Quiz o Motorze/LKŻ-cie/TŻ-cie Lublin

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#276 Postautor: grzesieck » 16 maja 2007, o 22:41

hmm no to tak, WYDAJE MI SIE, ze Nielsenowi jezdzac w Motorze raz zdarzyla sie taka sytuacja, ze w jednym meczu przegral z dwoma zawodnikami zagranicznymi druzyny przeciwnej, co to za zawodnicy?
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
suchy1613
Szkółkowicz

#277 Postautor: suchy1613 » 16 maja 2007, o 22:42

czaszka pisze:W takim razie moje pytanie: ktory z zawodnikow Motoru zajal 5 miejsce w finale Brazowego Kasku w roku 1994?

istred pisze:Tomasz Słowiński.
Ale jak to się stało, że Słowiński pojechał w finale, skoro w półfinale zajął 12 miejsce? Zaznaczam, ze sam nie wiem.

W odpowiedzi na to pytanie korzystając z programu i swojej pamięci należy podkrślić, że półfinał brązowego kasku odbył się 17 sierpnia w Lublinie. Rewelacyjnie spisali się nasi zawodnicy Robert Dados i Paweł Staszek, który wykręcił najlepszy czas. Ostatecznie Staszek zajął 2 miejsce zdobywając 13 pkt., a pierwsze Winiarz również 13 pkt. Dados miał wtedy komplet 12 pkt. po 4 biegach. Z tego co pamiętam w 20 biegu miał upadek i uderzył w bramę od strony Bystrzycy i chyba złamał rękę. Wszyscy bardzo żałowaliśmy, że nie będzie mógł pojechać w finale, ale Robert był właśnie taki, że nigdy nie odpuszczał tak jak w tym feralnym biegu. Dados był w sładzie Motoru dopiero w meczu z Unią Tarnów 25 września w przeciwieństwie do Pawła Staszka, który również nabawił się w międzyczasie kontuzji. W tej sytuacji w finale Brązowego Kasku 18 września 1994 roku w Pile wystąpił nieżyjacy już Tomek Słowiński, pomimo, że w półfinale w Lublinie z 5 pkt zajął dopiero 12 miejsce. W Pile natomiast pojechał bardzo dobrze wyprzedzajac Winiarza, Ułamka,Wardzałę, Rembasa, Trojanowskiego, Kuciapę. Obrażenia po kontuzji, jakiej nabawił się zdaje się na treningu spowodowały jednak jego przedwczesną śmierć.

Awatar użytkownika
Speedway
Trener