Przyczyn wczorajszej porażki (trzeba powiedzieć, że w tej w Łodzi również) można doszukiwać się wielu. Pomijając kwestię Daniela bo nikt z tego forum i zapewne z wielu ludzi nie stadionie nie ma wątpliwości: Jak by jechał Jeleń mecz był by wygrany. Można dywagować a to defekt na ostatnim łuku Maćka, słabsza postawa Camerona który nie trenował na naszym torze i nie był spasowany. Słaba postawa Ruska, którego też nie było na treningu w piątek a zastał ściągnięty w ostatniej chwili i również nie miał okazji potrenować. Bardzo słaby bez wyrazu występ Rafała który możliwe (nie wiem tego tylko przypuszczam) w pierwszym wyścigu zaliczył upadek i jego najlepszy motor który tak dobrze spisywał się na treningach uległ uszkodzeniu i musiał zmienić maszynę. Czy to kontrowersyjna decyzja co do wykluczenia Pawła w 15 biegu. Każdy może mieć swoją teorię o porażce. Ja największe pretensje tylko i wyłącznie mam do prezesa. Jesteśmy jedynym klubem w pierwszej lidze którzy na pozycji juniora kontraktują jednego zawodnika i liczą na wypożyczenia. I tak nasz kochany prezes poszukał, pogadał, użył swoich argumentów że mamy zawodnika któremu w ciemno można zapisać w programie 0,0,0 no chyba że, przy odrobienie szczęścia przywiezie 1 na czyimś defekcie. Nie rozumiem dlaczego klub poszedł tą drogą. Wszystkie kluby mogą tylko nie nasz. Nic nie zostało zrobione w tym kierunku. I znając życie nic nie zostanie zrobione wiec jak jest trening to niech Madej jeździ on rana do nocy pod okiem Wardzały. Przecież w tamtym sezonie różnice przynajmniej na naszym torze robili właśnie Łukaszewski z Borowiczem i to dzięki postawie naszej pary juniorskiej wszystkie bonusy w rundzie zasadniczej zostały u nas.
Mam jeszcze pytanie do kogoś zorientowanego w kontekście szkółki i szkolenia młodych.
Przy podpisywaniu umowy sponsorskiej na ten sezon cele Bogdanki były jasne. Stawiamy na szkolenie młodzieży !! Ktoś coś w tym kierunku u nas robi ? Czy oprócz jednego Oskara nie dzieje się nic. Może byś odpowiedz w odpowiednim dziale.
ehhhh. Gdyby był ktoś kto dołożył by 2 oczka u nas i w łodzi...
Motor Lublin - GKM Grudziądz 12.05.2013 r, 18:00
-
mechanizator
- Junior