Treningi

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
janek
Kadrowicz

Re: Treningi

#7751 Postautor: janek » 9 kwietnia 2014, o 16:38

Dąbrowski robił na treningu Madeja jak chciał.
Žiga Kovačič przegrywał z ruskiem i Łukaszewskim.
Łukaszewski lepsze starty od ruska, rusek szybszy na dystansie od Łukaszewskiego.
Myślę że jakby Mateusz miał silniki jak Kudriaszow, byłaby ciekawa walka o miejsce w składzie.
I to chyba tyle...

Awatar użytkownika
Egon
Zawodowiec

#7752 Postautor: Egon » 9 kwietnia 2014, o 17:32

Jutrzejszy trening odwołany, nie ma metanolu i zawodników.
Trening w poniedziałek o 11 a raczej będą testować sprzęt Cam i Watt,
Środa o 15.30 drużyna
Czwartek 11.00 drużyna.
Patryk Beśko wypożyczony do Gniezna, w Motorze na Łotwie Dąbrowski jako gość. Porządny rajderek, może być z niego pożytek, to że był lepszy za każdym razem od Madeja nie robi z niego nikogo szczególnego ale pokazał się z dobrej strony.
Andriej na meczowych silnikach klasa.
Motor! Motor! Tylko Motor!

J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."

Awatar użytkownika
KosaRKS
Zawodowiec

#7753 Postautor: KosaRKS » 9 kwietnia 2014, o 17:48

Pirat pisze:
KosaRKS pisze:
jerry78 pisze:Dzisiaj na treningu ma być nowy junior, który całkiem prawdopodobne, że będzie u nas jeździł. Nie chodzi mi tutaj o Patryka Beśkę.
Są duże szanse, że będziemy mieli w drużynie 3 juniorów: Madeja, Beśkę i ...?
Kogo obstawiacie? Może się pobawimy trochę... :)

Damian Dąbrowski ;d

Kosa , nie ładnie :D

zepsułem zabawę :/
Naczelny obrońca Karola Barana.

Awatar użytkownika
Perez
Trener

#7754 Postautor: Perez » 9 kwietnia 2014, o 19:44

A kto to był ten napieracz w kevlarze stali gorzów? :P
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#7755 Postautor: niespokojny » 9 kwietnia 2014, o 19:45

Egon pisze:Patryk Beśko wypożyczony do Gniezna

Potrenował u nas na torze i będzie jeździł u przeciwników? Nieźle. A mamy rezerwowego juniora? Czyżby nazywał się Brak Zawodnika?
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
poli
Senior
Kontakt:

#7756 Postautor: poli » 9 kwietnia 2014, o 20:17

Perez pisze:A kto to był ten napieracz w kevlarze stali gorzów? :P

to brzozowski :D

Awatar użytkownika
Extreme

#7757 Postautor: Extreme » 9 kwietnia 2014, o 20:37

janek pisze:Dąbrowski robił na treningu Madeja jak chciał.

Trochę robił, ale też nie zawsze, wielkiej różnicy nie ma między nimi, ciężka praca ich czeka aby nawiązać walkę z juniorami z innych drużyn.

janek pisze:Žiga Kovačič przegrywał z ruskiem i Łukaszewskim.

Przegrywał w większości startów, ale raz wygrał z Łukaszewskim.
Mateusz ogólnie mam wrażenie, że niestety jest trochę zagubiony, pamiętam jak sobie u nas dosyć dobrze radził w ubiegłych latach, miejmy nadzieję, że jeszcze będzie lepiej a i praca z dobrym szkoleniowcem mu pomoże. Widziałem, że trener Wardzała sporo z nim rozmawia i co istotne Mateusz słucha. :-D

janek pisze:Myślę że jakby Mateusz miał silniki jak Kudriaszow, byłaby ciekawa walka o miejsce w składzie. I to chyba tyle...

Kudriaszow jest dobrze przygotowany do sezonu, sprzęt śmiga, będzie z niego dużo radości, co prawda na Łotwie jeszcze może nie być tego widać, bo kiedyś chyba wspominał, że nie lubi tego toru, ale u nas jest spora szansa na +10 w każdym meczu.

Perez pisze:A kto to był ten napieracz w kevlarze stali gorzów? :P

Weteran lubelskiego toru Rysio, zwany też Bartkiem. 8)

Karolinaa

#7758 Postautor: Karolinaa » 9 kwietnia 2014, o 21:03

Dąbrowski sobie dobre radził dzisiaj. Szkoda mi Madeja, bo to taki wyznacznik trochę, być albo nie być. Pojedziesz Madeja, będziesz w drużynie. Mam nadzieję, że kilka punktów przywiezie.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#7759 Postautor: Gelo » 9 kwietnia 2014, o 21:54

A ja mam mieszane uczucia w stosunku do Andrieja po dzisiejszym treningu. Jedzie bardzo dobrze technicznie, odważnie ale... za wolno. Większość startów przegrał z Łukaszewskim, tradycyjnie dźwiga go na koło na starcie. Raz po wskazówkach trenera pojechał "niżej" i od razu była różnica. Generalnie nie jest to forma i sprzęt jak na reprezentanta Rosji w DPŚ.

harry
Trener

#7760 Postautor: harry » 9 kwietnia 2014, o 22:21

Gelu no proszę Cię. Czy naprawdę myslisz, że na którymś z rzędu treningu taki Kudriaszow dożyna swój najlepszy silnik??? To ja jeszcze nie byłem na treningu w tym roku a wiem, że jego najlepszy silnik jest już dawno sprawdzony i odłożony. Jedyne pytanie to czy ten silnik spasuje sie na tor w Daudze?

Jak ktoś oglądał wywiad, to taki Bietracki z Bydzi ma 19 lat i dwie ramy, i cztery silniki, i musi się nagłówkować gdzie który użyć.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#7761 Postautor: Kargolo » 9 kwietnia 2014, o 23:26

Andriej faktycznie na starcie słabo wyglądał dzisiaj ale jeśli ma problem podobny do Miesiąca to już go pan Marian wyciągnie :D
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#7762 Postautor: Gelo » 9 kwietnia 2014, o 23:46

harry pisze:Gelu no proszę Cię. Czy naprawdę myslisz, że na którymś z rzędu treningu taki Kudriaszow dożyna swój najlepszy silnik??? To ja jeszcze nie byłem na treningu w tym roku a wiem, że jego najlepszy silnik jest już dawno sprawdzony i odłożony. Jedyne pytanie to czy ten silnik spasuje sie na tor w Daudze?
.

moze nie wiesz ale Kudriaszow zaliczył solidnego dzwona w Pile i skasował ramę.drugi silnik zatarł.oby mial bogactwo urodzaju ale jak tu w to wierzyć jak w Rosji jezdzi na silnikach klubowych.poza tym jest to facet na 4-6 punktow i nie róbmy z niego Golloba

harry
Trener

#7763 Postautor: harry » 10 kwietnia 2014, o 00:26

Z moich skromnych wyliczeń wynika, że jeżeli Kudriaszow z Lampciem chwycą w sumie 10 oczek w Daudze to będzie w okolicach remisu.
Gollob. Pewnie on sam nie wie w danej chwili ile ma silników. Kiedyś coś takiego powiedział, że w garażu to stoją silniki z kartkami przyczepionymi który spasowany na dany tor. Ale to Gollob w czasach największej świetności.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#7764 Postautor: Gelo » 10 kwietnia 2014, o 06:59

Gollob pojawił się nieprzypadkowo.chodziło właśnie o ilość silników nie o klase zawodnika bo tu chyba nie ma czego porównywać :D co do wyniku mamy trzech facetów którzy pokazali ze potrafia jezdzic w daudze.jako ze nie ma w składzie "króla toru w Daugavpils" wszystko zależy od Kudriaszowa i Lamparta.Na juniorów nie licze ale marzy mi sie jakiś punkcik na kostygowie lub pleszakowie.martwi mnie tylko ze kangury pojadą z marszu bez sprawdzenia sprzętu na Polskę

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#7765 Postautor: GIGI » 10 kwietnia 2014, o 10:26

..ale jedziemy na Łotwie to po co sprzęt na Polskę? :lol: :D

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#7766 Postautor: Cooper » 10 kwietnia 2014, o 10:50

:lol: :lol: :lol:

A co do meczu - wydaje mie sie, ze strzelimy cos ok. 35 punktow, kazdy wynik powyzej uznam za dobry, w powyzej 40 za niespodzianke. Lotysze na pewno beda dobrze spasowani, a w naszym skladzie jak na razie same zagadki 8)
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Mad
Senior

#7767 Postautor: Mad » 10 kwietnia 2014, o 10:56

Kluczowe będą biegi z udziałem naszych młodzieżowych kevlarów a ważniejsze jeszcze senior jadący z nimi w parze. Presja będzie duża bo przegrana seniora to punkty nie do odrobienia.

Awatar użytkownika
stefanzdzialek
Senior

#7768 Postautor: stefanzdzialek » 10 kwietnia 2014, o 11:25

W piętnastym wykluczą prowadzącego Camerona, bo na ostatnim wirażu odklei mu się od kevlaru "silver tape" z Lubelskiego Węgla i klapnie na gogle jadącego za nim Jonasa i w ten sposób przegramy 44-46 :? :lol:

dobek
Senior

#7769 Postautor: dobek » 10 kwietnia 2014, o 11:35

Pamiętajcie, że jest komisarz toru.... więc wcale tak zle nie musi być 8)

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#7770 Postautor: Kargolo » 10 kwietnia 2014, o 11:47

stefanzdzialek pisze:W piętnastym wykluczą prowadzącego Camerona, bo na ostatnim wirażu odklei mu się od kevlaru "silver tape" z Lubelskiego Węgla i klapnie na gogle jadącego za nim Jonasa i w ten sposób przegramy 44-46 :? :lol:

Niezły scenariusz, ale być może wzorem Andrieja nasze kangury zakupiły także nowe kevlary. A ten Andrieja bardzo ładnie się prezentuje.

Awatar użytkownika
stefanzdzialek
Senior

#7771 Postautor: stefanzdzialek » 10 kwietnia 2014, o 11:55

Za te pieniądze co ich nie dostali na przygotowanie?

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#7772 Postautor: Cooper » 10 kwietnia 2014, o 12:03

Nie pytaj, co klub moze zrobic dla ciebie - pomysl, co ty mozesz zrobic dla klubu 8) 8) 8)
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

harry
Trener

#7773 Postautor: harry » 10 kwietnia 2014, o 15:45

dobek pisze:Pamiętajcie, że jest komisarz toru.... więc wcale tak zle nie musi być 8)

A tak a pro po, to w tym roku komisarze dostali trochę a właściwie zupełnie nowe wytyczne odnośnie torów. Absolutnie mają zakaz "robienia" torów. Wracają trochę na pozycję surowych sędziów sprzed kilku lat. Dlatego jeżeli chodzi o Daugę to nie sądzę, że tam coś mogą namieszać. Tam zawsze wzorowo.
Za to jest to dobra informacja dla nas. Możemy wrócić do lania wody. Przede wszystkim nie może być "ścieżek" i suchej kopy. Reszta z bólem może przejść.
Jak zobaczyłem na treningu tor w Bydzi to aż mnie zatkało :shock: . Jak jeszcze chłopaki powiedzieli, że na takim będą jeździć w lidze to byłem gotów zacząć kręcić kółka w okolicy skroni. , ale okazało się że oni już wcześniej widzieli o tych wytycznych. Dlatego jak dopuścili ten tor do meczu do dawałem Łotyszom około 30 punktów bo wiadomo, że na przyczepnym to oni nie za bardzo...

Awatar użytkownika
Dobromir
Zawodowiec
Kontakt:

#7774 Postautor: Dobromir » 10 kwietnia 2014, o 17:52

Tylko ciekawe czy komuś przyjdzie do głowy te zmiany wykorzystać.

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#7775 Postautor: Kargolo » 13 kwietnia 2014, o 11:19

Czyli jutro o 11 kangury mają się pasować jak pisał Egon, czy coś może się zmieniło?