Skład na sezon 2014

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
henek1234
Szkółkowicz

Re: Skład na sezon 2014

#326 Postautor: henek1234 » 4 listopada 2013, o 19:04

Gelo pisze:No właśnie - zadałbym te same pytania. A gdzie Miśkowi było lepiej jak nie u nas? A gdzie Jeleniowi będzie lepiej jak nie u nas? W Grudziądzu, gdzie nigdy szału nie robił a u nas trzepie punkty i ma miejscowych sponsorów? Ja mimo dość jaskrawego podejścia nie wyobrażam sobie, żeby Daniel mógł przejść do jakiegokolwiek pierwszoligowego rywala. A Misiek? Przecież on doskonale wie na ile go stać punktów w ekstralidze. Wystarczy kalkulator - przyjmując nawet różnice w stawkach dla obu lig. Ekstraliga się Robertowi nie opłaci, bo skala trudności jest ogromna.

wszystko ok :( jest tylko jeden problem czy prezes podejmie rozmowy z tymi zawodnikami ???
zawodnik może chcieć :) , ale zarząd może mieć inne cele na SF Misiek wypowiadał się że nikt nie kontaktował się z nim przed sezonem 2013 i dlatego musiał wybrać jakiś klub .Jeśli Jeleniowi ma być tak dobrze w LBN jak w rundzie finałowej w 2013 to sorry , ale wybierze każdy inny klub pomimo że posiada sponsorów z Lublina :( przykre
Miejmy nadzieję że obu zawodników ujrzymy w lubelskich barwach w sezonie 2014 :)

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#327 Postautor: Kargolo » 4 listopada 2013, o 20:57

lombard pisze:Mój skład marzeń 2014:
jedna super extra rakieta albo bomba
jeden super junior napieracz
i reszta Miesiąców , Baranów i Jeleni 8)

Ewentualnie Bomber :D W tamtym roku o tej porze już niektórzy zmieniali avatar na forum na taki z Harrisem. Może pospieszyli się o rok :D Ja bardzo chciałbym Chrisa u nas.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#328 Postautor: Maxx » 4 listopada 2013, o 21:29

Najpierw porządny junior a później petarda, bomba, rakieta czy jak go tam zwał. Nie zapominajmy jednak, że lepszych jest trzech solidnie i równo punktujących zawodników niż jeden AS i dwóch statystów. Nie wiem jaką kalkulację przyjmie DS, mam jednak nadzieję, że zaskoczy w tym roku przynajmniej dwoma lub trzema "konkretnymi" transferami.

go!
Trener

#329 Postautor: go! » 4 listopada 2013, o 21:37

Maxx pisze: Nie zapominajmy jednak, że lepszych jest trzech solidnie i równo punktujących zawodników niż jeden AS i dwóch statystów.

I tu sie nie zgodze. As+ dwoch statystow to powiedzmy 20 pkt, trzech rowno punktujacych sredniakow, to tez 20 pkt. Tylko jeszcze chodzi o morale druzyny i fachowa wiedze asa.

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#330 Postautor: Maxx » 4 listopada 2013, o 21:53

Trzech równo punktujących powiedzmy po 8 lub 9 to 24 do 27. Pewnie, że fajnie byłoby mieć asa i dwóch porządnych w drugiej linii, pytanie tylko o koszty?

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#331 Postautor: Gelo » 4 listopada 2013, o 23:11

wszystko ok :( jest tylko jeden problem czy prezes podejmie rozmowy z tymi zawodnikami ???
zawodnik może chcieć :) , ale zarząd może mieć inne cele na SF Misiek wypowiadał się że nikt nie kontaktował się z nim przed sezonem 2013 i dlatego musiał wybrać jakiś klub .Jeśli Jeleniowi ma być tak dobrze w LBN jak w rundzie finałowej w 2013 to sorry , ale wybierze każdy inny klub pomimo że posiada sponsorów z Lublina :( przykre
Miejmy nadzieję że obu zawodników ujrzymy w lubelskich barwach w sezonie 2014 :)

Wyczuwam w tym wpisie niepewność wynikającą z braku wiedzy o faktycznych zagrywkach zawodników i prezesa. Daniel się zapultał, bo zaproponowano mu mniejsze zarobki w rundzie zasadniczej. Misiek jak wieść powszechna niesie przynajmniej pół sezonu jechał za free. Ja póki co jestem optymistą. Zawodnikom lepiej od jazdy wychodzi liczenie złotówek, a lepszy wróbel w garści niż gołąb na dachu. Prezes natomiast wie, że drużyna do pewnego utrzymania musi być mocniejsza niż w 2013 roku i to znacznie. Dlatego dla zawodników z trzeciej dziesiątki ligi, mimo sentymentów czy sympatii nie powinno być miejsca.

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#332 Postautor: niespokojny » 4 listopada 2013, o 23:38

Prezes to niech się lepiej fachowców słucha, w naszym wypadku Wardzały i Ziółkowskiego, zamiast kontraktować pierwszych którzy się zgodzą na jego warunki. Można było mieć Kildemanda, Larsena czy Schleina to mieliśmy kiszke Trojanowskiego i Barana.

Optymistą jestem z założenia, ale jak dochodzą do mnie słuchy o potencjalnych wzmocnieniach: Suchecki, Puszakowski, Lampart to ten optymizm jakoś opada.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#333 Postautor: Gelo » 4 listopada 2013, o 23:44

Puszakowski? No jakby nie było był wyżej od Karola (oczywiście bez rundy finałowej). Suchar? Wiem, że u nas nic nie pokazał ale ja jakoś dostrzegam potencjał - w Gdańsku i Wrocławiu w Ekstralidze kilka razy wystrzelił znakomicie.

Awatar użytkownika
losiu
Junior

#334 Postautor: losiu » 4 listopada 2013, o 23:56

niespokojny pisze:Prezes to niech się lepiej fachowców słucha, w naszym wypadku Wardzały i Ziółkowskiego, zamiast kontraktować pierwszych którzy się zgodzą na jego warunki. Można było mieć Kildemanda, Larsena czy Schleina to mieliśmy kiszke Trojanowskiego i Barana.

Optymistą jestem z założenia, ale jak dochodzą do mnie słuchy o potencjalnych wzmocnieniach: Suchecki, Puszakowski, Lampart to ten optymizm jakoś opada.

No i mamy 4 miejsce, a nie 5 jak Łódź :P
Karol Baran Karol!

go!
Trener

#335 Postautor: go! » 5 listopada 2013, o 11:23

Maxx pisze:Trzech równo punktujących powiedzmy po 8 lub 9 to 24 do 27. Pewnie, że fajnie byłoby mieć asa i dwóch porządnych w drugiej linii, pytanie tylko o koszty?

Jesli sredniak ma robic po 9 pkt to statysta moze robic po 5, kazdy moze liczyc po swojemu:
Petarda 18 + dwoch statystow po 5 i masz 28. Pasuje ci taka kalkulacja? Troche naciagana, tak jak Twoja, nie?

Awatar użytkownika
truskawa
Zawodowiec

#336 Postautor: truskawa » 5 listopada 2013, o 12:41

Rozpatrzcie jeszcze konfigurację asów z kategorią ogórka~3 pkt 8)
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN

Awatar użytkownika
lombard
Senior

#337 Postautor: lombard » 5 listopada 2013, o 14:48

Moim zdaniem należałoby liczyć inaczej:
petarda minimum 10 pkt.
dobry junior 10 punktów
to daje minimum 20.
Podstawa to zwycięstwa u siebie i szukanie szansy na potknięciu któregoś rywala na własnym torze. Dlatego stawiam, że Daniel podpisze bo kto zna lepiej ten tor jak nie on.
To dawałoby potencjalne 30.
Do zwycięstwa potrzebne jeszcze 16 które musieliby robić obojętnie dla mnie czy Puszakowski czy inny Misiek. Chyba, że Misiek będzie tą petardą. 8)

Awatar użytkownika
istred
Trener