TZ Motor Lublin - Iskra Ostrow Wlkp. 07.07.2006 godz. 18:30

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Speedway-Mati
Zawodowiec

#551 Postautor: Speedway-Mati » 7 lipca 2006, o 22:08

meesha pisze:Ehh, widzę, że emocje po tym meczu podobne do tych po spotkaniu Polska - Niemcy na mundialu :? Czyli wychodzi na to, że w Gnieźnie zwycięstwo tak jak z Kostaryką :wink:

Oby tak właśnie było :!: :!: :!: :wink:

A co do meczu: to na pewno można być zadowolonym, bo zespół w osłabieniu, dobrze pojechał, oczywiście szkoda że porażka tak małą różnicą....

Mnie osobiście mniej bolało gdyby TŻ przegrał ok. 10 punktami a te dwa "oczka" to trochę nie dosyt, było blisko... no ale cóż. Wierzę i trzymam kciuki za naszych "koziołków" :!:

Pozdrawiam :!: :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Fork
Zawodowiec

#552 Postautor: Fork » 7 lipca 2006, o 22:14

Napewno nie żałuje, że poszedłem na stadion.
Było naprawde super.
Przewaga Ostrowian była duża (12pkt)
Knapp i Brhel dali znak do ataku
:wink:
Po raz kolejny Grzegorz Knapp udowodnił, że nie przez przypadek został żużlowcem. Słowa uznania za wole walki dla tego zawodnika.
Cieszy dobra postawa J.Rempały.
Szkoda, że Daniel "obudził" się pod koniec.
I teraz kilka słów o wielkim pechowcu...
Można mówić co by było gdyby...
Nic stało się. Szkoda, że ponownie w... Polsce.
Mam nadzieje, że Adam szybko wróci do zdrowia.

I na koniec jeszcze raz brawa dla całej drużyny:wink:
trening czyni mistrza.

Awatar użytkownika
Portek
Senior

#553 Postautor: Portek » 7 lipca 2006, o 22:17

Fork pisze:I na koniec jeszcze raz brawa dla całej drużyny:wink:

Nie tylko dla druzyny ale takze dla kibicow! Dzisiaj atmosfera na stadionie bardzo mi sie podobala! Nawet moja matka krzyczala :shock: Wszyscy wstali przed 15 biegiem i spiewali. Nikt nie zalowal gardla! Mecz mimo ze przegrany zostanie w mojej pamieci...

woocash
Szkółkowicz

#554 Postautor: woocash » 7 lipca 2006, o 22:19

mecz niesamowity, emocje wielkie i chyba malo kto sie spodziewal,ze po biegu 8 , moze nastapic metamorfoza w naszej druzynie . niesamowita moblizacja w koncowce. brakowalo kilku glupio straconych punktow m.in na juniorach ostrowa, czy na szczepaniaku,ktory byl spokojnie do objezdzaniania.
jak juz sporo osob wspomnialo, we 3 trudno wygrac mecz, troszke zabraklo rowniez punktow jeleniewskiego , no i cwaniactwa , szczegolnie w biegu 15.
wielka szkoda Adama .. ale nie odpuscil do konca, przykro ze znow musi sie biedak ocierpiec. oby dal sie jeszcze kiedys namowic do startow w naszych barwach.

duze brawa dla Knappika, ktory znow kilkoma akcjami pokazal jak ten sport moze byc piekny. staral sie, widac ze "gryzl" tor - takich zawodnikow nam trzeba, a nie gwiazdy ktore teraz "urlopuja" sie na zwolnieniach.

oby wiecej takiej woli walki i zeby kiedys ten pech nas wreszcie opusil

Awatar użytkownika
InDorka
Zawodowiec

#555 Postautor: InDorka » 7 lipca 2006, o 22:20

Torsen pisze:Na razie, z tego, co czytam - bo na stadionie dzisiaj być nie mogę - wygląda na to, że Ferjan ostatecznie załatwił nam sprawę pierwszej czwórki. Ciekawe, co powiedzą świadkowie zdarzenia, ale portale relacjonujące mecz podały, że Słoweniec wywrócił Shieldsa, temu zaś prawdopodobnie odnowiło się złamanie miednicy i w tym sezonie już sobie pojeździ najwyżej palcem po rurce od cewnika.

Tak Ferjan wywiozl w plot Shieldsa,przedluzajac sobie prosta.Adam lezal bardzo dlugo w tej samej pozycji,jakby nie mogl sie poruszyc.Niestety przed powtorka tego biegu w tym samym skladzie spiker zamiast powiedziec najwazniejsza rzecz na jaka czekal caly stadion(co z Adamem?) zaczal od reklamowania butow firmy Kangur.
Chyba odechce sie Adamowei startow w naszej lidze,a szkoda.
Knapp jest rewelacyjny.IX bieg bedzie mi sie dzisiaj śnił.
W pierwzsym biegu piekna ,nieustepliwa jazda Rafała Klimka za 2 pkt.BRAWO!
No i ten nasz tor.Z mojego miejsca juz po probie toru widac bylo ,że pierwszy łuk to TARA nie tor zuzlowy.Kto ma silny motor,ten ma start,a kto ma start ten ma punkty.
Miało byc do jednego worka,a tu los dzielił po równo.
No prawie po równo.
Pozieki "machaczom flagowym" w sektorze Fan klubu-wyglada to rewelacyjnie.Dzisiaj nawet spiker był w lepszej kondycji :D
NO i muzyka TT .......fantazja :D
I jeszcze fajny malutki Rempała....jedna raczka prowadzi,druga pozdrawia widownie :D

Przegrana dwoma punktami z liderami ....to prawie jak wygrana :D

......... :D .........

Sledzio
Trener
Kontakt:

#556 Postautor: Sledzio » 7 lipca 2006, o 22:22

Piękny mecz!
Ferjan zawalil nam mecz i tyle, myslalem ze będziemy mieć takie baty jak rok temu u siebie a tutaj proszę zaskoczenie i nawet odbrobili 12 pkt i wyszli na prowadzenie, szkoda 15 biegu bo bardzo zabolało nas wszystkich ehhhhhh...

Powie mi ktoś co sie stało Jeleniewskiemu ? czyżby zapomnial jak się jeżdzi na swoim torze ??

Awatar użytkownika
Portek
Senior

#557 Postautor: Portek » 7 lipca 2006, o 22:23

InDorka pisze:[Dzisiaj nawet spiker był w lepszej kondycji :D

Ja zapamietam spikerowi slowo "Inter" :lol: :lol:

Awatar użytkownika
Smirnek
Senior
Kontakt:

#558 Postautor: Smirnek » 7 lipca 2006, o 22:26

Nie wiem czy dobrze zauważyłem, ale jak przed biegiem puszczana była piosenka TT to ten bieg nie wychodził, a potem jak nie puszczali żadnej muzyki zaczęliśmy wygrywać :twisted:

Czarek
Trener

#559 Postautor: Czarek » 7 lipca 2006, o 22:26

Świetny mecz! Po prostu żużel jest piękny. Tylko znowu mało ludzi - na dwóch najlepszych spotkaniach sezonu najniższa frekwencja.
Pogoń naszych za Ostrowem zapamiętam na długo. Wielki szacunek dla chłopaków, naprawdę mimo porażki ten mecz mi wynagrodził wcześniejsze rozczarowania.

PS. Może mi ktoś przypomnieć kiedy lublinianie wcześniej odrobili stratę tylu punktów?
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Sledzio
Trener
Kontakt:

#561 Postautor: Sledzio » 7 lipca 2006, o 22:28

A dziwisz siÄ™ ? zobacz na jazde naszych wyniki i tabele !

Koper
Trener
Kontakt:

#562 Postautor: Koper » 7 lipca 2006, o 22:28

meesha pisze:Ehh, widzę, że emocje po tym meczu podobne do tych po spotkaniu Polska - Niemcy na mundialu :? Czyli wychodzi na to, że w Gnieźnie zwycięstwo tak jak z Kostaryką :wink:
Jest jedna roznica miedzy meczem miedzy meczem Polska-Niemcy a tym dzis w Lublinie, po pierwsze w meczu tym na mundialu w ogole nie stwarzalismy sytuacji bramkowych tylko sie bronilismy,a w tym mecz zuzlowym jak najbardziej atakowalismy, a szczegolnie Grzesio Knapp !!! Nasi napastnicy moga tylko pomarzyc o takich szrzach na bramke Niemcow w porownaniu z akcjami jakie dzis pokazal Grzesiek, no i po drugie zdecydowanie wieksza dramaturgia moim zdaniem byla dzis w naszym meczu niz w tym na mundialu, przede wszystkim ze wzgledu na utrate juz na poczatku podtsawowego zawodnika no i ta pogon z 12 punktowej straty aby wyjsc na prowadzenie przed 14 biegiem...

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#563 Postautor: kilar » 7 lipca 2006, o 22:30

Ostrow Lazur Wielkopolski :shock: :lol:
Duzo smiechu tez bylo jak Jelen w drugim starcie, na drugim luku, gdy chcial minac Szczepaniaka, scial tak, ze po trawie przejechal :lol: :lol:

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#564 Postautor: ravajas » 7 lipca 2006, o 22:33

InDorka pisze:
Tak Ferjan wywiozl w plot Shieldsa,przedluzajac sobie prosta.

śmiem sięz Tobą nie zgodzić. ferjanowi poderwało motocykl i po prostu go nie opanował. to nie była jego wina i sędzia nie miał podstaw by go wykluczyć. to był w pierwszym łuku. na tej samej podstawie nie wykluczył później brhela...

swoją drogą: ciekawe było, że dziśgrzechu zawsze próbował tego samego manewru, który przyniówsł mu wygraną z jędrzejakiem: szeroko w łuk i potem nożyce. dziś sprawdziły się dwa razy :)
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#566 Postautor: ravajas » 7 lipca 2006, o 22:37

oj Paweł... ferjan tego nie zrobił sam z siebie tylko przez taki a nie inny obrót sprawy. chcesz powiedziec, że ferjan zaplanował zaatakować adama?
i myśląc tym tokiem można by było stwierdzić, że to była wina adama, że nie uniknął tego zderzenia. nonsens, prawda? :)
Ostatnio zmieniony 7 lipca 2006, o 22:41 przez ravajas, łącznie zmieniany 1 raz.
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#567 Postautor: kilar » 7 lipca 2006, o 22:37

Walasek przeciez tez w tym sezonie mial pretensje do Ferjana o jazde nie fair.
Co z tego ze nie zrobil tego celowo ? Zdrowia Adamowi to nie przywroci.

Sledzio
Trener
Kontakt:

#568 Postautor: Sledzio » 7 lipca 2006, o 22:40

Ferjan wpakowal się w Adama póżniej chcial Knappa chyba a póżniej liberski chciał Knappa wpakowac ehhh... ten ostrow jest do kitu a nie na lidera !!

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#569 Postautor: ravajas » 7 lipca 2006, o 22:40

jeszcze raz powtarzam: nie oceniam zachowania ferjana tylko sam fakt który zaistniał, bo zdaje się, że wszyscy uważają, że ferjan zrobił to celowo. już na trybunach słyszałem, że ferjan chciał specjalnie rozwalić adama, żeby ostrów wygrał mecz. większego debilizmu nie słyszałem
pozdrawia:
Rafał Borowski

Awatar użytkownika
Fork
Zawodowiec

#571 Postautor: Fork » 7 lipca 2006, o 22:47

W takim razie dlaczego sędzia nie wykluczył Ferjana?
trening czyni mistrza.

Sledzio
Trener
Kontakt:

#572 Postautor: Sledzio » 7 lipca 2006, o 22:48

Może był za Ostrowem :)

Awatar użytkownika
m.a.c.i.e.k.s
Junior

#573 Postautor: m.a.c.i.e.k.s » 7 lipca 2006, o 22:49

Ja mam lepsze pytanie, dlaczego go Puścił?!

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#574 Postautor: kilar » 7 lipca 2006, o 22:55

Wykluczyc za upadek w pierwszym luku ? To dosyc rzadki przypadek.
Niech teraz Ferjan pokrywa koszty za leczenie, rehabilitacje Adama.

janek
Kadrowicz

#575 Postautor: janek » 7 lipca 2006, o 22:56

Mecz rewelka, szkoda tylko kilku głupio pogubionych pkt,
no i Shieldsa oczywiście.
A co do muzyki to już naprawdę Większość ludzi ma dosyć!!!.
Tipsy Train jest dobre w Grafitti czy na Juwenaliach ale nie w przerwach biegowych.