Åšledz i MOrdel zawieszeni na 3 miesiÄ…ce...

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Zulu
Junior

#251 Postautor: Zulu » 16 sierpnia 2004, o 20:02

Gelo pisze:Bedzie lepszy - ale tylko na normalnym sprzecie. W innym przypadku niech omija Lublin szerokim łukiem. ja równiez nie mam ochoty ogladać pana ś. z dyspozycją z ostatnich meczów. Liczę natomiast, ze darek zachowa się jak sportowiec a nie jak szmatławiec z krzywym ryjem

Po pierwsze - wątpię, aby Śledziowi zależało na rehabilitacji i dalszej jeździe w TŻ, więc dalsze dywagacje na ten temat oderwane są od rzeczywistości. Po drugie - odwieszenie Rybki dałoby zielone światło innym potencjalnym kombinatorom do podobnych zachowań i z tego punktu widzenia nie byłoby to najlepszym rozwiązaniem. Poza tym o ile mecz z Gdańskiem z tym zawodnikiem w składzie teoretycznie mielibyśmy jeszcze szansę wygrać, o tyle w przypadku spotkania z Rzeszowem prawdopodobnie znów byłaby powtórka z rozrywki, czytaj "kłopoty sprzętowe" i komentarz Śledzia, że po prostu wygrał lepszy. Być może się mylę, ale odnoszę wrażenie, że zawieszenie Darka było wypadkową jego "dokonań' w kontekście ostatnich kilku meczy, a nie tylko wyjazdowego spotkania z Wybrzeżem, na którym - jak pamiętamy - pan Śledź nie raczył się pojawić. I że nie chodziło tylko o brak inwestycji w silniki. To ostanie wydarzenie jedynie postawiło kropkę nad "i" - mam nadzieję, że definitywnie. Ja również uważam, że Śledź jest BEZ PORÓWNANIA LEPSZYM zawodnikiem od Trumińskiego, ale jego przydatność dla zespołu w kontekście niektórych przyszłych spotkań wydaje się niestety wątpliwa. Jestem bowiem przekonany, że przynajmniej w ostatnim i przyszłym meczu z Rzeszowem Seba pojechałby lepiej niż Darek. A jak będzie naprawdę - zobaczymy. Nadzieja w tym, że Sebastian jest głodny żużla i tak naprawdę postawa w kolejnych meczach to dla niego być albo nie być w tym sporcie. W przeciwieństwie do Śledzia, który oficjalnie oficjalnie oświadczył, że kończyzakończył karierę, a z prawdziwym ściganiem tak naprawdę dał sobie spokój już jakiś czas temu. W odwieszenie Śledzia nie wierzę również z innego powodu. Takim krokiem kierownictwo klubu w oczach wielu kibiców, sponsorów i zawodników nadszarpnęłoby nieco swój autorytet, gdyż w ten sposób wykazałoby brak konsekwencji w działaniu. Ja osobiście jestem za utrzymaniem obecnego stanu, bo mam poważne wątpliwości, czy pan ś. wyrażając chęć dalszej jazdy w tym klubie zachowałby się jak prawdziwy sportowiec a nie " jak szmatławiec z krzywym ryjem". Kwestia baaaaaardzo dyskusyjna. Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#252 Postautor: $korzen$ » 16 sierpnia 2004, o 21:40

Ale po co odwieszac Sledzia, ma to jakis sens ?. Smiesza mnie wypowiedzi ze moze jechac jak bedzie mial sprzet na miare e-ligi :lol: , ciekawe skad i za co go wezmie ?. Do tego w swiat poszla juz wiadomosc ze zamiast w sprzet zainwestowal w busa. W chwili obecnej dla kazdego trzezwo myslacego kibica jest amatorem i .......... (nie napisze bo w sadzie bym wyladowal.) Wiec przynajmniej moim zdaniem odwieszanie nie ma najmniejszego sensu.

Zulu
Junior

#253 Postautor: Zulu » 16 sierpnia 2004, o 21:47

$korzen$ pisze:Ale po co odwieszac Sledzia, ma to jakis sens ?. Smiesza mnie wypowiedzi ze moze jechac jak bedzie mial sprzet na miare e-ligi :lol: , ciekawe skad i za co go wezmie ?. Do tego w swiat poszla juz wiadomosc ze zamiast w sprzet zainwestowal w busa. W chwili obecnej dla kazdego trzezwo myslacego kibica jest amatorem i .......... (nie napisze bo w sadzie bym wyladowal.) Wiec przynajmniej moim zdaniem odwieszanie nie ma najmniejszego sensu.

Korzeń, a w którym sadzie ? W Leonowie? :wink:

dumbli
Szkółkowicz

#254 Postautor: dumbli » 16 sierpnia 2004, o 22:10

Kupcie sobie jutrzejszą jakąś gazetę lubelską. Będzie interesująca niespodzianka!!! SAM BYŁEM W SZOKU! No, no

Awatar użytkownika
motorlublin
Szkółkowicz

#255 Postautor: motorlublin » 16 sierpnia 2004, o 22:18

...jak ćwierkają wróbelki ...jest realna szansa na odwieszenie Jerzego Mordela.

dumbli
Szkółkowicz

#256 Postautor: dumbli » 16 sierpnia 2004, o 22:27

nie znam aż tak dobrze sytuacji ale jeżeli wiesz coś więcej to pisz, Osobiście nie był bym do końca taki pewien.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#257 Postautor: Gelo » 16 sierpnia 2004, o 23:51

$korzen$ pisze:Ale po co odwieszac Sledzia, ma to jakis sens ?.

Owszem ma - trzeba wygrać dwa trudne mecze u siebie. Inne wyjaśnienia są zbędne.
Smiesza mnie wypowiedzi ze moze jechac jak bedzie mial sprzet na miare e-ligi :lol: , ciekawe skad i za co go wezmie ?.

Nie wiem co w tym śmiesznego. I nie obchodzi mnie skąd go weźmie. Napisałem czysto teoretycznie, zdając sobie sprawę że jest to niemozliwe, żeby rybka przeprosił kibiców i miał sprzęt w ciągu 4 dni. Zmierzam tylko t odetgo, że mam spore obawy co do szans wygrania z Gdanskiem i Rzeszowem z Sebą w składzie.

Krychs
Senior

#258 Postautor: Krychs » 17 sierpnia 2004, o 07:44

motorlublin pisze:...jak ćwierkają wróbelki ...jest realna szansa na odwieszenie Jerzego Mordela.

Czyżby to otwieranie bramy na treningu tak do gustu przypadło naszym działaczom, że postanowili zmienić zdanie :D

JAG
Senior

#259 Postautor: JAG » 17 sierpnia 2004, o 09:57

Zulu pisze:[ W odwieszenie Śledzia nie wierzę również z innego powodu. Takim krokiem kierownictwo klubu w oczach wielu kibiców, sponsorów i zawodników nadszarpnęłoby nieco swój autorytet, gdyż w ten sposób wykazałoby brak konsekwencji w działaniu.

poza tym bylibysmy pośmiewiskiem żużlowej Polski.

mamy ciężką sytuację kadrową o czym wiedzą wszyscy ale broni nie składamy.musimy walczyc takim składem jaki nam pozostał i wierzę że jeśli nie defekty to przy maksymalnym zaangażowaniu tych zdrowych zawodników mamy szansę powalczyć-choć będzie bardzo trudno,czy chocby utrudnić zycie niektórym.

pożyjemy zobaczymy, jak to sie mówi

Gosia
Szkółkowicz

#260 Postautor: Gosia » 17 sierpnia 2004, o 11:28

Panowie z mojego punktu widzenia to na żadne odwieszenie i przeprosiny nie ma nawet co liczyć Jest coś takiego jak duma i obaj Ci panowie ją posiadają Śledz czuje się zawiedziony,oszukany i rozczarowany tym co się stalo,że nie dostał kasy na wyjazd, że o zawieszeniu dowiedział się od dziennikarzy a nie od klubu itp I na pewno nie będzie nikogo przepraszać bo uważa,że nie ma w tym jego winy... A Pan Siwek jest na tyle odpowiedzialnym facetem że chyba nie będzie bawić się w zawieszanie i odwieszanie zawodnika bo taką akcją straciłby tylko szacunek w oczach kibiców a poza tym nie ma pewności czy po odwieszeniu Darka i daniu mu kolejnej już szansy będzie tak jak być powinno już bez powtórek z rozrywki ( mam na mysli mecz w Rzeszowie)
Pozdrawiam

Gosia
Szkółkowicz

#261 Postautor: Gosia » 17 sierpnia 2004, o 11:31

A co do odwieszenia Mordela to prosze bardzo można go odwiesic ale nie ma mowy zeby jechal za Sebe Nie przyjechał sobie na mecz do Gdańska a teraz jak gdyby nigdy nic ma jechać za Sebe który zainwestował w sprzęt i widać ze się chłopak stara!! No chyba że o tym wszystkim decyduje tylko trener Stachyra to wszystko jasne jak będzie gdy tylko odwieszą Mordela....

maloh
Szkółkowicz

#262 Postautor: maloh » 17 sierpnia 2004, o 11:45

czy wogóle Śledź trenuje że ma zrobić te 7-10 punktów ? jakiś czas już nie siedział na motorze chyba, a nie jest Gollobem że siada i jedzie.
Można gdzieś w necie przeczytac ten artykuł z Gazety Lubelskiej ?

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#263 Postautor: bkapusta » 17 sierpnia 2004, o 12:40

dumbli pisze:Kupcie sobie jutrzejszą jakąś gazetę lubelską. Będzie interesująca niespodzianka!!! SAM BYŁEM W SZOKU! No, no

JESLI juz COS wiecie to piszccie CO

niektorzy mieszkaja daleko od Lublina...

niketorzy daleko od Polski

trudno wtedy kupic gazete z Lublina
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

dumbli
Szkółkowicz

#264 Postautor: dumbli » 17 sierpnia 2004, o 13:42

w DZISIEJSZYM KURIERZE JEST KRÓTKI WYWIAD Z MORDELEM. Przeprasza on tam wszystkich i kaja się mocno. Wydał oświadczenie dla prasy i do zarządu ( nie przedrukowali) z prośbą o cofnięcie zawieszenia. Dyrektor Siwek mówi, że jak to dotrze do nich to rozpatrzą w szybkim trybie.

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#265 Postautor: Talib » 17 sierpnia 2004, o 13:56

Jak zdążą to rozpatrzyć przed meczem z Gdańskiem to znam już jednego pewniaka do składu ...

Awatar użytkownika
m.a.c.i.e.k.s
Junior

#267 Postautor: m.a.c.i.e.k.s » 17 sierpnia 2004, o 14:04

sting126 pisze:pewnie zdarza... i teraz powstaje pytanie - czy Jurek pojedzie w miejsce Tomka Piszcza czy za Sebe - wg mnie rozsadniejsze byloby to pierwsze rozwiazanie - niech sie Tomek kuruje!

Ja też bym był za zastąpieniem Tomka. Może lepiej sie wykuruje na Gorzów?? :roll:

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#268 Postautor: Lublin_Fan » 17 sierpnia 2004, o 14:23

Uważam, że naszą szansą na Gdańsk jest naciągniety do granic fair play tor. Musi być miękki i nierówny, czyli dokładnie odwrotny do tego jaki lubią gdańszczanie. Niestety jazda na takim torze wymaga dużo wysiłku co w przypadku Piszcza wiąże sie z trudnościami i ryzykiem.
Zastąpienie go Mordelem wydaje sie mieć sens.....

Pozdr.

Awatar użytkownika
KubuÅ›
Junior
Kontakt:

#269 Postautor: KubuÅ› » 17 sierpnia 2004, o 14:23

sting126 pisze:pewnie zdarza... i teraz powstaje pytanie - czy Jurek pojedzie w miejsce Tomka Piszcza czy za Sebe - wg mnie rozsadniejsze byloby to pierwsze rozwiazanie - niech sie Tomek kuruje!

No to by bylo rozsadniejsze rozwiazanie zeby pojechal Jurek za Tomka bo jak by mu sie kontuzja odnowila to by bylo wiecej z tego problemow niz korzysci, ale sadze ze Piszczyk bedzie chcial wystapic. I pewnie Mordel pojedzie w miejsce Seby :(

KrzyÅ›
Junior

#270 Postautor: KrzyÅ› » 17 sierpnia 2004, o 14:53

$Kuba$ pisze:

No to by bylo rozsadniejsze rozwiazanie zeby pojechal Jurek za Tomka bo jak by mu sie kontuzja odnowila to by bylo wiecej z tego problemow niz korzysci, ale sadze ze Piszczyk bedzie chcial wystapic. I pewnie Mordel pojedzie w miejsce Seby :(

Co tam w klubie się k... dzieje???!!! Po co nam Mordel? Mam nadzieję że Trumna pokaże na treningu że Ojciec powinien być bramowym a nie zawodnikiem...Może jeszcze napisze do programu "Wybacz mi"

Awatar użytkownika
Erwin
Senior
Kontakt:

#271 Postautor: Erwin » 17 sierpnia 2004, o 15:14

Lublin_Fan pisze:Uważam, że naszą szansą na Gdańsk jest naciągniety do granic fair play tor. Musi być miękki i nierówny, czyli dokładnie odwrotny do tego jaki lubią gdańszczanie. Niestety jazda na takim torze wymaga dużo wysiłku co w przypadku Piszcza wiąże sie z trudnościami i ryzykiem.
Zastąpienie go Mordelem wydaje sie mieć sens.....

Tylko czy widziałeś przygotowanie kondycyjne Mordela ? Na takim torze trzeba nieźle się namachać żeby coś odjechać, a do tego mieć zajebisty sprzęt, Mordel nie ma ani tego ani tego, nie wiemy też co robił jak nie było z nim kontaktu - hehe nie śmiejcie się to całkiem możliwe :wink:

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#272 Postautor: Lublin_Fan » 17 sierpnia 2004, o 15:33

Erwin... za to w przeciwieństwie do Mordela Piszcz jest w życiowej formie ;)

Pozdr.

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#273 Postautor: mikas » 17 sierpnia 2004, o 15:48

Gdyby ktos jeszcze nie zauważył
http://www.tzlublin.com/news.php?id=701
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#274 Postautor: Łoptymista » 17 sierpnia 2004, o 15:54

mikas pisze:Gdyby ktos jeszcze nie zauważył
http://www.tzlublin.com/news.php?id=701

Chyba nikogo to nie zaskoczyło.
Zobaczymy czy JM naprawdę jest wstanie się zrehabilitować czy to tylko medialne zadymka, a Jureczek nic nie zwojuje.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#275 Postautor: Cooper » 17 sierpnia 2004, o 15:56

Jurek swoj chlop, tylko pewnie ten brzydki Darek namowil go do zlego. A pozniej sie okazlo, ze domek sledzia nad jeziorem nie taki fajny i w dodatku Darek Perelki nie kupil, wiec Jurek pomyslal, ze interes to byl kiepski. Ale lepiej pozno niz wcale! Jurek wyciagnal lape na zgode i spoko. Klub tez madrze (naprawde po tylu latach meczarni w koncu jest jakos logicznie, sprawnie zarzadzany), utrzymal kare finansowa, areszte cofnal. Sytuacja jurka byla troche inna niz Sledzia, wiec dlatego sadze ze dobrze ze tak wszystko sie konczy. A pan Darek jest juz persona non grata na Zygmutowskich forever.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]