Play Off - TŻ Sipma - Wybrzeże Gdańsk 41:37

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Zulu
Junior

#276 Postautor: Zulu » 1 września 2004, o 15:48

harry pisze:A pro po meczu Rzeszów - Gdańsk. W dzisiejszym TŻ wyczytałem, że Jamroży z Opola dziękuje działaczom za pożyczenie silnika na niedzielny mecz ( z Grudziądzem) od ...... Chrzanowskiego. Czyli jak ktoś dobrze napisał Chrzanik jeździł na silniku od kosiarki, Podejście godne sportowca i tych słow że jeżdżą do końca i fer. Dlatego tak Kościecha się tłumaczył i mu było wstyd. Ciekawe czy Opole jeździ coś 12. 09.? :lol: 8) :twisted:

Harry, jednak nie uwierzę, że Chrzanek ma tylko dwa silniki - jeden od GM-a i jeden od kosiarki. Nie wiem, czy to podejście godne żuzlowca, ale mimo wszystko jakoś bardziej mnie przekonuje stawienie sie na wyjazdowym meczu i odjechanie go chociażby na silniku od kosiarki niż olanie sprawy i wyjazd nad jezioro ze względu na "brak sprzętu' :lol: .

harry
Trener

#277 Postautor: harry » 1 września 2004, o 15:53

Tu chodziło o pieniądze na wyjazd a wyjazd do Gdańska jest droższy od wyjazdu nad jeziorko!
A skąd wiesz że połowie drużyny nie pożyczył? Tylko inni nie potrafili podziękować? Idzie zima każdy grosz sie przyda

Zulu
Junior

#278 Postautor: Zulu » 1 września 2004, o 16:30

Ano nie wiem. Z drugiej jednak strony, jeżeli w meczu z nami zaprezentuje równie olewczy stosunek do tego sportu - to chyba nie będę go potępiał.
Obawiam się jednak, że działacze znad Wisłoka już go odpowiednio zmotywowali. Poza tym zastanawiam się, czy nieoczekiwaną (?) nieobecność Bjerre na meczu Wybrzeża ze Stalą można traktować jako zwiastun absencji Karlssona w meczu z Rzeszowem na naszym torze ? W sumie nie byłoby to dla mnie dużym zaskoczeniem.

„ - Bjerre potwierdziÅ‚ przyjazd i wystawiÅ‚ nas do wiatru - powiedziaÅ‚ trener Dzikowski. - ProszÄ™ nie szukać sensacji. To jedyna wersja. Nie wiemy co siÄ™ staÅ‚o. Jeżeli zawodnik nie wyjaÅ›ni przyczyn absencji zostanÄ… wobec niego wyciÄ…gniÄ™te konsekwencje. Zgodnie z warunkami kontraktu. ”
/– cyt. za Dziennikiem BaÅ‚tyckim/.

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#279 Postautor: Talib » 1 września 2004, o 16:36

Bjerre miał podpisany kontrakt bodajże na 6 meczów, pojechał w 2 i miał szanse pojechac jeszcze w 2, ponieważ w ostanim meczu z Gorzowem miejsce w składzie jest ponoć zaklepane dla Kargera. Klub go olał, on olał klub, albo zażądał jakiejś rekompensaty finansowej nie do zaakceptowania dla Wybrzeża. W związku z tym raczej nie doszukiwał bym się udanej próby przekupienia go przez Rzeszów.

Zulu
Junior

#280 Postautor: Zulu » 1 września 2004, o 20:16

Talib pisze:Bjerre miał podpisany kontrakt bodajże na 6 meczów, pojechał w 2 i miał szanse pojechac jeszcze w 2, ponieważ w ostanim meczu z Gorzowem miejsce w składzie jest ponoć zaklepane dla Kargera. Klub go olał, on olał klub, albo zażądał jakiejś rekompensaty finansowej nie do zaakceptowania dla Wybrzeża. W związku z tym raczej nie doszukiwał bym się udanej próby przekupienia go przez Rzeszów.

To byłoby dziwne. Olać to można niewypłacalny klub w drugiej lidze, ale nie całkiem spore pieniążki, które można zarobić na torze, startując w takim klubie jak Wybrzeże. A Bjerre, jak sam piszesz, w tym sezonie sobie sporo nie pojeździł (czytaj: nie zarobił). Zresztą to, że zawodnik jest skonfliktowany z klubem - może być potencjalnie wodą na młyn dla tego rodzaju nie do końca uczciwych zachowań. Bo z moralnego punktu widzenia chyła łatwiej jest sprzedać mecz jeżdżąc w klubie, który twoim zdaniem zachowuje się wobec Ciebie nie fair...

harry
Trener

#281 Postautor: harry » 1 września 2004, o 23:55

A Hans "Sprzedawczyk" Andersen??? Dla takich zawodników łatwiej jest znależć pretekst, że nie przyjadą niż wydrukować mecz na stadionie

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#283 Postautor: kdsz » 2 września 2004, o 00:25

harry pisze:W dzisiejszym TŻ wyczytałem, że Jamroży z Opola dziękuje działaczom za pożyczenie silnika na niedzielny mecz ( z Grudziądzem) od ...... Chrzanowskiego. Czyli jak ktoś dobrze napisał Chrzanik jeździł na silniku od kosiarki, Podejście godne sportowca i tych słow że jeżdżą do końca i fer. Dlatego tak Kościecha się tłumaczył i mu było wstyd.

To ze Gdansk nie przylozyl sie do meczu w Rzeszowie to oczywiste, ale z kolei my mielismy luzik w Gorzowie, nic tylko wygrac z juniorami Stali.... Wiec pretensje w strone Chrzanowskiego to zwyczajna dziecinada. Umiesz liczyc - liz na siebie

harry
Trener

#284 Postautor: harry » 2 września 2004, o 00:34

Ależ tutaj zupełnie nie chodzi o pretensje do Chrzanowskiego! Mógł chłopak zarobić to zarobił! Chodzi mi bardziej o olanie tego meczu w kontekście naszego meczu z Gdańskiem! A mianowicie czy Gdańsk też nas oleje? Bo jeżeli pojadą na maxa to wszystko jasne!!!

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#285 Postautor: Lublin_Fan » 2 września 2004, o 09:53

harry pisze:Ależ tutaj zupełnie nie chodzi o pretensje do Chrzanowskiego! Mógł chłopak zarobić to zarobił! Chodzi mi bardziej o olanie tego meczu w kontekście naszego meczu z Gdańskiem! A mianowicie czy Gdańsk też nas oleje? Bo jeżeli pojadą na maxa to wszystko jasne!!!

Dokładnie i ja tak myśle. Ale z drugiej strony.... od czego jest profilaktyka? Jest przecież Partner Service. Może oni zadbają o jakiś silnik od kosiarki dla Chrzanka na 12.09?

Pozdr ;)

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#286 Postautor: ravajas » 2 września 2004, o 10:42

Lublin_Fan pisze:
harry pisze:Ależ tutaj zupełnie nie chodzi o pretensje do Chrzanowskiego! Mógł chłopak zarobić to zarobił! Chodzi mi bardziej o olanie tego meczu w kontekście naszego meczu z Gdańskiem! A mianowicie czy Gdańsk też nas oleje? Bo jeżeli pojadą na maxa to wszystko jasne!!!

Dokładnie i ja tak myśle. Ale z drugiej strony.... od czego jest profilaktyka? Jest przecież Partner Service. Może oni zadbają o jakiś silnik od kosiarki dla Chrzanka na 12.09?

Pozdr ;)

pamiętacie jaką "rakietę" dostał Piszcz w LKŻ-cie od firmy Partner Service? Wolałbym, żeby Partner Service nie mieszał się w pożyczanie silników, a zwłaszcza Chrzanowskiemu.

pozdrawia:
Rafał Borowski

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#287 Postautor: Gelo » 2 września 2004, o 11:08

A ja czuję że Wybrzeże i do naszego meczu podejdzie lightowo. Od wygrania w Gorzowie faszerują wszystkich frazesami o wygraniu wszystkiego do końca, o wyrównywaniu rachunków itd. A wychodzi z tego wielka kupa. Może nie odpuszczą nam na takiej zasadzie że Chrzanek przyjedzie bez sprzętu ale z pewnością w trudnych momentach nie będą za wszelką cenę trzymać łychy. Nie potrafie wprawdzie uargumentować lepiej swoich przypuszczeń ale jestem przekonany, że Wybrzeże nie będzie u nas jechało na maxa.

maloh
Szkółkowicz

#288 Postautor: maloh » 2 września 2004, o 11:16

nie będą umierać za Gdańsk , ale nie dlatego że to nie wychowankowie 8) ale dlatego że plan wykonali i szkoda sie połamać pod koniec sezonu. Po raz kolejny zaproszenie dostał Bjerre - czy przyjedzie to inna sprawa. Nasz "detekyw inwektyw" Maciej P. w przeprowadzonym lub wymyślonym wywiadzie z Dzikim naskrobał - że Bjerre potwierdzał swoje przybycie itd. i niby między wierszami można było przeczytać że istnieje możliwośc że ktoś podpłacił Kenia i dlatego ten nie pojawił sie w Rzeszowie < nic nie sugeruje że Bjerre zna sie ze Śledziem > :lol:
zresztą przegrana powoduje tylko to , że musicie wygrać więcej o 3 punkty z waszymi przyjaciółmi ze Stali :lol:

PS
mnie to osobiście wkur*** że Wybrzeże odpuszcza mecze
śmierdzące śledzie ? ale słoma ci z butów wystaje synku
Ostatnio zmieniony 2 września 2004, o 11:18 przez maloh, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Jinxsior
Junior
Kontakt:

#289 Postautor: Jinxsior » 2 września 2004, o 11:17

Dla mnie Wybrzeze moze jechac na maksa, bedzie ladniejsze i ciekawsze widowisko.Nie place za bilet aby ogladac jak ktos komus odpuszcze i sie podklada. Mamy teraz taka ekipe ze jestem juz myslami w barazach :wink: Sami juniorzy zrobia dwucyfrowe.A mojrzeszowe plemie niech sie szykuje na gromkie baty.
Smierdzace sledzie juz nie jada wiec o wynik jestem spokojny.

A wiec co panowie nie pozostaje nam nic innego jak awansowac. :lol: :lol:

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#291 Postautor: Talib » 2 września 2004, o 11:20

Formela zapłaci, Bjerre przyjedzie. Nie zapłaci, nie przyjedzie. I tyle. Jak dla mnie może sobie przyjeżdżać, nikt się go tutaj nie będzie na torze bał.

Awatar użytkownika
dannie
Trener
Kontakt:

#292 Postautor: dannie » 2 września 2004, o 15:00

czy Wybrzeze przyjedzie z bjerre czy bez to i tak wygrac trzeba (no zremisowac) zeby spokojnie (jezeli tak mozna) podejsc do meczu z Rzeszowem... mysle ze nawet jak obco wpadnie do lublina to jakos nie widze dwucyfrowki w jego dorobku, do tego pewnie przyjedzie ten mlody junior (ale to brzmi :D ) a i Pecyna czy Stojanowski a nawet Chrzanowski nie pojada na 100% mozliwosci - jakos nie wierze w te spekulacje ze w Rzeszowie olali a nas objada... a jezeli... to ja calkowicie trace ochote na jakikolwiek sport i wiare w fair play... (choc to tylko mit) ehh...
Obrazek

Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

#293 Postautor: _piotrusss » 2 września 2004, o 21:06

Ja jestem spokojny o mecz z Gdańskiem, poradziliśmy sobie już z nimi podczas sezonu gdy im zależało na punktach i mieli napewno więkrzą motywację niż teraz. Teraz my mamy cel... baraże i aby go osiągnąć, musimy wygrać. I wygramy... przecież zespół się troszke oczyścił po odejściu pewnej gwiazdy... :)
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski

Awatar użytkownika
istred
Trener

#294 Postautor: istred » 3 września 2004, o 20:53

Zrobiłem małą symulację i wyszło, że nie powinniśmy mieć żadnych problemów z Gdańskiem :wink:

Tak na poważnie, to walka rozegra się na frontach:
Seba, Tomek, Franek - Stojanowski, Pecyna, K. i M. Jabłońscy i Pacholak. Karlsson i Knapp - Kościecha, Chrzanowski
Juniorzy niech zrobiÄ… w sumie 10pkt (licze na 5 w pierwszym biegu).

Jeśli nie będzie dużych wpadek to powinno być dobrze. Jestem optymistą, wierze w 50-40, ale nawet remis mnie zadowoli.

Krychs
Senior

#295 Postautor: Krychs » 4 września 2004, o 09:34

Im bliżej meczu z Wybrzeżem tym bardziej jestem spokojny o korzystny wynik. Na czyn opieram ów spokój? Otóż za zwycięstwem TŻ przemawia kilka faktów:

1. TŻ walczy o baraże, Wybrzeże nie walczy już o nic.
Mimo buńczucznych wypowiedzi trenera Dzikowskiego, źe Wybrzeże nie odpuści i będzie chciało wygrać wszystkie mecze do końca sezonu widać w szeregach Gdańszczan, choćby na podstawie meczu w Rzeszowie, wyraźne rozluźnienie. Zresztą słowa trenera należy chyba traktować z lekkim przymrużeniem oka, bo niby co miał powiedzieć, odpuszczamy przecież i tak mamy już awans? Tego nie mógł powiedzieć.

2. Mocniejszy skład TŻ w stosunku do meczu z 30.05
Jak pamiętamy w tamtym meczu nie pojechał z powodu kontuzji Jeleń, Dawid jeździł z kontuzjowaną nogą na własne życzenie, a więc jeździliśmy praktycznie bez juniorów. Teraz wystąpimy w optymalnym składzie jedynie ze zmianą Śledzia przez Trumnę ale nie należy traktować tego chyba w kategorii osłabienia, a chyba wręcz przeciwnie.

3. Ostatnie mecze w tym sezonie wykrystalizują skład na przyszły sezon.

Ostatnie i decydujące o barażach mecze w tym sezonie są bardzo ważne dla większości zawodników pod kątem ich startów w Lublinie w przyszłym sezonie, lub znaleziena sobie innego klubu. Wydaje mi się, że pewny miejsca w składzie w przyszłym sezonie jest jedynie Knapp, może Piszcz, a cała reszta krajowej ekipy musi uowodnić swoją przydatność do drużyny w najważniejszych meczach sezonu. A więc dla większości zawodników powinna to być dodatkowa mobilizacja.

Reasumując zakładam 12.09 zwycięstwo TŻ. Mój typ na ten mecz to 52-38.

Sober
Senior

#296 Postautor: Sober » 4 września 2004, o 10:19

Skład już jest ustalony. Teraz pozostaje kwestia par. Moim zdaniem to powinno wyglądać następująco:
Franków
Trumiński
Karlsson
Knapp(jak za "dawnych" czasów, para na 5:1 ;) )
Piszcz(jeżeli dojdzie do pełnej formy..)
Dawid
Jeleń

Awatar użytkownika
kuki
Kontakt:

#297 Postautor: kuki » 4 września 2004, o 10:37

Wątpie żeby takie pary były Tomek nie jest jeszcze w formie takiej jak kiedyś był chodź już coraz lepiej jeździ czuje że Peter z juniorem pojedzie!!
DuMnY z Tż RuLeZu KiNg!!
http://WWW.DAWIDSTACHYRA.PRV.PL <==ZaPrAsZaM

E-MAIL: mailto:kuki-lbn@o2.pl
GG:4271574

TÅ» SIPMA LUBLIN

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA CAŁEGO TŻL I TY TEŻ TRZYMAJ SIĘ

Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

#298 Postautor: _piotrusss » 4 września 2004, o 10:56

Ja bylbym jednak za parą Knapp Karlsson... dlatego ze ktoś musi wygrywać po 5:1, a Tomek z Jeleniem nie powinni aż tak slabo jechać. Myślę, że stać ich na remisy 3:3.
Andrzej Waligórski

Awatar użytkownika
istred
Trener

#299 Postautor: istred » 4 września 2004, o 10:58

Ja myślę, że optymalne będą takie pary:
9.Karlsson
10. Trumiński
11. Franków
12. Piszcz
13. Knapp
14. Stachyra
15. Jeleniewski
Co do pary Karlsson-Knpp, to wydaje mi się, że nie można takiej ryzykować, bo pozostałe nie gwarantują przynajmniej remisu.

Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

#300 Postautor: _piotrusss » 4 września 2004, o 11:01

Ale i tak pewnie Pan Stachyra wybierze najgorsze możliwe pary...
Andrzej Waligórski