Nasi rywale - 2023

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Czarek
Trener

Re: Nasi rywale - 2023

#426 Postautor: Czarek » 19 lutego 2023, o 11:15

Perez pisze:Na tym forum jest zakaz krytykowania jedynej słusznej rządzącej władzy.

Której? Do tej pory dostałem bana za krytykowania władzy miejskiej, ale nigdy państwowej, choć krytykowałem obie.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

CKM1946
Zawodowiec

#427 Postautor: CKM1946 » 19 lutego 2023, o 11:39

Gelo pisze:Powiedzmy inaczej. Ten co uderza we własny klub jest idiotą niemającym legitymacji do nazywania się kibicem tego klubu

To zakładając sytuacje że twój klub robi coś źle a ty udajesz że jest dobrze i piszesz wszędzie że jest fajnie ?

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#428 Postautor: Gelo » 19 lutego 2023, o 12:29

Na szczęście nie mam tego problemu, bo mój klub wszystko robi dobrze :)

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#429 Postautor: kibicLBN » 19 lutego 2023, o 15:59

tezetomaniak pisze:
kibicLBN pisze:Nie kumam tego, dlaczego robić ze sponsoringu przez SSP taki szum.

SSP funkcjonują globalnie, nie są lokalnymi biznesami. Są związane z pieniędzmi wszystkich podatników. Dotowanie wybranych drużyn ligowych jest decyzją czysto polityczną, a stąd bardzo blisko do szumu. Tym bardziej jeżeli dotyczy klubu, który z buta wchodzi do ligi, a rząd komuchów chce na tym wzmocnić poparcie w regionie.
SSP powinny sponsorować sport (jeśli już muszą) globalnie, wspierać reprezentacje narodowe i szkolenie, ewentualnie całe rozgrywki.

No i widzisz, ja mam mieć prawo inne zdanie i mam. Otóż skoro firma nie jest w pełni prywatna, to nie ma prawa wspierać lokalnych inicjatyw i sportu? To jak dla mnie niedorzeczne. Jest firmą, udziały w niej ma państwo (ale to nie jest 90%), cześć zysków do skarbu odprowadza, ale ma zarabiać, wytwarzać zyski i dba o swój wizerunek. Dlatego inwestuje w sport, a że aktualnie w regionie najwięcej dumy przynosi żużlowy Motor Lublin to dostajemy wsparcie.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#430 Postautor: Gelo » 19 lutego 2023, o 16:39

Kto najgłośniej krzyczy o spółkach skarbu w kontekście Motoru? Komuch z Gorzowa. Być kibicem Motoru i wypisywać brednie jednym głosem z zazdrosnym komuszkiem to trzeba mieć talent. Ja tam nie mam problemu z tym, że Motor jest mistrzem Polski i ma stabilny wysoki budżet. Nie mam z tym problemu że KGHM wspiera Zagłębie Lubin. Kto ma wspierać jak nie lokalne firmy generujące zyski. A globalne wsparcie? Proszę bardzo - Orlen.
Ps. Bogdanka właśnie weszła w sponsoring siatkarzy LUK

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#431 Postautor: ravajas » 19 lutego 2023, o 17:15

Ja jako podatnik też nie mam problemu z tym, aby państwowa firma sponsorowała drużynę, której kibicuję.
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

Czarek
Trener

#432 Postautor: Czarek » 19 lutego 2023, o 17:32

Gelo pisze:Kto najgłośniej krzyczy o spółkach skarbu w kontekście Motoru? Komuch z Gorzowa. Być kibicem Motoru i wypisywać brednie jednym głosem z zazdrosnym komuszkiem to trzeba mieć talent.

Komuch, który na maksa korzystał z publicznych pieniędzy budując nową Stał Gorzów. Tu jednak nie chodzi o kasę, ale o to, że pozycja Gorzowa, Leszna czy Zielonej Góry byłaby przez te 5 lat zdecydowanie lepsza, gdyby zamiast Motoru rotacyjnie awansowały i spadały Rybnik, Bydgoszcz lub Gdańsk. Motor bezczelnie poczuł się w Ekstralidze jak u siebie w domu zamiast uznać swoją podrzędną podmiotowość. Mało tego. Zaczął rozdawać karty, naturalnie kosztem świętych krów polskiego żużla. Tego PGR-owskie łby nie mogą wytrzymać.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

CKM1946
Zawodowiec

#433 Postautor: CKM1946 » 19 lutego 2023, o 17:44

ravajas pisze:Ja jako podatnik też nie mam problemu z tym, aby państwowa firma sponsorowała drużynę, której kibicuję.

Ale np. podatnik z Białegostoku już może mieć problem że państwowa firma sponsoruje prywatny klub. I moim zdaniem jest to dość zrozumiałe.

Ja ogólnie jestem za tym żeby SSP w ogóle nie sponsorowały prywatnych klubów a jak już gdzieś chcą ładować kase to w lige jako tytularny np.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#434 Postautor: Gelo » 19 lutego 2023, o 18:02

Ja jako lubelski podatnik nie mam problemu, że klub z Białegostoku sponsoruje np. Enea. Nie mam z tym problemu że Włókniarz podpisał umowe z Tauronem. W porządku - na zdrowie. Oby to miało przełożenie na wyniki. Ale zwłaszcza kibice żużlowi z zachodniej Polski dostali małpiego rozumu. Jak przez lata żyło się w mateczniku platformy a wschód Polski był dla władzy zbędnym zadupiem bez dróg to było w porządku. Ale jak zadupie zaczęło się pięknie rozwijać a klub z tego zadupia błyskawicznie z niebytu wspiął się na szczyt to się zaczęło ujadanie. Nie mam z tym problemu że dwie największe firmy w województwie zatrudniające wielu ludzi współpracują z wizytówką sportową stolicy województwa. Dla mnie jest to dość oczywiste. Jak ktoś ma z tym problem niech wpłynie na działaczy swojego klubu żeby byli bardziej operatywni.

Awatar użytkownika
Perez
Trener

#435 Postautor: Perez » 19 lutego 2023, o 18:21

CKM tez nie ma z tym problemu ze jego klub zyskał awans przy zielonym stoliczku. A teraz jeszcze twierdzi ze to my mamy panskich sponsorow co moze spoleczenstwu przeszkadzac.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!

CKM1946
Zawodowiec

#436 Postautor: CKM1946 » 19 lutego 2023, o 18:49

Perez pisze:CKM tez nie ma z tym problemu ze jego klub zyskał awans przy zielonym stoliczku. A teraz jeszcze twierdzi ze to my mamy panskich sponsorow co moze spoleczenstwu przeszkadzac.

A gdzie ja takie coś napisałem że mam z czymś problem ?

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#437 Postautor: Maxx » 19 lutego 2023, o 19:59

D...py ich pieką z zazdrości i tyle. Taka prawda. Ludzka zawiść nie zna granic. Wszelkie idiotyczne wypowiedzi w tym temacie znanych ludzi związanych z żużlem krytykujące Motor za to, że takich ma sponsorów są jedynie przykładem jak marnej jakości jest ich intelekt i poziom a może raczej ich spore braki...

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener