Skład na sezon 2013
Re: Skład na sezon 2013
I bardzo dobrze robi Grudziądz. Uzupełnienie fugi w kafelkach można zrobić za darmo i nie trzeba kupować zaraz całego choboka!
Po trzecie nie znaczy, że jak ktoś jest z Rzeszowa to dostaje tyle samo kasy.
To co myślisz że Baran i Miesiąc dostali więcej ? właśnie to jest problem drużyny gdzie jest wielu znających się bardzo dobrze zawodników.
Ja myśle że dostali po tyle samo , jeśli by dostali więcej to Trojan by nie podpisał ...
Reasumując te 450 000 zł do podziału za sezon na 4 zawodników to wydaje się być prawdopodobne.
Nasuwa się przewrotne pytanie , po co prezes tak szybko podpisywał kontrakty ? Mógł poczekać do 20 stycznia z pierwszymi kontraktami (Jelen+Ciapek)
Może się okazać że na tą chwilę zamiast słabych Trojana i Kudriaszowa mielibyśmy porządnych obcokrajowców za te same pięniądze.
istred pisze:Wydawało mi się, że zawodnik pokroju Trojanowskiego, w I lidze, nie powinien dostawać w ogóle pieniędzy za podpis.Co, że tak mało? Bo to są naprawdę skromne pieniądze. Pomyśleć że niedawno takie kwoty to otrzymywali zawodnicy pokroju Jacka Rempały za podpis w II lidze. Ale bez przesady chyba aż tak tanio nie jest.
A zupełnie serio, to trzeba brać pod uwagę, że Polak bez kasy za podpis to z deczka marzenie ściętej głowy. Więc myślisz, że ile by wziął 5 tys.? Bądźmy poważni w klubie nie dzieje się najlepiej, ale zachowajmy rozsądek. Inna sprawa że jeśli mamy mieć 7 seniorów albo olaboga 8 to ta suma za podpisy rośnie do wartości mocno odczuwalnych dla budżetu.
Szczególnie, że jest duża szansa (mam przynajmniej taką nadzieję), że nie wystąpi ani razu w naszych barwach.
Obecnie mamy czterech zawodników zdecydowanie lepszych od niego, a wróbelki ćwierkają o kilku następnych.
Więc... jeżeli 2 czy 3 rezerwowy bierze za sam podpis 40 klocków to uważam, że mamy do czynienia z patologią.
To co powiesz o Lamparcie w Tarnowie? Istred ja się zgadzam, że rezerwowy nie powinien brać kasy za podpis , ale pewnie klub nie był pewien kontraktów Barana i Jelenia. Jeśli to jest wg Ciebie patologia to w wielu klubach taka patologia występuje, w elidze zwłaszcza. W żużlu i tak zasady opłacania zawodników nie są tak "patologiczne" jak w piłce. Tam zawodnik nie musi grać w meczach, może grać fatalnie a i tak ma płacone tyle ile jest w kontrakcie. Jak to określisz? To jest już mega patologia. Jak widać zabieranie się za kontraktowanie w połowie stycznia ma swoje zalety i wady
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
- niespokojny
- Trener