Dariusz '100 tysięcy? Nie, dziękuje!' Sprawka

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Hela
Kadrowicz

Re: Darek Sprawka <klap klap>

#401 Postautor: Hela » 28 lutego 2011, o 09:38

Akurat tak się składa, że wiem :) Najbardziej prawdopodobne jest to, że dwumecze właśnie z tymi trzema drużynami zadecydują o awansie.

Równie dobrze, może się okazać, że awans zapewnimy sobie wygrywając u siebie z ostatnim zespołem w lidze. Taki mecz to również mecz decydujący o awansie. Więc co, cena w górę 0 30% na Wandę :-) Moim zdaniem za dużo kombinacji. Ten rok powinien być rokiem stabilizacji i mega promocji żużla w Lublinie i okolicach. Mamy sponsora który gwarantuje finansową stabilność. Należy to maksymalnie wykorzystać czyli zachęcić do współpracy kolejnych sponsorów. A o to powinno być zdecydowanie łatwiej. Każdy będzie chciał się ogrzać w ciepełku sukcesów. Do tego tańsze bilety tak aby "wyhodować" sobie nowych, wiernych kibiców, którzy po awansie w jeszcze większym stopniu zapełniliby trybuny. Do tego można dojść prostszą drogą niż ustalając ceny zależnie od wiatru i nasłonecznienia. Brak stabilności, pewności w jakimkolwiek zakresie funkcjonowania klubu jest po prostu niewskazany i przyniesie więcej szkody niż pożytku.
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!

jerry78
Trener

#402 Postautor: jerry78 » 28 lutego 2011, o 09:45

Istred. Tu nie chodzi o zaślepienie, bo tak nie jest. Wkurza mnie natomiast wydawanie werdyktu przed poznaniem oficjalnego info. Zresztą pisałem, że jakby miały te zmiany iść tylko w górę, to sam bym krytykował. Jeśli ta propozycja byłaby rozsądna to jakie ma znaczenie czy ja zapłacę za bilety 3x25+2x20+3x15 czy 8x20. Zapłacę tyle samo. Na Ostrów, Opole czy Rawicz i tak bym przyszedł a tańsze bilety na słabsze drużyny spowodują, że nie będę się zastanawiał czy warto wydać na nie 20zł. 15zł to już mniejsza wątpliwość. Takie wartościowanie wg mnie mogłoby przynieść korzyść dla frekwencji, może wtedy na te słabsze mecze nie było by takich pustek, a przynajmniej mniejsze. Suma cen w takim przypadku zgadza się dla kibiców i dla klubu, jedyną różnicą może być frekwencja.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#403 Postautor: istred » 28 lutego 2011, o 09:55

Ale tu nie chodzi o oficjalne info. ...choć biorąc pod uwagę zwyczaje panujące w klubie (informowanie o wszystkim w pierwszej kolejności media lubelskie, a nie podawanie oficjalnego info przez stronę) informację można uznać za oficjalną, szczególnie gdy informacja pochodzi z cytowanej wypowiedzi prezesa.

Tu chodzi o samą ideę, która jest w swoim założeniu błędna.
Stałość cen nie wyklucza robienia różnego rodzaju promocji - i taka promocja by się mogła sprzedać i wpłynąć pozytywnie na wizerunek klubu.
Ale jeśli już mówimy o tym, że ceny będą różne w zależności od rywala to jest już do czego się odnieść (i nie są to ani plotki, ani domysły).
Pomysł mógłby być dobry (choć już kilka osób wykazywało, że najprawdopodobniej chodzi o podwyższenie cen biletów na niektóre mecze) gdyby były to jedynie obniżki, ale nawet gdyby tak było to podejście jest od dupy strony - więc i tak źle.

PS. I nie pisz tutaj o tym, że "poczekajmy na oficjalne info", bo informacja ta pochodzi z wypowiedzi Sprawki, więc - traktując gościa serio, a chyba tak trzeba traktować prezesa klubu - trzeba do takich wypowiedzi podchodzić poważnie i traktować jako oficjalną informację.