Kolejarz Opole - Motor Lublin 8.05.2011 godz. 16.00

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
lombard
Senior

Re: Kolejarz Opole - Motor Lublin 8.05.2011

#26 Postautor: lombard » 26 kwietnia 2011, o 10:21

Ich pieniądze-ich sprawa. Mamy skład jaki mamy i niewiele da się już z tym zrobić. Ja mam na myśli jakiś niewidzialny dla nas konflikt trenera z zawodnikami. Jedziemy na jednym wózku, a tu...zaskoczenie torem na pierwszym meczu. Po co to? Zaskoczenie odsunięciem Puszakowskiego. Zaskoczenie braku ZZ za Stead'a. Zaskoczenie wstawieniem Pontusa. Za dużo tych zaskoczeń...to nie pomaga. A stawianie zawodników pod pręgierzem też do niczego nie prowadzi. Można przegrywać, ale co innego jak podstawiają sobie koledzy swoje motocykle i klepią po plecach, a co innego jak walczą między sobą o skład, albo myślą kiedy przyjdzie na mnie kolej do odstawki. Coś jest nie tak, tylko nie wiem czy poznamy prawdę...

Awatar użytkownika
istred
Trener

#27 Postautor: istred » 26 kwietnia 2011, o 10:27

Cooper pisze:Najlepiej do tego jakis film instruktazowy. Nie zartuje, co roku jest ten sam problem, te same bledy.
I to jest jakiś pomysł.

Obawiam się niestety, że w zespole jest po prostu brak jakiejkolwiek komunikacji.
Wilk nawet nie powiedział Proctorowi jak jechać w Lublinie - wąsko I łuk, szeroko II - to co dopiero mówić o meczu wyjazdowym.

Zresztą oni się pewnie zobaczą dopiero w Opolu, bo przecież "po co trenować przed wyjazdowym meczem?" :?

LubelskiKMŻ

#28 Postautor: LubelskiKMŻ » 26 kwietnia 2011, o 10:27

Cooper pisze:A ja mysle, ze kluczowym warunkiem do dobrego wyniku w Opolu bedzie wydrukowanie i przekazanie kazdemu zawodnikowi ponizszej wypowiedzi:

Adam Czechowicz (Kolejarz Opole): Znam tor w Opolu jak własną kieszeń. Jeżdżę tu już jedenaście lat i potrafię wykorzystać optymalne ścieżki. Pewne patenty, jak atak przy krawężniku, mam opanowane bardzo dobrze i udaje mi się tym nabierać rywali.

Przy krawezniku, czyli jadac tylnym kolem po kredzie! Niech to Wilk kazdemu z osobna wytlumaczy, ze w Opolu jazda blisko kraweznika nie wystarczy, trzeba zapierniczac po linii.

Najlepiej do tego jakis film instruktazowy. Nie zartuje, co roku jest ten sam problem, te same bledy.

dobre :)
Co weekend jestem V.I.P
1 liga naszym celem !

LubelskiKMŻ

#29 Postautor: LubelskiKMŻ » 26 kwietnia 2011, o 10:30

istred pisze:
Cooper pisze:Najlepiej do tego jakis film instruktazowy. Nie zartuje, co roku jest ten sam problem, te same bledy.
I to jest jakiś pomysł.

Obawiam się niestety, że w zespole jest po prostu brak jakiejkolwiek komunikacji.
Wilk nawet nie powiedział Proctorowi jak jechać w Lublinie - wąsko I łuk, szeroko II - to co dopiero mówić o meczu wyjazdowym.

Zresztą oni się pewnie zobaczą dopiero w Opolu, bo przecież "po co trenować przed wyjazdowym meczem?" :?

Ty chce na trening przyjechać, więc może wcześniej niż w opolu :)
Co weekend jestem V.I.P
1 liga naszym celem !

Awatar użytkownika
istred
Trener

#30 Postautor: istred » 26 kwietnia 2011, o 10:34

A odnośnie samego meczu i ogólnie przyszłości, to wciąż uważam, że mamy niezły skład i tylko trzeba odpowiednio przycisnąć zawodników.
Ewentualnie jakiekolwiek nowości w kadrze, to powinni być zawodnicy, którzy rzeczywiście coś będą w stanie pojechać, a nie testowanie kolejnych wynalazków.

Juniorów też mamy bardzo dobrych i trzeba, na któregoś postawić (Auty, ew. Sweetman), a będziemy mieli pożytek.
Stead to wielka niewiadoma, ale gorzej od Barana nie pojedzie, dlatego jestem za tym, żeby odstawić od składu Barana i startować ze Steadem.
Do tego można przemyśleć Piszcza. Wiadomo w jakiej jest formie, ale ma naprawdę niezłe starty i blokować też potrafi, a w Opolu to 90% sukcesu.

W zestawianie składu bawić się nie będę, bo trenerem nie jestem i liczyć nie będę, ale według mnie warto "przetestować" Steada i jednak mimo wszystko stawiać na zagranicznego juniora.

Awatar użytkownika
Hans
Trener