Żużel w TV
Re: Żużel w TV
Ja bym zwrócił uwagę na jeszcze jedną rzecz. Za nami 2 kolejki, a póki co zdecydowanie najlepsze mecze oglądaliśmy na torach, które powszechnie uznawane są za najnudniejsze - Lublin i Grudziądz 
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
No właśnie - cała Polska widziała coś, czego sędzia nie zobaczył.
Stopklatki pokazanej w Magazynie nie było podczas analizy w transmisji, a ta, która była, wskazywała na równoczesne dotknięcie taśmy.
Nie wiem, jak wyczarowano dodatkową klatkę. Domyślam się, że kamera stojąca na linii mety robi jakieś 60 klatek na sekundę, być może w wozie transmisyjnym nie ma możliwości odtwarzania rzeczywiście poklatkowego, tylko z jakimś większym interwałem. Natomiast ja nie mam wątpliwości, że tej klatki, którą pokazano wczoraj w Magazynie, nie było podczas piątkowej transmisji, a opinie o oczywistości przewinienia Karczmarza są wyłącznie wynikiem myślenia życzeniowego.
Nie wiem, jak wyczarowano dodatkową klatkę. Domyślam się, że kamera stojąca na linii mety robi jakieś 60 klatek na sekundę, być może w wozie transmisyjnym nie ma możliwości odtwarzania rzeczywiście poklatkowego, tylko z jakimś większym interwałem. Natomiast ja nie mam wątpliwości, że tej klatki, którą pokazano wczoraj w Magazynie, nie było podczas piątkowej transmisji, a opinie o oczywistości przewinienia Karczmarza są wyłącznie wynikiem myślenia życzeniowego.
Jest transmisja na YT. Możesz sobie zobaczyć w powtórkach, ze już tam widać było, kto pierwszy dotknął taśmy. Nawet Olkowicz z Dobruckim nie mieli wątpliwości.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski