muzyka podczas zawodów
Nigdy nie wnikalem ale domyslac sie moge, ze gest "rogacz" mial oznaczac kozla [zaznaczam, ze moj luzny domysl - nie pamietam kto/kiedy/jak ale jakos sie zwiazal gest z okreslona muzyka i tak zostalo:P];-))) Ladnie nam sie to komponuje z symbolika klubowa
))
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
bkapusta pisze:Nigdy nie wnikalem ale domyslac sie moge, ze gest "rogacz" mial oznaczac kozla [zaznaczam, ze moj luzny domysl - nie pamietam kto/kiedy/jak ale jakos sie zwiazal gest z okreslona muzyka i tak zostalo:P];-))) Ladnie nam sie to komponuje z symbolika klubowa))
O to to to to - to oznacza że jesteśmy fanami TŻ!!!
Ostatnio zmieniony 30 czerwca 2006, o 22:27 przez Gelo, łącznie zmieniany 1 raz.
Kiedys mialem taka sytuacje - mialem swoja koszulke z prasowanka - koziolkiem Tz. Bylem na Polach Mokotowskich, siedizalem gadalem ze znajomymi podbil do mnie dlugowlosy, podchmielony fan ciezkich klimatow i powiedzial cos w stylu "Zajbisty koziolek stary, zajebisty!", pokazal rogacza i polecial w swoja strone
re kilar
Koziolek - podobnie jak Gelo ukazuje swoje przywiazanie do symboliki klubu
re kilar
Koziolek - podobnie jak Gelo ukazuje swoje przywiazanie do symboliki klubu
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
To slowo z wloskiego pisze sie przez jedno "t" cornuto i oznacza "rogacz/rogaty" Ten gest nazywa sie dokladniej "mano cornuto" "rogata reka" w folklorze wloskim oznacza wlasnie "rogacz", ale nie jest to najbardziej ekscytujace jego znaczenie…dla zainteresowanych tym tematem odsylam pod tego linka:
http://overkill.superhost.pl/news/goto.php3?id=605
http://overkill.superhost.pl/news/goto.php3?id=605
bkapusta pisze:Nie wiem po co te analne nawiazaniaJa z tym kozlem w 100% powaznie
strasznie mnie to zaciekawilo, dlatego pytam... poza tym nie tylko koziol ma rogi
Ostatnio zmieniony 30 czerwca 2006, o 22:46 przez kilar, łącznie zmieniany 1 raz.