Żużlowe różności

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
kdsz
Trener

Re: Różności

#4426 Postautor: kdsz » 25 lipca 2007, o 17:11

Boxing, nie ma sensu porównywać Czewy czy Leszna do Lublina. Żaden obiecujący zawodnik nie zwiąże się długoletnim kontraktem z klubem, który ma problemy z otrzymaniem licencji z powodu nieuregulowanych zobowiązań. Trudno będzie przełamać aktualny schemat - Tomicka zastępuje Hansen, następnie Hansena jakiś Wodjakow, którego z kolei zastąpi ktoś równie sprawdzony i utalentowany
W. Komarnicki: "Nie chcę mówić o kulisach, bo się wstydzę, ale tak było"

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#4427 Postautor: boxing » 25 lipca 2007, o 22:59

Kdsz, nie mowie, ze jest/bedzie/byloby latwo zakontraktowac - ale ostatnie strony topicu to nie rozwazania latwo-trudno, ale : "czy warto", "po co", czy to "zuzlowe popierdolki" czy talenty warte zachodu. Dla mnie to talenty i warto - jak widac dla mocniejszych od nas tez ma to sens: extraliga stawia duuuzo wieksze wymagania, a jednak kontraktuja tych "nieprzydatnych nam" juniorow.

kdsz pisze:Żaden obiecujący zawodnik nie zwiąże się długoletnim kontraktem z klubem, który ma problemy z otrzymaniem licencji z powodu nieuregulowanych zobowiązań

Moze masz racje - ale nie uwazasz chyba, ze w powyzszej sytuacji latwiej byloby o - chocby roczny - kontrakt zawodnika "z nazwiskiem". Czyli wszystko zalezy od kasy - i wracamy do punktu wyjscia.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#4429 Postautor: kdsz » 26 lipca 2007, o 06:45

boxing pisze:Moze masz racje - ale nie uwazasz chyba, ze w powyzszej sytuacji latwiej byloby o - chocby roczny - kontrakt zawodnika "z nazwiskiem".
Jasne, że na zawodnika z nazwiskiem potrzeba kupę szmalu, natomiast prawdopodobieństwo, że pieniądze władowane w gwiazdę się zwrócą jest kilkadziesiąt razy większe niż w przypadku "Wodjakowów". A nawet jeśli młodzian zaskoczy, to i tak w kolejnym sezonie będzie się zapewne ścigał dla Rzeszowa, Tarnowa czy Ostrowa. Jeśli mówimy o długoletniej strategii, to osobiście jestem zwolennikiem chuchania i dmuchania na Klimka i Kusa. Powinni ładnie punktować za 2 lata i mam nadzieję, że będą to robić w barwach lubelskiego klubu

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#4430 Postautor: Cooper » 26 lipca 2007, o 08:47

Kus? ja wole K. Hansena. Mam taki wscik dupy jak jedzie ostatni, ze Klimek i Kus mogliby sie od niego uczyc.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
Boobi
Senior

#4431 Postautor: Boobi » 26 lipca 2007, o 09:22

Ja też wolę K. Hansena. Ma jeszcze rok startów w juniorce(chyba). Moim zdaniem Kus nie jeździ u nas na 100%, Chociażby w Gnieźnie gdzie przegrał w Mackiem...
"Życie to jazda"

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#4432 Postautor: kdsz » 26 lipca 2007, o 09:34

OK, obecnie też wolę Kennetha, ale ciekaw jestem jak Kus będzie się prezentował w wieku 20 lat. Sylwetkę ma doskonałą i nieźle rokuje.

Awatar użytkownika
Kiry
Senior

#4433 Postautor: Kiry » 26 lipca 2007, o 12:45

i ze startu idzie całkiem nieźle, o niebo lepiej jak KH
będzie ciekawszym riderem niż Tomicek, który już u nas w 2006r w stagnacje wpadł, a ten sezon to potwierdza jego mocno średnie możliwości
Obrazek

Awatar użytkownika
BruceWszechmogÄ…cy

#4434 Postautor: BruceWszechmogÄ…cy » 26 lipca 2007, o 12:54

kdsz pisze:Jasne, że na zawodnika z nazwiskiem potrzeba kupę szmalu, natomiast prawdopodobieństwo, że pieniądze władowane w gwiazdę się zwrócą jest kilkadziesiąt razy większe niż w przypadku "Wodjakowów". A nawet jeśli młodzian zaskoczy, to i tak w kolejnym sezonie będzie się zapewne ścigał dla Rzeszowa, Tarnowa czy Ostrowa. Jeśli mówimy o długoletniej strategii, to osobiście jestem zwolennikiem chuchania i dmuchania na Klimka i Kusa. Powinni ładnie punktować za 2 lata i mam nadzieję, że będą to robić w barwach lubelskiego klubu

No tak, ale równie dobrze w kolejnym sezonie dla Rzeszowa może ścigać się Klimek, nawet jest to bardziej prawdopodobne niż w przypadku juniora-obcokrajowca...
A co do chuchania i dmuchania to Rafał już jest droższy od obcokrajowców, np. Hansenów a wymagania jego (teamu) będą (są) jeszcze większe...
kdsz pisze:OK, obecnie też wolę Kennetha, ale ciekaw jestem jak Kus będzie się prezentował w wieku 20 lat. Sylwetkę ma doskonałą i nieźle rokuje.

Sylwetkę ma super, jeździ ładniej od Lubosa, jeszcze żeby miał taki sprzęt jak tamten....
Kenneth chyba lubi nasz tor, w Rybniku pojechał tragicznie, ale powinien u nas częściej i więcej jeździć, coś już potrafi...
" M. Jabłoński: Motor był szybki, to ja dałem d... Nie po raz pierwszy zresztą ... "

Awatar użytkownika
GRISZA
Szkółkowicz