Wywiady z ludźmi lubelskiego żużla

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Klusek

#651 Postautor: Klusek » 10 kwietnia 2006, o 22:37

wywiad z B.Kasińskim
Klub spodziewał się chyba lepszej frekwencji. Miało być 8 tysięcy osób na każdym meczu...
-Tragedii nie ma, bo powiem szczerze, myślałem, że będzie nawet gorzej. Wiadomo, nic nie ujmując rywalowi, to nie jest znana drużyna. Mimo wszystko cieszę się, że kibice przyszli. Należy cieszyć się, że zapotrzebowanie na dobry żużel w Lublinie jest ogromne. Zapraszam wszystkich kibiców, przyprowadźcie znajomych. Interesuje nas awans do ekstraligi i postaramy się udowodnić w każdym meczu, że tak jest. Nie ma miejsca na zabawę.

Źródło Lubelski Sport Express

Kasiński bedąc gościem magazynu spotowego na tvp3 był raczej rozczarowany frekwencją, i mówił ze spodziewał sie większej liczby kibiców.

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#652 Postautor: kdsz » 11 kwietnia 2006, o 10:14

Wypowiedzi po meczu z Krosnem - Dziennik Wschodni:

Andreas Messing, zawodnik TÅ» Sipma
- Nie czujÄ™ siÄ™ najlepiej. Nie tak sobie wyobrażaÅ‚em poczÄ…tek moich startów w Polsce. Nie wiem dokÅ‚adnie ile bÄ™dÄ™ pauzowaÅ‚. Z tego, co usÅ‚yszaÅ‚em od lekarzy, to minimum cztery tygodnie. Jutro jadÄ™ do Gdyni, a stamtÄ…d do Szwecji. ZasiÄ™gnÄ™ opinii tamtejszych lekarzy. Niewykluczone, że poddam siÄ™ operacji laserowej gdzieÅ› w Anglii, gdyż sÄ… tam najlepsi specjaliÅ›ci. ChcÄ™ jak najszybciej wrócić na tor. •

Robert Wradzała, żużlowiec KSŻ Krosno
- Dzisiejszy mecz nie bÄ™dzie wykÅ‚adnikiem tego, w jakiej formie jest nasz zespół. To dopiero poczÄ…tek rozgrywek, wiÄ™kszość z naszych zawodników nie miaÅ‚a możliwoÅ›ci solidnego potrenowania. SprzÄ™towo także jest jeszcze wiele do wyregulowania. JeÅ›li chodzi o lubelskÄ… drużynÄ™, to nie da siÄ™ ukryć, że jest to mocny zespół. MyÅ›lÄ™, że obok Zielonej Góry i Ostrowa jeden z najsilniejszych w I lidze. •

Bohumil Brhel, obcokrajowiec TÅ» Sipma
- Jestem trochÄ™ zmÄ™czony, ale również cieszÄ™ siÄ™, że po kontuzji nie ma już Å›ladu. Ogólnie jestem zadowolony z dzisiejszego wystÄ™pu. Lublin to bardzo silny zespół i myÅ›lÄ™, że mamy szanse wygrywać wiele spotkaÅ„. Wszystko w tym sezonie jest dla mnie nowe. Nowy klub, nowe maszyny... Ten rok jest pierwszym, w którym Å›cigam siÄ™ na GM-ach. Jak na razie jestem z nich zadowolony. •

Maciej Michaluk, lubelski młodzieżowiec
- Niestety, mój debiut wypadÅ‚ sÅ‚abo. MyÅ›laÅ‚em, że uda mi siÄ™ zdobyć przynajmniej jeden punkt. W jednym z biegów, przy wejÅ›ciu w Å‚uk, po prostu zgasÅ‚ mi motocykl, dlatego upadÅ‚em na tor. BÄ™dÄ™ musiaÅ‚ popracować trochÄ™ nad przygotowaniem sprzÄ™tu. •

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#654 Postautor: RadeKas » 13 kwietnia 2006, o 08:40

Wypowiedz Swista byla w radiu w niedziele.

Mowil mniej wiecej, ze ten wystep to tylko i wylacznie jego wina i ze bedzie lepiej. Generalnie zostawil dobre wrazenie.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Speedway Fan
Senior

#656 Postautor: Speedway Fan » 13 kwietnia 2006, o 17:13

Awatar użytkownika
mikas
Trener