Senator Cugowski obiecuje wesprzeć TŻ

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#26 Postautor: Łoptymista » 27 września 2005, o 15:25

Lublin_Fan pisze:
Łoptymista pisze:Cugowski zna się na polityce tak jak mój lewy kapeć na gwiazdach.

Jak obserwuję sobie działania polityków (a w szczególności lubelskich) to mam wrażenie że naprawdę każdy jest w stanie zrobić dla nas więcej niż oni.
Chociaż itak to wszystko jedno wielkie g....

Pozdr.

Wybacz ale to argument w stylu "jak inni kradną to i ja będę". Inni są "be" to wybierzemy też "be", ale za to znanego.
Moim zdaniem kandydowanie Cugowskiego to dowód jego znudzenia życiem, albo zadufania w samym sobie.
Jesli chodzi o jego wybór to tragedia. Facet na niczym, co może mieć wpływ na działanie państwa, się nie zna. Chyba dopiero teraz zaczęło docierać do niego w co się wpakował. Czytałem kiedyś wywiad z K.C. w Przekroju, który do bólu odsłonił jego niekompetencję. Same chęci zmiany w kraju jeszcze z nikogo nie robią dobrego posła, senatora czy polityka. KC w orkiestrze braci Kaczyńskich miał jedno zadanie: robił za małpę lub mówiąc łagodniej żywą maskotkę. I tyle. Teraz na mnasz koszt będzie się woził do W-wy.

Awatar użytkownika
luCas
Kadrowicz

#27 Postautor: luCas » 27 września 2005, o 15:51

To prosze p. loptymisto o wymienienie kompetencji senatora i uzasadnienie, jakich warunkow i dlaczego nie spelnia p.Cugowski??
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski

lucki73
Kontakt:

#28 Postautor: lucki73 » 27 września 2005, o 16:28

Łoptymista pisze:
Lublin_Fan pisze:
Łoptymista pisze:Cugowski zna się na polityce tak jak mój lewy kapeć na gwiazdach.

Jak obserwuję sobie działania polityków (a w szczególności lubelskich) to mam wrażenie że naprawdę każdy jest w stanie zrobić dla nas więcej niż oni.
Chociaż itak to wszystko jedno wielkie g....

Pozdr.

...Moim zdaniem kandydowanie Cugowskiego to dowód jego znudzenia życiem, albo zadufania w samym sobie.
Jesli chodzi o jego wybór to tragedia...

A moim zdaniem, podobnie pewnie jak i wielu współczesnych psychologów, to zaspokojenie kolejnej, ostatniej już w heriarchii potrzeby wyższego rzędu, czyli potrzeby władzy. Po zaspokojeniu potrzeb materialnych bowiem, realizuje się potrzebę sprawowania władzy. I pewnie tak jest w przypadku wielu osób ze świecznika finansjery, kultury, sztuki, że gdy osiągną materialny dobrobyt, sięgają po następne dobra. A tych nie pozostało im już do wyboru wiele, pozostało w zasadzie jedno: władza.
Ale Cugowski przynajmniej realizuje te potrzeby we właściwej kolejności. Gorzej z innymi politykami, którzy władzę traktują jako środek do zaspokojenia potrzeb materialnych i zamieniają podręcznikową kolejność pieniądze--->władza, na władza--->pieniądze.

ukłoniki
lucki73