Skład na sezon 2014

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
mlody26
Junior

Re: Skład na sezon 2014

#901 Postautor: mlody26 » 21 listopada 2013, o 10:47

Darek se myśli, że ktoś zapłaci te kary. Mocno się zdziwi 8)

Awatar użytkownika
mustafa
Zawodowiec

#902 Postautor: mustafa » 21 listopada 2013, o 10:48

Też mi najbardziej z tego wszystkiego szkoda Miesiąca. Może miał gorszą średnią niż Jeleń i nie zdobywał po 13 punktów, ale tak na prawdę ten sezon miał dużo bardziej równiejszy niż Jeleniewski. No i fajnie walczył... będzie tego trochę brakować.

harry
Trener

#903 Postautor: harry » 21 listopada 2013, o 10:50

Hans pisze:A ja sie pytam gdzie oszczedzone hajsy sa? Pewno Ulamek krzyczy z 90 tys za podpis to prezes wymyslil sobie takie kary :wink:

Szkoda, ze Sprawka tak odpuszcza zawodników, w szczególnosci szkoda mi Pawla Miesiaca, no ale skoro tak bardzo chce palic za soba mosty, to prosze bardzo, ale jeszcze ze dwa lata to zabraknie nam zawodnikow, ktorzy beda chcieli tu jezdzic.

Ułamek 90 tys?// Ha, ha, ha. Chyba funtów Hansie :D
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

harry
Trener

#904 Postautor: harry » 21 listopada 2013, o 10:57

niespokojny pisze:Niektórzy mają tendencję do zbytniego filozofowania. Prawie każdy klub ma w kontraktach że nie wolno upubliczniać informacji o kontraktach a w szczególności o długach. Na konferencji padły słowa ''oszukał nas'', ''miały być pieniądze na cały sezon'' i wiele podobnych. Spokojnie można to podciągnąć pod ten paragraf. A Jeleń dostał pewnie za to że on przemawiał ''gdzie jest teraz pan prezes, nie ma odwagi by tu przyjść?". Nie wierzę, żeby nie miał podstawy w kontraktach do ukarania zawodników bo akurat cwany to on jest.

Niektórzy to nie z bardzo rozumieją co się pisze. Oczywiście, że ma podstawy, wszyscy prokuratorzy tego świata mają podstawy i co, wszystko wygrywają? Napisałem, że zawodnicy są niewinni? Ja tylko wytknąłem problemy z jakimi ta sprawa może sie spotkać. A zapewniam Cię, że dobry mecenas może duzo zamieszania zrobić. Przy kwocie 90 tys zł jest o co walczyć i jak chłopaki złożą się na mistrza palestry to nie obstawiałbym wyniku tych przepychanek.
Bardziej rozchodzi mi sie o ciągły syf jaki bedzie się za tym klubem ciągnął. Tak jak to ktoś napisał, za dwa lata nie będzie już kogo tu ściągać.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#905 Postautor: Łoptymista » 21 listopada 2013, o 11:07

Moze zarzad powinien poszukac dobrego fachowca od PR, budowania marki itd.

W zasadzie nie musi byc dobry, wystrczy srednio rozgarniety, na tyle aby wytlumaczyc ludziom w klubie jakich bledow nie mozna popelniac. Ja wiem, ze prezes teraz mowi o dbaniu o wizerunek klubu i zszarganiu go przez zawodnikow. Sek w tym, ze swoimi dzialaniami powoduje pewne sytuacje. Naprawde nie pojmuje czy on nie zdaje sobie z tego sprawy?
KMZ jak ryba wody potrzebuje nowej jakosci, dobrych emocji, pozytywnego klimatu, aby u kibicow, a byc moze tez sponsorow i zawodnikow zatrzec wspomnienie smrodu z RF.
Panie prezesie nie warto babrac sie w przeszlosci, trzeba isc do przodu. Na tym dowalaniu kar nic sie nie zyska. Nawet jesli KMZ odzyska jakos te pieniadze, w co szczerze watpie, to i tak poniesie szereg innych strat. Lepiej robmy fajny zuzel, a nie bawmy sie w mscicieli dawnych krzywd.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#906 Postautor: istred » 21 listopada 2013, o 11:07

Teraz muszą zapłacić w sumie 90 tys. zł.
Rzeczywiście niewielki ten dług ;)
Nawet jeżeli są takie zapisy w kontraktach to chyba są sprzeczne z ustawami, które mówią o wolności zgromadzeń (?) lub coś podobnego. A jak wiadomo zapis w umowie jako niższy rangą nie może być w sprzeczności z ustawą lub konstytucją. Do tego jeżeli domaga się od żuzlowców pieniedzy bo jest rozliczany z bylejakości konferencji to chyba będzie przed sądem musiał udowodnić ile konkretnie stracił na zorganizowaniu takiej a nie innej konferencji.

Prezes pewnie oparł się na § 4 ust. 1 pkt 3 kontraktu, zgodnie z którym za naruszenie dobrego imienia i wizerunku Klubu – klub może nałożyć na zawodnika karę umowną w wysokości 50000 zł netto.
Kara umowna ma charakter zryczałtowanego odszkodowania. Klub nie musi wykazywać jaką rzeczywiście szkodę poniósł.
Samo zorganizowanie konferencji nie jest zakazane. Zakazane jest naruszanie dobrego imienia i wizerunku klubu. Dlatego też prezes będzie musiał udowodnić, że dobre imię i wizerunek klubu został naruszony. I tu będzie miał pole do popisu.
Cała konferencja został zarejestrowana przez itvl - można sobie obejrzeć i wyciągnąc wnioski.
Ja nie dałem rady obejrzeć całej, ale w tym fragmencie co obejrzałem nie zauważyłem, żeby wizerunek klubu został naruszony. Bardziej zawodnicy tłumaczą się przed kibicami, że nie mogą zgodzić się na stawki zaproponowane przez klub. Szczególnie, że Jeleniewski na początku wyraźnie zaznacza, że jego słowa nie powiny być odbierane jako atak na klub lub na osobę prezesa.
A co najlepsze, ponoć na konferencji byli zawodnicy, którzy stali z tyłu i nawet się nie odzywali (pamiętam jeszcze z relacji na forum), oni też zostali ukarani, co jest największym absurdem w tym wszystkim. Ciekaw jestem jak Sprawka udowodni "naruszenie dobrego imienia klubu" zawodnikom, którzy nawet pary z ust nie puścili :)

Liczę, że cała sprawa zakończy się w sądzie i zostaniemy poinformowani o jej zakończeniu.

go!
Trener

#907 Postautor: go! » 21 listopada 2013, o 11:17

mustafa pisze:Też mi najbardziej z tego wszystkiego szkoda Miesiąca. Może miał gorszą średnią niż Jeleń

Na wyjezdzie mial chyba nawet lepszą.

jack08

#908 Postautor: jack08 » 21 listopada 2013, o 11:26

henek1234 pisze:jak to nie :) może liczyć na plejadę gwiazd :D typu
Rempała, Łopaczewski, Piszcz, Kostro, Gawęda plus lider Andriej i skład jest :)

Henek, w każdym poście piszesz o tych zawodnikach. Jak ich wszystkich nie będzie to mam nadzieję, że grzesieck zrobi to co obiecał i odpoczniesz do kwietnia.

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#909 Postautor: niespokojny » 21 listopada 2013, o 11:28

W idealnej chwili to info się pojawiło. Albo więc Sprawka ma już kontrakty albo jest idiotą. Klimat wokół klubu tak został zniszczony że szkoda gadać. A po sezonie 2012 było tak pięknie, chociaż to się na nic nie przełożyło... Teraz to naprawdę tylko dobry skład i walka o awans może uratować sytuację.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
truskawa
Zawodowiec

#910 Postautor: truskawa » 21 listopada 2013, o 11:29

jack08 pisze:Jak ich wszystkich nie będzie
jak to wszystkich?! Łopaty też nie będzie? Jak nie on, to kto ogoli Miśkowiaka na wyjeździe? :(
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN

janek
Kadrowicz

#911 Postautor: janek » 21 listopada 2013, o 11:33

Czy Euforia przyszykowała już taczkę, czy czekacie na ogłoszenie kontraktów A.D. 2014?

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#912 Postautor: Łoptymista » 21 listopada 2013, o 11:38

niespokojny pisze:W idealnej chwili to info się pojawiło. Albo więc Sprawka ma już kontrakty albo jest idiotą. Klimat wokół klubu tak został zniszczony że szkoda gadać. A po sezonie 2012 było tak pięknie, chociaż to się na nic nie przełożyło... Teraz to naprawdę tylko dobry skład i walka o awans może uratować sytuację.

Sklad to jedno.
Ale drugie to zmiana myslenia o klubie, zawodnikach, kibicach, sponsorach. To jest fundament.

PS.Na syfach w komentach juz wielu pisze ze mamy Lamparta...A wiekszosc jedzie po klubie i po miescie. To sie nazywa promocja przez sport:(

Awatar użytkownika
mustafa
Zawodowiec

#913 Postautor: mustafa » 21 listopada 2013, o 11:42

a to my żyjemy w świecie dzieci ze sportowych faktów i to jest aż tak ważne? :)

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#914 Postautor: Łoptymista » 21 listopada 2013, o 11:44

Nie wiem czy tylko dzieci.
Poza tym to tylko jeden z dowodow na to jak postrzegana jest atmosfera w okol Lubelskiego zuzla. Teraz rozumiesz?

Awatar użytkownika
mustafa
Zawodowiec

#915 Postautor: mustafa » 21 listopada 2013, o 11:54

a ja Ci powiem, że powklejałem ten temat osobom której jeżdżą ze mną na żużel - niedzielni kibice (zresztą poprzednie tematy o "aferze" też wklejałem) i ku mojemu zdziwieniu oni mają zupełnie inne spojrzenie na sytuację niż większość tutaj. nie wiedzą co to jest forum zuzel.info i tym bardziej nie mają pojęcia o takim czymś jak "komentarze na syfach". Jestem przekonany, że większość osób przychodzących na stadion ma również takie samo podejście, a tylko nam się wydaje, że cały świat kręci się wokół forum i komentarzy w syfach.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#916 Postautor: istred » 21 listopada 2013, o 12:03

niespokojny pisze:Niektórzy mają tendencję do zbytniego filozofowania. Prawie każdy klub ma w kontraktach że nie wolno upubliczniać informacji o kontraktach a w szczególności o długach. Na konferencji padły słowa ''oszukał nas'', ''miały być pieniądze na cały sezon'' i wiele podobnych. Spokojnie można to podciągnąć pod ten paragraf. A Jeleń dostał pewnie za to że on przemawiał ''gdzie jest teraz pan prezes, nie ma odwagi by tu przyjść?". Nie wierzę, żeby nie miał podstawy w kontraktach do ukarania zawodników bo akurat cwany to on jest.

Mógłbyś wskazać wskazać, w którym momencie padły te słowa?
Obejrzałem całą konferencję i nigdzie tych wypowiedzi nie zauważyłem. Specjalnie obejrzałem ją pod kątem ewentualnego naruszenia dobrego imienia klubu i w mojej ocenie takie dobre imie nie zostało naruszone przez żadnego zawodnika.

Swoją drogą Sprawka mówiąc, że "nasze propozycje nie były złamaniem prawa" może być w błędzie.
Bardzo ciekawy proces by był :)

i komentarzy w syfach.
Ktoś czyta komentarze na syfach? Serio? :)

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#917 Postautor: Łoptymista » 21 listopada 2013, o 12:06

@ Mustafa
Byloby super gdyby udalo utrzymac sie narod w blogiej niesiawodomosci, ewentualnie mieli inne zdanie. Obawiam sie jednak, ze jest troche gorzej. Dowod? Frekwencja na meczach RF.

Pozostajac w temacie "opinii" marze aby rozmowy o lubelskim zuzlu sprowadzily sie do rozmow: z kim teraz jedziemy i ile im nastukamy. Nie chce sluchac tego ciaglego biadolenia na sytuacje, na kryzys, na sponsorow na dzialczy. Zuzel ma byc czyms fajnym, a nie takim dziadowskim dziamoleniem.

PS Istred nie mow ze nie czytasz.:) Do kawy w pracy... ideal:p

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#918 Postautor: Cooper » 21 listopada 2013, o 12:07

Lopty, nie pojmujmy wizerunku czegokolwiek na podstawie komentarzy internetowych:) Na Syfach w komentach jedzie sie po kim popadnie i to glowne zajecie komentujacych na tym portalu.

Co nie znaczy, ze wizerunek KMZeciku nie wymaga zdecydowanej poprawy.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#919 Postautor: Łoptymista » 21 listopada 2013, o 12:24

Cooper, ludzie, ja nie mowie, ze komenty to caly wizerunek klubu. Litosci...
To tylko przyklad. Powtorzmy: PRZY - KŁAD, PRZYYYYY - KŁAAAD. Fersztejen?

Poza tym sam napisales: "Na Syfach w komentach jedzie sie po kim popadnie i to glowne zajecie komentujacych na tym portalu." To po co dawac im okazje do tego, aby jechać po klubie?

Domingez

#920 Postautor: Domingez » 21 listopada 2013, o 12:28

Jedyną poprawą wizerunku klubu będzie odejście prezesa po tym sezonie,tylko czy będzie miał tyle honoru żeby sam odejsc. Albo ktoś w końcu walnie pięścią w stół i go wywali.Tylko jestem ciekaw kto to będzie..

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#921 Postautor: Cooper » 21 listopada 2013, o 12:32

Łoptymista pisze:Cooper, ludzie

Dobrze, ze nie Cooper, towarzyszu 8)

A tak w pozostalej czesci, to sie z Toba zgadzam:)
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#922 Postautor: Mars » 21 listopada 2013, o 14:57

Nasz Klub już dawno stracił swój wizerunek , ostatnio kibiców , a teraz zawodników ..ale Prezes jest i będzie, póki nie zgasi światła i nie powstanie nowy twór, tak to działa w Lublinie zresztą to samo przerabialiśmy za każdym razem. 1-2 sezony piękne, a pózniej klapa i palenie mostów.

P.S Ja już nie liczę na dobry skład , bo nasz Prezes strzelił sobie kolejnego samobója , zawodnikami nie wygra, a teraz straci kolejnych przecież chłopaki się znają i już nasz klub ma pozamiatane - odpadki wyląduje w LBN. Zadajcie sobie jedno pytanie dlaczego nie ma spółki.
LUBELSKI WĘGIEL za 2 mln złotych :lol: :lol:

henek1234
Szkółkowicz

#923 Postautor: henek1234 » 21 listopada 2013, o 16:32

janek pisze:Czy Euforia przyszykowała już taczkę, czy czekacie na ogłoszenie kontraktów A.D. 2014?

http://www.youtube.com/watch?v=DhecpGGOP40

meesha
Trener
Kontakt:

#924 Postautor: meesha » 21 listopada 2013, o 18:02

Przejezdzalem przed chwila kolo stadionu i nie stal bus zadnego zawodnika. Tragedia!
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#925 Postautor: tezetomaniak » 21 listopada 2013, o 18:07

Znaczy klub nie dostał licencji. Inaczej przecież by coś stało :?

13 stron 8)