Mecz: KM Intar Ostrów - TŻ Sipma Lublin 41:49

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
KOZIOŁEK

Mecz: KM Intar Ostrów - TŻ Sipma Lublin 41:49

#1 Postautor: KOZIOŁEK » 31 maja 2004, o 12:59

Już niedługo odbędzie się bardzo ważne dla naszego klubu i całego układu w tabeli 1 ligi spotkanie z ekipą Ostrowskiego Intaru!Drużyna KM w meczu tych drużyn w Lublinie nie pokazała niczego szczególnego poza "Ogórem", którego pojedynki z naszym "Piszczykiem" były okrasą całego spotkania!Teraz w roli gospodarza wystąpią zawodnicy Intaru, którzy będą chcieli zrewanżować się za porażkę w Lublinie, ale po tym co pokazali nasi żużlowcy we wczorajszym meczu z Wybrzeżem jestem spokojny o końcowy rezultat!Mój typ to 40-50 dla naszego teamu!TŻ SIPMA LUBLIN!Wasze typy...

Awatar użytkownika
jacur78
Senior

#2 Postautor: jacur78 » 31 maja 2004, o 13:07

Km bedzie zapewne zupelnie innym zespolem u siebie i nie mozna przewidywac latwej przeprawy naszych zawodnikow na podstawie meczu w Lublinie!
TZ pewnie znowu pojedzie bez mlodziezowcow takze juz na poczatku czeka nas strata, ktora trzeba bedzie odrabiac a wiadomo ze na wyjezdzie odrabia sie znacznie trudniej niz u siebie :)
Licze na bardzo dobra postawe naszych seniorow i rzecz jasna Petera. Zkladam wiec optymistycznie ze wynik bedzie brzmial 43:47. W razie porazki jednak tragedii nie bedzie bo to wciaz KM jest faworytem tego meczy a szanse na wygrana obu druzyn widze tak 52%- 48% :)

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#3 Postautor: Gelo » 31 maja 2004, o 13:08

Na pewno będzie nam bardzo trudno, bo wiadomo, że sporo tracimy jako drużyna na wyjazdach. Ale jeżeli pojedzie Peter, możemy powalczyć. Jakoś mam przeczucie, że ostrowski tor będzie naszym pasował, chociaż zupełnie nie potrafię tego uargumentować. Może tylko tym, że w Ostrowie bardzo dobrze pojechali dwa lata temu Jasio Stachyra, Sebek Trumiński i Jurek Mordel, czyli zawodnikom typu Śledź i Piszcz powinno być teoretycznie łatwiej. Ale gospodarze jadą z "nożem na gardle", potrzebują punktów. Liczę, że wykurują się nasi juniorzy, bo tu jest szansa na poszukanie punktów. Myślę, że mecz bedzie wyrównany i po cichu (bardzo cichu) liczę na nasze niewysokie zwycięstwo. Taki wynik ustawiłby sytuację w lidze na arcyciekawą przed meczem ze Stalą u nas.

Gość

#4 Postautor: Gość » 31 maja 2004, o 13:14

Pełne zadowolenie z niedzielnych zawodów.Liga się nie kończy trzeba jechać dalej.
W Ostrowie zawody będą naprawde ciężkie , to że objechaliśmy Intar spokojnie u siebie nie znaczy że na wyjeździe sprawimy im baty.
Realnie rozważając pojedynek Intar - Tż (jako że to mecz wyjazdowy) stawiam 50:40 dla Gospodarzy.Choć szczerze wierze i jestem sercem za Tż.
Swoją drogą patrząc na terminarz rozgrywek , można wywniskować , że trzeba wygrać wszystko u siebie , i liczyć na porażki Gorzowa z Gdańskiem i Rzeszowem , co wtedy daje na 2 miejsce po fazie zasadniczej.O Rzeszów jestem spokojny poradzą sobie z Gorzowem , ale czy i Gdańsk sie na tyle zmobilizuje ???

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#5 Postautor: Maxx » 31 maja 2004, o 13:15

Ja nie lekceważyłbym ekipy z Ostrowa. Zobaczcie co sie stało wczoraj, kiedy wszyscy byli przekonani, ze Gdańsk wygra w Lublinie. Zlekceważyli nas i dostali srogą nauczkę. Uważam, ze przy pełnej mobilizacji stać nas na wygraną w Ostrowie, ale trzeba naprawdę porzadnie przygotować sprzęt i zmobilizować się na ten mecz. Wówczas rzeczywiście moglibyśmy przywieźć korzystny rezultat.
I oby tak się stało bo w następnej kolejce będziemy podejmować Stal Gorzów i w przypadku wygranej mielibyśmy realną szansę na 2 miejsce.

KOZIOŁEK

#6 Postautor: KOZIOŁEK » 31 maja 2004, o 13:22

Mój typ oczywiście uwzględniał Petera i naszych podstawowych juniorów-Jelenia i Dawida w składzie!"Okularnik" pokazał wczoraj że jest pro w każdym calu-jego zakontraktowanie to strzał w "10"!Jego udział w meczu to gwarantowane 12-15 pkt!Inna kwestia to postawa juniorów od których też wiele zależy-te kilka punkcików może zawarzyć o końcowym wyniku,bo nie sądze aby któraś z drużyn wygrała powyżej 10 pkt!DO BOJU KOZIOŁKI!