KMŻ RedStar Lublin w sezonie 2009

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Egon
Zawodowiec

Re: KMŻ RedStar Lublin w sezonie 2009

#1476 Postautor: Egon » 7 września 2009, o 17:54

Dvyfryn pisze:"nie chcemy lotniska... tylko extralige" xD
itd itp :)
Mam nadzieje ze to byla forma zartu..
Ja tez sie ciesze, ze zuzel powrocil i mam gleboka nadzieje, ze nie tylko na sezon, a na dobre. Wiadomo, ze oczekiwania byly duze, moim zdaniem nawet zbyt duze, ja osobiscie nie spodziewalem sie awansu, chociaz wiadomo ze calym sercem tego pragnalem, jak pewnie wszyscy tu na tym naszym forum :) Jak to mowia "apetyt rosnie w miare jedzenia" i po kilku dobych meczach kazdy zaczynal wierzyc, ze awans jest w naszym zasiegu, ale jak widac nie byl. Powodow tego sporo bo i problem zlozony. Moze w nastepnym sezonie o ile wystartujemy popelnimy mniej bledow organizacyjnych, kadrowych itd. co zaowocuje jeszcze lepszymi wynikami. Na prawde zle by bylo gdybysmy dostawali mocne baty u siebie a tak nie bylo i mozna byc pewnym ze zuzel nie straci kibicow ani "piknikowych" ani zadnych innych :D Ja juz czekam kiedy na wiosne bede mogl zajrzec na stadion i zobaczyc przygotowania do pierwszego meczu 8) Jesli ludzie trzymajacy klub w ryzach wyciagna wnioski z popelnionych bledow powinno byc dobrze. Obysmy za rok z kawalkiem cieszyli sie z awansu do pierwszej ligi 8)
Motor! Motor! Tylko Motor!

J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#1477 Postautor: $korzen$ » 8 września 2009, o 20:02

grzesieck pisze:
harry pisze:Chociaż mi nawet nie chce się tego pisać tyle błedów zrobiono. To chyba byłoby zbyt długie i nudne.

dawaj dawaj, ja chetnie poczytam

Ja rowniez, czekamy Harry 8)

harry
Trener

#1478 Postautor: harry » 8 września 2009, o 20:24

Tak jak mówił Łopty - co to pomoże i co to da?
Do tej pory nic nie trafiało, to nie sądzę żeby teraz pomogło.
Narobili długów ( których w tym sezonie w ogóle nie powinno być), to szybciej pójdą po rozum do głowy. Może.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#1479 Postautor: $korzen$ » 8 września 2009, o 20:46

Jak to co to da? Da wiekszosci oczywisty wglad w to, jacy amatorzy kieruja naszym klubem. Ilez to razy bylo mowione, ze jestesmy najwiekszym sponsorem tego klubu, wiec jako najwiekszemu sponsorowi (czyli nam-kibicom) pewien wglad w calosezonowa prace naszego zarzadu sie nalezy prawda ? Mamy do tego swiete prawo. Ja o pewnych faktach wiem, wiem takze, ze o tych sprawach powinni wiedziec rowniez pozostali kibice. Nikt nie bedzie nikogo wieszal, na szubienicy nikt nie wyladuje, w koncu wiekszosc z nas to ludzie na poziomie. No chyba ze uwazasz, ze taka amatorke trzeba poniekad "chronic" milczeniem, dla mnie to srednio dobry pomysl. Wiec 8) ?

harry
Trener

#1480 Postautor: harry » 8 września 2009, o 21:06

Większość z nas wie jak jest.
Napisałeś, ze amatorzy kierują tym klubem. To jest prawda, ale nie było innych. Ze swojego wyboru postanowili, ze będą się uczyć na własnych błedach - ich sprawa. Teraz mają problem skad znaleźć pieniędze na pokrycie długów i na przystapienie (ewentualnie) do nowego sezonu. Szkoda bo można było inaczej. Ale mam nadzieje ze juz wiedzą jak i niech ida dalej.
To ze płaciłeś bilet i byłeś poniekąd ich sponsorem to z kolei Twój wybór. Nie musiałes.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
istred
Trener

#1481 Postautor: istred » 8 września 2009, o 21:30

To ze płaciłeś bilet i byłeś poniekąd ich sponsorem to z kolei Twój wybór. Nie musiałes.
Tak wygląda podejście do wszystkich sponsorów w klubie?

harry
Trener

#1482 Postautor: harry » 8 września 2009, o 21:32

To pytanie do mnie? Zły adres :shock: .

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#1483 Postautor: $korzen$ » 8 września 2009, o 21:39

harry pisze:To ze płaciłeś bilet i byłeś poniekąd ich sponsorem to z kolei Twój wybór. Nie musiałes.

Pff, zenua Harry. Za TZ-u tez miales takie podejscie do "poniekad" sponsorow ? To ja sie juz wcale nie dziwie, ze siedzimy w szambie o nazwie II liga. Co najgorsze, szybko z tego szamba nie wyjdziemy.

meesha
Trener
Kontakt:

#1484 Postautor: meesha » 8 września 2009, o 21:40

Piekny frazes z tym "kibice najwiekszym sponsorem zuzla". Pewnie jestescie tez sponsorami Cinema City, a niektorzy nawet Teatru Osterwy albo Filharmonii...
Nie, jestesmy wszyscy widzami na zawodach sportowych. I nie daje nam to zadnego prawa do wgladu w szczegoly finansowe klubu czy umow z zawodnikami :!: Jak jestescie tego tacy ciekawi to czlonkostwo w klubie kosztuje ze 100 zl rocznie. Mozna zapisac sie, chodzic na walne, a nawet wejsc do zarzadu. Proste, nie :?: :P
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#1485 Postautor: $korzen$ » 8 września 2009, o 22:03

Meesha no prosze, przeciez doskonale wiesz, ze nie o to w tym wszystkim chodzi. Ludzie musza pewne rzeczy przejrzec na oczy.. 8)

harry
Trener

#1486 Postautor: harry » 8 września 2009, o 22:11

No ale co to da? Wyrzucą prezesa? Dyrektora?
Przez rok nie było żuzla i ktoś się bił o to zeby ten żużel prowadzić?
Nie ma chetnych. C o najwyżej kilku opowiadaczy bajek.
Panowie władza sami robią sobie problemy i albo sobie poradzą albo nie.

meesha
Trener
Kontakt:

#1487 Postautor: meesha » 8 września 2009, o 22:16

Meesha no prosze, przeciez doskonale wiesz, ze nie o to w tym wszystkim chodzi.

No wlasnie nie bardzo wiem o co Ci chodzi :) Zadasz zeby na publicznym forum, do ktorego dostep jest nieograniczony, podawac poufne informacje :?: Naprawde wystarczy zostac czlonkiem klubu, zeby wielu rzeczy sie dowiedziec... Sa i prostsze sposoby. Ale nie wymagaj zeby ktos o tym tutaj pisal :)
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
gizmo
Senior

#1488 Postautor: gizmo » 8 września 2009, o 22:22

Ja nie widze dalszego sensu w krytykowaniu, jak ktos czuje taką potrzebę powinien porozmawiac z dyrektorem klubu chociazby przez telefon, numer byl podany kilka newsów temu na stronie klubowej a nie szukac ukojenia na forum bo tutaj raczej malo prawdopodobne ze znajdziecie adresatów swoich uwag.. Krytykowac jest łatwo i mowic trzeba znalezc sponsora, niestety z realizacja takich pobożnych życzeń jet o wiele trudniej. @korzen ten kto chcial to przejrzał na swój sposób na oczy, nie uszczesliwiaj innych na siłe. Działacze ucza sie na swoich błedach tak przynajmniej wywnioskowałem po newsie sprzed okolo 2 dni kiedy to sprawka sie wypowiadał, widocznie pomalu wiedza o co chodzi, jakie bledy popelnili i oby starczylo im checi i zapracia zeby ciagnać to kolejne lata bo poza nimi nie widze wiecej chetnych do zabawy w zuzel i użeranie sie z pseudo krytykami internetowymi.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
istred
Trener

#1489 Postautor: istred » 8 września 2009, o 22:29

A ja mam pytanie - naprawdę bez żadnych złośliwości i sugestii:
Czy pan Sprawka przed "wejściem w żużel" interesował się tą dyscypliną sportu? Czy zna zawodników, specyfikę tej dyscypliny? Czy może poprostu od czasu do czasu przeglądał wyniki w gazecie?

Bo mam wrażenie, sądząc po jego działaniach od początku sezonu i wypowiedziach, że nie bardzo.

meesha
Trener
Kontakt:

#1490 Postautor: meesha » 8 września 2009, o 22:46

istred pisze:A ja mam pytanie - naprawdę bez żadnych złośliwości i sugestii:
Czy pan Sprawka przed "wejściem w żużel" interesował się tą dyscypliną sportu?

Wydaje mi sie, ze interesowal sie mniej niz Ty czy ja. Tyle, ze zaden z nas nie ubiegal sie o stanowisko dyrektora klubu, czyz nie :?: :P

harry
Trener

#1491 Postautor: harry » 9 września 2009, o 00:50

O cho cho. Bedzie dobrze.
http://www.dziennikwschodni.pl/apps/pbc ... /161125751
No i chyba po Piszczu jednak. Dobrze to wyczułem.

Muszę szybko zmienić avatara bo na stadion nie wejdę. Oj Gawrzyk, Ty też zmieniaj szybko 8) :wink:

harry
Trener

#1492 Postautor: harry » 9 września 2009, o 01:24

Oh! Really? Shock :shock: :shock: :shock:
Ulubieniec? No, no no :wink: :evil:
To za te nocne Polaków rozmowy? :lol: 8)
Jeszce chyba zgubiłeś "najbardziej" ulubiony

Awatar użytkownika
sting126
Senior

#1493 Postautor: sting126 » 9 września 2009, o 01:29

Pamietam moja pierwsza rozmowe na gg z Gawrzykiem , wtedy jeszcze pod innym nickiem jak przed sezonem 2003 podpytywalem go coz to za tajemniczy rider ma podpisac kontrakt z TZ. I okazalo sie,ze wlasnie Piszcza, a Gawrzyk byl strasznie szczesliwy z tego powodu. Ja - mniej.
Czas na zmiany :]

Awatar użytkownika
sting126
Senior

#1494 Postautor: sting126 » 9 września 2009, o 01:39

Niestety - racja. Do dzis pamietam akcje z Pietrzykiem i Klingbergiem w Ostrowie, po ktorym to meczu i ja sie w miare przekonalem do Piszcza i nawet w avatarze mialem... Ale wlasna "legende" grzebie sie wlasnie w takich sytuacjach jak Miskolc.

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#1495 Postautor: mikas » 9 września 2009, o 10:06

Przeciez dalej masz Piszcza w avatarze ;)
Ja tam bym Piszcza bral na nastepny sezon z odpowiednio skonstruowana umowa.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

harry
Trener

#1496 Postautor: harry » 9 września 2009, o 10:19

Jak znam zycie to na " odpowiednio skonstruowaną umowę", to się Piszcz nie zgodzi.
Od wielu lat nie ukrywa, ze priorytetem dla niego jest Anglia i przede wszystkim tam sie oglada. Polska ma być na "przyczepkę".
Dlatego porozumienie widze w czarnych kolorach. Gdyby zarzadac od Piszcza nie jeżdżenia w Anglii to z kolei zaspiewał by taka kwotę, ze hej. Dlatego przed sezonem 2009 mówił, ze nie interesuje go jezdżenie w II lidze. Po prostu w II lidze nie byłoby stac nikogo na spełnienie jego propozycji. A w I lidze z kolei nie było chetnych na niego za te pieniadze bo sezony ostatnie miał cienkie. Teraz doszły do tego "wyczyny" z tego sezonu. A prezesi lub ich zausznicy i doradcy śledzą na bieżąco co się gdzie dzieje w internecie i wątpię, zeby ktoś ryzykował kontraktowanie tak nieobliczalnego zawodnika.
Zawodnikiem jest na pewno bardzo dobrym pod względem jeżdżenia na torze, ale w tych czasach to chyba za mało.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1497 Postautor: Gelo » 9 września 2009, o 10:56

no powiedzmy - niezłym. bardzo dobrzy zawodnicy nie jezdzą w drugiej lidze, zdobywają medale rangi mistrzowskiej.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#1498 Postautor: istred » 9 września 2009, o 11:16

To niech Piszcz ma w priorytecie Anglię, ale nie płacić mu żadnych pieniędzy na przygotowanie do sezonu - w negocjacjach można użyć, że dostał pieniądze w tym i wyszło jak wyszło - i nie opierać składu na nim. Potraktować go jako ewentualne dodatkowe wzmocnienie.
Jeśli na to nie pójdzie, to trudno, bez niego świat się nie zawali. Ale trzeba pamiętać o tym, że byłby na pewno naszym mocnym punktem, nawet jakby miał pojechać w dwóch czy trzech meczach w sezonie.

harry
Trener

#1499 Postautor: harry » 9 września 2009, o 11:35

istred pisze:To niech Piszcz ma w priorytecie Anglię, ale nie płacić mu żadnych pieniędzy na przygotowanie do sezonu -

Według mnie nie do przeskoczenia.
No ale moze jacyś nowi negocjatorzy sie pojawią.

Awatar użytkownika
sting126
Senior

#1500 Postautor: sting126 » 9 września 2009, o 14:49

mikas pisze:Przeciez dalej masz Piszcza w avatarze ;)

Nie? :)