pisalem swoj sklad marzen na Ekstralige, bodajze brakuje tylko Woffindena.

Tak jak pisal Hans kilka stron wczesniej, nie moge sie doczekac terminarza zeby bookowac bilety lotnicze ;)

Na sam koniec, mam nadzieje ze wiekszosc bedzie musiala wszystko odszczekac w przyszlym roku ;)
MOTOR LUBLIN

Awatar użytkownika
pav4u
Szkółkowicz
Kontakt:

#2368 Postautor: pav4u » 2 listopada 2018, o 06:44

Jinxsior pisze:Po co z uporem maniaka powtarzacie o jednej rakiecie.Tarnow taką miał i nic im to nie dało ( oprócz długów) Mamy w miarę wyrównany skład i zajebistych juniorów. Nie można czytać tego biadolenia. Idę o zakład o dobre whisky ze Zengota I Michelsen beds w TOP 10 w przyszlym roku. Dziekuje dobranoc.

dobrze gada! mlody trofimow to bedzie objawienie zobaczycie

dobek
Senior

#2369 Postautor: dobek » 2 listopada 2018, o 06:56

Uuuuuu ale biadolenie! Jeszcze czas na transfery się nie skończył! Więc proszę poczekajmy.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#2370 Postautor: Gelo » 2 listopada 2018, o 06:57

RadeKas pisze:
Gelo pisze:Papi - takie coś daje mi podstawy do optymizmu: https://m.sportowefakty.wp.pl/zuzel/rel ... na-malilla

A takie?

Każdemu żużlowcowi znajdziemy świetne i słabe mecze. Żaden to dowód na jakość zawodnika.
Ja nie oceniam jakości zawodnika (co to znaczy i jakie kryteria przyjąć?) ale jego potencjał. Michelsena obserwuję od 4 lat i z każdym rokiem jest lepszy. Jeździ widowiskowo, agresywnie jako jedyny w sezonie trzasnął Jonssona po trasie w Lublinie. A to nie było łatwe. AJ obiera dobre ścieżki a nasz tor nie sprzyja wyprzedzaniom.
Ostatnio zmieniony 2 listopada 2018, o 07:37 przez Gelo, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
spokojny
Junior

#2371 Postautor: spokojny » 2 listopada 2018, o 07:31

Podejrzewam u nas wariant Toruński jeśli jest planowane jeszcze jakieś wzmocnienie. (czyli lambo pod 8 i wchodzi za kevlara. Michelsen ma gwarancje startów, AJ tak samo więc sklad:
1. Armata
2. Zengota
3. Mikkelsen
4. Polski kevlar
5. Jonsson
6. Lampart
7. Trofimov
8. Lambert

Bardzo do tej koncepcji pasuje mi Laguta. Na początku sezonu jedziemy z Lampartem/Miesiącem bo mają obiecane dostać szansę. Obaj nie radzą sobie w elidze i wchodzi kevlar (swoją szansę mieli) , a w miejsce armaty Laguta (wcześniej Lambert)

KibicUT

#2372 Postautor: KibicUT » 2 listopada 2018, o 07:44

Jinxsior pisze:Po co z uporem maniaka powtarzacie o jednej rakiecie.Tarnow taką miał i nic im to nie dało ( oprócz długów) Mamy w miarę wyrównany skład i zajebistych juniorów. Nie można czytać tego biadolenia. Idę o zakład o dobre whisky ze Zengota I Michelsen beds w TOP 10 w przyszlym roku. Dziekuje dobranoc.

My mieliśmy lidera Pedersena i średniaka Bjerre czy nam nic nie dało jednak te 10 punktów zdobyliśmy pośmiewiskiem ligi nie byliśmy i nie wiele nam brakło do utrzymania już mi się nie chce wspominać o błędach sędziowskich w meczu z Grudziądzem gdzie straciliśmy bonus,a cały sezon jechaliśmy praktycznie bez juniorki i jednego seniora bo Kildemand to był niewypał a jeśli chodzi o długi w klubie to pisano pierdoły wyssane z palca owszem zobowiązania były ale nie wynosiły one 3,5 mln złotych ale zostały spłacone,i nie zrobiły tego Azoty jak niektórzy sądzą,Zengota i Michelsen w top 10 zgadza się ale w 1 lidze.

Awatar użytkownika
Fantys
Zawodowiec

#2373 Postautor: Fantys » 2 listopada 2018, o 07:47

Skład nie powala ,ale trochę wiary nie zapoimnajcie że nazwiska nie jeżdżą . Wciąż liczę , że klub ogłosi razem z trenerem armate !

Awatar użytkownika
lombard
Senior

#2374 Postautor: lombard » 2 listopada 2018, o 07:59

Ogłoszenie wczoraj naszego składu jako pierwsi to majstersztyk. Skład dobry bez wyraźnego lidera na chwilę obecną. Naraziliśmy się wielu prezesom e-lipy bo sięgnęliśmy im po zawodników. Do tego podejrzewam, że wielu podbijało stawki naszym kosztem, bo wcale z nimi nie rozmawialiśmy a oni twierdzili "Lublin mi proponuje więcej". Skład ogłoszony=usta zamknięte. Teraz niech się objawia ze składem konkurencja. Czy będzie armata? Obserwujcie co ogłaszają inne konkurencyjne kluby. Podejrzewam, że do nas trafi ten...który będzie najdłużej zwlekał...Jak dojdzie Łaguta to będzie wisienka na torcie, ale, ponieważ ma on dług do spłacenia wobec Mrozka, myślę, że może to być jedno nazwisko i nie o Łagutę tu chodzi, choć pieniądze powinny być ewentualnie na obu...

bartollo
Senior

#2375 Postautor: bartollo » 2 listopada 2018, o 08:03

Gelo pisze:
RadeKas pisze:

A takie?

Ja nie oceniam jakości zawodnika (co to znaczy i jakie kryteria przyjąć?) ale jego potencjał. Michelsena obserwuję od 4 lat i z każdym rokiem jest lepszy. Jeździ widowiskowo, agresywnie jako jedyny w sezonie trzasnął Jonssona po trasie w Lublinie. A to nie było łatwe. AJ obiera dobre ścieżki a nasz tor nie sprzyja wyprzedzaniom.

Thomsen trzeasnal Jonssona po trasie. Michelaen wygral start z AJ i dowiozl.

Nie zaklinajmy rzeczywistosci. Ten sklad na te chwile gwarantuje pewny spadek. Jest slabszy nawet od Grudziadza bez Laguty gdzie maja Pawlickiego, Bjerre, Lindbaecka i Buczkowskiego.

O maly wlosa spadl sklad:
Dudek
Zengota
Jensen
Thorsel
Protasiewicz

Po Rybniku sie przejechali i to bez Dudka.