Mariusz Puszakowski "Puzon"
- tezetomaniak
- Trener
Re: Mariusz Puszakowski "Puzon"
to teraz zamiast "sprzedal" bedzie "zbija KSM" 
- MikeMistrz
- Senior
jerry78 pisze:Szczerze to nie jestem przekonany, czy będą tak robić. Bo kto by chciał świadomie rezygnować z większego zarobku. No chyba, że się dogadają z klubem i klub chciałby im np płacić 50% za te markowane defekty.
Jeśli patrzeć na nasz klub w tym sezonie... To w czyim interesie jest Twoim zdaniem, żeby zawodnik miał w następnym sezonie niższą KSM? Klub ma płacić za to, żeby gość mógł sobie przyszłym sezonie łatwiej znaleźć klub? To jest tylko i wyłącznie sprawa zawodnika i jego kalkulacja czy bardziej opłaci mu się mniej zarobić, czy nie przejmować się KSM-em.
Chodzi o to, że dajmy na to Puzon jedzie na 1 miejscu po 3 pkt a prowadzimy z jakąś słabą drużyną 20 pkt, więc klub zamiast płacić powiedzmy 3000zł za 3 pkt dogaduje się z Puzonem, że jak zamarkuje defekt po zapłaci mu połowę czyli 1500zł. Klub jest do przodu 1500zł i zawodnik jest zadowolony, że zbija sobie ksm.
I tak parę zamarkowanych defektów na 1 miejscu i klub trochę kasy by zaoszczędził. Czaisz? O to mi właśnie chodziło. Chciaż sam przyznam, że takie kombinowanie to głupota.
I tak parę zamarkowanych defektów na 1 miejscu i klub trochę kasy by zaoszczędził. Czaisz? O to mi właśnie chodziło. Chciaż sam przyznam, że takie kombinowanie to głupota.