14.06.2009 godz. 15.00 Krosno - Lublin

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
go!
Trener

Re: 14.06.2009 godz. 15.00 Krosno - Lublin

#201 Postautor: go! » 14 czerwca 2009, o 20:56

Mokatte pisze:daj sobie koleś na wstrzymanie. Mieli przed sezonem ogłosić, że reaktywują żużel po to by walczyć o utrzymanie i nie podejmować walki o awans? Kto by taki klub zasponsorował,.

Aha, wedlug Ciebie taka swiadoma sciema to najnormalniejsza procedura? Tak sie pozyskuje wiernych, dlugoletnich sponsorow i zacheca do sponsoringu tych, ktorzy jeszcze sie na to nie zdecydowali? Czy moze chodzi tylko o jednorazowe wydymanie bogatego frajerstwa?
No brawo... Niedlugo patologia bedzie norma, bo uczciwosc juz teraz jest marginesem.. Brawo!
PS. Nie komentuje tu posuniec konkretnych dzialaczy (czyli z Lublina) tylko slowa Mokatte i jego podejscie do sprawy.

bslub

#202 Postautor: bslub » 14 czerwca 2009, o 21:05

... sądze że zakontraktowano Tomka ponieważ jest chęć awansu
ale potrzeba jeszcze jakiegoś doświadczonego zawodnika
bo Mesingowie po kontuzji to nie pewna materia,
Hynek w Lublinie i Miszkolcu pojedzie :))
a o Anglikach trzeba zapomnieć ...
nie było mnie rok w kraju więc może jestem w błędzie
ale chyba J.Golob ma kontrakt w Gorzowie, sprzęt raczej od brata dostanie
więc moze warto pogadać....
bo te różne "wynalazki" nie poradzą sobie na polskich torach :((

Davv
Kadrowicz

#203 Postautor: Davv » 14 czerwca 2009, o 21:18

go! pisze:
Mokatte pisze:daj sobie koleś na wstrzymanie. Mieli przed sezonem ogłosić, że reaktywują żużel po to by walczyć o utrzymanie i nie podejmować walki o awans? Kto by taki klub zasponsorował,.

Aha, wedlug Ciebie taka swiadoma sciema to najnormalniejsza procedura? Tak sie pozyskuje wiernych, dlugoletnich sponsorow i zacheca do sponsoringu tych, ktorzy jeszcze sie na to nie zdecydowali? Czy moze chodzi tylko o jednorazowe wydymanie bogatego frajerstwa?
No brawo... Niedlugo patologia bedzie norma, bo uczciwosc juz teraz jest marginesem.. Brawo!
PS. Nie komentuje tu posuniec konkretnych dzialaczy (czyli z Lublina) tylko slowa Mokatte i jego podejscie do sprawy.

go! nie przesadzaj. Kontraktując Rempałów można było liczyć na to, że będą we dwóch co wyjazd robić sporo +20 pkt. Do tego Baran i Tomicek - którzy powinni coś jechać (mnie osobiście Lubos bardzo zaskoczył swoją słabą postawą). Klimek u siebie też zawsze coś przywiezie. Ja nie liczyłem może na pewny awans, ale przed sezonem skład dawał podstawy do myślenia o awansie. Fakt, Łódź jest raczej nie do złapania, ale inne drużyny były kadrowo jak nie gorsze to na podobnym poziomie. Przed sezonem typowałem 2-3 miejsce po zasadniczej i myślę, że jest to realne.