sting126 pisze:Co do tych Czechow to mnie zastanawia dlaczego odpuscilismy A.Drymla - najlepszego z dostepnych pepikow, a sciagnelismy trzech innych sporo ustepujacych mu klasa sportowa... Rzekomo Czesi sa niepewni - to byl glowny argument przeciwko Drymlowi. Czyli rozumiem,ze w tej materii cos sie zmienilo i nasza trojka obiecala powazne podejscie do obowiazkow a Ales tego nie zrobil?
Po podpisaniu kontraktu z Suchankiem tez zaczelo mnie to zastanawiac, bo kiedy jeszcze lobbowalem za Kylmaekorpim, A.Drymlem i Shieldsem - Harry przedstawil stanowisko, ze "Czesi to wyjatkowo niepewna materia, szczegolnie w oczach nowego dyra" (chyba udalo mi sie wiernie zacytowac). Proby wydobycia zarzutow wobec Alesa spalily na panewce - zamiast nich pojawila sie na forum sterta ogolnikow. Az wreszcie walka na forum o najlepszego z Czechow stracila sens - bo "niepewnego", "nie przygotowanego sprzetowo" "sprzedawczyka" zakontraktowal e-ligowy Torun. O tym, ze Czech byl dla nas niedostepny finansowo ani Harry ani Gawrzyk nie napisal - zatem raczej to kwestia braku zainteresowania ze strony naszego klubu, a nie wygorowanych zadan starszego Drymla.
Jezeli chodzi o Suchanka - niewiele sie po nim spodziewam: zycze mu jak najlepiej, ale obawiam sie, ze srednia biegowa 1,5 jak ktos napisal bedzie poza jego zasiegiem. Ale pozyjemy - zobaczymy. Majac do wyboru na identycznych warunkach Suchanka i Jelenia - zostawilbym Daniela, ale nie wiem, jakie oczekiwania finansowe mial Daniel w rzeczywistosci, a Suchanek pewnie nic nie dostal za podpis i bedzie bardzo gleboka rezerwa.
3 tygodnie do zamkniecia okienka transferowego, zatem i dla zawodnikow powoli konczy sie mozliwosc podpisywania kontraktow. Z "krajowcami" klub jest chyba "na biezaco" (Czerwinski? Jelen? Piszcz???), zatem jeszcze raz pare nazwisk z innych lig - chociaz kazde z nich juz na forum padlo:
seniorzy: Louis, Gjedde, Smolinski, ... , Johnston
juniorzy: Kennett, Batchelor, Holder
Czasu coraz mniej - zatem jezeli zagraniczniacy beda chcieli zarabiac w polskiej lidze - to beda musieli spuscic z tonu: nie tylko finansowo, ale i beda musieli rezygnowac (co wspomnial Harry) z zadan gwarantowanej liczby startow. Dobry moment, zeby jeszcze nawiazac kontakt z w/w zawodnikami - moze sie zdecyduja, a jak nie - to sezon w Polsce beda miec "z glowy".