Nasi rywale w sezonie 2006
- WojtekF
- Szkółkowicz
Nie Mars, niestety chcac byc obiektywnym, musze napisac bardzo slabo. Coprawda niestety w Lodzi siedze i na meczu byc nie moglem, ale zobacz jak ocenilem swoich "orlow" i sam osadz czy sa to oceny slabe czy bardzo slabe(z gory informuje iz 2 jest najnizsza ocena)
Postanowilem ocenic swoich zawodnikow:
Okon 2- Wygrywanie jednego biegu z (coprawda czolowym) ale 1-ligowcem to za malo jak na lidera krajowego
Suchecki 2- A tylu ma sponsorow, tyle razy mowilo sie o profesjonalnym podejsciu do sprzetu, tyle tuningow u Gravesena. Fakt Suchy sprzet ma, ale talentu niestety u Niego nie widac.
Nowaczyk- ze wzgledu na zapalenie pluc, ktore leczy, rozgrzeszam Go ze slabego wystepu
Huszcza 2+ Ten plus za wygranie 1-ego wyscigu. Ale 1 wyscig to za malo. Paluch, Flis, Lukaszewski nic Im nie ujmujac to zawodnicy conajwyzej 2-ego rzutu w druzynach ekstraligowych a takich Pan Andrzej powinien objezdzac u siebie
Staszewski 3- To "zero" mi sie nie podoba. Mam nadzieje, ze 1-sze i ostatnie w sezonie
Stojanowski 3+- Jak na zawodnika 2-ego rzutu wypelnil swoje zadanie poprawnie. Jednak dal sie objechac Hlibowi a takie wpadki na swoim torze zdarzac sie nie powinny.
Postanowilem ocenic swoich zawodnikow:
Okon 2- Wygrywanie jednego biegu z (coprawda czolowym) ale 1-ligowcem to za malo jak na lidera krajowego
Suchecki 2- A tylu ma sponsorow, tyle razy mowilo sie o profesjonalnym podejsciu do sprzetu, tyle tuningow u Gravesena. Fakt Suchy sprzet ma, ale talentu niestety u Niego nie widac.
Nowaczyk- ze wzgledu na zapalenie pluc, ktore leczy, rozgrzeszam Go ze slabego wystepu
Huszcza 2+ Ten plus za wygranie 1-ego wyscigu. Ale 1 wyscig to za malo. Paluch, Flis, Lukaszewski nic Im nie ujmujac to zawodnicy conajwyzej 2-ego rzutu w druzynach ekstraligowych a takich Pan Andrzej powinien objezdzac u siebie
Staszewski 3- To "zero" mi sie nie podoba. Mam nadzieje, ze 1-sze i ostatnie w sezonie
Stojanowski 3+- Jak na zawodnika 2-ego rzutu wypelnil swoje zadanie poprawnie. Jednak dal sie objechac Hlibowi a takie wpadki na swoim torze zdarzac sie nie powinny.
Pozdrawiam wszystkich!!!!
Jest super!!!
Wojtek Fan Falubazu!!!
Jest super!!!
Wojtek Fan Falubazu!!!
WojtekF pisze:Stojanowski 3+- Jak na zawodnika 2-ego rzutu wypelnil swoje zadanie poprawnie. Jednak dal sie objechac Hlibowi a takie wpadki na swoim torze zdarzac sie nie powinny.
Szczegolnie ten wers swiadczy ze kreujesz sie na obiektywnego kibica, lecz taka ocena zawodnika robiacego 14pkt (z bonusami) ma sie nijak do rzeczywistosci. To zwyczajne krytykanctwo
WojtekF dziwi mnie wogóle to co piszesz. Stojan przeciętnie ? raz przegrał tylko i przeciętnie ? to czego Ty wymagasz ? jakoś Ci którzy byli obecni na sparingu wypowiadają sie inaczej niż Ty, a Ty chociaż nie widziałeś spotkania to tak krytykujesz.
Po za tym to sparing, a nie mecz o puchar czy DMP !
Jeśli Ostrów faktycznie potwierdzi swoją siłe, to 1 liga będzie znów atrakcyjna
Po za tym to sparing, a nie mecz o puchar czy DMP !
Jeśli Ostrów faktycznie potwierdzi swoją siłe, to 1 liga będzie znów atrakcyjna
- WojtekF
- Szkółkowicz
jacur78 pisze:WojtekF pisze:Stojanowski 3+- Jak na zawodnika 2-ego rzutu wypelnil swoje zadanie poprawnie. Jednak dal sie objechac Hlibowi a takie wpadki na swoim torze zdarzac sie nie powinny.
Szczegolnie ten wers swiadczy ze kreujesz sie na obiektywnego kibica, lecz taka ocena zawodnika robiacego 14pkt (z bonusami) ma sie nijak do rzeczywistosci. To zwyczajne krytykanctwoZawodnik "drugiego rzutu" nie ma prawa przegrac z czolowym juniorem swiata... ciekawa teza. ZkZ mierzy w takim razie w DMP chyba...
Oczywiscie. Wiem, ze troche przesadzilem, zwlaszcza w kwestii Stojana. Jednak oprocz Stojana i dobrze jezdzacych w Anglii Swista i Nickiego, postawa pozostalych nie rokuje zbyt dobrz. Flis, Paluch, Lukaszewski mogliby byc conajwyzej zawodnikami drugiego rzutu w srednim lub slabym zespole ekstraligowym i z takimi zawodnikami nie powinno sie przegrywac zwlaszcza na wlasnym torze, szczegolnie w przypadku druzyny, ktora (ktore jak ktore) ale miejsce w 1szej "szostce" powinna zajac. Jesli nie bedzie wyraznej poprawy u Okonia, Suchego czy Huszczy a wpadka Staszewskiego z "zerem" nie okaze sie ostatnia w tym sezonie, to nawet ten minimalny cel moze byc trudny do osiagniecia.
Jest super!!!
Wojtek Fan Falubazu!!!
Jest super!!!
Wojtek Fan Falubazu!!!
-
Siwek Patataj
A ja myślę Wojtku, że prawie wszyscy pojechali na miarę swoich prawdziwych możliwości.
WidzÄ™ tylko dwa pozytywne zaskoczenia:
1. Stojanowski - zawsze byłem za tym, by Stojana sprowadzić do Lublina, bo wiem że rzadko można doświadczyć u któregokolwiek z zawodników takiego profesjonalizmu, a przede wszystkim uporu w dążeniu do wyznaczonego celu.
2. Rajkowski - jakoś chyba zawsze go nie doceniałem i chyba już tak pozostanie, dlatego jego zdobycze punktowe pow. 6 punktów zawsze miło mnie rozczarowywują.
A cała reszta absolutnie wg mnie zgodnie z oczekiwaniami, bez zaskoczenia.
lucki73
PS. Nie masz co się martwić postawą Falubazu, bo nie było w składzie Śwista, Nowaczyk startował z pozycji seniora i nie ma stranieri. Tak więc bez obaw. Falubaz faworytem wg mnie nie jest, ale może każdego odprawić z kwitkiem z własnego toru i może bez problemu włączyć się w walkę o brązowy medal. A spadek na pewno Falubazowi w tym roku nie grozi, nawet baraże - są słabsi: Toruń i Wybrzeże, choć myślę że i Unia Leszno mimo papierowo mocnego składu może "dołować" w tabeli, jeśli Skóra, Baliński i Dobrucki będą prezentowali kameleonową formę - jak zwykle zresztą ostatnimi czasy.
WidzÄ™ tylko dwa pozytywne zaskoczenia:
1. Stojanowski - zawsze byłem za tym, by Stojana sprowadzić do Lublina, bo wiem że rzadko można doświadczyć u któregokolwiek z zawodników takiego profesjonalizmu, a przede wszystkim uporu w dążeniu do wyznaczonego celu.
2. Rajkowski - jakoś chyba zawsze go nie doceniałem i chyba już tak pozostanie, dlatego jego zdobycze punktowe pow. 6 punktów zawsze miło mnie rozczarowywują.
A cała reszta absolutnie wg mnie zgodnie z oczekiwaniami, bez zaskoczenia.
lucki73
PS. Nie masz co się martwić postawą Falubazu, bo nie było w składzie Śwista, Nowaczyk startował z pozycji seniora i nie ma stranieri. Tak więc bez obaw. Falubaz faworytem wg mnie nie jest, ale może każdego odprawić z kwitkiem z własnego toru i może bez problemu włączyć się w walkę o brązowy medal. A spadek na pewno Falubazowi w tym roku nie grozi, nawet baraże - są słabsi: Toruń i Wybrzeże, choć myślę że i Unia Leszno mimo papierowo mocnego składu może "dołować" w tabeli, jeśli Skóra, Baliński i Dobrucki będą prezentowali kameleonową formę - jak zwykle zresztą ostatnimi czasy.
-
Gość
No to Gorzów jest w kropce ! Loram kontuzjowany , w miejsce Marka chcieli zakontraktować B.Hamilla ale Billy dozanł jeszcz poważniejszej kontuzji niż Loram .
http://www.przegladzuzlowy.pl/news_la.php?id=1089880567
http://www.przegladzuzlowy.pl/news_la.php?id=1089880567
- WojtekF
- Szkółkowicz
Ostrow a Gorzow
Dokonajmy porownania wystepow sparingowych obydwu zespolow, ktore zaprezentowaly sie bardzo dobrze
Obydwie druzyny przegraly swoje mecze w takim samym stosunku 44:46. Wydaje mi sie, iz obydwa zespoly zaprezentowaly sie bardzo korzystnie, ale Gorzow chyba minimalnie lepiej, gdyz:
-Gorzow jezdzil na wyjezdzie a Ostrow u siebie
Niemniej jednak:
- Ostrow jezdzil lekko oslabiony a przeciwnik Gorzowa byl kluczowo oslabiony
- przynajmniej jesli chodzi o linie krajowa, Ostrow mial silniejszego przeciwnika
-tor zielonogorski zawsze odpowiadal Flisowi, Paluchowi czy Lukaszewskiemu i choc nie umniejszam ich dobrej postawy, to nie byla ona wielkim zaskoczeniem
Mimo wszystko obydwu 1-ligowcom daje wysoka note z lekkim wskazaniem na Gorzow.
Dokonajmy porownania wystepow sparingowych obydwu zespolow, ktore zaprezentowaly sie bardzo dobrze
Obydwie druzyny przegraly swoje mecze w takim samym stosunku 44:46. Wydaje mi sie, iz obydwa zespoly zaprezentowaly sie bardzo korzystnie, ale Gorzow chyba minimalnie lepiej, gdyz:
-Gorzow jezdzil na wyjezdzie a Ostrow u siebie
Niemniej jednak:
- Ostrow jezdzil lekko oslabiony a przeciwnik Gorzowa byl kluczowo oslabiony
- przynajmniej jesli chodzi o linie krajowa, Ostrow mial silniejszego przeciwnika
-tor zielonogorski zawsze odpowiadal Flisowi, Paluchowi czy Lukaszewskiemu i choc nie umniejszam ich dobrej postawy, to nie byla ona wielkim zaskoczeniem
Mimo wszystko obydwu 1-ligowcom daje wysoka note z lekkim wskazaniem na Gorzow.
Jest super!!!
Wojtek Fan Falubazu!!!
Jest super!!!
Wojtek Fan Falubazu!!!
a ja konsekwentnie stawiam, ze to ostrow wejdzie do e-ligi, bo poza juniorami to chyba nie maja konkurencji, ale wiem ze to tylko papierowe rozmyslania, bo nie wiadomo co bedzie ze slabiutkim rok temu Dymem, przecietnym jak na tak doswiadczonego zuzlowca Pietrzykiem, i nieobliczalnym Ogórem, ale faktycznie sytuacja Gorzowa z obco jest nie ciekawa, pisali o Billy'm i zagarze, pierszy ma kontuzje, a drugi z uporem maniaka nie chce sie zdecydowac na jazde w Polsce, a szkoda bo jest naprawde utalentowanym zawodnikiem, pozdro 
Mimo kopotów ze stranieri to nadal Gorzów jest faworytem do awansu.Mają zdecydowanie lepszych juniorów od nas(niejeden klub z ekstraligi chciałby mieć taka pare) a przy aktualnym regulaminie to oni mogą przesądzać o ostatecznym wyniku drużyny.Choć myśle również że "krajówke" mamy lepszą,szczególnie po tym jaką forme prezentuje Szczepaniak.Jesteśmy wstanie wygrać wiele meczy przy pomocy dobrego obcokrajowca i 4 solidnych seniorów jednak na ekstralige to raczej za mało.Pozatym do ekstraligi trzeba być dobrze przygotowanym a tak będziemy dopiero za rok.Osobiście mam cichą nadzieje na baraże(bez szans na ich wygranie ale wkońcu to przedłużenie sezonu o 2 mecze i pewne niewielkie liżnięcie ekstraligi jakie wy mieliście przyjemność mieć w zeszłym sezonie).
-
Km Intar Dartom
Dobromir pisze:Niezły dzisiaj Knapp wynik wykręcił w sparingu w Bydgoszczy: 0,0,0,2,0
Nie napawa to optymizmem:)
Gorzej od Grzeska w zespole grudziadzkim pojechal tylko junior Czechowski. Staszek pare punktow uciulal, ale bez fajerwerkow. To problemy grudziadzan, ale my tez mamy swoje - tor nie bardzo nadaje sie do treningow, a Adam zamiast sie w Anglii rozkrecac to sie ...skreca
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!
-
Gość
w Opolu startuja na choragiewke - "ktos poodcinal przewody zasilajace".
http://www.sportowefakty.pl/live_zuzel3.htm
co za ludzie.........................
a byla kiedys taka piosenka:
"te opolskie dziouchy, wielkie paradnice..."
http://www.sportowefakty.pl/live_zuzel3.htm
co za ludzie.........................
a byla kiedys taka piosenka:
"te opolskie dziouchy, wielkie paradnice..."
Centrum Konferencyjne BENSIP. Miejsce Spotkań.
http://www.bensip.pl
http://www.sport.bensip.pl
Restauracja-Bar. Przyjęcia Okolicznościowe. Transmisje sportowe na żywo.
Szkolenia. Konferencje. Imprezy integracyjne.
Okoniewski, Dobrucki, Wegrzyk w szpitalu - nie ma co, udany poczatek sezonu...Dmuchane bandy dobra sprawa, troche zmniejszaja ryzyko, ale w Anglii troche juz tego zainstalowali, a o kontuzjach tez glosno: Loram, Ferjan Hamill. Co nie zmienia faktu, ze patent jest OK tylko koszty spore. Za to druzyny bylyby mniej narazone na zdekompletowanie w trakcie sezonu, zawodnicy jezdziliby odwazniej i moze na czarnej liscie nie przybyloby zadnego nazwiska.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!
Na początek dobra wiadomość - Dobrucki i Węgrzyk tylko potłuczeni. Co do tych dmuchanych band - to ich działanie polega na tym, że zwodnik po uderzeniu w takie coś odbija się
A poza tym kontuzje żużlowców nie zawsze są spowodowane uderzeniem w bandę więc tak czy inaczej nie jest to "lek na całe zło"
Obawiam się również czy takie bandy nie będą powodowały zaostrzenia jazdy u niektórych - bo przecież jest bezpiecznie...
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
meesha pisze:Na początek dobra wiadomość - Dobrucki i Węgrzyk tylko potłuczeni...
No niestety ale Dobrucki ma uszkodzony kregoslup i wlasnie czeka na operacje. A w tej chwili operowany jest wlasnie Okon ktory doznal zlamania z przemieszczeniem (nie otwartego).
Az niewiem co powiedziec ... w przeciagu roku okon lapie 2 bardzo powazne kontuzje(bez swojej winy)
Rafal Trzymaj Sie !!
Ps. Mysle ze dmuchana banda i tak w tym przypadku nie spelnila by zadania bo okon dostal motocyklem jeszcze przed uderzeniem w bande.