Kogo chcialbys widziec w Lublinie w sezonie 2004?

żużel w Lublinie

Kogo chcialbys widziec w Lublinie w sezonie 2004?

Krzysztof Pecyna
6
6%
Robert Dados
24
22%
Tomasz Chrzanowski
21
19%
Robert Sawina
3
3%
Piotr Swiderski
1
1%
Andrzej Zieja
3
3%
Zbiegniew Czerwiński
5
5%
Tomasz Jędrzejak
2
2%
Robert Miskowiak
2
2%
Andy Smith
16
15%
Krzysztof Słaboń
1
1%
Piotr Dym
8
7%
Karol Baran
3
3%
Sebastian Trumiński
6
6%
Maciej Kuciapa
8
7%

Liczba głosów: 109

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#376 Postautor: Gelo » 3 grudnia 2003, o 19:12

trochÄ™siÄ™zagalopowalem w optymiżmie Å›ciÄ…gniÄ™cia Dadosa do Lublina. Po przeanalizowaniu jego wynikó w tym sezonie nie wyglÄ…da to tak różowo. Oto one: GdaÅ„sk – WrocÅ‚aw 6 (0, 2, 3, -, 1), WrocÅ‚aw - Bydgoszcz 1 (1), Leszno – WrocÅ‚aw 0 (0), WrocÅ‚aw – CzÄ™stochowa 1 (1, 0, 0, 0, 0), CzÄ™stochowa – WrocÅ‚aw 3 (0, -, -, -, 3), WrocÅ‚aw – Leszno 3 (2, 0, -, -, 1), Bydgoszcz – WrocÅ‚aw 0 (0, 0, -, -, -), ToruÅ„ – WrocÅ‚aw 5 (1, 1, 2, -, 1), WrocÅ‚aw – GdaÅ„sk 4 (1, 2, 0, 0, 1), Zielona Góra – WrocÅ‚aw 1 (0, 0, 1, 0, -), WrocÅ‚aw – CzÄ™stochowa 0 (0, 0, -, 0, 0), WrocÅ‚aw – Bydgoszcz 5 (0, 3, 2, 0, 0).
Najwięcej punktów w sezonie - 6 i to na spadkowiczu to nie jest dobry wynik niestety.

Apocalips
Zawodowiec
Kontakt:

#377 Postautor: Apocalips » 3 grudnia 2003, o 19:50

Bierz pod uwage ze Dados tak jezdzil po "małych" problemach.Uwazam ze gdyby przez zime popracowal z psychologiem i dobrze przepracowal okres przygotowawczy to bysmy mieli z niego ucieche.A w składzie z Dadim,Rybką,Tomkiem,Danielem i z Grzesiem + obco gwarantujacy min 9 pkt na mecz walczymy powaznie o E-lige.
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin

Pozdrawiam - Apocalips

Awatar użytkownika
toni

#378 Postautor: toni » 3 grudnia 2003, o 19:53

Gelo pisze:trochÄ™siÄ™zagalopowalem w optymiżmie Å›ciÄ…gniÄ™cia Dadosa do Lublina. Po przeanalizowaniu jego wynikó w tym sezonie nie wyglÄ…da to tak różowo. Oto one: GdaÅ„sk – WrocÅ‚aw 6 (0, 2, 3, -, 1), WrocÅ‚aw - Bydgoszcz 1 (1), Leszno – WrocÅ‚aw 0 (0), WrocÅ‚aw – CzÄ™stochowa 1 (1, 0, 0, 0, 0), CzÄ™stochowa – WrocÅ‚aw 3 (0, -, -, -, 3), WrocÅ‚aw – Leszno 3 (2, 0, -, -, 1), Bydgoszcz – WrocÅ‚aw 0 (0, 0, -, -, -), ToruÅ„ – WrocÅ‚aw 5 (1, 1, 2, -, 1), WrocÅ‚aw – GdaÅ„sk 4 (1, 2, 0, 0, 1), Zielona Góra – WrocÅ‚aw 1 (0, 0, 1, 0, -), WrocÅ‚aw – CzÄ™stochowa 0 (0, 0, -, 0, 0), WrocÅ‚aw – Bydgoszcz 5 (0, 3, 2, 0, 0).
Najwięcej punktów w sezonie - 6 i to na spadkowiczu to nie jest dobry wynik niestety.

Ja osobiście nie boje się o wyniki Roberta na torze...W I lidze dałby sobie radę!!!
Największy problem tkwi w jego psychice!!!! Jesli pokona ten problem i znajdzie motywację to jazdy to mało kto z nim wygra w I lidze...
Już to raz pisałem i powtarzam...Nie może byc tak,że będziemy podejmowali jakiegoś groźnego przeciwnika a Robert zechce w tym czasie odpocząć " na łonie natury".......

max3
Zawodowiec

#379 Postautor: max3 » 3 grudnia 2003, o 20:55

z tym Karlsonem to jeszcze nic nie wiadomo,ale narazie cicho :lol:

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#381 Postautor: Gelo » 3 grudnia 2003, o 23:50

Nie jestem przeciwnikiem Dadosa, a wyniki podalem z prostej przyczyny - na ich podstawie trudno Rusce śrubować cenę za jego wypożyczenie. A tak swoją drogą, nie wiem na jakiej podstawie niektórzy opierają pewność, że Robert bedzie trzaskał w I lidze po 10 - 12 punktów. Ja takiej pewności nie mam.

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#383 Postautor: Łoptymista » 4 grudnia 2003, o 07:48

Gawrzyk pisze:
3. Modlmy sie zeby Lee Richardson nie znalazl klubu w Anglii.

Skąd takie złe życzenia dla idola Lubelszczyzny? Trochę ostatnio byłem poza forum więc może ktoś wyjaśnić co nam przyjdzie z wymodlenia niepowodzenia Lee???

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#384 Postautor: Maxx » 4 grudnia 2003, o 09:05

toni pisze:Przepraszam ,ale mam pytanie......a skąd wiadomo,że Robert Dados jest tak mocno zainteresowany jazdą w TŻ-cie????? Gdzie to niby zadeklarował?

Nie przepraszaj, tylko pytaj Toni a będzie ci odpowiedziane :twisted:
Info ma charakter nieoficjalny jak już wcześniej napisałem a zawodnik wyraził taki poglad podczas całkowicie prywatnej rozmowy. Dodam tylko, że pewna bardzo mocna lubelska firma zadeklarowała chec sponsorowania Roberta, więc teoretycznie sponsor już na niego czeka w Lublinie. Robert ma propozycję startów w Grudziądzu, ale jak sam powiedział wolałby w Lublinie i nie chodzi tu tylko o względy sportowe... Jeszcze jakieś pytania?

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
toni

#385 Postautor: toni » 4 grudnia 2003, o 14:58

Nie, nie ma pytań...Wszystko elegancko wyjasniłeś Maxx! Dzięki,Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#386 Postautor: Maxx » 4 grudnia 2003, o 15:44

Gawrzyk pisze:1. a co bedzie jesli przyjdzie najwazniejszy mecz sezonu a Robert pojedzie przemyslec swoje zycie zamiast zjawic sie na stadionie?
Co bedzie jesli Robert zamiast 12 punktow bedzie przywozil 2?
Co bedzie jesli przez jego "niedyspozycje" druzyna zrobi kiepski wynik?

2. Dzis Tomek Piszcz mial przedstawic swoje uwagi do kontraktu dyr. Siwkowi.

3. Modlmy sie zeby Lee Richardson nie znalazl klubu w Anglii.

Wszystko OK Gawrzyk i słusznie nasuwają ci się wątpliwości odnośnie Roberta, ale tak na dobrą sprawę to równie dobrze Robert może zamiast 12 punktów w meczu przywozić na przykład 14... Oczywiście jest pewne ryzyko związane z jego osobą, ale z racji tego, ze lubelski klimat najwyraźniej mu służy, można być raczej spokojnym o jego dorobek punktowy w meczach. Oczywiście jak każdy mógłby mieć słabsze występy, ale generalnie byłby chyba znaczącym wzmocnieniem. Ja osobiście chętnie widziałbym go w drużynie.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#388 Postautor: Maxx » 4 grudnia 2003, o 16:02

Gawrzyk pisze:Maxx, ale patrzac na jego zeszloroczne wyniki i "wyskoki" ciezko jest o optymizm w tej sprawie. Zeby w pierwszej lidze przywozic powyzej 10 pkt w elidze tez trzeba sie jakos prezentowac.
Przyklad-Piszcz i Staszewski jezdzili w ekstralidze na poziomie 8 punktow.pozniej niewiele wiecej przywozili w pierwszej. Gelo pokazal wyniki Roberta i zachwycajace one nie sÄ…...

Racja, w zeszłym sezonie nie pokazał się na żużlowych torach z dobrej strony, to fakt, ale kiedy jeździł na swoim to znaczy przyzwoitym poziomie, mógł walczyć z najlepszymi i to z dobrym skutkiem. Nieszczęsliwy splot pewnych okoliczności w ubiegłym sezonie (w tym również niezbyt dobra atmosfera w WTS-ie o czym się nie mówiło), wszystko to spowodowało, ze chłopak miał na głowie same problemy, a trudno w takiej sytuacji o pożądane wyniki na torze. Są podstawy ku temu, aby domniemywać iż po powrocie do Lublina odzykłaby równowagę a tym samym mógłby skupić się na żuzlu. Wtedy jak przypuszczam jego notowania znacząco poszłyby w górę. Jest pewien element ryzyka i to jest prawda, ale druga strona medalu jest taka, ze ten kto nie ryzykuje - ten nic nie zyskuje. Czasem więc warto podjąc ryzyko...

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
toni

#390 Postautor: toni » 4 grudnia 2003, o 16:24

[quote

Tak wyglada Robert Dados. Ciezko mi uwierzyc w to, że jak tylko wroci do Lublina bedzie rządził i dzielił w pierwszej lidze. Ja nie jestem przeciwnikiem jego startow w Lublinie, ale widze tez negatywne strony ktore moga przelozyc sie na wynik calej druzyny.[/quote]

Maxx ma rację, trzeba zaryzykować.Najgorszy sceniariusz już znamy...A może Robert jeżdząc w swoim mieście odrodzi się jak w zeszłym roku zrobił to Darek Śledz..? Początkowo, gdy zrodził się pomysł jego powrotu to nikt nawet nie wiedziła gdzie Darek przebywa..czy w Polsce czy może w USA? Jego forma była wielką niewiadomą.
Nawet robiliście ankiety "czy Darka Śledzia stać na dobre występy w I lidze??"
On wrócił i juz w I biegu pierwszego meczu (gdy wygrał z N.Pedersenem)udowodnił,ze wart na niego postawić.
Jeśli będzie możliwość startów Roberta w TŻ-cie TRZEBA DAĆ MU SZANSĘ!!!

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#391 Postautor: Maxx » 4 grudnia 2003, o 16:34

Gawrzyk pisze:Choroba psychiczna
Problemy osobiste
Słaba forma

Tak wyglada Robert Dados. Ciezko mi uwierzyc w to, że jak tylko wroci do Lublina bedzie rządził i dzielił w pierwszej lidze. Ja nie jestem przeciwnikiem jego startow w Lublinie, ale widze tez negatywne strony ktore moga przelozyc sie na wynik calej druzyny.

Zapomniałeś dodać Gawrzyku niedobry do tych trzech przymiotów, które wymieniłeś jedno słowo: TALENT. A to bardzo ważne. Powrót Roberta do Lublina, to również powrót do swoich bliskich i bycie "wśród swoich" a to może być nieoceniony atut. Robert to niezwykle utalentowany zawodnik i uważam, że jeśli wróci do Lublina to może nie tyle będzie rządził w lidze, ale na pewno w cieniu innych też nie będzie... Chłopak jest z Lublina i ja chętnie widziałbym go w składzie i jestem przekonany, że doskonale sobie poradzi.

Apocalips
Zawodowiec
Kontakt:

#392 Postautor: Apocalips » 4 grudnia 2003, o 16:57

ZA http://WWW.PRZEGLADZUZLOWY.PL
Dariusz Śledź najprawdopodobniej w przyszłym sezonie ponownie będzie startował w klubie z pierwszej ligi. - "Nie sądzę, żeby znalazło się dla Darka miejsce w składzie Atlasu. Na razie jednak nie podjęliśmy żadnej decyzji w jego sprawie. Jest jeszcze trochę czasu. Poza tym najpierw musimy zakończyć budowanie naszego zespołu. Najważniejsza jest tu wola samego Darka. To on musi się najpierw określić, że chce odejść i gdzie. A na razie nic nam nie sygnalizował" - mówi Andrzej Rusko, prezes Atlasu.

Z Lublina dochodzą słuchy, że działacze TŻ chcieliby aby "Rybka" ponownie startował w ich drużynie. Być może właśnie tak się stanie.

Oby tak sie stalo :D pozdro
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin

Pozdrawiam - Apocalips

Awatar użytkownika
mescalito

#393 Postautor: mescalito » 4 grudnia 2003, o 16:57

Jestem tego samego zdania co Maxx, i myślę że powrót do Lublina dobrze mu zrobi może we Wrocławiu gdyby został nic by ciekawego nie osiągnął ale mam nadzieję że jeśli powróci do Lublina to pokaże się z jak najlepszej strony czego z całego serca mu życzę.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#394 Postautor: Gelo » 4 grudnia 2003, o 17:51

Przez wiekszosc wypowiedzi przewijają sie stwierdzenia "powrót", "dobry klimat", "rodzina". Weźcie jednak pod uwagę, że kariera Dadosa w Lublinie była jednakowoż intensywna co krótka. Jeździł u nas bardzo dawno temu i przychodziłby tu teraz jak zawodnik z zewnątrz. W Grudziądzu na przykład uważają go za swojego chłopaka, pomijam czy słusznie czy nie. Nikt ryzyka wykluczyć nie może. Powstaje pytanie czy klub a aspiracjami na ekstraligę stać na ryzyko?

max3
Zawodowiec

#395 Postautor: max3 » 4 grudnia 2003, o 18:02

Kuciapa jest do wziecia za 80 tys uwazam ,ze jest to nie duza kwota pod warunkiem ,ze klub nie bedzie musial mu wylozyc pieniedzy na sprzet tylko powiedzmy zalatwic mu sponsora.

max3
Zawodowiec

#397 Postautor: max3 » 4 grudnia 2003, o 21:04

Gawrzyk powiedz kiedy mozna sie spodziewac podpisania chociaz jednego nowego kontraktu.

harry
Trener

#398 Postautor: harry » 4 grudnia 2003, o 23:17

8,9 grudzień może coś sie uda ale 14-stego grudnia powinno być bardzo ciekawie, mam nadzieję...

max3
Zawodowiec

#399 Postautor: max3 » 4 grudnia 2003, o 23:22

14 grudzien dotyczy zawodnika krajowego czy zagranicznego

harry
Trener

#400 Postautor: harry » 5 grudnia 2003, o 00:34

Chciałeś wiedzieć kiedy a nie z kim