Tak, zajmujemy jedynie grafiką i nie jesteśmy prawdziwą agencją... ech, ignorantów nie brakuje wszędzie. Polecam przejrzeć najpierw jakąś książkę o marketingu albo o identyfikacji wizualnej, a potem zarzucać brak kompetencji.
1. W którym miejscu zarzuciłem wam brak kompetencji?
Folder zrobiliście bardzo fajny i profesjonalny, co napisałem już w pierwszym poście w tym temacie.
2. Nie będę przeglądał książek do marketingu bo ani nie mam na to czasu, ani ochoty.
Mam kilka dość bliskich osób, które zajmują się marketingiem, samemu mi zdarza się współpracować z działami marketingu i agencjami. Wydaje mi się, że zajmują się one trochę czymś innym niż Ty napisałeś.
Zresztą, marketing to dość szerokie pojęcie - można to przeczytać choćby tu:
http://pl.wikipedia.org/wiki/MarketingWy natomiast zajmujecie się jego wycinkiem dotyczącym kwestii graficznych (mi to się bardziej kojarzy z grafiką komputerową niż z marketingiem, ale to tylko moje zdanie) i nie jest to zarzut - bo i nie widzę w tym nic złego - tylko stwierdzam fakt.
Dlatego właśnie napisałem, że żałuję, że klub nie nawiązał współpracy z prawdziwą agencją marketingową (w sensie - taką, która działa kompleksowo, przygotowałaby strategię marketingową klubu i sukcesywnie ją realizowała na różnych płaszczyznach).
3. Nie odpowiedziałeś na konkretne pytanie, które zadałem w poprzednim poście:
W jaki sposób "odświeżenie loga", samo w sobie (bez innych działań), miałoby doprowadzić do zwiększenia frekwencji?
4. Ja się na marketingu nie znam. Prezentuje jedynie swoje zdanie na całą tą sprawę i nie mam zamiaru nikomu tego zdania narzucać.
5. Patrząc na te loga w poprzednim poście, nie mam pojęcia jak można dojść do wniosku, że ten obecny koziołek jest mało agresywny i przypomina koziołka matołka