Stadion

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
kilar
Trener

Re: Stadion

#3976 Postautor: kilar » 2 października 2011, o 18:07

Tu nie chodzi o kibicow zuzla, tylko o to co policja powie. Jak stadion bedzie typowo zuzlowy, to te kraty zapewne pojda w piz**

Czarek
Trener

#3977 Postautor: Czarek » 2 października 2011, o 18:15

kilar pisze:Tu nie chodzi o kibicow zuzla, tylko o to co policja powie. Jak stadion bedzie typowo zuzlowy, to te kraty zapewne pojda w piz**

Dziwne jest, że tylko na jednym stadionie w Polsce policja zażądała takich więziennych konstrukcji. Przygotowują go na wypadek rewolucji lub powstania? Wystarczy jedna rozmowa prezydenta z komendantem by usunąć to g... Wyobraźcie sobie teraz postawienie słupów oświetleniowych przy tych kratach. Niżej niż rząd trzeci od góry nikt nie siądzie.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
Masi
Senior

#3978 Postautor: Masi » 2 października 2011, o 18:56

To policz ile stadionów zuzlowych w Polsce, oprócz Lublina, używa się i do piłki nożnej na poziomie wyższym niż III liga. Wiesz ile? Bo mi wychodzi, ze jeden - w Rzeszowie, ale tam stadion spełania wymogi bezpieczenstwa bo jezdzi tam Ekstraliga, ktora ma dosc wysokie wymagania jesli chodzi o infrastrukture.
-Jurek Mordel zadowolony...
- No tak...
- Żona w domu także... :D

Czarek
Trener

#3979 Postautor: Czarek » 2 października 2011, o 19:08

Masi pisze:To policz ile stadionów zuzlowych w Polsce, oprócz Lublina, używa się i do piłki nożnej na poziomie wyższym niż III liga. Wiesz ile? Bo mi wychodzi, ze jeden - w Rzeszowie, ale tam stadion spełania wymogi bezpieczenstwa bo jezdzi tam Ekstraliga, ktora ma dosc wysokie wymagania jesli chodzi o infrastrukture.

To policz ile stadionów piłkarskich na poziomie wyższym niż polska III liga ma tyle krat. Oszczędzę ci liczenia. Żaden. I przypominam, że lubelski obiekt ma dosyć dobry monitoring, dzięki któremu policja wyłapała już sporo osób.

Awatar użytkownika
Masi
Senior

#3980 Postautor: Masi » 2 października 2011, o 19:39

Czarek pisze: Żaden.

A jednak nie, bo tak jak pisałem Rzeszów (nie zauwazyłeś tego czy jednak nie liczyłes?)

Czarek pisze: lubelski obiekt ma dosyć dobry monitoring, dzięki któremu policja wyłapała już sporo osób.

:lol: :lol: :lol:
- No tak...

Czarek
Trener

#3981 Postautor: Czarek » 2 października 2011, o 20:35

Masi pisze:
Czarek pisze: Żaden.

A jednak nie, bo tak jak pisałem Rzeszów (nie zauwazyłeś tego czy jednak nie liczyłes?)

Czarek pisze: lubelski obiekt ma dosyć dobry monitoring, dzięki któremu policja wyłapała już sporo osób.

:lol: :lol: :lol:

Jesteś ślepy czy głupi? Stadion Stali poniżej. Gdzie masz choć 10% tylu krat co na Zygmuntowskich?
Obrazek

Poza tym masz sporo artykułów w lubelskiej prasie na temat wyłapywania kiboli na podstawie zdjęć zrobionych na stadionie.

Awatar użytkownika
Masi
Senior

#3982 Postautor: Masi » 2 października 2011, o 21:17

A czy ty nie umiesz czytac ze zrozumieniem? Napisałem, ze stadion Stali jest piłkarsko-żużlowy, ALE tam spełnia wymogi bezpieczeństwa. I nie ze względu na kraty, o tym nie wspominałem. A poza tym kraty nie służą wyłapywaniu bandytów tylko powstrzymywaniu ich przed bijatyka na stadionie. Po to są w Lublinie. Może Ty chodzisz tylko na zużel ,ale niektórzy przychodzą tez na mecze piłki nożnej,a tam te kraty są niestety potrzebne.
- No tak...

Awatar użytkownika
Hela
Kadrowicz

#3983 Postautor: Hela » 2 października 2011, o 21:27

Co Ty mówisz? Kraty są potrzebne?

Ja uważam przeciwnie. Potrzebne są rygorystyczne przepisy które będą następnie skrupulatnie egzekwowane. Za przekroczenie metrowego płotka za bandą żużlową w miejscu krat kara pieniężna która będzie dotkliwa do końca życia i tyle. Jak widać zakazy stadionowe, wyroki nic nie dają. Więc trzeba dać po kieszeni.
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!

Awatar użytkownika
Masi
Senior

#3984 Postautor: Masi » 2 października 2011, o 21:40

Oczywiscie, tutaj się z Toba zgadzam. Tylko czy na tę chwile mamy takie przepisy i są one surowo egzekwowane jak choćby w Anglii? Odpowiedz jest prosta - niestety nie.
- No tak...

Apocalips
Zawodowiec
Kontakt:

#3985 Postautor: Apocalips » 2 października 2011, o 22:42

Oczywiscie, ze kraty sa niepotrzebne. Jezeli ktos pisze, ze sa potrzebne na pilce to widac, ze na mecze w ogole nie chodzi. Na stadionie juz od wielu lat jest spokojnie, a jakby mialo do czegos dojsc to i tak by doszlo, bez wzgledu na to czy sa te kraty czy by ich nie bylo. Glupota i jeszcze raz glupota, juz dawno powinny zostac usuniete. I o to powinien prezes Wojciechowski apelować ! ;)
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin

Pozdrawiam - Apocalips

Awatar użytkownika
Marcinex
Senior

#3986 Postautor: Marcinex » 2 października 2011, o 22:50

jeżeli hołota chciała się tłuc, to przy bramie dla traktora nie ma krat i nie ma problemu żeby wybiec na murawę... tak więc kraty na reszcie stadionu (poza sektorem gości i sektorem buforowym) nie są w ogóle potrzebne
Obrazek

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#3987 Postautor: kibicLBN » 3 października 2011, o 09:27

Apocalips pisze: I o to powinien prezes Wojciechowski apelować ! ;)

Mam apel z ostatniego meczu nagrany :D ale słaba jakośc (mikrofon w komórce nie podołał+mowa ludzi wkoło) i nie wiem czy wrzucać na YT :(
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Davv
Kadrowicz

#3988 Postautor: Davv » 3 października 2011, o 10:41

Marcinex pisze:jeżeli hołota chciała się tłuc, to przy bramie dla traktora nie ma krat i nie ma problemu żeby wybiec na murawę... tak więc kraty na reszcie stadionu (poza sektorem gości i sektorem buforowym) nie są w ogóle potrzebne

Na sektorach bramki są zamknięte poprzez zawiązanie je kawałkami materiału, także też problemu nie ma. Kraty to przeżytek i zanim konkretne drużyny zaczną przyjeżdżać na piłkę do Lublina to będą już grać na Krochmalnej.

jerry78
Trener

#3989 Postautor: jerry78 » 4 października 2011, o 10:06

Przygotowania stadionu do nowego sezonu:
http://www.kurierlubelski.pl/sport/lube ... ,id,t.html

Czarek
Trener

#3990 Postautor: Czarek » 4 października 2011, o 20:04

Przy takim oświetleniu kraty muszą zniknąć.

pulkownik
Junior

#3991 Postautor: pulkownik » 5 października 2011, o 08:17

Davv
Kadrowicz

#3992 Postautor: Davv » 5 października 2011, o 10:09

Jaki chwalipięta z tego Kwieka :)

meesha
Trener
Kontakt:

#3993 Postautor: meesha » 5 października 2011, o 11:11

Dla mnie prosta, to najwyżej 30 metrów, aby założyć lewą nogę na podnóżek i zaraz ją zdjąć
Dobre, dobre. Przy prostej o długości 30 metrów zawodnicy jeździliby dosłownie w koło, szans na wyprostowanie motocykla żadnych :lol: Ponadto istnieją - nie wiem czy oficjalne, ale ogólnie stosowane - wytyczne FIM co do proporcji toru (długość prostych i łuków, kąt i nachylenie łuków). Przykładowo dla toru o długości 300 metrów przyjmuje się następujące wartości za właściwe:
- długość prostej 62 m
- długość łuku 88 m
- promień łuku 28 m

W przypadku toru o długości 285 m (minimalna dla wyścigów w klasycznej odmianie speedwaya) odpowiednio:
- 60,85 m
- 81,65 m
- 26.00 m

Tak więc można rzec: hola, hola panie redaktorze :)

Choć oczywiście ogólne założenia koncepcji są słuszne i nie są żadnym autorskim pomysłem pana Kwieka, gdyż setki razy o nich rozmawialiśmy czy na forum, czy w gronie znajomych przy browarku :D
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#3994 Postautor: Torsen » 5 października 2011, o 11:18

Ale Pan Kwiek zrzeka się przecież praw autorskich. Co prawda nie można się ich zrzec i mu nie przysługują, ale wyraźnie się zrzeka :)
Brak możliwości wyprostowania motocykla wyklucza co najmniej jeden często oglądany i bardzo widowiskowy manewr wyprzedzania - pod bandą na końcu prostej.
Mnie proporcje naszego owalu się podobają. Woła on tylko (rozpaczliwie) o profesjonalne potraktowanie go po skończonym sezonie, aby w następnym można było robić równy, przyczepny tor. Mówi się u nas o tym od lat, a nie wiem, kiedy ostatnio się to udało zrobić.

meesha
Trener
Kontakt:

#3995 Postautor: meesha » 5 października 2011, o 11:22

Torsen pisze:Ale Pan Kwiek zrzeka się przecież praw autorskich. Co prawda nie można się ich zrzec i mu nie przysługują, ale wyraźnie się zrzeka :)

No tak, to taka ładna figura retoryczna :) Podobnie jak "Zarząd oddał się do dyspozycji Rady Nadzorczej", tak jakby do jej dyspozycji nie był cały czas ;)
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#3996 Postautor: Gelo » 5 października 2011, o 11:28

no wlasnie - nie wiem skad sie bierze poglad, że tor dlugi jest malo widowiskowy a krotki to gwarant emocji i jazdy w kontakcie. Oczywiscie - są przyklady potwierdzające taką tezę ale rownie łatwo mozna znalezc przyklady zupełnie odwrotne. Nie w dlugosci toru lezy jego widowiskowosc. chodzi o nawierzchnie, ilosc sciezek do atakowania czy wreszcie geometrie łuków. W tym wzgledzie my w Lublinie nie mamy powodów do narzekań. Przy dobrym przygotowaniu i "niosącej szerokiej" w Lublinie tor sprzyja widowiskowej walce. O Anglii u nas raczej bym nie marzył - zresztą nie ma takiej potrzeby.

meesha
Trener
Kontakt:

#3997 Postautor: meesha » 5 października 2011, o 11:30

Ale skrócenie prostych pozwoliło by na wybudowanie trybuny na drugim łuku. Nie mówię, żeby je jakoś radykalnie skracać. Tyle ile potrzeba, żeby "domknąć" cały stadion trybunami. Nie mam dokładnych danych naszego toru więc nie wiem jak by to wyszło. Chodzi natomiast o samą ideę.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#3998 Postautor: Gelo » 5 października 2011, o 11:34

pawilon startu za płotem jest tak blisko ze obawiam sie ze nawet skrocenie toru o 30 metrów nic by nie zmienilo. Trzeba tez pamietac, że skrocenie toru mogłoby zwiekszyc szerokosc pasa bezpieczenstwa, a tego bym nie zniósł ;) trzeba by bylo albo caly tor przeniesc "w strone Bronowic" albo wyburzyc pawilon i sale Startu. Czy warto? moim zdaniem nie ma jeszcze popytu na miejsca siedzące na drugim łuku. i tak po prawdzie poza meczem 1 kwietnia 1990 nigdy tego popytu nie było.

owen1989
Senior

#3999 Postautor: owen1989 » 5 października 2011, o 12:25

Ale po co nam trybuna przy drugim luku jak nawet nie zapelniamy tego co jest ;)

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#4000 Postautor: kibicLBN » 5 października 2011, o 12:28

meesha pisze:
Dla mnie prosta, to najwyżej 30 metrów, aby założyć lewą nogę na podnóżek i zaraz ją zdjąć
Dobre, dobre. Przy prostej o długości 30 metrów zawodnicy jeździliby dosłownie w koło, szans na wyprostowanie motocykla żadnych :lol: Ponadto istnieją - nie wiem czy oficjalne, ale ogólnie stosowane - wytyczne FIM co do proporcji toru (długość prostych i łuków, kąt i nachylenie łuków). Przykładowo dla toru o długości 300 metrów przyjmuje się następujące wartości za właściwe:
- długość prostej 62 m
- długość łuku 88 m
- promień łuku 28 m

W przypadku toru o długości 285 m (minimalna dla wyścigów w klasycznej odmianie speedwaya) odpowiednio:
- 60,85 m
- 81,65 m
- 26.00 m

Tak więc można rzec: hola, hola panie redaktorze :)

Choć oczywiście ogólne założenia koncepcji są słuszne i nie są żadnym autorskim pomysłem pana Kwieka, gdyż setki razy o nich rozmawialiśmy czy na forum, czy w gronie znajomych przy browarku :D

Jasne że tak. Nasz tor ma wg mnie geometrię, najgorszą z możliwych do wyprzedzania. Jest wąski, nie ma ściętych łuków, po kredzie można zasuwać niemal na maksa, wyjścia z łuków znacząco utrudniaja ataki po szerokiej. Nawiezienie nawierzchni niewiele zmieni, aczkolwiek nieco poprawi sytuację. Po przejściu kopaczy na Krochmalną nie ma innej opcji ja zanglicyzowanie naszego toru :D
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.