Inne sporty
Re: Inne sporty
Lech już jest mistrzem. Górnik zdobył to, co miał zdobyć i dla nich sezon się skończył.
No Arka żałosna, ale u siebie punktują. Górnik ma gorszy terminarz i dlatego raczej Lech wygra, ale moim zdaniem Zabrze postraszy
Ależ na wiosnę ta Cracovia jest daremna
Ależ na wiosnę ta Cracovia jest daremna
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Dzisiaj może być kolejny historyczny dzień lubelskiego sportu. LKPS Lublin staje przed szansą obrony tytułu Mistrza Polski w siatkówce. Naszej drużynie potrzeba jednego zwycięstwa meczowego.
Co to za afery z kibicami Montexu? Widzę jakieś przytyki na profilach klubowych MKS i Zagłębia. Zakaz wyjazdowy.
Co tam się odwaliło i czyja racja jest mojsza?
Co tam się odwaliło i czyja racja jest mojsza?
KrzyczącyK1b1c pisze:Dzisiaj może być kolejny historyczny dzień lubelskiego sportu. LKPS Lublin staje przed szansą obrony tytułu Mistrza Polski w siatkówce. Naszej drużynie potrzeba jednego zwycięstwa meczowego.
No i dalej potrzeba. Set trzeci powinni pokazywać, jak nie należy grać :( Zawiercie dzisiaj było lepsze.
Z kibicami Montexu, chyba chodzi o sytuację z meczu w Kobierzycach. Tam były jakieś nieprzyjemne zachowania na trybunach. Chodzi o wulgaryzmy. No i na ostatnim meczu między Zagłębiem a Kobierzycami kibice (oby klubów) mieli transparent - piłka ręczna bez Montexu. No i Zagłębie zamknęło sektor gości na najbliższy mecz. Trochę to przypomina to co było na piłce nożnej. Nie wpuszczamy kibiców Wisły. Tylko że tamci biegali z maczetami po lasach. A tutaj chodzi o używanie na trybunach słów uznanych za wulgarne (nie byłem, nie chodzę na ręczną).
z tego co czytałem zamknęli sektor dla gości tłumacząc to remontem, a jak kibice Montexu dostali zakaz zorganizowanych wyjazdów to wrzucili zdjęcie, że remont zakończony.
Oby dzisiejszy 3 set nie kosztował tytułu. Choć Zawiercie podobnie u nas wypuściło w 2 meczu ze stanu 12:18, ale tutaj... Jestem przekonany, że z 2:1 by zamknęli ten mecz. W 4 powietrze zeszło i było trochę starcie gołej dupy z batem, choć wynik i tak lepszy niż gra
Oby dzisiejszy 3 set nie kosztował tytułu. Choć Zawiercie podobnie u nas wypuściło w 2 meczu ze stanu 12:18, ale tutaj... Jestem przekonany, że z 2:1 by zamknęli ten mecz. W 4 powietrze zeszło i było trochę starcie gołej dupy z batem, choć wynik i tak lepszy niż gra
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
papi pisze:Oby dzisiejszy 3 set nie kosztował tytułu. Choć Zawiercie podobnie u nas wypuściło w 2 meczu ze stanu 12:18, ale tutaj... Jestem przekonany, że z 2:1 by zamknęli ten mecz. W 4 powietrze zeszło i było trochę starcie gołej dupy z batem, choć wynik i tak lepszy niż gra
Niestety jutro nie będziemy faworytami. Oczywiście jesteśmy w stanie to zrobić, startujemy od 0:0. ale jednak psychologicznie tytułu bliżej jest Zawiercie. Natomiast srebro po sezonie pełnym kontuzji i tak jest gigantycznym osiągnięciem.
No i niestety. Ale i tak sukces przy tym jak to wyglądało w przebiegu sezonu. Od zawieszenia Sawickiego, kontuzje, dół formy i dziwne porażki np z Chełmem.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
W innym wątku był poruszony temat słabszej atmosfery na Z5, ludzi chyba też nieco mniej przychodziło niż w peaku, a takie obrazki dziś na Krakowskim po wicemistrzostwie siatkarzy: https://www.facebook.com/reel/2406950403165695
Można chyba na tę chwilę zmienić delikatnie hasło z "Lublin to żużel" na "Lublin to siatkówka". Generalnie to ciekawe zjawisko. Przecież u nas w regionie to Świdnik, a nie Lublin słynął z siatkówki (Avia miała nawet medal MP). Tymczasem szybko udało się w Lubelakach zaszczepić gen kibica siatkowki. I nie, nie Leon go spowodował. Wilfredo go rozszerzył. Lublin już w sezonie poprzedzającym przyjście Leona był w czołówce frekwencyjnej:

Można chyba na tę chwilę zmienić delikatnie hasło z "Lublin to żużel" na "Lublin to siatkówka". Generalnie to ciekawe zjawisko. Przecież u nas w regionie to Świdnik, a nie Lublin słynął z siatkówki (Avia miała nawet medal MP). Tymczasem szybko udało się w Lubelakach zaszczepić gen kibica siatkowki. I nie, nie Leon go spowodował. Wilfredo go rozszerzył. Lublin już w sezonie poprzedzającym przyjście Leona był w czołówce frekwencyjnej:

Lublin stolicą kibicowskich januszy :D
Zrobić tu piłkę ręczną albo wodną na poziomie mistrzowskim i się przeniosą tam. Niektórzy to chyba mają w domu całą szafę przeznaczoną na ubrania, czapeczki i szaliki w różnych barwach : Motoru, Startu, Bogdanki, Montexu (o ile jeszcze istnieje).
Czy coś w tym złego ? Obiektywnie pewnie nie. Mnie osobiście irytuje, bo trąci konformizmem. A fe.
Zrobić tu piłkę ręczną albo wodną na poziomie mistrzowskim i się przeniosą tam. Niektórzy to chyba mają w domu całą szafę przeznaczoną na ubrania, czapeczki i szaliki w różnych barwach : Motoru, Startu, Bogdanki, Montexu (o ile jeszcze istnieje).
Czy coś w tym złego ? Obiektywnie pewnie nie. Mnie osobiście irytuje, bo trąci konformizmem. A fe.
Długie lata sportowej beznadziei zrobiły swoje.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Dla mnie akurat zaletą jest to, że w siatkówce nie lecą bluzgi z trybun, takie "januszostwo" bardzo mocno doceniam. Tak samo jak doceniam, że SE z wyjątkiem meczów z Toruniem, gdzie to nie my zaczynamy, nie bluzga na inne zespoły. Jednak uważam, że to jest oznaka postępu cywilizacyjnego.
W 2024 były jeszcze bluzgi na Unię Leszno ze strony SE. Aczkolwiek były tak "głośne" i "wyraźne" że nie słyszałem dokładnie. W ramach "zemsty" za nieudolną próbę kradzieży flagi.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
A racja, teraz już pamiętam :) w każdym razie nie bluzgamy bez że tak powiem powodu, co dla mnie jest ogromnym plusem naszych.