Start Gniezno - Motor Lublin 11.06.2017
Re: Start Gniezno - Motor Lublin 11.06.2017
Przeżywamy. Porażka wkalkulowana fakt
Ale jej rozmiary i styl już nie. Przykro było patrzeć jak nasi zawodnicy byli nieporadni jak dzieci we mgle
Ale jej rozmiary i styl już nie. Przykro było patrzeć jak nasi zawodnicy byli nieporadni jak dzieci we mgle
Mnie zastanawia jedno - dlaczego Maciek Kuciapa jest dopuszczany do startu skoro kontuzja ciągnie się tak długo, a ręka dalej wisi. Czy zawodnik nie musi przedstawić zaświadczenia lekarskiego, że jest zdolny do jazdy?
~~~~~~~~
"Na pewno" pisze się naprawdę osobno, a "naprawdę" pisze się na pewno razem.
~~~~~~~~
"Na pewno" pisze się naprawdę osobno, a "naprawdę" pisze się na pewno razem.
~~~~~~~~
wogole w sporcie nie ma takiego czegos jak "wkalkulowana przegrana", mowie o czystym sporcie
Nasi pilkarze wczoraj dopuscili do wkalkulowanej bramki ze strony Rumunii, takie kalkulacje sie z reguly mszcza i koncza w efekcie zle.
Nasi pilkarze wczoraj dopuscili do wkalkulowanej bramki ze strony Rumunii, takie kalkulacje sie z reguly mszcza i koncza w efekcie zle.
bla bla bla
ja chce w koncu uslsyszec tlumaczenia naszego
kapitana!! Daniel matadorze kiedys tam swojego toru, czemu milczysz??
nie spiewajcie "kapitan" bo ten Jelen na to nie zasluzyl, niech go Bartosch bierze pod swoje skrzydla i niech gryzie gdzie tylko sie da, byle nie tor w Lublinie. Sram na takiego kapitana, co spuszcza sie na swoj klub zawsze, gdy jest potrzebny.
nie spiewajcie "kapitan" bo ten Jelen na to nie zasluzyl, niech go Bartosch bierze pod swoje skrzydla i niech gryzie gdzie tylko sie da, byle nie tor w Lublinie. Sram na takiego kapitana, co spuszcza sie na swoj klub zawsze, gdy jest potrzebny.
Ja pierd0lę, jaki lament... Panowie co tu się wyrabia ??
Mecz przegrany, nie pierwszy i nie ostatni w historii Motoru Lublin.
Porażka wysoka, ale Gniezno to fajna drużyna. Polecam zerknąć czasem na wyniki w Ekstralidze, gdzie większą różnicą potrafi przegrać Leszno, Toruń czy Zielona.
Sezon w połowie, a to nasza pierwsza porażka. Porażka klubu, którego przed chwilą nie było na żużlowej mapie. Rzut oka na tabelę i ochłońcie. Zajmiemy jedno z dwóch pierwszych miejsc, czyli finał play-off właściwie jest nasz, a to dopiero tam zaczyna się rozgrywka na serio.
Awansujemy z pierwszego miejsca, w najgorszym przypadku (mało prawdopodobne) jedziemy baraż z Rzeszowem lub Bydgoszczą, które nie powalają składem i finansami.
Dalej wszystko jest w naszych rękach. Mamy najlepszy i najbardziej doświadczony zespół w tej lidze. Mamy zawodników, którzy będą potrafili wyciągnąć wnioski z dzisiejszej porażki. Dalej jesteśmy w stanie w playoff nie wypuścić rywali z 30pkt na naszym torze.
Jest jednak kilka kwestii, których spełnienie byłoby optymalne do skutecznej walki o bezpośredni awans : zdrowy Kuciapa, dostępny Lambert, wypożyczenie Bobera i jego starty na juniorce. Wtedy taki Start nie ma do nas startu.
Też jestem zawiedziony dzisiejszą jazdą zawodników Motoru (poza Lambertem, jest przekozak biorąc pod uwagę wiek i mityczny brak doświadczenia na polskich torach), ale do k.... nędzy dalej są to zawodnicy Motoru i rolą kibiców jest wsparcie, doping i wiara w końcowy sukces; a nie posyłanie internetowych ch... w stronę zawodników z Koziołkiem na plastronie, nie oszczędzając wychowanków Klubu.
Więc jebn1j się jeden z drugim w ten pusty łeb i zastanów się, co zrobiłeś dla lubelskiego żużla oprócz wirtualnych hejtów i lamentów po przegranych meczach.
Wszystko jeszcze jest do wygrania. Awans jest nasz ! Z Bogiem !
Mecz przegrany, nie pierwszy i nie ostatni w historii Motoru Lublin.
Porażka wysoka, ale Gniezno to fajna drużyna. Polecam zerknąć czasem na wyniki w Ekstralidze, gdzie większą różnicą potrafi przegrać Leszno, Toruń czy Zielona.
Sezon w połowie, a to nasza pierwsza porażka. Porażka klubu, którego przed chwilą nie było na żużlowej mapie. Rzut oka na tabelę i ochłońcie. Zajmiemy jedno z dwóch pierwszych miejsc, czyli finał play-off właściwie jest nasz, a to dopiero tam zaczyna się rozgrywka na serio.
Awansujemy z pierwszego miejsca, w najgorszym przypadku (mało prawdopodobne) jedziemy baraż z Rzeszowem lub Bydgoszczą, które nie powalają składem i finansami.
Dalej wszystko jest w naszych rękach. Mamy najlepszy i najbardziej doświadczony zespół w tej lidze. Mamy zawodników, którzy będą potrafili wyciągnąć wnioski z dzisiejszej porażki. Dalej jesteśmy w stanie w playoff nie wypuścić rywali z 30pkt na naszym torze.
Jest jednak kilka kwestii, których spełnienie byłoby optymalne do skutecznej walki o bezpośredni awans : zdrowy Kuciapa, dostępny Lambert, wypożyczenie Bobera i jego starty na juniorce. Wtedy taki Start nie ma do nas startu.
Też jestem zawiedziony dzisiejszą jazdą zawodników Motoru (poza Lambertem, jest przekozak biorąc pod uwagę wiek i mityczny brak doświadczenia na polskich torach), ale do k.... nędzy dalej są to zawodnicy Motoru i rolą kibiców jest wsparcie, doping i wiara w końcowy sukces; a nie posyłanie internetowych ch... w stronę zawodników z Koziołkiem na plastronie, nie oszczędzając wychowanków Klubu.
Więc jebn1j się jeden z drugim w ten pusty łeb i zastanów się, co zrobiłeś dla lubelskiego żużla oprócz wirtualnych hejtów i lamentów po przegranych meczach.
Wszystko jeszcze jest do wygrania. Awans jest nasz ! Z Bogiem !
Pewnie że nie ma czegoś takiego jak wkalkulowana przegrana. Chodzi chyba o to o czym pisałem w zimie - zakładam dwie porażki w sezonie - w Gnieźnie i Ostrowie. Ja bez Roberta obstawialem dzisiaj 51:39 w plecy. Przegraliśmy za wysoko i to dla każdego jest chyba oczywiste. Poznań to jednak inny kaliber niż Gniezno. Start ma bardzo dobry zespół co pokazali u nas. Jest na nich sposób ale tu trzeba po pierwsze inwestycji w sprzęt a po drugie treningów
pavell pisze:Ogor ktory gwarantuje 5+ w meczy, przezywajacy chwilow wzlot. Tyle w temacie.
Dobre, ogór który w dwumeczu z nami robi 26+1 w 10 biegach. Chciałbym, żeby w naszej drużynie też były takie "ogóry". Poza tym ten "ktotojest Nowak" w poprzednim sezonie w elidze miał na rozkładzie m.in. G. Łagutę, Holtę, Iversena, Jensena czy Kasprzaka, a np w Tarnowie dwukrotnie pokazywał plecy Bjerre i jeździł z rezerwy za Golloba. Dajcie już spokój z tymi tekstami o nim bo póki co koleś przez ligę i przez nas idzie jak walec (a ponoć to my mieliśmy być walcem). Gniezno trochę ryzykowało podpisując kontrakt z nim, różnie zawodnicy reagują na przejście w wiek seniorski, niestety dla nas w tym przypadku trafili kapitalnie.
$korzen$ pisze:ja chce w koncu uslsyszec tlumaczenia naszego
Ma Ci odpisać na forum?
Motor mocny
Byłem na tym meczu w Tarnowie
Nowak rzeczywiście jechał za Golloba. Ale żeby jechał aż tak teraz? Chwała działaczom Startu - mieli nosa. Uważam jednak że taka forma nie potrwa do końca sezonu. Tu jest kwestia silnika. Po remoncie różnie bywa że powolam się na przykład Korneliussena w Łodzi czy obecnie Woryne.
Nowak rzeczywiście jechał za Golloba. Ale żeby jechał aż tak teraz? Chwała działaczom Startu - mieli nosa. Uważam jednak że taka forma nie potrwa do końca sezonu. Tu jest kwestia silnika. Po remoncie różnie bywa że powolam się na przykład Korneliussena w Łodzi czy obecnie Woryne.
- niespokojny
- Trener
Zacznijmy od tego ze Nowak ma silnik na Grudziadz. A jaki silnik potrzeba na Grudziadz to chyba wiadomo. Trzeba sie sprezyc na mecze u nas. Jelen powinien zostac odsuniety od skladu. Bober, Burza, Miesiac, Pedersen, Lambert/Hansen. Tak powinien wygladac sklad na najblizsze dwa spotkania.
Wracajac do Nowaka to pieknie odpalil i ma pewny angaz w I lidze. 27 pkt w konfrontacji z rzekomym przeciwnikiem I ligowym. Niejaki lider Jeleniewski zdobyl ich 14 jezdzac z juniorami. Deklasacja!
Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
Wracajac do Nowaka to pieknie odpalil i ma pewny angaz w I lidze. 27 pkt w konfrontacji z rzekomym przeciwnikiem I ligowym. Niejaki lider Jeleniewski zdobyl ich 14 jezdzac z juniorami. Deklasacja!
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Juz widze jak kolega Sledz odsuwa kolege Jelenia od skladu. No prosze Was.
Przynajmniej forum nagle odżyło po porażce
.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Bo stara zuzlowa prawda mowi: jestes tak dobry jak twoj ostatni mecz 
niespokojny pisze:Zacznijmy od tego ze Nowak ma silnik na Grudziadz. A jaki silnik potrzeba na Grudziadz to chyba wiadomo. Trzeba sie sprezyc na mecze u nas. Jelen powinien zostac odsuniety od skladu. Bober, Burza, Miesiac, Pedersen, Lambert/Hansen. Tak powinien wygladac sklad na najblizsze dwa spotkania.
Ale ten beton w Gnieźnie wgryzł się w mózg wszystkim kibicom w Polsce. Czy na betonie zawodnicy już w 3 biegu jeżdżą pod samą bandą? Beton to był jak przez wszystkie 15 biegów była jazda gęsiego, a na trybunach był wielki pył już po 2 wyścigu (co drugi bieg było roszenie toru - też takie mecze były). Po to nawieźli 300 ton nawierzchni zimą, aby
1) Zrobić widowisko - przyciągnąć kibiców - udało się. Mimo, że wygrywamy wysoko mecze są emocjonujące - także wczorajszy, choć wygrany wyżej niż z Opolem czy Poznaniem
2) Uszanować kibica - nie kurzyć na widownie
3) Nie być zaskakiwanym torem przyczepnym na wyjeździe. Więc Lublin może zrobić przyczepny, to już nie zrobi wrażenia jak kilka lat temu.
Dokładnie z tym silnikiem. Grudziądz przeważnie dobrze jeździł w Gnieźnie i na odwrót (coś jak my w Ostrowie). Ale żeby trener który zna tor i mający doświadczenia grudziądzkie Daniel nie wiedzieli jak trzeba się spasowac? Od Bjarne też można bylo oczekiwać więcej. Coś nie mamy szczęścia do tego Gniezna. Albo nie możemy przez nich awansować do ekstraligi albo nas spuszczają do drugiej i za każdym razem robili to rękami faceta który był perfekcyjny a który teraz jeździ u nas i męczy się z niżej notowanymi rywalami. Czemu teraz Bjarne nie strzelił kompletu...
Czepianie sie Bjarne jest niepowazne. Rownie niepowazny (ktory to juz raz?) jest nasz kapitan. Niepowazny byl tez trener, ktory wstawil kontuzjowanego zawodnika. Szkoda gadac.
W 2015 roku jeździły w NICE PLŻ - Ostrovia i ROW Rybnik. W rundzie zasadniczej ROW pokonał u siebie Ostrów 60:30. Później zaczęły się play-off. W półfinale ponownie się spotkali. Ostrów u siebie wygrał 54:36, a w rewanżu długo stawiali opór Rybikowi, efektem czego był awans Ostrovii do finału ligi.
Fakt - marne pocieszenie, zwłaszcza że trenerem Ostrowa był Cieślak, jednak dające nadzieję że można nauczyć się na błędach
Fakt - marne pocieszenie, zwłaszcza że trenerem Ostrowa był Cieślak, jednak dające nadzieję że można nauczyć się na błędach
Widać, że naszym nie pasuje tor twardy. "Rzeszowiaki" i Burza lepiej sobie radzą na przyczepnym, ale tak samo i Jeleniowi bardziej pasuje jak jest przyczepnie, z Rawiczem pojechał bezbłędnie. Nie wiem, czy na to twardy potrzeba innych silników, czy obecne mogą dopasować, ale muszą solidnie potrenować na takim torze i przede wszystkim starty. Bo tutaj jest największy problem.
$korzen$ pisze:bla bla bla
Taaa pamiętam podobne komentarze podajże w 2012 roku, chyba nawet dosć często wypowiadałes się co do jego dyspozycji. Ogólnie była bardzo duża nagonka na Jelenia. Daniel się wqrwił, pozmieniał silniki i pierdzielnął rekord toru- wszystkim opadły szczeny. Nie pamiętam z kim to był mecz, ale chyba komplet pkt zdobył. Daniel jeszcze pokaże charakter.
Naszym potrzebny jest porządny trening, mam nadzieję że przed Poznaniem jakis się odbędzie.
Walnal rekord toru i co z tego? kluczowe mecze z Ostrowem away i Gniezno home koncertowo zawalil. Wystarczylo pojechac jak nalezy w Ostrowie lub nie dac sie wyprzedzic w Lublinie Lidbaeckowi. Jak bylo, wszyscy wiemy. Ja nic nie mam do Jelenia personalnie, wypowiadam sie jako kibic zuzla i jaki kibic zuzla jestem maksymalnie wk****y na naszego kapitana. Bo za kazdym razem, jak trzeba gdzies na wyjezdzie wziac wynik na swoje barki i ciagnac druzyne to co robi kapitan? trzepie punlkty na naszych juniorach a przeciwnicy osmieszaja go na torze. Ile razy to juz przerabaialismy. Poraz kolejny tylko utwierdzam sie w przekonaniu, ze budowanie skladu w jakiejkolwiek lidze w oparciu o Jelenia to strzelanie sobie z automatu samoboja. Takie sa fakty. Daniel nigdy nie wygral nam zadnego szlagieru na wyjezdzie. No i pewnie juz nie wygra. Lata leca. Smutno mi to pisac, bo to nasz wychowanek, ale takie sa fakty.
Korzeniu jeden trening solidnie odbyty może wszystko zmienić. W Gnieźnie startowalismy z marszu i to było widać. Nasi muszą się dograć sprzętowo i wróci wszystko do normy. Trzeba szukać obiektu gdzie by go można było odbyć, jeżeli nie znajdziemy to niestety przegramy i w Poznaniu.
Zresztą wszyscy nasi zawodnicy muszą trochę zainwestować w sprzęt w PO, w Lublinie też odstawalismy sprzętowo od Gniezna.
Jeleń nie raz upadał, ale później potrafił się z tego podniesć. Mam wrażenie po prostu że musi zainwestować w sprzęt. Bjarne zresztą też, nie jest tym zawodnikiem który kiedys łoił jeżdżąc dla Gniezna. Tak na prawdę tylko Lambert wczoraj nie zawiódł.
Zresztą wszyscy nasi zawodnicy muszą trochę zainwestować w sprzęt w PO, w Lublinie też odstawalismy sprzętowo od Gniezna.
Jeleń nie raz upadał, ale później potrafił się z tego podniesć. Mam wrażenie po prostu że musi zainwestować w sprzęt. Bjarne zresztą też, nie jest tym zawodnikiem który kiedys łoił jeżdżąc dla Gniezna. Tak na prawdę tylko Lambert wczoraj nie zawiódł.
Dobrze, że przegrali, w końcu forum odżyło
Jedna porażka i już mamy 5 stron lamentu i wieszania psów na zawodnikach, typowe 
Naczelny obrońca Karola Barana.
- niespokojny
- Trener
speedhub pisze:niespokojny pisze:Zacznijmy od tego ze Nowak ma silnik na Grudziadz. A jaki silnik potrzeba na Grudziadz to chyba wiadomo. Trzeba sie sprezyc na mecze u nas. Jelen powinien zostac odsuniety od skladu. Bober, Burza, Miesiac, Pedersen, Lambert/Hansen. Tak powinien wygladac sklad na najblizsze dwa spotkania.
Ale ten beton w Gnieźnie wgryzł się w mózg wszystkim kibicom w Polsce. Czy na betonie zawodnicy już w 3 biegu jeżdżą pod samą bandą? Beton to był jak przez wszystkie 15 biegów była jazda gęsiego, a na trybunach był wielki pył już po 2 wyścigu (co drugi bieg było roszenie toru - też takie mecze były). Po to nawieźli 300 ton nawierzchni zimą, aby
1) Zrobić widowisko - przyciągnąć kibiców - udało się. Mimo, że wygrywamy wysoko mecze są emocjonujące - także wczorajszy, choć wygrany wyżej niż z Opolem czy Poznaniem
2) Uszanować kibica - nie kurzyć na widownie
3) Nie być zaskakiwanym torem przyczepnym na wyjeździe. Więc Lublin może zrobić przyczepny, to już nie zrobi wrażenia jak kilka lat temu.
I dlatego tor polewali po pierwszym biegu bo bylo przyczepnie?[emoji38]
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
- Jinxsior
- Junior
- Kontakt:
Tak jak pisałem przed meczem że przegrana to nie koniec świata i trzeba nauczyć się przegrywać, tak rozmiar i styl jest tragiczny. Gniezno w cudowny sposób ukazało nasze niedoskonałości. Analizując dzisiaj Nasze wygrane. Ledwo ledwo z Krosnem, ledwo ledwo z Gnieznem o Rawiczach i Opolach nie wspomne. Kiedy Lisiecki wygrywał z Pedersenem pewnie nikt nie przypuszczał że on tak na poważnie..Jelenia zera na Naszym torze to też nie jest przypadek. Wszyscy Nasi jeźdźcy przyszli z ligi wyżej i wielce prawdopodobne że jadą na tych osiołkach z zeszłego sezonu. Bo przecież w II lidze wystarczy. Mamy teraz dwa mecze na wyjeździe i trzeba je wygrać, ale jak być optymistą widząc tą patologie. w dalszym ciągu uważam że trzeba próbować Hansena bo gorzej jak Kuciapa nie pojedzie. I jak to jest bo k***a nie ogarmniam. Przyjeżdża chłopak pierwszy raz w życiu na tor w Gnieźnie i po pierwszym nietrafionym kółku wie co i jak poustawiać żeby wygrywać z miejscowymi a Naszemu matadorowi cały mecz nie starcza ? Nie pojmuje tego. Jeszcze odnośnie Miesiąca. Paweł nie potrafi przejechać płynnie jednego zakrętu. On sam się wyhamowuje na szczytach łuku, miota nim jak kukłą na tym motocyklu.
Mnie martwi to, że juniorzy nie robią żadnego widocznego progresu. Taki Tonder z Zielonej Góry, który zdał licencję we wrześniu tamtego roku już robi niezłą robotę dla drużyny w swoich pierwszych meczach i to na wyjazdach.
Budowanie drużyny na takich juniorach jak w Lublinie odbija nam się niestety czkawką. Nawet na naszym torze sobie nie radzą (poza biegami juniorskimi) a co mówić o tym, żeby zaczęli objeżdżać seniorów tak jak gnieźnieńscy juniorzy. To jest naszą bolączką. Tyle kasy władowane w tych chłopaków i nic.
Ile jeszcze potrzebują na objeżdżanie się? Oni naprawdę już długo jeżdżą.
I w tym miejscu należy żałować, że ktoś bardzo źle kieruje karierą Oskara Bobera. Zachłyśnięcie się trochę większą kasą na start we Wrocławiu i Dobruckim, który pewnie dużo Oskarowi naobiecywał nie wyszło mu na dobre, a dla nas byłby zbawieniem.
Budowanie drużyny na takich juniorach jak w Lublinie odbija nam się niestety czkawką. Nawet na naszym torze sobie nie radzą (poza biegami juniorskimi) a co mówić o tym, żeby zaczęli objeżdżać seniorów tak jak gnieźnieńscy juniorzy. To jest naszą bolączką. Tyle kasy władowane w tych chłopaków i nic.
Ile jeszcze potrzebują na objeżdżanie się? Oni naprawdę już długo jeżdżą.
I w tym miejscu należy żałować, że ktoś bardzo źle kieruje karierą Oskara Bobera. Zachłyśnięcie się trochę większą kasą na start we Wrocławiu i Dobruckim, który pewnie dużo Oskarowi naobiecywał nie wyszło mu na dobre, a dla nas byłby zbawieniem.
Niech w klubie lepiej prosza o dodatkowe 2 banki, ten wynik mocno odbije sie na frekwencji. Mecz, ktory mial byc weryfikacja nszego potencjalu przerznelismy do 33 z Lambertem. Ludzie bez Brytola dostali bysmy pewnie do 25-u. TO JEST DRAMAT!