Lubelski klub w sezonie 2017

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

Re: Lubelski klub w sezonie 2017

#601 Postautor: niespokojny » 30 lipca 2017, o 21:06

Nie wiem jak wczesniej brzmial regulamin ale kiedys seniorow i juniorow, ktorzy jezdzili jako gosc wypozyczaly kluby na PO bez problemu. Trzeba skorzystac z precedensu jesli regulamin w tej kwestii brzmi tak samo. Bez juniora niestety zostajemy w II lidze.

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Czarek
Trener

#602 Postautor: Czarek » 30 lipca 2017, o 21:12

jerry78 pisze:
Susic pisze:A propos kogo można wypożyczyć wg przepisów:
"Zawodnik może zostać wypożyczony..., o ile spełnione są
następujące warunki:
1)...
4) ... zawodnik zdobył w meczach ligowych nie więcej niż 8 punktów łącznie
z punktami bonusowymi."

No i ten punkt 4 może nas załatwić na cacy. Zacytuję to w całości

4) w sezonie rozgrywkowym, w którym mieści się przedział czasowy wypożyczenia, zawodnik zdobył w meczach ligowych nie więcej niż 8 punktów łącznie z punktami bonusowymi.

Doszły mnie słuchy, że wg centrali zdobycie przez Bobera powyżej 8 punktów nawet w II lidze, eliminuje go już z zawodników dostępnych do wypożyczenia.
Faktycznie w punkcie tym nie jest wyszczególnione jakie mecze ligowe brane są pod uwagę.

Wprawdzie nie jest to napisane, ale duch tego zapisu wskazuje na zakaz wypożyczenia zawodnika z powodu zdobycia określonej liczby punktów w drużynie, z której ma być wypożyczony tzn. mniej więcej: "nie wypożyczacie go nigdzie, bo jednak wam się przydał, zdobywając dla was co najmniej 8 punktów".
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

jerry78
Trener

#603 Postautor: jerry78 » 30 lipca 2017, o 23:24

Bo to gówno a nie regulamin, który można interpretować na wiele sposobów. Mam nadzieje, że to ostatecznie nie będzie przeszkodą w wypożyczeniu Oskara. Jest jeszcze kolejna przeszkoda, czyli Sparta. Zobaczymy jak to się poukłada i jakie będą ostateczne decyzje.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski