Pozaligowe występy lubelskich zawodników
Re: Pozaligowe występy lubelskich zawodników
Trochę chyba zbyt optymistycznie podchodzisz do wyniku Tadka. Raczej w zawodach indywidualnych nie korzysta ze swojego najlepszego silnika na ligę, a poza tym to jest jeszcze Kret, Jamróg, Domański z którymi Tadkowi ciężko byłoby wygrać.
Desmo pisze:Przestańcie już z tymi ogórkami.
Dobrze, ze to napisales. Mnie tez bardzo razi taka arogancja w okreslaniu zaslug czy umiejetnosci zawodnikow. Niejeden z Was od kilku miesiacy na forum, a juz rzuca okresleniami typu "kelner", "wynalazek" czy "ogorek". Daleka jestem od twierdzenia, ze to tylko najmlodsi stazem forumowym uzywaja tych ponizajacych okreslen... tym zasluzonym niestety tez sie to czesto zdarza.Wiadomo, ze nie z kazdego zuzlowca moze wyrosnac labedz.
Wy na FL tez nie zaczynaliscie od rangi - "ogorek", "kelner", "wynalazek" tylko szkolkowicz i junior, prawda?
~~~~~~~~
"Na pewno" pisze się naprawdę osobno, a "naprawdę" pisze się na pewno razem.
~~~~~~~~
~~~~~~~~
Głos politycznej poprawności?
Nazywanie rzeczy po imieniu, kiedyś powszechne, dziś uważane jest za faux pas. A przecież rzeczywistość bywa brutalna. Określanie czyichś predyspozycji w ten, czy inny sposób nie wpływa przecież na te predyspozycje. Poza tym, określenie "ogórek" nie jest obraźliwe.
Nazywanie rzeczy po imieniu, kiedyś powszechne, dziś uważane jest za faux pas. A przecież rzeczywistość bywa brutalna. Określanie czyichś predyspozycji w ten, czy inny sposób nie wpływa przecież na te predyspozycje. Poza tym, określenie "ogórek" nie jest obraźliwe.
To ja nabije posta... w końcu zostałem seniorem!!InDorka pisze:Wy na FL tez nie zaczynaliscie od rangi - "ogorek", "kelner", "wynalazek" tylko szkolkowicz i junior, prawda?
jerry78 pisze:Trochę chyba zbyt optymistycznie podchodzisz do wyniku Tadka. Raczej w zawodach indywidualnych nie korzysta ze swojego najlepszego silnika na ligę, a poza tym to jest jeszcze Kret, Jamróg, Domański z którymi Tadkowi ciężko byłoby wygrać.
tylko że oni też pewnie nie mają jakichś super fur, a te lepsze będą woleli zostawić na ligę... za Tadkiem przemawia przewaga pomocy z parkingu w osobie Wilka bądź Barana... miejmy nadzieję że przynajmniej jeden z nich się pofatyguje na stadion, bo daleko nie mają
Tak czy inaczej stawka wydaje się być nie najmocniejsza, więc jak dla mnie powinien się przyłożyć aby zdobyć trochę pkt i awansować dla samego poprawy morale

jerry78 pisze:Trochę chyba zbyt optymistycznie podchodzisz do wyniku Tadka. Raczej w zawodach indywidualnych nie korzysta ze swojego najlepszego silnika na ligę, a poza tym to jest jeszcze Kret, Jamróg, Domański z którymi Tadkowi ciężko byłoby wygrać.
Dokładnie. Ale mimo to awans jest w zasięgu, tak mi się wydaje. Nawet na słabszym silniku, bo jak słyszę wszyscy juniorzy ( albo prawie wszyscy) nie korzystają z najlepszych fur na takich zawodach. 6-8 miejsce - na to Tadka stać spokojnie.
-Jurek Mordel zadowolony...
- No tak...
- Żona w domu także...
- No tak...
- Żona w domu także...
Do Torsena
Nie dopatruj sie podtekstow politycznych tam gdzie ich zupelnie nie ma. Poprawne nazewnictwo i szacunek do ludzi obowiazuje wszystkich (poza Palikotem).
Tobie nie podoba sie moja krytyka, a mnie uzywane okreslenia, niech wiec kazde z nas pozostanie przy swoim zdaniu. Tylko nie zdziw sie, gdy kiedys polemizujac z Twoja opinia okresle autora postu ot tak dla skrotu
Nie dopatruj sie podtekstow politycznych tam gdzie ich zupelnie nie ma. Poprawne nazewnictwo i szacunek do ludzi obowiazuje wszystkich (poza Palikotem).
Tobie nie podoba sie moja krytyka, a mnie uzywane okreslenia, niech wiec kazde z nas pozostanie przy swoim zdaniu. Tylko nie zdziw sie, gdy kiedys polemizujac z Twoja opinia okresle autora postu ot tak dla skrotu
, chyba sie nie obrazisz, bo i za co?ogorek pisze: (...)
~~~~~~~~
~~~~~~~~
~~~~~~~~
Nie wspomniałem o żadnym politycznym podtekście.InDorka pisze:Do Torsena
Nie dopatruj sie podtekstow politycznych tam gdzie ich zupelnie nie ma.
Czy motywowana szacunkiem do ludzi słabego żużlowca będziesz nazywać dobrym żużlowcem? Jeśli tak, to nie bardzo jest o czym rozmawiać, a jeśli nie, to pozwól zauważyć, że określenia takie jak "ogórek", czy "kelner" są właśnie w tym kontekście tożsame z określeniem "słaby żużlowiec".Poprawne nazewnictwo i szacunek do ludzi obowiazuje wszystkich (poza Palikotem).
Tobie nie podoba sie moja krytyka
Ale co by to miało oznaczać? Że jestem słabym żużlowcem? SpokoTylko nie zdziw sie, gdy kiedys polemizujac z Twoja opinia okresle autora postu ot tak dla skrotu, chyba sie nie obrazisz, bo i za co?ogorek pisze: (...)
Kolego, Ty chyba jakąś miętę do mnie czujesz. Ale niestety muszę Cię odtrącić.Remus pisze:Brawo InDorka
Slabego zuzlowca zawsze nazwe slabym, marnym, miernym, ale nie "ogorkiem" ani "zapchajdziura".
Nieraz na forum pojawiaja sie uwagi, ze zuzlowcy czytaja to co piszemy. Czy czytanie pejoratywnych okreslen o sobie daje kopa i motywuje do wzmozenia wysilkow? Okreslenie "zapchajdziura" mozna uzyc w kontekscie kazdego zawodu...czy chcialbys o sobie uslyszec " a to taka nowa "zapchajdziura" na okres urlopowy", bo ja nie chcialabym. Mnie taka opinia polozylaby na obie lopatki.
Wyjasnilam juz powyzej zmieniajac "ogorka" na "zapchajdziure".
Nie wymagam od nikogo aby kadzil bez powodu zawodnikom gdy na to nie zasluguja, ale domagam sie odnoszenia do ludzi z nalezna im estyma. Czy to az tak trudne do zrozumienia?
Jezyk polski ma bardzo wiele okreslen, dlaczego kurczowo trzymacie sie wytartych sloganow, nieprzyjemnych w odbiorze dla osob zainteresowanych i nie tylko.
Nieraz na forum pojawiaja sie uwagi, ze zuzlowcy czytaja to co piszemy. Czy czytanie pejoratywnych okreslen o sobie daje kopa i motywuje do wzmozenia wysilkow? Okreslenie "zapchajdziura" mozna uzyc w kontekscie kazdego zawodu...czy chcialbys o sobie uslyszec " a to taka nowa "zapchajdziura" na okres urlopowy", bo ja nie chcialabym. Mnie taka opinia polozylaby na obie lopatki.
Ale co by to miało oznaczać?
Wyjasnilam juz powyzej zmieniajac "ogorka" na "zapchajdziure".
Nie wymagam od nikogo aby kadzil bez powodu zawodnikom gdy na to nie zasluguja, ale domagam sie odnoszenia do ludzi z nalezna im estyma. Czy to az tak trudne do zrozumienia?
Jezyk polski ma bardzo wiele okreslen, dlaczego kurczowo trzymacie sie wytartych sloganow, nieprzyjemnych w odbiorze dla osob zainteresowanych i nie tylko.
~~~~~~~~
~~~~~~~~
~~~~~~~~
InDorka pisze:Nie dopatruj sie podtekstow politycznych tam gdzie ich zupelnie nie ma.
??? no wlasnie nie ma ???
http://pl.wikipedia.org/wiki/Poprawno%C ... polityczna
A poza tym, to przesadzasz nieco Szanowna Kolezanko, jakbys posluchala zuzlowego jezyka z parkingu, to by ci szybko przeszla "estyma" i nalezne szacunki... To trudny, meski sport i nie ma tu za bardzo miejsca na "mamo a on mnie przezywa"
Ostatnio zmieniony 7 lipca 2010, o 16:55 przez go!, łącznie zmieniany 1 raz.
go!
Czy zawsze musisz na mnie naskakiwac w parze z Torsenem?
Indywidualne wycieczki nie zdarzaja Ci sie
Co do poprawnosci politycznej...wiem, wiem , zagalopowalam sie, ale mnie nerwy lekko oblazly.
Znam prostsze okreslenie
poprawność polityczna «unikanie wypowiedzi lub działań, które mogłyby urazić jakąś mniejszość, np. etniczną, religijną lub seksualną»
Czy zawsze musisz na mnie naskakiwac w parze z Torsenem?
Indywidualne wycieczki nie zdarzaja Ci sie
Co do poprawnosci politycznej...wiem, wiem , zagalopowalam sie, ale mnie nerwy lekko oblazly.
Znam prostsze okreslenie
poprawność polityczna «unikanie wypowiedzi lub działań, które mogłyby urazić jakąś mniejszość, np. etniczną, religijną lub seksualną»
~~~~~~~~
~~~~~~~~
~~~~~~~~
InDorka pisze:Czy zawsze musisz na mnie naskakiwac...?
Pokaz mi jedno slowo, ktore sklonilo cie do takiego, mylnego osadu?
Fakt ze nie lubie (w przeciwienstwie do Ciebie) glaskania sie po glowach, nie znaczy jeszcze ze "naskakuje" na Ciebie.