Pozaligowe występy lubelskich zawodników

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
istred
Trener

Re: Pozaligowe występy lubelskich zawodników

#2751 Postautor: istred » 28 maja 2019, o 09:27

Gelo pisze:A ja widzę regres formy. Nie oczekuję w Ekstralidze meczów jak w Gdańsku ale Wiktor popełnia szkolne błędy i co gorsze przegrywa starty ze słabszymi od siebie. Dlatego ucieka mu taki Turowski. Jeździ po prostu słabiej niż w ubiegłym roku. Technika startu na wkręcanie manetki wraz z puszczeniem sprzęgła jest też sprzeczna z elementarną wiedzą. Tak można startować w 2 lidze. Dzisiejszy brązowy kask tylko to potwierdza. W zeszłym roku Wiktor nie dałby żadnych szans młodemu Miśkowi. A to, że nie podjął walki ze spadającym z motocykla Holtą jest dla mnie nie do wytłumaczenia.

Całkowicie się z tym zgadzam.
Dodam jedynie od siebie, że nie tylko średnie biegowe świadczą o zawodniku. Mądrze ktoś wcześniej napisał, że można przyjechać na czwartym miejscu po walce o trzecie albo 40 metrów za rywalami. Wiktor praktycznie walki z seniorami nie nawiązuje. Nawet jeśli wychodził dobrze ze startu to jego stratę pozycji ciężko było nazywać walką, bo rywale go mijali jak szkółkowicza.
Może Karczmarz, może Gruchalski, przydałoby się, żeby i Wiktor pokazał się w jakimś meczu, a niestety się na to nie zanosi.

Awatar użytkownika
lombard
Senior

#2752 Postautor: lombard » 28 maja 2019, o 10:59

To nie pierwsza liga tylko ekstraliga. To nie Wiktor ma nieść ciężary meczu. On ma dopiero 18 lat. Oczywiście życzę mu tytułu Mistrza Świata Juniorów jak nie teraz to za rok. Poprzedni sezon was rozpuścił, kiedy to Wiktor parę razy przeważył szalę zwycięstwa, a teraz tego nie ma. Pomimo dobrego wejścia Łaguty do zespołu, nadal nam czegoś brakuje, ale moim zdaniem przyczyny bardziej należy doszukiwać się w formacji seniorskiej nie juniorskiej.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#2753 Postautor: Gelo » 28 maja 2019, o 11:03

To prawda, że człowiek się do dobrego przyzwyczaja. Tylko, że nikt nie oczekuje od Wiktora cudów. Poziom Gruchalskiego czy Kubery nie jest dla niego nieosiągalny. Ja będę zadowolony jak Wiktor będzie jeździł na zeszłorocznym poziomie. Na razie tak nie jest.

tck
Senior

#2754 Postautor: tck » 28 maja 2019, o 11:11

u Wiktora wystarczy mniej błędów- np. trzymanie kredy, nie otwieranie bramy i zapraszanie do wyprzedzania po swojej lewej stronie

Flagg
Trener

#2755 Postautor: Flagg » 28 maja 2019, o 11:12

lombard pisze:To nie pierwsza liga tylko ekstraliga. To nie Wiktor ma nieść ciężary meczu. On ma dopiero 18 lat. Oczywiście życzę mu tytułu Mistrza Świata Juniorów jak nie teraz to za rok. Poprzedni sezon was rozpuścił, kiedy to Wiktor parę razy przeważył szalę zwycięstwa, a teraz tego nie ma. Pomimo dobrego wejścia Łaguty do zespołu, nadal nam czegoś brakuje, ale moim zdaniem przyczyny bardziej należy doszukiwać się w formacji seniorskiej nie juniorskiej.

Nie wydaje mi się, żeby oczekiwania względem Wiktora były na poziomie meczu z Gdańskiem czy Rybnikiem. Nie w tym rzecz. Robi swoje, wygrywa z juniorami, ale to właśnie jego punkty na drugiej linii rywala miały być tą wartością dodaną. Tak było z GKMem i tylko tam. Jeśli Karczmarz, Gruchalski czy nawet Miśkowiak i Liszka są w stanie rywalizować z seniorami, to nie wierzę, że Wiktor nie jest. To jest bardzo podobny poziom. Objechanie gości pokroju Holty na pewno nie jest poza zasięgiem młodego. I najgorsze, że w tym sezonie dość niebezpiecznie upodabnia się do brata. Start i nic poza tym. Na trasie nie mija, a jest mijany.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
istred
Trener

#2756 Postautor: istred » 28 maja 2019, o 11:24

Wszyscy widzą w Wiktorze talent, stąd oczekiwania.
Jeśli ma osiągnąć poziom czołowych polskich juniorów (Smektała, Kubera, Drabik) to przede wszystkim musi odnaleźć prędkość i pokazywać mądrość na torze. Same dobre starty nie wystarczą.
Inaczej będzie jedynie kolejnym obiecującym zawodnikiem, który popadnie w ligową szarość, jak jego brat i wielu innych.

K.A.M.I.L.
Zawodowiec
Kontakt:

#2757 Postautor: K.A.M.I.L. » 28 maja 2019, o 13:14

Szczerze powiedziawszy jak patrze na obu naszych Wiktorow, to nasuwa sie jedno, brak osoby w postaci doswiadczonego trenera, ktory dalej bedzie ich szkolil i sluzyl cenna rada. O ile mecz z Grudziadzem dawal duza nadzieje ze nasi beda wymiatac, tak teraz widac ze obaj tak jakby staneli w miejscu. Tutaj potrzeba osoby ktora do nich dotrze i zacznie z nimi odpowiednio pracowac.
Kolejna kwestia, Kacper Gosik, temu chlopakowi potrzeba mnostwo startow w sezonie, dlaczego klub nie postara sie o wypozyczenie go gdzies do drugiej ligi gdzie moglby regularnie startowac. Ok sa DMPJ, ale tam dostaje max. 2 biegi. Postep w porownaniu z poprzednim sezonem widac i nie marnujmy tego potencjalu. Dlaczego w DMPJ szanse dostaje 21 letni Kuromonow a nie 16/17 letni Gosik.
MOTOR LUBLIN

Apocalips
Zawodowiec
Kontakt:

#2758 Postautor: Apocalips » 29 maja 2019, o 11:15

Młody Lampart będzie miał teraz dużo jazdy, więc dajcie spokojnie się chłopakowi rozwijać. On ma 18 lat, jeszcze 3 lata juniorki przed sobą, a aktualnie jego średnia biegowa w Ekstralidze to 1,333. Lepszą wśród juniorów mają tylko Drabik, Smektała i Kubera. Ja wiem, że każdy by chciał, aby Wiktor już teraz robił wyniki na poziomie wyżej wymienionej trójki, ale myślę, że potrzebuje do tego trochę czasu i objeżdżenia w najwyższej lidze. Jeszcze sprawi nam dużo radości w tym sezonie. Bardziej martwiłbym się postawą drugiego Wiktora, który poza pierwszym meczem z Grudziądzem jedzie bezbarwnie, a przecież to też jest bardzo duży talent. Lampart miał już chociaż przebłyski, ciekawe akcje (np. w Częstochowie), jednak traci jeszcze często pozycje na trasie. Tutaj pole do popisu dla Kuciapy, Trojana i reszty doświadczonych żużlowców w naszym teamie, aby pomagać i korygować błędy młodego.
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin

Pozdrawiam - Apocalips

owen1989
Senior

#2759 Postautor: owen1989 » 29 maja 2019, o 11:21

Akurat Trofimow pojechal bardzo dobrze jeszcze w Gorzowie, ale faktycznie po tym meczu jedzie słabo..

blajar
Trener

#2760 Postautor: blajar » 29 maja 2019, o 11:23

Apocalips pisze:Młody Lampart będzie miał teraz dużo jazdy, więc dajcie spokojnie się chłopakowi rozwijać. On ma 18 lat, jeszcze 3 lata juniorki przed sobą, a aktualnie jego średnia biegowa w Ekstralidze to 1,333. Lepszą wśród juniorów mają tylko Drabik, Smektała i Kubera. Ja wiem, że każdy by chciał, aby Wiktor już teraz robił wyniki na poziomie wyżej wymienionej trójki, ale myślę, że potrzebuje do tego trochę czasu i objeżdżenia w najwyższej lidze. Jeszcze sprawi nam dużo radości w tym sezonie. Bardziej martwiłbym się postawą drugiego Wiktora, który poza pierwszym meczem z Grudziądzem jedzie bezbarwnie, a przecież to też jest bardzo duży talent. Lampart miał już chociaż przebłyski, ciekawe akcje (np. w Częstochowie), jednak traci jeszcze często pozycje na trasie. Tutaj pole do popisu dla Kuciapy, Trojana i reszty doświadczonych żużlowców w naszym teamie, aby pomagać i korygować błędy młodego.

Mnie również bardziej martwi drugi Wiktor. Z tego, co dało się wyczytać to w parku maszyn jest jego ojciec i coś tam dłubie przy tych motocyklach. Brakuje chyba sensownego, doświadczonego mechanika i na miejscu Klubu próbowałbym pomóc w tym temacie.
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa" :lol:
Czytał Łukasz Benz

Apocalips
Zawodowiec
Kontakt:

#2761 Postautor: Apocalips » 29 maja 2019, o 11:30

owen1989 pisze:Akurat Trofimow pojechal bardzo dobrze jeszcze w Gorzowie, ale faktycznie po tym meczu jedzie słabo..

Fakt, zapomniałem o tym Gorzowie.

blajar pisze:Mnie również bardziej martwi drugi Wiktor. Z tego, co dało się wyczytać to w parku maszyn jest jego ojciec i coś tam dłubie przy tych motocyklach. Brakuje chyba sensownego, doświadczonego mechanika i na miejscu Klubu próbowałbym pomóc w tym temacie.

Coś w tym może być, chodziły słuchy, że na ostatnim meczu mechanicy AJ'a pomagali naszym juniorom.
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin

Pozdrawiam - Apocalips

blajar
Trener

#2762 Postautor: blajar » 29 maja 2019, o 11:34

Apocalips pisze:Coś w tym może być, chodziły słuchy, że na ostatnim meczu mechanicy AJ'a pomagali naszym juniorom.

Wiktorowi T. konkretnie. Podobnie, jak w meczu w Grudziądzem. Co do pozostałych spotkań to nie mam żadnej wiedzy. Pantera ma swój sztab.
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa" :lol:
Czytał Łukasz Benz

Czarek
Trener

#2763 Postautor: Czarek » 30 maja 2019, o 16:46

Widzę, że lubelski Klub na poważnie traktuje szkolenie juniorów, bo w Częstochowie nie jedzie Gosik.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

samba
Senior

#2764 Postautor: samba » 30 maja 2019, o 16:57

Wlasnie to mialem pisać. Tak inwestujemy w młodzież, że w DMPJ jedzie 21 letni Kuromonow. Chyba, że o czymś nie wiem i Gosika gdzies wypożyczyli

piotr81

#2765 Postautor: piotr81 » 30 maja 2019, o 19:28

To taka stara taktyka.
Taktyka na brak zawodnika.

zombie
Szkółkowicz

#2766 Postautor: zombie » 1 czerwca 2019, o 13:16

Co to sie dzieje na stadionie ze tyle motocykli rozstawionych?

Awatar użytkownika
mundzio
Zawodowiec

#2767 Postautor: mundzio » 1 czerwca 2019, o 13:18

zombie pisze:Co to sie dzieje na stadionie ze tyle motocykli rozstawionych?
250cc dziś zawody jakieś

Awatar użytkownika
istred
Trener

#2768 Postautor: istred » 1 czerwca 2019, o 13:22

Myślę, że od samego początku Gosik nie jest brany na poważnie jako zawodnik, a sam traktuje żużel jako przygodę. Klub jest zadowolony, bo może się pochwalić wyszkolonym juniorem - sztuk 1, a Gosik też pewnie stratny na tym nie jest.
Dlaczego nie pojechał w Częstochowie? Jestem pewien, że miał jakieś poważne usprawiedliwienie - być może sprawdzian z matematyki? może wypad na grilla?

Flagg
Trener

#2769 Postautor: Flagg » 1 czerwca 2019, o 13:59

Ale Gosik podobno właśnie bardzo poważnie podchodzi do swojej kariery. Takie przynajmniej sygnały dochodzą z jego otoczenia.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#2770 Postautor: Cz@rek » 1 czerwca 2019, o 15:46

^^^No dokładnie,przecież nawet zaczął współpracę z Jerzym Mordelem :cool:
A jak powszechnie wiadomo: Mordel Jerzy wzór młodzieży ;)

Susic
Junior

#2771 Postautor: Susic » 1 czerwca 2019, o 18:45

W poniedziałek i wtorek kolejne rundy DMPJ na naszym torze - będzie okazja zobaczyć naszych młodzieżowców.
Apropos młodzieży - był ktoś od nas na licencji w Lesznie w czwartek? W tamtym roku podchodził do egzaminu Damian Pioś - może próbował też w tym roku? Rachubik tez chyba w tym roku już może zdawać na 500cm3?

A jak tam dziś w klasie 250cm3? Dlaczego nie startuje Rachubik?
Mateusz Borowicz o jeździe na przyczepnej nawierzchni: "Lubię czuć motocykl, to że parzy mnie w tyłek i jedzie do przodu."

Barti
Junior

#2772 Postautor: Barti » 1 czerwca 2019, o 20:03

Co ten Lambert? :shock:
Czasami coś napisze

Mistrz Mistrz MOTOR Mistrz!

samba
Senior

#2773 Postautor: samba » 1 czerwca 2019, o 20:06

Pewnie tak jak Dudek wyjmuje z szafy silniki tylko na GP ;>

Potbelly

#2774 Postautor: Potbelly » 1 czerwca 2019, o 20:12

Jak chcemy się utrzymać to jemu w końcu trzeba dać normalnie jeździć, a nie od połowy zawodów bo z takiego chaotycznego wstawiania to on nigdy dobrych punktów nie będzie robił. Lambo ma bardzo duży potencjał i trzeba zacząć to wykorzystywać i niech się chłopak rozjeżdża, ale niestety Ziółkowski wierzy w przebudzenie Dawida Lamparta... Może trzeba spróbować mu pomóc jakoś i przykładowo postawić z dziewiątką, bo Miesiąc z wewnętrznych to lekka pomyłka moim zdaniem. Jak będziemy robić Lambertowi cały czas pod górkę to on nigdy się nie rozjeździ. Takie moje zdanie odnośnie Lamberta

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#2775 Postautor: Kargolo » 1 czerwca 2019, o 20:55

Na szczęście w piątek będzie musiał jechać od początku, bez względu na taktyczne pomysły Jacka :P
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!