Wzmocnienia w trakcie sezonu 2010

żużel w Lublinie

Kogo najchetniej widzialbys w naszych barwach w dalszej czesci sezonu 2010?

K. Nieminen
9
4%
C. Hefenbrock
4
2%
M. Smolinski
47
22%
J. Screen
5
2%
C. Woodward
17
8%
C. Gathercole
3
1%
N. Klingberg
3
1%
K. Doolan
3
1%
T. McGowan
2
1%
M. Karlsson
9
4%
R. Fisher
1
0%
R. Sweetman
23
11%
H. Skidmore
20
10%
A. Wodjakow
7
3%
L. D. Gunnestad
4
2%
M. Piaszczynski
16
8%
J. Auty
7
3%
P. J. Larsen
1
0%
S. Masters
21
10%
wystarczy tych wzmocnien :)
7
3%

Liczba głosów: 209

Wiadomość
Autor
jerry78
Trener

Re: Wzmocnienia w trakcie sezonu 2010

#776 Postautor: jerry78 » 7 czerwca 2010, o 18:10

Od tamtego artykułu Pavlić się poprawił więc może to było tylko straszenie i Sweetman im się nie przyda... choć w razie czego mają porządnego rezerwowego juniora więc mogą go faktycznie nie oddać.

Sledzio
Trener
Kontakt:

#777 Postautor: Sledzio » 7 czerwca 2010, o 19:30

harry pisze:
Piocze pisze:klub powinien przeprowadzić z Sergiejem poważną rozmowę, najlepiej przed odstawieniem od składu, bo później mogą już się nie dogadać.

Bo co??? Obrazi się??? Ale pech!!! To trzeba będzie ogłosić żałobe narodową!

Kto jest dla kogo? On nam robi łaskę, że może zechce w końcu się przygotować? I pogadajmy sobie z nim. Najlepiej przy czymś mocniejszym.
Chyba śnię! Facet zawala nam trzy mecze! Tego juz nie odrobimy! I mamy dalej go prosić ?

Już to pisałem, nie stać nas na jego kolejne szanse.

To on zarabia na tym pieniądze. Jak się obrazi to nie zarobi. JEGO strata. Tak jak on to i Zielak może jechać. Może punkta więcej by nawet przywiózł.

Harry nie szalej. Za Twojej kadencji tez zawalali mecze a jeździli w każdym meczu i nikt nikogo nie odstawiał.

Awatar użytkownika
Boobi
Senior

#778 Postautor: Boobi » 7 czerwca 2010, o 19:33

inny regulamin był ;)
"Życie to jazda"

harry
Trener

#779 Postautor: harry » 7 czerwca 2010, o 19:45

Sledzio pisze:Harry nie szalej. Za Twojej kadencji tez zawalali mecze a jeździli w każdym meczu i nikt nikogo nie odstawiał.

No to się Śledziu popisałeś. Odśwież pamięć.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Sledzio
Trener
Kontakt:

#780 Postautor: Sledzio » 7 czerwca 2010, o 20:02

Nie popisuje tylko tak ! Popatrz sobie 2005 i 2007 rok http://rlach.republika.pl/index.htm zobaczysz jak pięknie jeździli :) ze ledwo się utrzymali a następnie aż spadli ba nawet z mapy żużlowej klub zniknął :( szczególnie franków gdzie tak cudownie w 2005 roku śmigał że aż angaż w 2007 roku dostał.

harry
Trener

#781 Postautor: harry » 7 czerwca 2010, o 21:36

No właśnie sobie przypomnij, bo chyba a widzę że na pewno nie pamietasz, że w 2005 roku można było zakontraktować na sezon tylko DWÓCH zagranicznych. I jak się Pulpet nie sprawdził w chyba trzech meczach to został wyrzucony na zieloną trawkę. I tyle. I to wtedy zakontraktowaliśmy Kylmakorpiego. A złosliwych uwag o nim to było że ho ho. I facet się sprawdził, i to jak.
O żadnych okienkach nie było mowy ( nawiasem mówiąc to na mój wniosek w 2007 przegłosowano okienko transferowe, co prawda miało być trochę inne ale lepsze takie niż żadne). I dzieki że wklepałeś tę republikę. Właśnie tam znalazłem powód zakontraktowania Franka a Tobie nie chciało się tego sprawdzić leniuchu. Teraz poszukaj i uderz się w pierś.

Teraz jak są takie możliwości to nawet nie ma co sobie głowy zawracać takimi nieprofesjonalistami jak Darkin. Dla mnie jest skończony po ostatnim występie. Naprawdę musiałby zrobić bardzo wiele i zaprezentować nowe podejście do tematu, żeby dać mu szansę. Ale bez zakontraktowania "bacika" to on nigdy tego nie zrobi..
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#782 Postautor: Torsen » 7 czerwca 2010, o 21:42

A dlaczego? Uważasz, że jest usatysfakcjonowany swoim występem? Chyba sam, bez bacika, widzi różnicę we własnych profitach z początku sezonu i obecnymi? Sam zawsze mówiłeś, że pieniądze to oni liczyć umieją. 1 a 10 punktów to w jego przypadku pewnie ładnych parę tysięcy złotych różnicy.

Davv
Kadrowicz

#783 Postautor: Davv » 7 czerwca 2010, o 21:44

harry pisze:Ale bez zakontraktowania "bacika" to on nigdy tego nie zrobi..

A Czeszki to co? Pejcze? :lol:

K.A.M.I.L.
Zawodowiec
Kontakt:

#784 Postautor: K.A.M.I.L. » 7 czerwca 2010, o 22:13

Co do wzmocnień i "batów" na naszych zawodników to tutaj dużego pola manewru nie ma. Woodward z tego co piszecie nie jest zainteresowany startami w 2 lidze, ale kto by się spodziewał występów w najniższej klasie rozgrywkowej w Polsce po Lukasie Drymlu. Bardzo mnie ciekawi jak się ma sprawa z Hefenbrockiem, na 2 lige byłby solidnym zawodnikiem wg mnie.
Mcgowan ma zajętych większość terminów. Kolejnym zawodnikiem, który z pewnością radziłby sobie w Polsce jest Screen, ale znając podejście naszych działaczy i trenera do anglików to ten kierunek jest mało prawdopodobny.
Mam pytanie do zorientowanych, czy Kauko Nieminen w tym sezonie gdzieś startuje ? Niby zapoznał się już z naszym torem, ale do tego zawodnika nie mam kompletnie przekonania i nie wydaje mi się, że byłby nawet tym solidnym zawodnikiem w meczach z najlepszymi. Takie samo mam odczucie co do Gathercola (średnia w PL 7.70).
Henka podobno już klepnięty przez Ostrów, a to on, Screen, Hefe, Smoliński, McGowan wg mnie byliby odpowiednimi "batami" dla naszych jeźdźców.

Co do pozycji juniorskiej to jest już większe pole manewru. Ciekawe czy działacze podjeli temat wypożyczenia Vadima Tarasenki, chociaż wydaje się mało prawdopodobne żeby Lokomotiv go puścił. Tutaj nazwisk zawodników, którzy mogliby być strzałem w 10 jest sporo, Sam Masters, Richard Sweetman, Josh Auty.
Co do Kima Nilssona, to różne brytyjskie portale podają różniące się terminy spotkań Newport Wasps gdzie startuje młody szwed.

Trzymam kciuki za naszych działaczy, żeby z kolejnymi wzmocnieniami trafili tak jak z Adrianem i Lukasem.

Pozdrawiam
MOTOR LUBLIN

harry
Trener

#785 Postautor: harry » 7 czerwca 2010, o 22:16

Torsen pisze:A dlaczego? Uważasz, że jest usatysfakcjonowany swoim występem? Chyba sam, bez bacika, widzi różnicę we własnych profitach z początku sezonu i obecnymi? Sam zawsze mówiłeś, że pieniądze to oni liczyć umieją. 1 a 10 punktów to w jego przypadku pewnie ładnych parę tysięcy złotych różnicy.

Nie wiem czy jest usatysfakcjonowany czy nie i szczerze powiedziawszy teraz to już nie interesuje mnie to. To jego problem. Miał wystarczająco dużo czasu na rozwiązanie tego problemu. Kosztowało nas to trochę punktów i nerwów. Ile jeszcze chciałbyś to ciągnąć?

Awatar użytkownika
Torsen
Trener