Motor Lublin - Sparta Wroclaw (5.06.2022 g.19:15)
Re: Motor Lublin - Sparta Wroclaw (5.06.2022 g.19:15)
Wskoczył na level wyżej. O ile w zeszłym sezonie można się było przyczepić, że rzadko nawiązuje walkę z seniorami a jeżeli już, to kończyło się sytuacją stykową, tak teraz jedzie znakomicie. Agresywnie ale z głową. Nie unika ataków ale są one przemyślane. Poukładany, skromny chłopak. Oby zdobył medal w mistrzostwach świata juniorów.
IMO biegi 2 i 4 idealnie pokazują różnicę miedzy Cierniakiem, a Lampartem. W młodzieżowym Mateusz spokojnie przez 3 kółka budował prędkość, zbliżał się do Kowalskiego, żeby przypuścić decydujący atak na ostatnim kółku. Tam nie było podpalania się, nie było miotania sie po torze, a konsekwentna jazda. Natomiast Wiktor chce wszystko na już. Jak nie wyjdzie po wewnętrznej na jednym łuku, to na następnym idzie na zewnętrzną, a na jeszcze kolejnym jedzie środkiem. Koniec końców po jednym, maks dwóch okrężeniach jest już na tyle daleko, że o zadnej walce nie ma mowy. To wszystko jest zbyt szybkie i zbyt chaotyczne
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Gelu Mikkel z wczorajszego meczu to już ten bardzo dobry czy nadal tylko dobry? 3 średnia w lidze.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
Jeśli tak ma jeździć w w piątki i niedziele, to niech w soboty wozi te zera. Jestem w stanie to przełknąć.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Perez pisze:Gelu Mikkel z wczorajszego meczu to już ten bardzo dobry czy nadal tylko dobry? 3 średnia w lidze.
Myślę, że jest jeszcze miejsce na poprawę :-)
Perez pisze:Gelu Mikkel z wczorajszego meczu to już ten bardzo dobry czy nadal tylko dobry? 3 średnia w lidze.
Mikkel odjechał kosmos. Z określeniem, że jest dobry ale nie bardzo dobry autor miał na myśli, że trafiają mu się takie występy jak np. we Wrocławiu w ubiegłym roku czy w sobotę w Teterow. I takie coś nie powinno nikogo zaskakiwać - jeszcze. Bardzo dobry zawodnik w tej nomenklaturze to taki, który jak zrobi 8 punktów w lidze to mówi się, że to był kiepski mecz w jego wykonaniu. A takich gości można policzyć na palcach jednej ręki.
- niespokojny
- Trener
Ale takie wystepy jak w sobote przytrafiaja sie tez Janowskiemu, Woffindenowi, a nawet przytrafialy sie Gollobowi jak zdobywal medale MŚ.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Gelo pisze:Bardzo dobry zawodnik w tej nomenklaturze to taki, który jak zrobi 8 punktów w lidze to mówi się, że to był kiepski mecz w jego wykonaniu. A takich gości można policzyć na palcach jednej ręki.
Taki zawodnik jest obecnie w lidze jeden - Bartosz Zmarzlik. W jego przypadku każdy wynik poniżej 10 pkt to jest autentyczne zdziwienie środowiska i wręcz mała senscja. Moze jeszcze Janowski sie na to lapie. A reszta? Naprawdę kogoś szokowałoby 8 pkt np. Madsena, Vaculika czy nawet Kołodzieja? Jasne, powiemy, że pojechali słabo, ale takie mecze się im zdarzają. I na chwile obecna Mikkel się właśnie do tej grupy zalicza. Przynajmniej w Elidze
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Jasne - tylko, że Mikkel w porównaniu do rzeczonych dopiero jest na dorobku. I można powiedzieć debiutuje w GP, nie mówiąc o medalach czy nawet czwartym miejscu Magica. Też miałem nadzieję po meczu w Gorzowie i po pierwszych dwóch rundach GP, że to już jest TEN moment, w którym wskoczy półkę wyżej. Może to się stanie - nie wiem. Co do ligi - najtrudniejsze mecze wyjazdowe przed nami. Czy będzie po nich trzeci pod względem średniej? Chciałbym, ale mam pewne obawy. Flagg - co do Madsena może nie byłbym zszokowany ale bardzo zdziwiony jakby zrobił 8 punktów w lidze.
Flagg pisze:Mecz mozna podsumowac tym, że Spartę przy zyciu trzymał...Drabik :) Tak jak Czewę - słaby wtedy Hampel. Jakby Maks pojechał swoje, to Sparta by pewnie skończyła na 35 pkt. Reszta pojechała mniej więcej swoje. No może jeszcze poza Wiktorem, który faktycznie jest w małym dołku. Nie wiem, czy nie jest przypadkiem kolejną "ofiarą" silników popularnego Rysia, bo ten jego sprzęt ewidentnie nie jedzie jak powinien.
Maksowi dzisiaj też brakowało prędkości, co było widoczne gołym okiem. Bywa, słabsze mecze będą się zdarzać. Od tego mamy lubelską hydrę przecież :) Trzeba wziąć poprawkę na to, że ostatni mecz u siebie jechalismy ponad miesiac temu, a temperatury od tego czasu zmieniły się dość diametralnie. Szczególnie wczoraj grzało solidnie i nieźle się kurzyło. Wprawdzie do pustynnej burzy z U-24 było daleko, ale też nie pamietam kiedy ostatnio wyszedłem ze stadionu cały pokryty pyłem.
Podpisuję się pod Twoją diagnozą. Spójrzmy na rozkład silników w naszym teamie:
J.Hampel - FGM
M.Michelsen - FGM
M.Drabik - RKR
D.Kubera - RKR
W.Lampart - RKR
M.Cierniak - RKR
Póki było chłodno jechały obie konfiguracje, a w ciepełku z Rysiami robi się problem. Jedni radzą sobie lepiej, drudzy gorzej. Ewidentnie Max z Wiktorem są w najtrudniejszej sytuacji - pierwszy miał rozbrat z regulacjami, a drugi jak słusznie pisano powyżej nie jest mistrzachą tego fachu. Swoje problemy mają też i Domin z Matim. U Domina dochodzą jeszcze ubiegłoroczne i tegoroczne kontuzje, które być może nie ułatwiają swobodnej jazdy. Mati z teamem wyciągają z motocykla 110% też nie bez problemów (vide wczorajszy bieg 6. i przyjazd daleko za rywalami).
Tyle, że na Rysiu jeździ pół świata i każda drużyna mierzy się z podobnym wyzwaniem.
Drugi bieg w wykonaniu Mateusza mistrzostwo świata ,że się utrzymał i jeszcze dziabnął zawodnika ApatoraStaliSparty . Wczoraj mieliśmy namiastkę sezonu 2023 kiedy U24 nie jedzie i jak to może wyglądać zakładając ,ze nie ma 5:1 w juniorskim tylko powiedzmy 3 Cierniaka zostaje 48:42 oczywiście Mikkel nie zawsze 18 przywiezie ale jest rezerwa w punktach Maksa. El Capitano wybornie małą tradycję utrzymał po Komandosie jak mistrz przyjeżdża. Bieg 3 cudowny pościg do samego końca przypomniał mi się 5 bieg z Rowem i gonitwa Łełka . Jarek jak wino odmieniony i nie kucający nawet jak przegrywa to nie ma tej bojaźni co byłą wcześniej . Jest Hydra nie pojechał Wiktor czy Maks pojechali pozostali. Mecz palce lizać wyglądał jak starcie na ringu usypianie przez 10 rund przeciwnika po czym dwa mega gongi w 11 i 12 rundzie i było po meczu . Brawo dla całej ekipy .
Ostatnio zmieniony 6 czerwca 2022, o 15:19 przez Karamba, łącznie zmieniany 1 raz.
Trzeba też brać pod uwagę , że tory w Pradze jak i w Teterowie były jakie były. hopków i wilczych dołów Mikkel chyba nie lubi. U nas na lidze w tym sezonie jak się zdarzyło kartoflisko Mikkel ostentacyjne zrobił rundkę na jednym kole jadąc na 4 pozycji po tym jak go rzuciło na pierwszym łuku .
Ostatnio zmieniony 6 czerwca 2022, o 14:04 przez Karamba, łącznie zmieniany 1 raz.
Z Grudziadzem były wykopki na pierwszym łuku. Wtedy Mikkel na przeciwległej prostej jechał na jednym kole. A tor w Pradze na zawsze i tak powinni wyrzucić z cyklu GP ;)
A co do samego spotkania. Bieg juniorski trzymał nam przewagę przez 6 remisowych wyścigów. Później przegrana, remis i dwa gongi. Cierniak wożący Bewleya po płotach, coś pięknego. Lampart w 4 biegu mnie delikatnie irytował. Kowalski jechał jak jechał, a Lampart hamuje gdzieś w 3/4 prostej.
A co do samego spotkania. Bieg juniorski trzymał nam przewagę przez 6 remisowych wyścigów. Później przegrana, remis i dwa gongi. Cierniak wożący Bewleya po płotach, coś pięknego. Lampart w 4 biegu mnie delikatnie irytował. Kowalski jechał jak jechał, a Lampart hamuje gdzieś w 3/4 prostej.
I dodajmy, że to jest liczba 2,488. Jest naprawdę grubo
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Bo Mikkel odwrotnie do Freda najlepsze fury ma na ligę .
Gelo pisze:Jasne - tylko, że Mikkel w porównaniu do rzeczonych dopiero jest na dorobku. I można powiedzieć debiutuje w GP, nie mówiąc o medalach czy nawet czwartym miejscu Magica. Też miałem nadzieję po meczu w Gorzowie i po pierwszych dwóch rundach GP, że to już jest TEN moment, w którym wskoczy półkę wyżej. Może to się stanie - nie wiem. Co do ligi - najtrudniejsze mecze wyjazdowe przed nami. Czy będzie po nich trzeci pod względem średniej? Chciałbym, ale mam pewne obawy. Flagg - co do Madsena może nie byłbym zszokowany ale bardzo zdziwiony jakby zrobił 8 punktów w lidze.
To, czy jest na dorobku, czy nie nie ma znaczenia. Z jedną rzeczą mogę się zgodzić, chociaż wprost tego nie powiedziałeś, że potrzeba kilku takich sezonów na podobnym poziomie, ale wtedy to już oceniamy karierę, a nie zawodnika tu i teraz. Od Mikkela na ten moment wyraźnie lepszy jest Zmarzlik (jak od wszystkich), ale reszta topu, to jedna półka.
-
FanatykMotoru
- Szkółkowicz
Wczorajszy mecz był bardzo emocjonujący i trzymający w napięciu od początku praktycznie do końca. Gościom wynik trzymał turbo szybki Maciek Janowski i to dzięki niemu w głównej mierze Sparta zdobyła 40 oczek.Czugunow jak w Lublinie dobrze nie startował, tak nie punktował dalej. Dzielnie walczyli Tai i Dan Bewley. Powiem szczerze , że zawiódł mnie Bartek Kowalski, liczyłem na lepszy występ w jego wykonaniu. U nas po profesorsku pojechał Mikkel,Jarek i Dominik swoje punkty zdobyli, rozczarował mnie Maksym. Wczoraj wyglądało to słabo, męczył się niemiłosiernie a jego jazda wyglądała trochę chaotycznie, mam nadzieję ,że zrehabilituje się na doskonale sobie znanym torze w rewanżu.Juniorzy swoje pojechali, chodz zdecydowanie lepiej wyglądał Mateusz, który na rozkładzie miał Bewleya. Wiktor wygrał wyścig juniorski i jakby się niestety zatrzymał.
Oglądam właśnie powtórkę w TV i widzę, że kamera nie złapała "pozdrowień" Mateusza dla Kowalskiego po biegu juniorskim :) Może to i dobrze :)
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
O tym samym pomyślałem :)
Speedway pisze:No bylo dzis z piec mijanek, niechybnie masz racje :)
Daleki jestem, żeby oceniać wczorajszy mecz jako spotkanie sezonu, ale czy na pewno jedynym wyznacznikiem atrakcyjności spotkania jest liczba mijanek? Wczoraj mieliśmy trochę mijanek, wynik na styku i praktycznie każdy bieg "w ścisku", gdzie zawodnicy jechali blisko siebie, w kontakcie. Nie zawsze kończyło się to mijanka, ale na pewno było emocjonujące
Mnie się wydaje że Mikkel w Pradze i Tetterow odpuścił sobie wyścigi na kartoflisku. Obtłuczone cohones czegoś go chyba nauczyły.
Natomiast co do meczu to mam takie przemyślenia, że z Bartka Kowalskiego rośnie taki drugi Peter Pawlicki. Jeździ totalnie bez szacunku dla przeciwników, czego najlepszym dowodem były zeszłoroczne wyczyny w DMPJ (skasował Cierniaka i chyba Wiktora?) oraz wjazd pod Cierniaka w juniorskim.
Sam mecz - palce lizać.
Natomiast co do meczu to mam takie przemyślenia, że z Bartka Kowalskiego rośnie taki drugi Peter Pawlicki. Jeździ totalnie bez szacunku dla przeciwników, czego najlepszym dowodem były zeszłoroczne wyczyny w DMPJ (skasował Cierniaka i chyba Wiktora?) oraz wjazd pod Cierniaka w juniorskim.
Sam mecz - palce lizać.
-
CKM1946
- Zawodowiec
jarkur pisze:Mnie się wydaje że Mikkel w Pradze i Tetterow odpuścił sobie wyścigi na kartoflisku. Obtłuczone cohones czegoś go chyba nauczyły.
Sam mecz - palce lizać.
Na pewno nie odpuścił sobie walki o IMŚ od tak. Coś tam mu po prostu nie zagrało.
Nie no sugerowanie, że taki zawodnik jak MM odpuścił sobie SGP to jest abstrakcja. Dla kogo jak dla kogo, ale MM wielokrotnie dawał znać ile dla niego znaczy Grand Prix
Ale mogło być też tak jak powiedział Thomsen. Oni mają do kogo wracać w jednym kawałku. Skoro mu nie szło to nie było sensu się szarpać. Szans na półfinały nie było żadnych a połamać się i skończyć sezon na początku czerwca to średni interes. Mikkela targało na dziurach chyba najbardziej ze wszystkich.
Powinien więcej jeść
pozdrawia:
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks