2 Runda MDMP - 9.07 18:00

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
mustafa
Zawodowiec

Re: 2 Runda MDMP - 9.07 18:00

#101 Postautor: mustafa » 9 lipca 2009, o 23:19

neir1 pisze:Mustafa zapraszam cie do mnioe do sklepu co tydzien bede ci doliczak do zakopow 1 zł jezeli jestes taki luzak ;) sami bogacz ;)

A co ma do tego regularne kupowanie żywności ( ostatnio co prawda drożejącej ) do żużla który odbywa się co 2 tygodnie ( a czasem rzadziej ) i na który ponoć czekało się rok czasu. Parodią jest gadanie, że się musiało od kumpla pożyczać złotówkę - a znając życie co tydzień każdy w barze przepija co najmniej 30 zł :)

harry
Trener

#102 Postautor: harry » 9 lipca 2009, o 23:27

A mi się wydaje, ze nie za ładnie jest obnosić się ze swoim bogactwem i wytykać innym, ze szkoda im złotówki. Dla jednych złotówka nic nie znaczy a dla innych to spory wydatek i nie ma co się z tego smiac.
Osobiście ostatnio często tego doswiadczam, ze właśnie złotowka czy 1,5 ( a właściwie ich strata) to powód do bardzo przykrych incydentów.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#103 Postautor: Cooper » 9 lipca 2009, o 23:31

Prawda jest taka, ze nikt nie lubi byc robiony w ch***, a szczegolnie oficjalnie. I kogo to obchodzi, ze pani reszty nie miala wydac. To na najblizszym meczu nie bedzie miala wydac z 20 zl i przytnie 3 blachy?

Ja dzis kupilem program od jakiegos goscia pod stadionem i dalem mu 5 w przeswiadczeniu, ze dorzucam za posrednictwo:)
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
Paweł

#104 Postautor: Paweł » 9 lipca 2009, o 23:32

Jaką parodią? Parodią może byc co najwyżej zmienianie ceny w kasie przed zawodami. Tak się nie robi. Z Twoich postów mogę co najwyżej stwierdzic, że starasz się wykreowac na "o co to nie ja, co to dla mnie złotówka". Mówi się 4 - jest 4. Powiedzmy kupujesz jakieś gówno na allegro, do zapłaty 200 zł. Przynosi Ci kurier i każe płacic 210, co robisz? Nie denerwuje Cię to? Zapłacisz?

Jest wielu młodych ludzi, którym naprawdę robi różnicę ta złotówka, która w "młodzieńczych" portfelach wiele znaczy.

Ja normalnie wchodzę na mecze i tak na akredytację, ale wziąłem dziś ze sobą na żużel 7 zł, co by wspomóc klub i miec na dwa bilety mpk po 1,40 - razem powinno wychodzic 6,80. I jakby nie to, że w trajtku kierowca nie miał ulgowych i powiedział, żebym jechał bez biletu - to ode mnie do kasy klubu nie trafiłoby nic, a ja wszedłbym na legitymację.

Właśnie takimi zagraniami moim zdaniem klub wbija sobie kosę w plecy, nie dba o kibica, najwierniejszego sponsora. Przecież jakby od początku cena była ustalona na te 5 zł, czy nawet 6,7 - ale wszystko na zasadach "fair", to żadnego tematu i problemu by nie było.

Sledzio
Trener
Kontakt:

#105 Postautor: Sledzio » 9 lipca 2009, o 23:53

pav4u pisze:
Sledzio pisze:Zawody nudne jak flaki z olejem.
Dlaczego program na zawody 5tke kosztował, a nie jak była mowa 4 ??? Robicie ludzi w konia pisząc że 4 miał kosztował a w rzeczywistości 5 i z tego powodu musiałem czekać 20 minut pod bramą żeby spotkać znajomego który pożyczył mi złotówkę gdy byłem święcie przekonany że 4zł będzie kosztował. Tak się nie robi.

kolego ''Sledzio'' zgłos sie na najblizszym meczu na pierwszy sektor dostaniesz 2 PLN za straty moralne...

Dzięki wielkie, ale tu nie chodzi o to, tylko po prostu zostałem okradziony ze złotówki. Skoro było pisane w mediach że program ma kosztować 4zł to 4 zł, a nie idziesz do kasy i wystawiasz oczy ze baba chce 5zł. Tak jak mówie gdyby nie koleszka to bym taki ch.. wszedł na zawody bo nie będę robił z siebie pajaca zwracał uwagę na siebie ze biję się o złotówkę, a na złotówkę czy dwie złotówki to mnie stać. Co mecz wydaje 20zł i z miłą chęcią daję. Ludzie bardziej uparci którzy przyszli na zawody raz czy dwa to powiedzą że więcej do tego cyrku nie przyjdą, bo właśnie chodzi o to złotówkę. Tak jak kolega wyżej napisał zamawiasz coś z allegro za 200zł bardzo Tobie to potrzebne i wiesz ze tyle masz płacić. Masz tylko 200zł ani grosza więcej i przychodzi kurier ze przesyłką a tu 210zł do zapłaty i co robisz ??? nie zdenerwujesz się ??? Nie tędy droga panowie kibica trzeba szanować, a nie robić mu pod górkę.

Pozdrawiam
Śledzio.

Awatar użytkownika
mustafa
Zawodowiec

#106 Postautor: mustafa » 10 lipca 2009, o 00:10

harry pisze:A mi się wydaje, ze nie za ładnie jest obnosić się ze swoim bogactwem i wytykać innym, ze szkoda im złotówki. Dla jednych złotówka nic nie znaczy a dla innych to spory wydatek i nie ma co się z tego smiac.
Osobiście ostatnio często tego doswiadczam, ze właśnie złotowka czy 1,5 ( a właściwie ich strata) to powód do bardzo przykrych incydentów.

A ja właśnie uważam że przy takiej okoliczności jak wejściówka na mecz żużlowy złotówka nie robi różnicy i wcale nie trzeba obnosić się bogactwem, żeby dołożyć do 4 zł tą złotówkę i wejść na stadion i potem nie robić z tego sensacji. To jest właśnie książkowy przykład hipokryzji, który lubię ludziom wytykać, bo nikt mi nie wmówi że to obciążyło kogokolwiek prywatny budżet, ale za to jaką stworzyło okazję, żeby wytykać nieudolność klubu ( siedząc na forum , albo w barze popijając piwko, bo na to zawsze się kasa znajdzie - u każdego, no ale przecież są różne priorytety - ot cała hipokryzja ).

Sledzio
Trener
Kontakt:

#107 Postautor: Sledzio » 10 lipca 2009, o 00:15

To było powiedzieć że będzie 5zł kosztować to bym 5tke wziął i by nie było problemu.

harry
Trener

#108 Postautor: harry » 10 lipca 2009, o 00:24

Mustafa pisze:A ja właśnie uważam że przy takiej okoliczności jak wejściówka na mecz żużlowy złotówka nie robi różnicy i wcale nie trzeba obnosić się bogactwem, żeby dołożyć do 4 zł tą złotówkę i wejść na stadion i potem nie robić z tego sensacji. To jest właśnie książkowy przykład hipokryzji, który lubię ludziom wytykać, bo nikt mi nie wmówi że to obciążyło kogokolwiek prywatny budżet, ale za to jaką stworzyło okazję, żeby wytykać nieudolność klubu ( siedząc na forum , albo w barze popijając piwko, bo na to zawsze się kasa znajdzie - u każdego, no ale przecież są różne priorytety - ot cała hipokryzja ).

W ogóle nie rozumiesz o co tu chodzi.
Ja osobiście byłem bardzo zaskoczony, ze klub ustala tak tanie bilety. Gdyby były po 8 zł ludzi przyszłoby prawie tyle samo bo na takie mecze zawsze chodzi ta sama ekipa. Ale widocznie nasz klub znalazł nowych sponsorów albo wie, że dostanie dużą dotację z miasta to moze sobie pozwolić.
A jak złotówka nie robi różnicy to trzeba było od razu zakomunikować ludziom, ze wjazd jest po 5 zł a nie robić ściemę. Zapewniam, ze nikt by złego słowa nie powiedział. A tak jest to nabijanie ludzi w butelkę i klub w imię przyzwoitości i dbania o kibiców powinien natychmiast przeprosić ich za zaistniałą sytuację.
A ty Mustafo swoimi wpisami robisz klubowi tylko niedźwiedzią przysługę.
Na żużel chodzi bardzo dużo osób, dla których wydanie kilku złotych to jest wydatek i takich ludzi też trzeba szanować a nie nimi pomiatać.
A co do wydawania pieniędzy w barku to i jak mam wydać 4 zł na bilet i 20 zł na piwo, to jak mi zabraknie złotówki na czwarte piwo to też będę zły na klub.
Ostatnio zmieniony 10 lipca 2009, o 00:27 przez harry, łącznie zmieniany 1 raz.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#109 Postautor: tezetomaniak » 10 lipca 2009, o 00:25

Sledzio pisze:To było powiedzieć że będzie 5zł kosztować to bym 5tke wziął i by nie było problemu.

dokladnie.
Zreszta niektorzy biora czasami wyliczona kase.
I nie chodzi o wysokosc (100 groszy) tylko o sam fakt, ludzi to wkurza i tyle.