Karol Baran

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Torsen
Trener

Re: Karol Baran

#301 Postautor: Torsen » 16 marca 2011, o 18:01

:lol:

Awatar użytkownika
Hela
Kadrowicz

#302 Postautor: Hela » 16 marca 2011, o 18:05

Podobno Tomasz Adamek złożył doniesienie do prokuratury, że chcą go napaść i pobić ukraińscy bracia K. Dowiedział się, że do pobicia ma dojść we wrześniu we Wrocławiu. Podobno GROM już szykuje się do pojmania ukraińskich bandziorów.
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#303 Postautor: kibicLBN » 16 marca 2011, o 18:15

Dla tych którzy twierdzą, że Karol powinien pohamować jęzor mam pytanie: Czy gdyby ten słynny rzeszowianin pokornie prosił o stare tłumiki jak mały Jaś o lizaka to czy to wywołało by czyjąś reakcję? Nawet media by się tym nie zainteresowały.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#304 Postautor: Gelo » 16 marca 2011, o 18:20

Siła sprawcza jakiegokolwiek działania Karola jest taka sama - znikoma lub wręcz żadna jezeli chodzi o zmianę tłumików. To nie on bedzie o tym decydował - czy bedzie pokornie prosił czy szantażował (jak to robi) na Sportowych Faktach. Jedyny efekt jego obecnego zachowania może być tylko jeden i to uboczny - może sprowadzic na siebie i druzyne kłopoty.

alfkrystian
Szkółkowicz

#305 Postautor: alfkrystian » 16 marca 2011, o 18:26

[quote="Torsen"]W momencie, kiedy Karol podpisywał kontrakt, o nowych tłumikach już było dawno wiadomo. Nawet jeśli przepis nie był jeszcze uchwalony (nie wiem tego i mało mnie to obchodzi), to od dawna było wiadomo, że mogą być lub będą wprowadzone, znane też były ich cechy. Należało to przewidzieć w kontrakcie, czy prywatnym budżecie. Zrozum manipulację - zaskoczenia nie ma, skąd więc pretensje?

Torsen myślisz ,że Karol mógłby ugrać więcej gdyby to przewidział ? Chyba żartujesz.wynegocjował max. to pewne, a gdyby krzyczał jeszcze o dodatkową kasę (jak na począku negocjacji ) to do dzisiaj by się bujał bez kontraktu.Zresztą nie tylko on.To jest tylko II liga i ograniczone możliwości klubów.Dlatego można zrozumieć jego frustrację.A co z tego wyniknie ??....pożyjemy ,zobaczymy.Niestety ale zawodnik będzie stawiał na swój cel ponad oczekiwania kibiców , więc różnie może być

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#306 Postautor: kibicLBN » 16 marca 2011, o 18:27

A ja uważam, że takie wypowiedzi robią dużo szumu i gdyby więcej zawodników (lepszych niż Karol) się w ten sposób wypowiadało to szanse na obalenia śmieci byłyby większe.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#307 Postautor: Gelo » 16 marca 2011, o 18:32

kibicLBN pisze:A ja uważam, że takie wypowiedzi robią dużo szumu i gdyby więcej zawodników (lepszych niż Karol) się w ten sposób wypowiadało to szanse na obalenia śmieci byłyby większe.

Dobrze uwazasz - z tym, że akurat Baranowi ten szum moze jedynie zaszkodzic. Lepsi zawodnicy od niego są podzieleni w kwestii stawiania sprawy na ostrzu noża i taka "podpadziocha" jak Karol powinna z tego wyciagnąc wnioski.

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#308 Postautor: Torsen » 16 marca 2011, o 18:36

alfkrystian pisze:
Torsen pisze:W momencie, kiedy Karol podpisywał kontrakt, o nowych tłumikach już było dawno wiadomo. Nawet jeśli przepis nie był jeszcze uchwalony (nie wiem tego i mało mnie to obchodzi), to od dawna było wiadomo, że mogą być lub będą wprowadzone, znane też były ich cechy. Należało to przewidzieć w kontrakcie, czy prywatnym budżecie. Zrozum manipulację - zaskoczenia nie ma, skąd więc pretensje?

Torsen myślisz ,że Karol mógłby ugrać więcej gdyby to przewidział ? Chyba żartujesz.
Ja tylko mówię, że mówienie dziś o zaskoczeniu nowymi tłumikami jest niepoważne.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#309 Postautor: kibicLBN » 16 marca 2011, o 18:37

Gelo pisze:
kibicLBN pisze:A ja uważam, że takie wypowiedzi robią dużo szumu i gdyby więcej zawodników (lepszych niż Karol) się w ten sposób wypowiadało to szanse na obalenia śmieci byłyby większe.

Dobrze uwazasz - z tym, że akurat Baranowi ten szum moze jedynie zaszkodzic. Lepsi zawodnicy od niego są podzieleni w kwestii stawiania sprawy na ostrzu noża i taka "podpadziocha" jak Karol powinna z tego wyciagnąc wnioski.

A ja uważam że warto mieć jądra będąc przedstawicielem płci męskiej....

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#310 Postautor: Gelo » 16 marca 2011, o 18:39

dokladnie - ja jestem nawet za zwiekszeniem glosnosci motocykli - ale mowienie o zaskoczeniu tłumikami jest niepowazne. Na nowych tłumikach rozegrano juz w ubieglym roku imprezy rangi finału mistrzostw świata i eliminacji do GP. Było 8 miesięcy na oswojenie się z tą myślą albo na protesty.
ps. kibicuLBN - posiadanie jąder fajna rzecz - zwlaszcza siedząc jako zawodnik na trybunach jak Twoja druzyna przegrywa awans do 1 ligi - prawda?

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#311 Postautor: kibicLBN » 16 marca 2011, o 18:47

Kurde boli was to że chłopak ostro mówi to co myśli i stosuje pokerowe zagrywki. Fakt że trochę mało znaczy powoduje, że jego szantaż guzik daje. I guzik mu ta paplanina zaszkodzi. Jego śladem powinni pójść inni. Np. Miedziak czy PePe którzy w tej sprawie o swoich jądrach zapomnieli.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#312 Postautor: Gelo » 16 marca 2011, o 18:49

mnie boli tylko to, że po raz kolejny zachowuje sie nieodpowiedzialnie, ryzykując dobro druzyny - koniec ode mnie w tym temacie.

speedwayowiec
Szkółkowicz

#313 Postautor: speedwayowiec » 16 marca 2011, o 19:15

Ja tam jestem za Baranem w 100%. Mówiąc w taki właśnie sposób daje do myślenia też innym zawodnikom. Taki na przykład zawodnik X z II ligi w wywiadzie zostanie zapytany o to jak ustosunkuje się do wypowiedzi K. Barana no i coś będzie musiał odpowiedzieć, a 99% opowie się za i tym samym słowa Barana zostaną będą traktowane jak głos społeczeństwa, żużlowców itd. Wątpię żeby ktoś powiedział, że owszem nie chce nowych tłumików, ale Baran mówi zbyt ostro. Z nimi trzeba ostro.

go!
Trener

#314 Postautor: go! » 16 marca 2011, o 19:24

Gelo pisze:mnie boli tylko to, że po raz kolejny zachowuje sie nieodpowiedzialnie, ryzykując dobro druzyny - koniec ode mnie w tym temacie.

Spokojnie.
Na razie jeszcze nic nie zrobil, a na szczescie za gadanie nikt nie bedzie konsekwencji wyciagal.

keram
Szkółkowicz
Kontakt:

#315 Postautor: keram » 16 marca 2011, o 20:45

Jak czytam wasze wypowiedzi odnośnie tego co powiedział Baran dla Sportowych Faktów to zaczynam sądzić, że jeszcze jesteście w poprzedniej epoce. Nic nie można mówić bo się podpadnie za co, że ktoś ma inne zdanie na temat niż FIM i PZMot. Opanujcie się jest demokracja i wolność słowa mówionego i pisanego. A czytając wasze wypowiedzi to jak dzieci z podstawówki nic nie powiem pani bo dostanę pałkę. Trochę odwagi ludzie dzisiaj już nie ma komuny ani ZOMO, nikt nikogo za takie coś nie pałuje ani nie każe. Trzeba mieć trochę odwagi, a nie schylić łeb i patrzeć spod oka czy się po nim nie dostanie.

Awatar użytkownika
Flint
Szkółkowicz

#316 Postautor: Flint » 17 marca 2011, o 00:08

Dobrze Wam tu ziomek na górze nawija..

Torsen pisze:Jeśli PZM nie zmieni decyzji, to Baran przyniesie zwolnienie lekarskie - zgrabnie.

Mam pytanie, bo nie wiem czy przeoczyłem.
W którym artykule jest mowa o jakimś zwolnieniu?

Torsen pisze:Niestety się mylisz. Po pierwsze, Baran wyraźnie czuje się związany wyłącznie kontraktem, jako zawartym przed wprowadzeniem nowych przepisów. Pomija jednak zupełnie, że kontrakt zobowiązuje go do ich przestrzegania.

Ty weź obczaj dokładnie co Karol nawija.
Jeżeli przed meczem przepisy nie zostaną zmienione, no cóż, ja niestety będę się źle czuł.

Zakładać można wiele, jednakże to tor zweryfikuje wszystkie plany. Bardzo bym chciał awansować do finału Indywidualnych Mistrzostw Polski, no i z drużyną do wyższej ligi. To są moje priorytety na ten rok. Pojedziemy po jak najlepszy wynik. Są teraz Paweł Miesiąc, Simon Stead czy "Puzon", zatem mam nadzieję, że uda nam się awansować. Na to liczym

Rozumiem, że z tego też wyczytałeś, że nie wyjedzie do meczu, hm?

Torsen pisze:Nie jest też prawdą, że wprowadzenie nowych tłumików nastąpiło "nagle" - ja o tym wiem już od bodaj roku, albo i dłużej, a specjalnie się tym nie interesuję.

A te tłumiki nie miały czasem wejść jeszcze przed poprzednim sezonem? Wtedy jednak doszło do małego buntu i wszędzie jeździli na starych oprócz IMŚJ bodajże. Skoro więc udało się to w tamtym roku, to zawodnicy (szczególnie drugoligowi) liczyli też na to, że uda się i w tym.
Wprowadzili tłumiki, widać, że Ci "lepsi" nie garną się do takich słów, to odezwał się Baran, bo to właśnie w zawodników z II ligi przepis ten trafi najbardziej.

Gelo pisze:Nie wyjezdzając do meczu strzeli sobie w stope, bo po raz kolejny na własne życzenie przeleci mu sprzed nosa parę tysiączków.

No właśnie. Decyzja ta będzie strzałem w stopę. Własną stopę. Sam tak napisałeś. Najwięcej na tym straci sam Baran. Myślisz, że jak coś, to on nie zdaje sobie z tego sprawy?
Wg mnie Karol straszy, ale do meczu i tak wyjedzie. Tyle tylko, że wiadomo, że Karol to kozak i jest opcja, że może wyłożyć laskę na mecz z Równem, żeby udowodnić coś, czy to sobie, czy po to, by zachęcić innych do działania, być może już w II kolejce.
Zresztą. Co to jest Równe?
Niezłym przykładem będzie opcja z piłki. Kto wywalczył prawo Bossmana, albo tego Webstera? Zawodnicy z najlepszych klubów świata, czy raczej Ci mniej znani, ale uparci?

Torsen pisze:Istotę mojego punktu widzenia na występ Karola zawiera wpis Gela. Ktoś, kto już sobie napytał biedy, nie powinien być pierwszym w szeregu, bo wiadomo, że jako pierwszy pójdzie do odstrzału.

Gelo pisze:ja osobiscie obawiam się, że Karol publicznymi wypowiedziami niepotrzebnie ściąga na siebie dodatkowe reflektory i nawet gdy kiedyś będzie miał rację, sędziowie, obserwatorzy czy inne tego typu osoby będą miał łatwy pretekst do karania go za byle co - a to w konsekwencji osłabi druzyne.

:-o
I Wy naprawdę myślicie, że coś mu zrobią? Że PZM, czy tam GKSŻ nie dopuszczą go do I kolejki? Czy wpadł Wam do głowy jakiś inny, lepszy pomysł na ukaranie Barana? Bo ja nic innego nie wymyślę.

Gelo pisze:Baran gada na Sportowych Faktach, a w Ostrowie i Rawiczu siedzą cicho i zacierają ręce.

Tak! Oni już to widzą oczyma wyobraźni! "Baran zawieszony na 6 lat, za nieregulaminową długość wentylków w przednim kole"...
Zastanów się co Ty piszesz.

Torsen pisze:Nie muszą protestować wszyscy, tylko właściwi - ci, bez których nie ma GP i SE. A ci o Baranie nie słyszeli, z całym szacunkiem.

Tyle, że te Crumpy, Pederseny tak tego w portfelu nie odczują, a takie Barany, Puszakowskie wręcz przeciwnie.

Torsen pisze:Baran jest podpadziochą, a podpadziochy nie idą do walki w pierwszym szeregu, ponieważ natychmiast giną.

Bzdury.
To właśnie podpadziochy (swoją drogą beznadziejne to słowo^^) ruszają tłumy, bo inni nie mają jaj, żeby wyjść przed szereg.

Gelo, już mi się nie chce wrzucać tu cytatów, ale Ty weź napisz mi proszę. Cóż to za kłopoty przewidujesz z powodu wypowiedzi Barana. Bo tego pojąć nie mogę.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć
przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

jerry78
Trener

#317 Postautor: jerry78 » 17 marca 2011, o 00:17

Flint, a jak tam nasze kozły na treningu w Rzeszowie? Dają radę? :)

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#318 Postautor: Gelo » 17 marca 2011, o 00:23

Już Ci odpowiadam - w 99 proc. wyścigów Karol podjezdza pod tasme w ostatniej sekundzie przed upływem 2 minut. W kilkunastu wyscigach absolutnie kwalifikował sie do wykluczenia - oby sedziowie byli tak pobłażliwi jak do tej pory. Rzecz druga - latająca głowa - od czasów słynnego blokowania Karlssona - Karol jest z tego znany. Za takie cos dostaje sie upomnienie - dwa upomnienia - wykluczenie. Pomijam już kary meczu za "machanie witkami", dyskusje z sędziami, zostawianie motocykla na środku toru.

go!
Trener

#319 Postautor: go! » 17 marca 2011, o 00:29

Flint pisze:Bzdury.
To właśnie podpadziochy (swoją drogą beznadziejne to słowo^^) ruszają tłumy, bo inni nie mają jaj, żeby wyjść przed szereg.

To niestety (dla Torsena) prawda! Pierwsze gina niedojdy i cykory, staraja sie chowac, byc niewidocznymi i gina potem od zablakanej kuli lub (jesli na pustyni) od sopla co sie urwal z dachu.
Wyrazisty charakter ma 2 wyjscia: wygrac lub przegrac, nie moze byc nijakim sredniakiem. Akurat za to cenie Karola. Zuzlowiec nie moze byc prawnikiem, psychologiem czy cipa zyciowa.

Awatar użytkownika
Flint
Szkółkowicz

#320 Postautor: Flint » 17 marca 2011, o 00:36

1. Naprawdę myślisz, że jakiś związek sędziów zwoła zebranie, na którym uchwalą, że będą tępić Barana?
Albo, że Szymański/Grodzki/Witkowski (nie wiem kogo możesz mieć na myśli więc wypisałem trzech) wyślą pismo do każdego sędziego meczu Lublina "Panowie sędziujemy przeciwko Baranowi"?
Proszę Cię.

2. Ale, że co? Podciągasz "latającą głowę" pod stwarzanie niebezpiecznych sytuacji na torze ( :o ), czy jak?
Czy znalazłeś jeszcze jakiś inny przepis?
Naprawdę myślisz, że trafi się jakikolwiek sędzia, który wykluczy zawodnika do końca zawodów za oglądanie się na partnera/gdzie jest przeciwnik? :o
Powiedz, że żartujesz.

3.
Gelo pisze:Pomijam już kary meczu za "machanie witkami", dyskusje z sędziami, zostawianie motocykla na środku toru.

Chyba karĘ meczu, a nie kary. To raz.
Dwa. Co ma piernik do wiatraka w tym momencie?

jerry78 pisze:Flint, a jak tam nasze kozły na treningu w Rzeszowie? Dają radę? :)

Miesiąc kozak. Szybszy od Karola.
Obaj śmigali na starych tłumikach. Tyle, że nie byłem na całym treningu. Ale nie sądzę, by któryś próbował nowych.

go! pisze:To niestety (dla Torsena) prawda! Pierwsze gina niedojdy i cykory, staraja sie chowac, byc niewidocznymi i gina potem od zablakanej kuli lub (jesli na pustyni) od sopla co sie urwal z dachu.
Wyrazisty charakter ma 2 wyjscia: wygrac lub przegrac, nie moze byc nijakim sredniakiem. Akurat za to cenie Karola. Zuzlowiec nie moze byc prawnikiem, psychologiem czy cipa zyciowa.

Podbitka.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć
przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#321 Postautor: Gelo » 17 marca 2011, o 00:45

1. Naprawdę myślisz, że jakiś związek sędziów zwoła zebranie, na którym uchwalą, że będą tępić Barana?

Naprawde mysle, że Baran jest w ścisłym kręgu kilku zawodników będących "na cenzurowanym" wśród sędziów i władz (olanie jego odwołania).
2. Ale, że co? Podciągasz "latającą głowę" pod stwarzanie niebezpiecznych sytuacji na torze ( :o ), czy jak?

dokladnie tak.
Gelo pisze:Pomijam już kary meczu za "machanie witkami", dyskusje z sędziami, zostawianie motocykla na środku toru.

nie nie - tak jak napisalem - kary meczu. w sezonie mozesz dostac kilka razy "karę meczu" - za bójke, za zostawienie motoru, za dyskusje czyli = za niesportowe zachowanie. rozumiesz juz czy etam?

Awatar użytkownika
Fantys
Zawodowiec

#322 Postautor: Fantys » 17 marca 2011, o 01:01

Gelu tak jak sam napisałeś karę meczu,a on się nie wypowiada na meczu tylko przed sezonem na łamach portalów interenetowych.

Awatar użytkownika
Flint
Szkółkowicz

#323 Postautor: Flint » 17 marca 2011, o 02:01

Gelo pisze:Naprawde mysle, że Baran jest w ścisłym kręgu kilku zawodników będących "na cenzurowanym" wśród sędziów i władz (olanie jego odwołania).

Równie dobrze można napisać, że na cenzurowanym jest Holta, Richardson i Miesiąc. Takie pierdzielenie o Chopinie. Sędziowie, podejrzewam, mają wyłożoną laseczkę na zawirowania wobec tłumików. Jeśli naprawdę myślisz, że spór Baran vs FIM (bo to w sumie FIM tu ma najwięcej do gadania, chyba) sprawi, że sędziowie będą polować na Barana, to gratuluję wyobraźni.

Gelo pisze:

dokladnie tak.

Nie odpowiedziałeś mi na drugie pytanie. Czy naprawdę myślisz, że trafi się jakikolwiek sędzia, który wykluczy Barana do końca zawodów za odwracanie głowy?

Gelo pisze:

nie nie - tak jak napisalem - kary meczu. w sezonie mozesz dostac kilka razy "karę meczu" - za bójke, za zostawienie motoru, za dyskusje czyli = za niesportowe zachowanie. rozumiesz juz czy etam?

Rozumiem, że Baran co drugi mecz uczestniczy w bójce, zostawia motor i dyskutuje z sędzią.
93% zawodników dyskutuje z sędziami.
Kiedy ostatni raz Baran brał udział w bójce?
Czy oprócz spotkania z Łodzią zostawił kiedyś motocykl na torze?
Dlaczego więc dygasz o Barana, skoro te Twoje obawy równie dobrze można połączyć z każdym innym zawodnikiem?

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#324 Postautor: Gelo » 17 marca 2011, o 09:53

Nie obchodzą mnie inni zawodnicy, mnie intetersuje tylko dobro KMŻ. Dygam o Barana bo jest w bardzo wąskim gronie zawodników ukaranych odsunieciem od meczu. Dygam o Barana bo jest naszej druzynie bardzo potrzebny, a on cały czas swoim zachowaniem wywołuje "wilka z lasu".

Tobuls
Szkółkowicz

#325 Postautor: Tobuls » 17 marca 2011, o 10:01

Flint pisze:Miesiąc kozak. Szybszy od Karola.
Obaj śmigali na starych tłumikach. Tyle, że nie byłem na całym treningu. Ale nie sądzę, by któryś próbował nowych.

:D :D :D :D :D :D :D
To zapowiada się bardzo ciekawie. Już widze walkę o miejsce w składzie. Chyba Baran już raczej nie będzie tak odpuszczał treningów. Piszcz też zaprezentował się przyzwoicie. Czy ktoś wie czy i gdzie jeździł już Suchecki?
Zawsze najlepszy - Hans Nielsen