ŻKS Ostrovia Ostrów - Lubelski Węgiel KMŻ - 03.06.2012

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Piguła
Szkółkowicz

Re: ŻKS Ostrovia Ostrów - Lubelski Węgiel KMŻ - 03.06.2012

#351 Postautor: Piguła » 3 czerwca 2012, o 21:00

Mecz przegrany jednym punktem, na pewno szkoda, bo gdyby nie defekt Jeleniewskiego to byłby remis, a gdyby Miśkowiak nie dałby się przywieźć dwa razy na 5:1 to byłoby zwycięstwo. Bonus to spokojnie zdobędziemy, ale z Ostrowem powinni pojechać za 5 punktów, a nie za trzy.

Niektórzy twierdzą, że Mads czy Karol nie pojechaliby gorzej niż Daniel czy Paweł, ale chodzi chyba o to, żeby pojechali lepiej, co do Mads to jakoś nie mam przekonania, żeby zrobił więcej punktów. Mamy 7 seniorów i 5 miejsc w składzie. Jak dla mnie pewnie miejsce powinien mieć Woodward, Miśkowiak i Stachyra, reszta powinna walczyć o pozostałe dwa miejsca i najlepsi powinni jechać w meczu. Od razu zaznaczam, że nie wiem czy Jeleniewski ma pewnie miejsce w składzie czy nie, więc o miejsce w składzie powinien walczyć jak pozostała trójka.

Miesiąc jest zawodnikiem drugiej linii, ale to nie powód, żeby wymagać od niego więcej. Ja jak najbardziej byłem za Pawłem, bo starał się walczyć nie odpuszczał, ale mamy już 6 meczów za sobą, a tylko w Dauga przełożyło się to na punkty.

Podsumowując, szkoda dzisiejszego meczu, ale jest duża szansa przeskoczyć Lokomotiv i Ostrovie na koniec pierwszej rundy i nie kończyć sezony w lipcu.

Deri
Senior

#352 Postautor: Deri » 3 czerwca 2012, o 21:05

Podsumowując, szkoda dzisiejszego meczu, ale jest duża szansa przeskoczyć Lokomotiv i Ostrovie na koniec pierwszej rundy i nie kończyć sezony w lipcu.

lubie to :lol:
od sierpnia jadę na wakacje więc wszystko idzie zgodnie z planem 8)
Kobieta, która jęczy w nocy, nie warczy w dzień
GeloSMT Swiat na trzeżwo jest nie do przyjęcia.;p

Lander

#353 Postautor: Lander » 3 czerwca 2012, o 21:11

Pamiętacie konferencje prasową przed rozpoczęciem sezonu? Tą z Miśkowiakiem? Gdy ja oglądałem miałem dziwne przeczucia co do meczu z Ostrowem. Strasznie tam żałował że nie pojedzie w Ostrowie, bo za długo nie było wiadomo co i jak z klubem.
Jak widać po dzisiejszym meczu słuszne. Potwierdza to tylko jego dzisiejsza wypowiedz po meczu gdy szczerze gratuluje Ostrovii.
Mało tego, tłumaczy się brakiem jazdy od dawna na ostrowskim owalu...dziwne, zapomniał o złotym kasku 19 kwietnia gdzie strzelał 3?

Dobrze wiedział ze 5:1 w 14 biegu da zwycięstwo Ostrowowi.
Ale czego wymagać jak sponsor przeciwnej drużyny, która od zawsze kombinuje sponsoruje naszego lidera.

Bez komentarza.
Ostatnio zmieniony 3 czerwca 2012, o 21:35 przez Lander, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
mlody26
Junior

#354 Postautor: mlody26 » 3 czerwca 2012, o 21:19

NoFear pisze:Ojjj palą się rzeszowiakom dupki

Chyba Ty 8)
NoFear pisze:a kto mu kazal odstawiac takie szopki przed sezonem?

przybliż. Dlaczego pieniądze za kontrakt dostał na koniec marca jak podpisał gdzieś w styczniu?
NoFear pisze:przyzwoicie pojechal TYLKO w 1/4 ZK w Ostrowie

Krakowie
NoFear pisze: juz raz mial "wozic Pawlickich" :lol:

przywiozł w ostrowie, nawet holte 8)

Na razie To lider Jelen daje d*py, miesiącjest drugą linią, czyli max 5-8pkt, drugiej linii wpadki sie zdarzają, "liderom" nie wypada.
Koleś nie ma ambicji, zjeżdza z toru jak pipka i tłumaczy się nietrafionym sprzętem. Jakby trener decydował w pełni o składzie to jelenia by dzisiaj po prostu nie było bo sobie NIE ZASŁUŻYŁ
zaraz bedzie. A czym sobie Baran zasłuzył?A np. lepszą postawą na treningach, wolą walki i ambicją

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#355 Postautor: niespokojny » 3 czerwca 2012, o 22:15

Zasluzyl czy nie ale wiecej punktow robi od Miesiaca. Miesiac out. Jelen tez out jesli bedzie kim go zastapic, ale zostaje Korneliussen. Przez ta wtope trzeba wygrac wszystko do konca u siebie bo inaczej koniec sezonu za poltora miesiaca.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
Popek
Senior

#356 Postautor: Popek » 3 czerwca 2012, o 22:16

Moze w koncu WYWALIMY MIESIACA I ZACZNIEMY MOWIC O TYM ZE ZAWALA NAM WSZYSTKIE MECZE JAK LECI ! ? Przeciez w zasadzie pomiedzy nim a juniorem nie ma zadnej roznicy, startuje tragicznie i w biegach gdzie on jest to mozna sie spodziewac co najwyzej remisu w biegu. Jelen tez zjebal niesamowicie, juz ktorys mecz ale co z tego ze Pawelek mial byc druga linia ? Nic, jest jeszcze Mads ktory moge sie zalozyc ze zrobilby wiecej niz jeden pkt , bo po dobrym starcie cos by dowiozl, szkoda tych 5 pkt za dwumecz, ale jak wysoko wygramy za tydzien z Ostrowem to mozemy wskoczyc na 4 miejsce, jesli Loko przegra swoj mecz.

Awatar użytkownika
poli
Senior
Kontakt:

#357 Postautor: poli » 3 czerwca 2012, o 22:29

http://www.sport.pl/sport/1,78981,11856 ... rovia.html
Beda zmiany :D
Dzisiaj remis, a nawet wygrana były w naszym zasięgu i szkoda tej porażki - podsumował trener LW KMŻ Marian Wardzała. - Przed następnym meczem na pewno będą zmiany w składzie, ale na razie nie chcę mówić, kto pojedzie i za kogo. Wszystko rozstrzygnie się na treningach.

Awatar użytkownika
Turkish

#358 Postautor: Turkish » 3 czerwca 2012, o 22:42

Niezła tabela 8)

Kto więcej meczów ten wyżej
„Nie dyskutuję z końskim zadem, jeżeli już, to za pomocą bata...”

piteRR

#359 Postautor: piteRR » 3 czerwca 2012, o 23:08

Wszystko rozstrzygnie się na treningach.

Jeleń już nie pierwszy trening cieniuje i wciąż dostaje szanse. Co do Miesiąca, to w jego miejsce i bez treningu można wstawić Karola, gorzej już nie będzie, a jak widać trening tez nie jest do końca miarodajny.

Awatar użytkownika
Hela
Kadrowicz

#360 Postautor: Hela » 3 czerwca 2012, o 23:34

Robert Miśkowiak (Lubelski Węgiel KMŻ - 10 punktów)
Nie udało się wygrać. Gospodarze na swoim torze już nie raz pokazali, że potrafią jechać bardzo dobrze. Nie spodziewałem się tutaj wcale łatwego meczu, a nawet na końcu nie wiedziałem, że jest taki wynik na styku. Trochę zawiodłem w kilku biegach, zrobiłem kilka błędów kiedy np. dałem się objechać Peterowi Karlssonowi. W tym ostatnim biegu też nienajlepiej wyszedłem ze startu. No cóż, taki jest sport, raz się wygrywa, raz się przegrywa.
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!

jerry78
Trener

#361 Postautor: jerry78 » 3 czerwca 2012, o 23:41

Nie chce mi się denerwować i wyprowadzać z błędu tych, co piszą o ogromnym pechu Jeleniewskiego i nietrafionych jego zakupach. Najpierw trzeba je zrobić, ale najważniejsze, że domek rośnie w siłę i jest ładnie urządzany. A Mandziuk niech się nie wpiepsza w skład drużyny, bo szybko skończymy sezon.

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#362 Postautor: Torsen » 3 czerwca 2012, o 23:46

Mecz nieprawdopodobny. Świetne widowisko, niespodziewane zwroty akcji i prawie happy end na końcu. Szkoda, że tylko "prawie".
Miesiąc rozczarował, ale po starcie w ćwiartce IMP jakoś nie widziałem tutaj opinii, by go odstawić od składu. Wydawało się, że pojedzie lepiej, były podstawy, by liczyć na więcej, a jednak wyszło bardzo słabo.
Jeleń natomiast nie daje od dawna żadnych podstaw, by wierzyć w lepsze wyniki i naprawdę nie wiem, co on jeszcze robi w składzie. Jeśli to nacisk sponsora, to i sponsor powinien się chyba zastanowić, czy na takiej właśnie ekspozycji mu zależy - zera, defekty i pretensje wszystkich, wypowiedziane (jak tu na forum), czy ostatkiem sił przełknięte (jak w wypowiedziach Dawida).
Trudno oprzeć się wrażeniu, że Miśkowiak nie dał z siebie wszystkiego. Biorąc pod uwagę niektóre znaczki na jego kombinezonie, wydaje się to niestety niemal pewne.
Mimo wszystko, muszę powiedzieć, że w tym roku zazdroszczę kibicom z Ostrowa. Nie są liderami ligi, ale zawody na ich torze kolejny raz są niesamowite. Ktoś, kto wymyślił kiedyś zawody żużlowe, na pewno miał na myśli właśnie coś takiego...

klops
Junior

#363 Postautor: klops » 4 czerwca 2012, o 00:04

Torsen, czy ja dobrze zrozumiałem Twoją sugestię, że Misiek sprzedał Mecz w Ostrowie? :shock:
a czego wypociny wytłumacz mi czego.

ermen
Zawodowiec

#364 Postautor: ermen » 4 czerwca 2012, o 00:06

Ciężko ochłonąć....
Biorąc pod uwage, że Daugavpils prawdopodobnie nie wygra nic na wyjeździe, zwycięstwo praktycznie zapewniało nam czwórkę. A tak to o czwórkę trzeba będzie walczyć do końca, przy czym teraz juz presja rośnie. Przegrana u siebie i sezon możemy skończyć w lipcu...
Każdemu jego Everest...

Awatar użytkownika
Hayden
Trener

#365 Postautor: Hayden » 4 czerwca 2012, o 00:10

Nie "mozemy skonczyc" a skonczymy. Trzeba pogonic u siebie zarowno Gniezno (najlepiej za 3) i Grudziadz inaczej wakacje w lipcu :(
Motor mocny

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#366 Postautor: niespokojny » 4 czerwca 2012, o 00:26

A Pan Jelen to ma takiego moznego sponsora, czy tak duzo przytulil za podpis ze ma wyje@#$% i punktow zdobywac nie musi? No bo chyba nie ma ryczaltu? Teraz miarka sie przebrala i powinien poniesc jakies konsekwencje. Zawalil nam mecz w Lodzi , gdzie mozna bylo powalczyc o bonus spokojnie i teraz zwyciestwo w Ostrowie. I Dauga w miedzyczasie. Ja na miejscu Dawida i Roberta bylbym troche wnerwiony, ze jakis jelen leci w kulki i niweczy wysilek i szanse pojechania 6 kolejnych meczow.

Pawel Miesiac Pawel :lol: . Ludzie on sie nie nauczy nigdy startowac i dajmy sobie z nim spokoj, prosze...
http://www.youtube.com/watch?v=W31RVYua ... 3B49827A86
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

ermen
Zawodowiec

#367 Postautor: ermen » 4 czerwca 2012, o 00:51

Hayden, spraw(k)a jest bardzo prosta i chyba trochę mniej dramatyczna niż Ci się wydaje (co nie znaczy, że łatwa droga " do czwórki" przed nami).

Ostrów, mimo że ma 6 punktów, odpadnie. Mają u siebie jeszcze mecz z Grudziądzem i nawet jesli wygrają będa mieć 8 pkt. No może 9 jeśli obronią bonus w Łodzi.

Daugavpils jest bardzo łatwo przewidzieć z iloma punktami skończy. Mają u siebie mecze z Grudziądzem i Ostrowem. Wydaje się, że 5 punktów to wszystko co mogą wywalczyć. Razem daje im to 11 punktów na koniec rundy, bo na wyjazdach juz nic nie ugrają.

Gniezno jest poza zasięgiem.

Łódź ma 8 punktów, mecze z Ostrowem i Gnieznem siebie. Na Ostrowie mimo 53-36 w pierwszym meczu chyba zrobi trzy punkty. Nawet jak przegra z Gnieznem (cieżko w to uwierzyć bo jadą u siebie jak z nut) to na koniec 11 punktów zdobędą. Prawdopodobnie nawet 12 bo jeszcze bonus z nami są w stanie obronić. Przyjmijmy optymistycznie że nie obronią. Mają 11 punktów w najgorszym przypadku.

Grudziądz ma jeszcze u siebie mecz z nami i Daugavpils. Wyjazdy do Ostrowa i rewanż z Dauga. Na Daugavpils zrobią pewnie 3 punkty i tyle samo w konfrontacji z KMŻ. Do tego pewny bonus w Ostrowie. 5 mają + 7 daje 12 punktów.

Musimy więc mieć minimum 11 punktów aby zajęć czwarte miejsce. Mamy trzy punkty. Od razu doliczę kolejne trzy na Ostrowie. Na wyjeździe nic juz nie ukręcimy, więc zostają mecze u siebie z Łodzią, Gnieznem i Grudziądzem, w których musimy zrobić 5 punktów. Wygranie dwóch meczy z jednym bonusem chyba da nam czwórkę.

Tak to wygląda według mnie. Liga jest nieprzewidywalna, ale taki scenariusz jest w kontekscie sytuacji Ostrowa i Daugavpils bardzo, bardzo prowdopodobny. Musimy miec minimum 11 punktów na koniec rundy... Teraz widac jak ważny było bonus z Daugavpils.

EDIT. No i jeszcze jedno. Za tydzień będziemy dużo mądrzejsi. Oprócz naszego meczu z Ostrowem jest kluczowy dla układu tabeli mecz Daugavpils - Grudziądz. Gdyby Grudziądz wygrał, wszystko stałoby się prostsze. :)
Każdemu jego Everest...

Awatar użytkownika
Hans
Trener

#368 Postautor: Hans » 4 czerwca 2012, o 01:36

Tuż przed Lublinem "uciekający" przed kibicami supermeganapieracz Jeleniewski miał stłuczkę(?).

W podziękowaniu za świetny występ lubelska drogówka nagrodzi go punktami i ściągnie z konta troszkę ciężko wywalczonych na torze pieniążków za wjechanie w pupę jakiemuś "maluszkowi".

Dobrze, że ominął nasze busy, bo konsekwencje zapewne by były większe niż taryfikator.

Awatar użytkownika
kuba
Szkółkowicz

#369 Postautor: kuba » 4 czerwca 2012, o 02:05

Widziałem tą stłuczkę Jelenia tuż za bidą, czyż by ręka sprawidliwości dotknęła go szybciej i nieco w inny sposób niż się wszyscy spodziewali

Apocalips
Zawodowiec
Kontakt:

#370 Postautor: Apocalips » 4 czerwca 2012, o 02:08

Ale mecz. Ale emocje. I tylko tego punktu żal...
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin

Pozdrawiam - Apocalips

Awatar użytkownika
vadik
Junior

#371 Postautor: vadik » 4 czerwca 2012, o 03:10

Prawda jest taka, że Miesiąc i Jeleń zawodzą od początku sezonu. Miesiąc nie jedzie ani na wyjazdach ani w domu. Jeleniowi wyszły 2mecze z 5. Za Pawła pewnie wskoczy Karol na niedziele, Jeleń u siebie zrobi pewnie powyżej 10 i tyle w temacie roszad w składzie.

kuba pisze:Widziałem tą stłuczkę Jelenia tuż za bidą, czyż by ręka sprawidliwości dotknęła go szybciej i nieco w inny sposób niż się wszyscy spodziewali

hehe nie z jego winy

Awatar użytkownika
luckylukelbn

#372 Postautor: luckylukelbn » 4 czerwca 2012, o 07:33

A tymczasem Puzon kolejny komplet :) Kto wie czy pozbycie go nie bylo bledem :D

Awatar użytkownika
lombard
Senior

#373 Postautor: lombard » 4 czerwca 2012, o 07:55

Przede wszystkim gratulacje dla chłopaków i działaczy za podjęcie walki. No trudno. Nie udało się. Czas wyciągnąć wnioski. Przy tej dyspozycji Pawła to w przyszłym sezonie powinien pomyśleć zejść o ligę niżej. Daniel nadal gwiazdorzy a punktów mało :? Gdzieś tkwi problem i dopóki nie zaskoczy to inni muszą ciągnąć wynik :?
W rewanżu zapowiedziana zmiana. Czyżby Karol? Nie wyobrażam sobie innego wyniku jak zwycięstwo z bonusem. Sezon trwa. Bądźmy dobrej myśli 8)
PS. Zawsze byłem fanem Puzona i cieszę się że mu idzie 8)

pulkownik
Junior

#374 Postautor: pulkownik » 4 czerwca 2012, o 08:26

było brac go zamiast fishera który nawet na trening nie chce przyjechać

Awatar użytkownika
Dobromir
Zawodowiec
Kontakt:

#375 Postautor: Dobromir » 4 czerwca 2012, o 08:34

luckylukelbn pisze:A tymczasem Puzon kolejny komplet :) Kto wie czy pozbycie go nie bylo bledem :D

Jednym z większych w tym sezonie. Chłop śmiga w Pile, aż miło i to pewnie za czapkę śliwek. Za rok obstawiam, że wyląduje w Toruniu, jeśli mu KSM nie przeszkodzi.