Typer - komentarze
Re: Typer - komentarze
Ja myślę że bez drugiej ligi chyba byłoby lepiej. Ale to moje subiektywne zdanie bo w tym roku nie zamierzam się za bardzo interesować tą ligą.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
- niespokojny
- Trener
Proponuje typowac wszystko. I do kiedy te bonusy w koncu?
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
-
Apocalips
- Zawodowiec
- Kontakt:
Ja również proponuje normalnie typować 3 ligi.
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin
Pozdrawiam - Apocalips
Pozdrawiam - Apocalips
Lista zapełniona, więc możemy rozpocząć typowania 
Typujemy, tak jak do tej pory, trzy ligi.
Niedługo, dla jasności postaram się spisać jakieś ogólne zasady, które obowiązują w typerze.
W tym roku również będzie obowiązywała zasada, że jeśli ktoś opuści 4 kolejki nie jest brany pod uwagę przy podliczaniu wyników (dla wygody mojej i innych podliczających
). W związku z tym lista typujących po 4 kolejce może się jedynie skurczyć 
Proszę o kopiowanie pierwszego posta i typowanie meczów w takiej samej kolejności jaka jest w pierwszym poście. Bez dopisków i komentarzy.
Komentarze proszę pisać tutaj.
I czy ktoś może podać aktualny! kalendarz?
Na syfach jest wciąż Poznań. Na stronie pzmotu nie jest uwzględniona Piła...
Czy zamiast Poznania startuje Piła? Czy dwie drużyny pauzują (tak też może być...).
Typujemy, tak jak do tej pory, trzy ligi.
Niedługo, dla jasności postaram się spisać jakieś ogólne zasady, które obowiązują w typerze.
W tym roku również będzie obowiązywała zasada, że jeśli ktoś opuści 4 kolejki nie jest brany pod uwagę przy podliczaniu wyników (dla wygody mojej i innych podliczających
Proszę o kopiowanie pierwszego posta i typowanie meczów w takiej samej kolejności jaka jest w pierwszym poście. Bez dopisków i komentarzy.
Komentarze proszę pisać tutaj.
I czy ktoś może podać aktualny! kalendarz?
Na syfach jest wciąż Poznań. Na stronie pzmotu nie jest uwzględniona Piła...
Czy zamiast Poznania startuje Piła? Czy dwie drużyny pauzują (tak też może być...).
Cos falstart z pierwsza runda - zly terminarz, a rioletto nie umie typowac.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
OK, dorzuciłem mecz Rawicz - Piła.
Ponawiam pytanie (bo poprzedniego posta edytowałem i ktoś mógł nie przeczytać) - gdzie można znaleźć aktualny terminarz II ligi?

Ponawiam pytanie (bo poprzedniego posta edytowałem i ktoś mógł nie przeczytać) - gdzie można znaleźć aktualny terminarz II ligi?
To dlatego, że jest ze Świdnikaa rioletto nie umie typowac.
Obstawiamy mecz z Grudziądzem ? Po oficjalnym odwołaniu to trochę bez sensu, bo do czerwca może się dużo zmienić 
Jak ktoś chce to niech obstawia, ale i tak nie będzie ten typ uwzględniany przy podliczaniu wyników 
A żeby nie komplikować to nie będę nic pisał w temacie, w którym typujemy. Czy ktoś wytypuje ten mecz czy nie to i tak w tym momencie bez różnicy.
Ja mam pytanie inne. Co robimy z typowaniem imś w bonusach.
Pisałem już wcześniej swoje zdanie, że nie według mnie powinnismy wszystko typować do I kolejki ligowej, a zauważyłem, że część osób teraz typuje wszystko, a część osób bez typu IMŚ.
To co robimy?
Jeśli dziś i jutro nie będzie jakichś wielkich sprzeciwów to proponuję uznać, że typujemy wszystko.
A żeby nie komplikować to nie będę nic pisał w temacie, w którym typujemy. Czy ktoś wytypuje ten mecz czy nie to i tak w tym momencie bez różnicy.
Ja mam pytanie inne. Co robimy z typowaniem imś w bonusach.
Pisałem już wcześniej swoje zdanie, że nie według mnie powinnismy wszystko typować do I kolejki ligowej, a zauważyłem, że część osób teraz typuje wszystko, a część osób bez typu IMŚ.
To co robimy?
Jeśli dziś i jutro nie będzie jakichś wielkich sprzeciwów to proponuję uznać, że typujemy wszystko.
IMŚ w bonusach zaliczamy.
Typowanie bonusów zakończone - jakakolwiek zmiana postu powoduje nieważność całego typowania (moderatorów proszę o zamknięcie tematu).
Na wyniki I kolejki trzeba będzie poczekać, jako że arkusz, który ma to wszystko zliczać się tworzy
.
Jak się uda, to może pojawią się one dziś wieczorem, jeśli nie to w następnych dniach.
Meczu Rawicza z Piłą nie liczymy.
Można typować II kolejkę.
Tym razem proszę wszystkich o kopiowanie pierwszego posta i w razie jakby jakiś mecz miał się nie odbyć, to nie usuwamy go z typowania tylko pozostawiamy nie typując wyniku (bądź typując, wszystko jedno
).
Typowanie bonusów zakończone - jakakolwiek zmiana postu powoduje nieważność całego typowania (moderatorów proszę o zamknięcie tematu).
Na wyniki I kolejki trzeba będzie poczekać, jako że arkusz, który ma to wszystko zliczać się tworzy
Jak się uda, to może pojawią się one dziś wieczorem, jeśli nie to w następnych dniach.
Meczu Rawicza z Piłą nie liczymy.
Można typować II kolejkę.
Tym razem proszę wszystkich o kopiowanie pierwszego posta i w razie jakby jakiś mecz miał się nie odbyć, to nie usuwamy go z typowania tylko pozostawiamy nie typując wyniku (bądź typując, wszystko jedno
Gratulacje dla mikasa za wygranie I kolejki 
Wyniki już są, ale cała klasyfikacja na forum pojawi się jutro.
Wyniki już są, ale cała klasyfikacja na forum pojawi się jutro.
Są wyniki I kolejki, wszystko powinno być ok, ale i tak prosiłbym żebyście przeliczyli swoje punkty.
Wyniki kolejnych kolejek powinny być szybciej. Dzisiejszej jutro albo we wtorek, a następnych może nawet w niedzielę wieczorem
Wyniki kolejnych kolejek powinny być szybciej. Dzisiejszej jutro albo we wtorek, a następnych może nawet w niedzielę wieczorem
Wierze na slowo i pkt liczyc mi sie nie chce, bo pojechalem jak Jelen dzisiaj (ale przy moim podliczaniu bede staranny), natomiast prosze tylko o jedna poprawe
MLSpeedy, a nie MLSpeedway
z gory dzieki, pozdrawiam.
i yamahaR1 a nie yamaha, różnica ogromna
(chociaż ja z kolei pojechałem jak Łukaszewski )
Poszła klasyfikacja za II kolejkę.
Mam też klasyfikację generalną - prowadzi kibicLBN - ale jak próbuje wkleić na forum jako [code] to robi się ona nieczytelna. Dlatego mam prośbę, żeby ktoś napisał jak wkleić arkusz z excela tak żeby jakoś to wyglądało
Mam też klasyfikację generalną - prowadzi kibicLBN - ale jak próbuje wkleić na forum jako [code] to robi się ona nieczytelna. Dlatego mam prośbę, żeby ktoś napisał jak wkleić arkusz z excela tak żeby jakoś to wyglądało
voila.pl Tyle, ze tam po jakims czasie znika pli. No ale bedziesz mial go na kompie przeciez.
Najlepiej skopiuj tabelke z excela do worda, zapisz jako html i wrzuć na voila.pl, utwórz sobie tam własny folder i tam wrzucaj wszystkie klasyfikacje po kolei. Plik z voila.pl może być dostępny nawet 1 rok + jest opcja przedłużenia ważności folderu.
Dzięki, jakoś poszło.
Wygląda to tak jak widzicie, w przyszłości pewnie jakoś to ulepszę
Wygląda to tak jak widzicie, w przyszłości pewnie jakoś to ulepszę
A ja w tym miejscu chcialbym podziekowac Istredowi ze podlczyl za mnie II kolejke. Dzieki 
P.S. Wygrac pierwsza kolejke a w drugiej byc przedostatni, takiej sinusoidy nawet Franciszek by sie nie powstydzil
P.S. Wygrac pierwsza kolejke a w drugiej byc przedostatni, takiej sinusoidy nawet Franciszek by sie nie powstydzil
Istred, jednak podliczylem swoje punkty i cos mi sie nie zgadza. W pierwszej rundzie powinienem miec 22 zamiast 16, natomiast w II 38, a nie 40. Ogolnie po 2 kolejkach mam 50, a nie 40. Ale jesli masz chwile to podlicz mnie jeszcze raz, bo moze ja cos zle licze a nie chcialbym tego, poniewaz mam podliczac 6 i 8 runde jak dobrze pamietam. Dzieki
U mnie podobnie. W pierwszej kolejce przedostatni, a po wczorajszej 4
O ile Istred dobrze mnie podliczyl 
mikas pisze:P.S. Wygrac pierwsza kolejke a w drugiej byc przedostatni, takiej sinusoidy nawet Franciszek by sie nie powstydzil
U mnie podobnie. W pierwszej kolejce przedostatni, a po wczorajszej 4
I rundę mam na kompie domowym, więc cokolwiek będę mógł zobaczyć dopiero wieczorem.
Natomiast jeśli chodzi o drugą rundę to powinieneś mieć 24 pkt i tyle masz...
1. Toruń - Gdańsk +36 typ:14 wynik: 2 pkt
2. Wrocław - Gorzów odwołany
3. Częstochowa - Bydgoszcz odwołany
4. Zielona - Tarnów 0 typ:8 wynik: 0 pkt
5 Łódź - Lublin +18 typ:0 różnica 10 wynik: 3
6 Grudziądz - Ostrów +32 typ 16 różnica 16 wynik 2 pkt
7 Daugavpils - Gniezno +16 typ 4 różnica 12 wynik 2 pkt
10 Krosno - Piła +4 typ +4 wynik: 10 pkt
Miśkowiak 5 pkt
2+3+2+2+10+5= 24
Czy jakoś źle liczę?
Natomiast jeśli chodzi o drugą rundę to powinieneś mieć 24 pkt i tyle masz...
1. Toruń - Gdańsk +36 typ:14 wynik: 2 pkt
2. Wrocław - Gorzów odwołany
3. Częstochowa - Bydgoszcz odwołany
4. Zielona - Tarnów 0 typ:8 wynik: 0 pkt
5 Łódź - Lublin +18 typ:0 różnica 10 wynik: 3
6 Grudziądz - Ostrów +32 typ 16 różnica 16 wynik 2 pkt
7 Daugavpils - Gniezno +16 typ 4 różnica 12 wynik 2 pkt
10 Krosno - Piła +4 typ +4 wynik: 10 pkt
Miśkowiak 5 pkt
2+3+2+2+10+5= 24
Czy jakoś źle liczę?
Moja wina, walnalem sie
nie wiem jak to zrobilem. dzieki
no i dodalem sobie pkt za Falubaz - Unia
Przy moim podliczaniu bede musial sie sprezyc, bo czarno to widze
Przy moim podliczaniu bede musial sie sprezyc, bo czarno to widze
Myślę, że nie będzie tak źle 
Ale bardzo dobrze, że sprawdziłeś. Jak u kogoś pojawi się błąd to znaczy, że wszyscy mogą mieć źle podliczone
Ale bardzo dobrze, że sprawdziłeś. Jak u kogoś pojawi się błąd to znaczy, że wszyscy mogą mieć źle podliczone
Jak by ktos zakladal temat III kolejki, to uwaga na zmiane gospodarza w meczu:
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/28028 ... gospodarza
Prawidlowo jest:
Rybnik-Pila
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/28028 ... gospodarza
Prawidlowo jest:
Rybnik-Pila
Jeszcze raz przypominam, żeby kopiować post i jeśli jakiś mecz jest odwołany lub już się rozpoczął to nie usuwamy go tylko albo wpisujemy jakikolwiek wynik albo pomijamy!
Piszę to po raz kolejny i tym razem nie będę takich typów podliczał.
Piszę to po raz kolejny i tym razem nie będę takich typów podliczał.
Nie ma przypadkiem w tym tygodniu grand prix?
edytka podpowiada rowniez, ze w niedziele zalegly mecz Czewy z Bydzia. Typujemy?
edytka podpowiada rowniez, ze w niedziele zalegly mecz Czewy z Bydzia. Typujemy?