Mariusz Franków

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#26 Postautor: Talib » 30 lipca 2004, o 10:14

Ja osobiście w sprzedawanie meczów przez Śledzia i Frankowa nie wierzę. Prędzej uwierzę, że Darek nie wypruwa z siebie flaków, ponieważ doskonale zdaje sobie sprawę, że w przypadku awansu do ekstraligi ma małe szanse na załapanie się do składu. Mariusz z kolei w mojej opinii prezentuje typową postawę najemnika - owszem trochę powalczy, wygra ten i tamten bieg, ale za klub zdrowia, ani sprzętu nie odda. Być może krzywdzę tymi opiniami obu z nich, ale na dzień dzisiejszy ja tak to odczuwam.

Awatar użytkownika
mcprzemek
Kontakt:

#27 Postautor: mcprzemek » 30 lipca 2004, o 10:30

Moim zdaniem Franek może nie wytrzymywać presji wyniku, jaki jest od niego oczekiwany. Może warto byłoby zatrzymać go na przyszły sezon, bo zawsze pierwszy jest najcięższy w nowym klubie.

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#28 Postautor: Talib » 30 lipca 2004, o 10:38

Jeżeli chodzi o umiejętności zawodnika, jego sponsorów oraz sprzęt to jestem jak najbardziej za. Niech tylko jeszcze dojdzie do tego serce do walki przynajmniej w połowie takie jakie prezentuje Grzesio Knapp.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#29 Postautor: Gelo » 30 lipca 2004, o 10:54

Przyznam, że nie wiem jak ustosunkować się do jazdy Mariusza. Widać gołym okiem, że ma spore umiejętności, dobry sprzęt, ale nie ma to przełożenia na wynik. W klubach, w których startował dotychczas nie cieszy sie dobrą sławą, ale tak jak w przypadku Darka wszystko opiera się na przypuszczeniach, których nikt nie udowodnił. Jedno jest pewne -Mariusz nie jest pewnym zawodnikiem, który gwarantuje 10 punktów. Max jego mozliwosci to 8-9 oczek w I lidze, co biorąc pod uwagę jego ubiegłoroczne występy wśród najlepszych nie jest wybitnym osiągnięciem. Z drugiej strony został powołany do nas w trybie awaryjnym, co trochę usprawiedliwia wahania formy. Ale sezon jest w takiej fazie, że czas się ustabilizowac. Przed nami mecze, które dadzą odpowiedź czy Mariusz jest w Lublinie potrzebny. Jeżeli będzie jezdził jak dotychczas (bez wyrazu), nie widzę go u nas w następnym sezonie.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#30 Postautor: istred » 30 lipca 2004, o 13:03

Gelo pisze:Jeżeli będzie jezdził jak dotychczas (bez wyrazu), nie widzę go u nas w następnym sezonie.

A kogo widzisz? Golloba? Rickardssona? Hliba?
W miejsce Frankowa trzeba bedzie kogos porządnego kupić, a to nie bedzie takie proste i tanie.
Dlatego trzeba się mocno zastanowić przed pozbyciem się kogo kolwiek.

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#31 Postautor: Talib » 30 lipca 2004, o 13:11

W ogóle wydaje mi się, że ekstraliga nie jest ani prosta, ani tania i dużo łatwiej się do niej dostać niż utrzymać czego najlepszym przykładem jest Rybnik, chyba że zrobi się takie zakupy jak Tarnów.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#32 Postautor: istred »