Lubelski klub w sezonie 2011

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Tobuls
Szkółkowicz

Re: Lubelski klub w sezonie 2011

#4176 Postautor: Tobuls » 21 czerwca 2011, o 09:38

Jakoś nie mogę się doszukać głosów czy ktoś teraz żałuje, że tak szybko i w taki a nie inny sposób klub pozbył się T. Rempały.

Ja osobiście żałuję, myślę że w Lublinie woziłby Puzona i Baranine jak fury z sianem. Był to jedyny żużlok z tej całej zbieraniny, który przykładał się do tego co robił i mu zależało. U nas na pewno byłby teraz zawodnikiem nawet na +10 w meczu i to nawet z Piłą czy Ostrowem !!!! I to byłby najlepszy bat na nasze gwiazdki.
Zawsze najlepszy - Hans Nielsen

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#4177 Postautor: Gelo » 21 czerwca 2011, o 10:00

teraz po szkodzie kazdy z nas moglby wymienic kilka nazwisk, ktore byłyby lepsze. Ale w lutym nikt nie przypuszczał, ze nasza druzyna tak solidarnie bedzie bez formy. W tym kontekscie nawet najbardziej zagorzali przeciwnicy Drymla powinni zauwazyc, ze z tych ktorzy pozostali na rynku jest w najlepszej formie - znacznie lepszej niz w ubiegłym roku.

Sztyvny
Szkółkowicz

#4178 Postautor: Sztyvny » 21 czerwca 2011, o 10:04

Akurat to bylo bardzo logiczne posuniecie. Tomek jechal bardzo dobrze na naszym torze, ale tragicznie na wyjezdzie. Sklad mial byc na awans, wiec postawiono na zawodnikow, ktorzy potrafiliby wygrywac gdzie indziej (a w takim ukladzie u nas mial byc spacerek i pewnie bylby, gdyby nie debilne przygotowywanie toru i brak jakichkolwiek treningow i spasowania przed meczami). Mozna czepiac sie roznych rzeczy, ale nie tego, jaka druzyne zmontowano, bo akurat to zrobiono bardzo logicznie.

Zostawiono 2 najlepszych zawodnikow (tutaj moze ktos sie czepic, ze za wysoki ksm, ale patrzac z drugiej strony - zaden rywal ich nie podkupil, a w przypadku slabszej dyspozycji jednego, mogl jechac drugi. A gdyby jechali tak jak rok temu, to sami woziliby po 25 punktow meczowych minimum i ksm bylby ok), podpisano z najlepszym obcokrajowcem 2 ligi, do tego dolozono solidnego (tak sie wtedy wydawalo) zawodnika z ksm 2,5 (Suchecki) oraz dobrego seniora krajowego z ksm 6,5 (Miesiac). Jako zabezpieczenie wzieto Piszcza (glownie ze wzgledu na ksm) i Proctora. Na juniorce obiecujacy Auty i Sweetman ktory blysnal w ubieglym roku, do tego przyzwoity junior krajowy z Leszna. I Aspgren na wszelki wypadek.

Tak naprawde zrobiono jeden powazny blad - brak drugiego juniora na 2,5. Nawet takiego "na sztuke".

Personalnie sklad dobrano naprawde dobrze, zabraklo tylko kogos, kto ogarnalby tych ludzi i zrobil z nich druzyne. No i przycisnalby zawodnikow, zmusil do treningow i pasowania sprzetu.

automaster

#4179 Postautor: automaster » 21 czerwca 2011, o 10:13

Święte słowa Sztyvny!!Napewno było by lepiej jakby trenerem od początku sezony był Dzikowski!

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#4180 Postautor: Łoptymista » 21 czerwca 2011, o 10:31

Ludzie co w z tym Drymlem? Nie pamietacie jego akcji w Łodzi? Wiem, ze jest zle, ale sciaganie LD to jak gaszenie ognia benzyną.

Z reszta nie kumam tej poruty skoro ciagle mamy Simona Steada, z ktorego usług, z absurdalnych dla mnie powodów, nie chcemy korzystać. wtf?

Awatar użytkownika
Dobromir
Zawodowiec
Kontakt:

#4181 Postautor: Dobromir » 21 czerwca 2011, o 10:43

Niestety w żużlu czasami tak jest, że należy zapomnieć co było kiedyś i szukać dobrego rozwiązania na szybko. Dryml w obecnej sytuacji nie byłby głupim posunięciem. Cieszy mnie dodatkowo fakt, że Pulpet w końcu trafił do Rybnika i nikomu do głowy nie przyjdzie próbowanie go u nas. W jakiej jest formie pokazał w niedziele. Dryml w tym sezonie jest w formie co widać po wynikach, znacznie lepszych niż ubiegłoroczne. 17 lipca mamy mecz w Pile. Z Drymlem, Steadem są duże szanse, że tam wygramy a wtedy wracamy do gry i Dryml się jeszcze przyda - choćby w Równem. Jak przegramy to możemy zgasić światło, przeprosić Drymla, że już go nie zaprosimy bo nie ma po co. Nic nie ryzykujemy.

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#4182 Postautor: niespokojny » 21 czerwca 2011, o 11:00

asid pisze:Dryml w Łodzi jedną nogą (Bartosch już pisał)

A skad masz takie info? Bo mi sie nie wydaje, zeby fatygowal sie na 3 mecze :roll:

Jest szansa z Poznaniem w barazu. O ile to bedzie Poznan. Oni sezon koncza 24 lipca a baraz jest na poczatku pazdziernika... 2 i pol miesiaca przerwy dobrze na nich nie wplynie.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
istred
Trener