Kogo chcialbys widziec w Lublinie w sezonie 2004?
Hmm troche nie rozumiem waszych koncepcji. Wszyscy w pewnym stopniu nastawiamy sie na Ekstralige, a zeby wejsc do ekstraligi trzeba tez wygrywac i na wyjazdach!. A co Stefani zrobi w takim Gdansku czy Rzeszowie dlamnie NIC! gora 5pkt!. Jak juz moze byc rezerwowym obcokrajowcem choc to tez nie jest najlepsze wyjscie w razie kontuzji.
Co do Karlssona powiem wprost byl moim faworytem ale niestety hego wymagan nie spelnimy i raczej go nie zobaczymy. Ale jest przeciez jeszcze Zorro a daje sobie glowe uciac ze nie jest drozszy niz Lee a o Karlssonie nie wspomne. W obwodzie jest jeszcze Ruud i Bjerre a dla mnie ci zawodnicy gwarantuja przynajmniej 9pkt.
A co do Pecyny niz nie podpisal podobno ma pretensje do trenera Wybrzeza bo te pogloski tylko przeszkadzaja mu w negocjacjach !
Pozdrowienia!
Co do Karlssona powiem wprost byl moim faworytem ale niestety hego wymagan nie spelnimy i raczej go nie zobaczymy. Ale jest przeciez jeszcze Zorro a daje sobie glowe uciac ze nie jest drozszy niz Lee a o Karlssonie nie wspomne. W obwodzie jest jeszcze Ruud i Bjerre a dla mnie ci zawodnicy gwarantuja przynajmniej 9pkt.
A co do Pecyny niz nie podpisal podobno ma pretensje do trenera Wybrzeza bo te pogloski tylko przeszkadzaja mu w negocjacjach !
Pozdrowienia!
napewno regulamin ktory wszedl bardzo naszym dzialaczom utrudnil sprawe ja proponuje taki sklad na sezon 2004
9.Darek Sledz -solidny zawodnik
10.Klinberg lub Zorro to zalezy kogo sobie wybieze Gorzow
11.Piszcz
12 Knapp??hmm nie jestem zabardzo przekonany ale szanse trzeba mu dac
13.Dados
14.Jeleniewski
15.D.Stachyra
16 Truminski;)
w takim skladzie mysle ze powinnismy spokojnie awansowac a jaki bedzie to sie nidlugo przekonamy
POZDRAWIAM
11.Piszcz
13.Dados
14.Jeleniewski
15.D.Stachyra
16 Truminski;)
w takim skladzie mysle ze powinnismy spokojnie awansowac a jaki bedzie to sie nidlugo przekonamy
POZDRAWIAM
LUBELSKI WĘGIEL za 2 mln złotych

Mars18 pisze:napewno regulamin ktory wszedl bardzo naszym dzialaczom utrudnil sprawe ja proponuje taki sklad na sezon 2004
11.Piszcz
13.Dados
14.Jeleniewski
15.D.Stachyra
16 Truminski;)
POZDRAWIAM
Jeszcze raz powtórze, że teraz nie bedzie zawodnika z numerem 16. Po drugie nie ma co czekać co wybierze Gorzów bo z pewnością nie zostawią nam lepszego (czyli według mnie Zorro). Trzeba ich uprzedzić. Co do Stefaniego to zgadzam się, że w np. Gdańsku nie pojedzie rewelacyjnie ale z drugiej strony rola obcokrajowca w I lidze będzie inna niż dotychczas. Po prostu wszędzie będą jeździć zawodnicy III ligi światowej. Czy to będzie Stefani czy Zorro czy Ruud - prezentują podobny poziom (różnice są 2-3 punktów). Nawet gdy Stefani jest od nich minimalnie gorszy, to przecież jest dużo tańszy, a od robienia punktów mamy polskich seniorów. Ja jestem sceptycznie nastawiony do Stefana, bo mi podpadł słabą jazdą w tym roku , ale przy wzmocnieniu krajówki Dadosem lub Smithem mógłby być.
-
Gość
... z nieoficjalnych żródeł Lee Richardson będzie jednak jeżdził w Lublinie , z tym że dopiero od 5 meczu (Polska wejdzie do UE) a pierwsze cztery nie będzie mógł.
Z dniem wejścia do UE Lee Richardson może być pełnoprawnym zawodnikiem Lublina.
... widomość tą otrzymałem od znajomego z parkingu tż sipma.
Hollywood pisze:... z nieoficjalnych żródeł Lee Richardson będzie jednak jeżdził w Lublinie , z tym że dopiero od 5 meczu (Polska wejdzie do UE) a pierwsze cztery nie będzie mógł.
hehehe nic skomentuje tego niema szans na to i tyle!!!
LUBELSKI WĘGIEL za 2 mln złotych

Mad dwoch zawodnikow zagranicznych godnych uwagi i po analizach chyba njalepszcyh jakich klub moglby zatrudnic sa to David Rudd i Klinberg ,o Stefanim o Zorro mozna zapomniec oni nie gwarantuaj nam takiej zdobyczy jakiej bysmy chcieli uwazam ,ze taki Rudd pownien ,a raczej na pewno bedzie bardzo mocnym obcokrajowcem na pierwsza lige moja glowna kandydatura,a co do Klinberga to bardzo ladnie jezdzil w poprzednim sezonie tylko mam obawe ,ze kilka klubow bedzie z nim prowadzc rozmowy co moze spowodowac podbicie ceny ,ale o Rudzie narazie nie slyszalem ,zeby jakis klub sie interesowal.
No chyba jako 1 go zaproponowalem i widze wzbudzil zainteresowanie. Zgadzam sie z toba, moze nie bedzie jezdzil tak jak Lee, ale jak na 1 lige w zupelnosci wystarczy. W czestochowie wielkiej kariery nie zrobil ale widac bylo ze walczyl. A w e-lidze o punkty wiadomo nie latwo.max3 pisze:uwazam ,ze taki Rudd pownien ,a raczej na pewno bedzie bardzo mocnym obcokrajowcem na pierwsza lige moja glowna kandydatura,.
-
konradeczek_fransik
W sezonie 2005 ekstraliga ma zostać powiększona do 10 zespołów. Spada 8 drużyna, a 7 jeździ w barażach. Oznacza to w praktyce, że wystarczy się załapać do pierwszej czwórki w I lidze i jest spora szansa co najmniej na baraż, ponieważ pierwsza trójka powinna automatycznie awansować, a czwarta drużyna jechała by własnie baraż (no chyba, ze moi kandydaci do spadku / barażu z Zielonej Góry i Leszna pójda po rozum do głowy,a zaraz potem do Karwana i w regulaminie znajdzie się zapis, że nikt nie zleci).
W I lidze sytuacja wyglÄ…da tak: PiÅ‚a i Gniezno z uwagi na finanse nie bÄ™dÄ… groźnym przeciwnikiem, bo nie zakontraktujÄ… znaczÄ…cych wzmocnieÅ„. Jak na razie nie zanosi siÄ™ na to również w Rzeszowie, a ich obecny skÅ‚ad jest jak najbardziej do objechania. Nikt mi również nie wmówi, że kandydatem do awansu bÄ™dzie Ostrów. Nie te pieniÄ…dze, nie tacy zawodnicy. No chyba, że odwalÄ… taki numer jak ten z meczu Opole - Åódź. Zostaje czterech do brydża. WyÅ›cig zbrojeÅ„ zaczÄ…Å‚ GdaÅ„sk, co prawda na razie tylko w gazetach. ale gdzieÅ› przeczytaÅ‚em, że Lotos dalej bÄ™dzie ich sponsorowaÅ‚. Skoro przegÅ‚osowano idiotyczny regulamin premiujÄ…cy zadÅ‚użajÄ…ce siÄ™ kluby (Bydgoszcz, Leszno, GdaÅ„sk itd.) to pewnie sobie Å›ciÄ…gnÄ… parÄ™ "gwiazd" na kredyt. Solidny skÅ‚ad bÄ™dzie w GrudziÄ…dzu, ale najgroźniejszym przeciwnikiem moim zdaniem bÄ™dzie Gorzów (solidni juniorzy + Zorro i Nermark). Czwartym do brydża jesteÅ›my my.
Na dobry początek zaczął bym rozmowy z ... Lee Richardsonem, żeby już teraz zaklepać jego udział w barażach i oczywiście później w e-lidze. Jeśli się tego nie zrobi teraz to może w barażu pojechać, ale w plastronie Zielonej Góry.
Uważam, że pownien zostać krajowy trzon obecnego składu i na to chyba się zanosi. W sezonie 2003 podstawowy skład miał w założeniach wyglądać następująco (pomijam cały horror z kontuzjami):
1 Śledź
2 Andersen - odpada bo olewa polskÄ… ligÄ™
3 Piszcz
4 Knapp
5 Richardson - odpada, bo się go bali prezesi innych klubów I ligi i
przegłosowali idiotyczny regulamin
6 Jeleniewski
7 D. Stachyra
8 J. Stachyra - zakończył karierę
W rezerwie: Mordel, Stefani i oczywiście reszta juniorów.
Skład silny i objeżdżony. Jak widać potrzeba dwóch solidnych zawodników. Dobrą parę dla Śledzia mogłby stanowić Piotrek Dym albo Robert Dados (jeśli go Rusko puści). W parze z Jeleniem widzę Andy Smith'sa albo jakiegoś solidnego obcokrajowca, np. Klingberga lub Wilsona. Na rezerwie w razie kontuzji zostaliby Mordel, Stefani i Trumiński.
Skład 2004 wyglądałby więc tak:
1 Śledź
2 Dados
3 Piszcz
4 Knapp
5 Smith
6 Jeleniewski
7 D. Stachyra
+ Mordel, Stefani i Trumiński.
Myślę, że w takim wypadku 2 miejsce to absolutne minimum całkowicie realne do osiągnięcia.
Pomijam już fakt, że idioci z GKSŻ chcą powiększyć e-ligę w sezonie 2005, ale ustalenia będą znowu zapadać w listopadzie przyszłego roku, jak się Karwan, Grajewski i ten trzeci kołek Sokołowski z Leszna namyślą co im sie będzie bardziej opłacało.
W I lidze sytuacja wyglÄ…da tak: PiÅ‚a i Gniezno z uwagi na finanse nie bÄ™dÄ… groźnym przeciwnikiem, bo nie zakontraktujÄ… znaczÄ…cych wzmocnieÅ„. Jak na razie nie zanosi siÄ™ na to również w Rzeszowie, a ich obecny skÅ‚ad jest jak najbardziej do objechania. Nikt mi również nie wmówi, że kandydatem do awansu bÄ™dzie Ostrów. Nie te pieniÄ…dze, nie tacy zawodnicy. No chyba, że odwalÄ… taki numer jak ten z meczu Opole - Åódź. Zostaje czterech do brydża. WyÅ›cig zbrojeÅ„ zaczÄ…Å‚ GdaÅ„sk, co prawda na razie tylko w gazetach. ale gdzieÅ› przeczytaÅ‚em, że Lotos dalej bÄ™dzie ich sponsorowaÅ‚. Skoro przegÅ‚osowano idiotyczny regulamin premiujÄ…cy zadÅ‚użajÄ…ce siÄ™ kluby (Bydgoszcz, Leszno, GdaÅ„sk itd.) to pewnie sobie Å›ciÄ…gnÄ… parÄ™ "gwiazd" na kredyt. Solidny skÅ‚ad bÄ™dzie w GrudziÄ…dzu, ale najgroźniejszym przeciwnikiem moim zdaniem bÄ™dzie Gorzów (solidni juniorzy + Zorro i Nermark). Czwartym do brydża jesteÅ›my my.
Na dobry początek zaczął bym rozmowy z ... Lee Richardsonem, żeby już teraz zaklepać jego udział w barażach i oczywiście później w e-lidze. Jeśli się tego nie zrobi teraz to może w barażu pojechać, ale w plastronie Zielonej Góry.
Uważam, że pownien zostać krajowy trzon obecnego składu i na to chyba się zanosi. W sezonie 2003 podstawowy skład miał w założeniach wyglądać następująco (pomijam cały horror z kontuzjami):
1 Śledź
2 Andersen - odpada bo olewa polskÄ… ligÄ™
3 Piszcz
4 Knapp
5 Richardson - odpada, bo się go bali prezesi innych klubów I ligi i
przegłosowali idiotyczny regulamin
6 Jeleniewski
7 D. Stachyra
8 J. Stachyra - zakończył karierę
W rezerwie: Mordel, Stefani i oczywiście reszta juniorów.
Skład silny i objeżdżony. Jak widać potrzeba dwóch solidnych zawodników. Dobrą parę dla Śledzia mogłby stanowić Piotrek Dym albo Robert Dados (jeśli go Rusko puści). W parze z Jeleniem widzę Andy Smith'sa albo jakiegoś solidnego obcokrajowca, np. Klingberga lub Wilsona. Na rezerwie w razie kontuzji zostaliby Mordel, Stefani i Trumiński.
Skład 2004 wyglądałby więc tak:
1 Śledź
2 Dados
3 Piszcz
4 Knapp
5 Smith
6 Jeleniewski
7 D. Stachyra
+ Mordel, Stefani i Trumiński.
Myślę, że w takim wypadku 2 miejsce to absolutne minimum całkowicie realne do osiągnięcia.
Pomijam już fakt, że idioci z GKSŻ chcą powiększyć e-ligę w sezonie 2005, ale ustalenia będą znowu zapadać w listopadzie przyszłego roku, jak się Karwan, Grajewski i ten trzeci kołek Sokołowski z Leszna namyślą co im sie będzie bardziej opłacało.
kdsz pisze:A co sie dzieje z Danielem Nermarkiem? Niezle sobie radzil, zastepujac kontuzjowanego Klingberga w Stali Gorzow, uzyskujac w tym sezonie bardzo przyzwoitÄ… sredniÄ… biegowÄ… 2,028. Wiec moze on...
Nermark najprawdpopodobniej zostanie w Stali, podobnie Zorro. Nie jestem za Klingbergiem - miał taką dużą przerwę, że nic niewiadomo.
-
konradeczek_fransik
hm znow sie zaczna spekulacje co i jak... a jak mnie nauczyly doswiadczenia to gówno wiadomo!!! skad wiecie ze bedziecie w I czwóce? Rzeszów w tamtym roku mialbyc i co? kontuzje pech itd... no ale wiadome spekulowac mozna:) pamoietam jak nikt w was ne wierzyl a wpadliscie do Nas i stachyra powiedziala jak jechac i porzegralismy:(
ja widze tak
gdansk gorzow
lublin rzeszów kolejnośc hm niewiadomo:D
Stal obecnie nic nie wzmocnilaq sie... ale to dopiero poczatek... pozyjemy zobaczymy
ja widze tak
gdansk gorzow
Stal obecnie nic nie wzmocnilaq sie... ale to dopiero poczatek... pozyjemy zobaczymy
gdzie Ci
mody
ktorzy
mi
posty kiedys
wywalali

mody
ktorzy
mi
posty kiedys
wywalali
konradeczek_fransik pisze:hm znow sie zaczna spekulacje co i jak... a jak mnie nauczyly doswiadczenia to gówno wiadomo!!! skad wiecie ze bedziecie w I czwóce? Rzeszów w tamtym roku mialbyc i co? kontuzje pech itd... no ale wiadome spekulowac mozna:) pamoietam jak nikt w was ne wierzyl a wpadliscie do Nas i stachyra powiedziala jak jechac i porzegralismy:(
ja widze tak
gdansk gorzow
Stal sie nie wzmocnila ale oslabila... Niebedzie Winiarza... Niewiadomo co z Kuciapa...
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.