Nowy klub w Lublinie?

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

Re: Nowy klub w Lublinie?

#76 Postautor: $korzen$ » 23 grudnia 2013, o 14:14

Dlatego tez pisalem powyzej o "Einsteinie" :)

jerry78
Trener

#77 Postautor: jerry78 » 23 grudnia 2013, o 14:37

meesha pisze:Myślisz, że Grupa Azoty będzie chciała dźwigać dwa ekstraligowe kluby? Jakoś mi w to trudno uwierzyć...

Zawsze ta nowa grupa osób może przekonać Azoty, żeby to właśnie postawili na nasz zespół i nasze miasto. To nic, że siedziba jest w Tarnowie. A może żadne Azoty im nie będą potrzebne? Ciekawa a zarazem szalona inicjatywa się rodzi. Powodzenia i Wesołych Świąt.

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#78 Postautor: niespokojny » 23 grudnia 2013, o 14:44

Chyba wiadomo, że trzeba uderzać konkretnie do Karpińskiego? Zresztą jego obecność na meczu Polska-Mistrzowie Świata z pewnością nie była przypadkowa. Wojciechowski najwidoczniej stracił sojuszników bo coraz gorzej władze postrzegają ten klub, sądząc po dotacjach. W zasadzie na mecze też już przestali przychodzić.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
Kshyhu
Zawodowiec

#79 Postautor: Kshyhu » 23 grudnia 2013, o 15:05

To teraz może ja włożę trochę kij w mrowisko, ale nikt nie wypowiadał się w tej dyskusji od tej strony. Dla mnie ten klub (obecnie działający), jaki by nie był, jak by nie działał, kto nie byłby prezesem itd., to w pewnym sensie kontynuator żużlowych tradycji w tym mieście. Jest przywiązanie do barw, do nazwy (która niby oficjalną nie jest, ale...), wspominamy czasy lepsze i gorsze, nawet na tym forum. Czym miałby być nowy klub? Czymś nowym, nową jakością, bez historii, bez niczego? Bez lepszych i gorszych chwil? Jakie barwy? Zielono-pomarańczowe, a może fioletowo-szare? W logo koziołek, a może coś innego? A nazwa? Motor? Jakim prawem? TŻ/LKŻ/KMŻ/?? Naprawdę by Was to porwało? Bo ja bym się jakoś nie odnalazł... nawet z najlepszym zarządzaniem.
Motor mocnyj!

Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

#80 Postautor: _piotrusss » 23 grudnia 2013, o 15:27

Jeśli ten klub w jakikolwiek sposób jest łączony z tradycjami Motoru to jedynie dzięki kibicom, dla których nie ma wiekszego znaczenia kto siedzi na stołku dyrektora i jak finezyjną nazwę nadał stowarzyszeniu.
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski

Rudy
Junior