KMŻ RedStar Lublin w sezonie 2009

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Manitou
Kadrowicz
Kontakt:

Re: KMŻ RedStar Lublin w sezonie 2009

#876 Postautor: Manitou » 5 czerwca 2009, o 12:50

Dobrze, ze nie kastratofitow :D

A tak w temacie - byl czas przywyknac do tych klimatow. Ja juz na te podjazdy dawno lache polozylem. Robie swoje - kibicuje, poki jest komu :?

Davv
Kadrowicz

#878 Postautor: Davv » 7 czerwca 2009, o 22:07

Po występie Linusa wydaje mi się, że mimo wszystko warto było wyłożyć na niego trochę pieniążków.

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#879 Postautor: boxing » 7 czerwca 2009, o 22:29

Ekloefa "widzialem" u nas dopoki Gawrzyk nie napisal o kasie za wypozyczenie. Coz, odpadl kandydat nr 1 na wzmocnienie juniorskie. Jest jeszcze paru godnych uwagi - za granica dobrze sie prezentuja, ale w przeciwienstwie do Ekloefa nie znaja tak naszych torow.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Awatar użytkownika
istred
Trener

#880 Postautor: istred » 8 czerwca 2009, o 21:33

http://miasta.gazeta.pl/lublin/1,35640, ... torze.html

Skoro tak, to jak miasto może pomóc Motorowi.

- Sugerowałem klubowi, że po tym, gdy będzie wiarygodny zarząd i porządek w Motorze, klub mógłby przedstawić miastu propozycję: powstanie spółki akcyjnej, w której miasto obejmie symboliczny pakiet akcji, by to przedsięwzięcie uwiarygodnić.

W tej sytuacji jaka powstała uważam, że klub powinien przedstawić inną propozycję. Miasto obejmuje większy pakiet akcji, jest biznesplan, po paru latach sytuacja się stabilizuje, pojawiają się inni inwestorzy, miasto sprzedaje akcje i pozostawia sobie ich mały pakiet.

Takie rozwiązanie musieliby zaakceptować miejscy radni i prezydent Adam Wasilewski, ale najpierw klub musiałby wykonać pierwszy krok i wyjść z taką propozycją. Jednak władze Motoru albo tego kroku nie chcą zrobić, albo tego nie potrafią.

Może warto żeby zarząd zastanowił się nad możliwością obrania takiej przyszłości klubu, w niedalekiej perspektywie...

harry
Trener

#881 Postautor: harry » 8 czerwca 2009, o 22:39

istred pisze:http://miasta.gazeta.pl/lublin/1,35640,6701997,Ratusz__Dosc_prowizorki_w_Motorze.html

Skoro tak, to jak miasto może pomóc Motorowi.

- Sugerowałem klubowi, że po tym, gdy będzie wiarygodny zarząd i porządek w Motorze, klub mógłby przedstawić miastu propozycję: powstanie spółki akcyjnej, w której miasto obejmie symboliczny pakiet akcji, by to przedsięwzięcie uwiarygodnić.

W tej sytuacji jaka powstała uważam, że klub powinien przedstawić inną propozycję. Miasto obejmuje większy pakiet akcji, jest biznesplan, po paru latach sytuacja się stabilizuje, pojawiają się inni inwestorzy, miasto sprzedaje akcje i pozostawia sobie ich mały pakiet.

Takie rozwiązanie musieliby zaakceptować miejscy radni i prezydent Adam Wasilewski, ale najpierw klub musiałby wykonać pierwszy krok i wyjść z taką propozycją. Jednak władze Motoru albo tego kroku nie chcą zrobić, albo tego nie potrafią.

Może warto żeby zarząd zastanowił się nad możliwością obrania takiej przyszłości klubu, w niedalekiej perspektywie...

Taaak. A do tego wszystkiego brakuje dżina z butelki. Ale się uśmiałem. Szkoda tylko, ze to gorzki smiech.
Czy facet wie o czym mówi??? Klub, który ma co najmniej milionowe zadłuzenie ma zakładać spólkę akcyjną??? Toż to trzeba ludzi , którzy wyasygnują na dzień dobry kilka milionów złotych!!! Ktoś w to jeszcze wierzy??? Jedyny ratunek dla Motoru to zaczynać od nowa, od B klasy czy którejś tam i robić to na prawdę z głową na spokojnie z pomocą miasta i nowych sponsorów. Ja nie widzę szans na wyjście z tej sytuacji, w której znalazł się Motor. Nikt kto ma trochę oleju w głowie nie weźmie się za to przy takiej postawie miasta. A z kolei miasto też nie ma ochoty angażować się w nie wiadomo jakie bagno finansowe ( podobno brak klarownej sytuacji finansowej klubu). Typowy pat. Miasto dało w 2008 rkou ponad milion złotych a tych pieniędzy nigdzie nie widać. To na prawdę musi być niezły dołek. Nie dziwi, że miasto nie ma ochoty na dalszą zabawę w ciuciubabkę. A bez pomocy miasta klub na pewno nie ruszy. Oczywiście opowieści o spólce akcyjnej traktuję na zasadzie odczepnego od miasta. Taki wygodny sposób na pozbycie się oczekiwań środowiska piłkarskiego. Wysocki wie dokładnie, że nie ma szans w tym stanie rzeczy na żadną spólkę akcyjną. Takie przygotowanie gruntu przed bardzo trudnymi decyzjami.
A nasz zarząd ma naprawdę w tej chwili o czym myśleć. Zaprzątanie w tej chwili głowy spółką akcyjną jest dużo za wczesne. Oczywiście ładne hasło, że w najbliższej przyszłości zrobimy spółkę akcyjną jest zawsze mile widziane...
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
istred
Trener

#882 Postautor: istred » 8 czerwca 2009, o 23:28

Co do Motoru, to wydaje mi się, że Wysocki przedstawiając tą drugą opcję dał sygnał, że miasto - przy dobrym biznesplanie i uporządkowaniu spraw organizacyjnych - jest w stanie rozważyć opcję bycia głównym akcjonariuszem, z czego moim zdaniem wynika, że jest również gotowa pomóc w spłacie długu.
To oczywiście wypowiedź polityka, dlatego też specjalnie w takie chętne do inwestowania w sport miasto nie wierzę, ale jakkolwiek takie właśnie słowa padły...
...dlatego...
KMŻ z tego co powszechnie wiadmo organizacyjnie jest uporządkowany, póki co długów tez nie ma, więc może warto się nad tym zastanowić, oczywiście na spokojnie, po sezonie już. Wskazałem tylko pewną możliwość.

Wracając do Motoru, to bardzo ciekaw jestem co się stanie dalej z klubem, bo nie wygląda to delikatnie mówiąc najlepiej - nawet jak na 2 (3) ligę.

Koper
Trener
Kontakt:

#883 Postautor: Koper » 9 czerwca 2009, o 00:00

Chyba jedyną szansą aby powstała żużlowa spółka akcyjna pod nazwa np. SPEEDWAY MOTOR LUBLIN S.A. jest awans do extraligi, to wówczas wymusi także znaczne inwestycje na stadionie, które są wymogami dla uzyskania licencji, a których część już mamy:
-min. 5000 tysięcy miejsc siedzących + zadaszona trybuna honorowa z minimum 300 miejscami siedzącymi
-oświetlenie - minimum 900 luksów na tor i 400 luksów w parku maszyn
stworzenie udogodnień dotyczących wejścia i przyjęcia kibiców drużyn gości oraz -zapewnienia minimum 5 proc. miejsc dla kibiców gości (ja widziałbym sektor kibiców gosci na wyjsciu z drugiego łuku)
-banda pneumatyczna z homologacją FIM
-loża prasowa dla co najmniej 30 osób na trybunie ze stałymi miejscami dla prasy wyposażonymi w punkty pozwalające na umieszczenie sprzętu komputerowego lub fotograficznego oraz posiadające zasilanie elektryczne
-szatnia dla drużyn gospodarzy i gości, każda z natryskami i toaletami
odpowiednia liczba toalet publicznych dla kibiców obojga płci
-system monitoringu
-zamontowana tablica świetlna

Awatar użytkownika
Bozena
Senior

#885 Postautor: Bozena » 9 czerwca 2009, o 14:08

Pokemon pisze:Kibic to kibic i dałbym sobie spokój z komentowaniem SA, stadionu i ubikacji. Ja prowadząc intensywnie eksploatowane życie, żużel traktuję jako miłe spędzenie czasu na tym łez padole i to jedyne czego oczekuję od Zarządu :lol:

Koper myśli po prostu persektywicznie pisząc o wymuszeniu niezbędnych inwestycji na stadionie.
Ciekawe tylko jak oglądałbyś ten żużel bez stadionu, bo WC ma się rozumieć miałoby mieć miejsce nad Bystrzycą? :)
Niestety ja na takie rozwiązanie mimo miłości do żużla się nie piszę :? :oops:

Sledzio
Trener
Kontakt:

#886 Postautor: Sledzio » 9 czerwca 2009, o 22:25

Nie długo to Sawina będzie do wzięcia jako zawodnik :)
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2009/ ... rt-sawina/
BRAĆ GO ! :D

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#887 Postautor: Lublin_Fan » 10 czerwca 2009, o 08:25

Skoro rozmowa o tak gornolotnych tematach jak SSA to ja chcialbym, zeby wladze KMZ-u nie zapomnialy w tzw miedzyczasie o tak przyziemnych sprawach jak zrobienie z tego klubu Organizacji Pożytku Publicznego. Kasa moze niezbyt duza, ale zawsze to pare groszy na pewno wpadnie, moze nawet na punktowke po jednym meczu wyjazdowym. A w sprawie ekstraligi, oswietlenia i inwestorów to dajmy sobie spokoj.

Awatar użytkownika
rieper
Junior

#888 Postautor: rieper » 10 czerwca 2009, o 10:23

Sledzio pisze:Nie długo to Sawina będzie do wzięcia jako zawodnik :)
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2009/ ... rt-sawina/
BRAĆ GO ! :D

A to dziwne, bo przeciez w przepisach jest podane, ze zawodnik po 35 roku zycia nie moze juz odnowic licencji, a zdaje sie ze Sawina ten wiek juz przekroczyl...

Awatar użytkownika
Radzio
Senior

#889 Postautor: Radzio » 10 czerwca 2009, o 10:40

po 35 roku życia zrobić licencji nie może ale odnowić można

Speedway-Mati
Zawodowiec

#891 Postautor: Speedway-Mati » 12 czerwca 2009, o 00:24

Dla zainteresowanych Pawłem Hlibem:
Dziś w lidze szwedzkiej zdobył 16 punktów wraz z jednym bonusem :)

Paweł Hlib 16+1 = (1,3,3,3,1,3,2*)

http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2009/ ... 1-16-punk/
Obrazek

Awatar użytkownika
istred
Trener

#892 Postautor: istred » 13 czerwca 2009, o 15:00

Sa tacy, ktorzy w Anglii i Szwecji ladnie punktuja - lepiej od nich - a nam dalej brak 5.seniora i jednego juniora - a wlasnie otwiera sie okienko... :D
Zagranicznego juniora, który przywiezie punkty rzeczywiście nam brakuje.
Ale seniorów nam chyba starczy.
1. J. Rempała
2. Messing/Stichauer
3. Rempała
4. Baran
5. Piszcz
6. Klimek
7. Messing/inny junior
8. Hall/Filinov

W obwodzie pozostaje Howe. Wybór mamy chyba duży.
Jeśli dojdzie do nas dobrze punktujący junior, będziemy na pewno w stanie pokonać w finale Orła.

meesha
Trener
Kontakt:

#893 Postautor: meesha » 13 czerwca 2009, o 15:02

W obwodzie pozostaje Howe.
Ale w obwodzie klatki piersiowej czy uda? :)
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#894 Postautor: kilar » 13 czerwca 2009, o 15:37

W obwodzie bicepsa Jacka Rempaly 8) ;)

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#895 Postautor: Łoptymista » 13 czerwca 2009, o 15:39

ale tu bardzie przedramiona sa potrzebne...

Awatar użytkownika
istred
Trener

#896 Postautor: istred » 13 czerwca 2009, o 15:53

Obrazek
Pasuje takie schematyczno-obrazowe wyjaśnienie? ;)

PS. A szczerze mówiąc, nawet nie wiedziałem, że powinno być "w odwodzie" :).
Ostatnio zmieniony 13 czerwca 2009, o 15:59 przez istred, łącznie zmieniany 2 razy.

meesha
Trener
Kontakt:

#897 Postautor: meesha » 13 czerwca 2009, o 19:42

Bardzo ładnie rozrysowałeś. Teraz nawet ma to sens :D

A szczerze mówiąc, nawet nie wiedziałem, że powinno być "w odwodzie"

Nie martw się, mnóstwo ludzi tego nie wie, ale niestety to jeden z tych błędów obok którego nie potrafię przejść obojętnie :wink:
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

koniuszko
Szkółkowicz

#898 Postautor: koniuszko » 13 czerwca 2009, o 20:17

istred pisze:Obrazek
Pasuje takie schematyczno-obrazowe wyjaśnienie? ;)

PS. A szczerze mówiąc, nawet nie wiedziałem, że powinno być "w odwodzie" :).

Nawet Jacek Gmoch lepiej by tego nie narysował :)

Davv
Kadrowicz

#899 Postautor: Davv » 14 czerwca 2009, o 21:54

2. Marcin Jędrzejewski - 4 (0,0,1,3)

i po ptokach

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#900 Postautor: tezetomaniak » 14 czerwca 2009, o 21:59

jak to było wiadome od paru tygodni ;]
zadnego seniora nie dorwiemy juz, nawet jesli by sie znalazl kozak, to na pewno nas na niego stac ?