Może w końcu padnie mit, że najlepsi żużlowi kibice świata (czyli my) są jakimkolwiek magnesem dla zawodników przy wyborze klubu. Bo w trakcie sezonu pojawiały się takie głosy (vide Doyle, teraz Kasprzak). Liczą się tylko interesy.
Róbmy swoje, ale nie oczekujmy, że ktoś tu przyjdzie, bo kibice są zajefajni.
Motor Lublin w sezonie 2020
Re: Motor Lublin w sezonie 2020
Powiedzmy sobie szczerze wyszedł z tego klops. Z tego co pamiętam z czasów pytania z prawa handlowego mojej na szczęście byłej list intencyjny to jest równy papierowi toaletowemu. Można sobie tym ekhm podetrzeć. Taka prawda niestety. Skutków prawnych to nie wywołuje. Nie liczą się z nami. A teksty Grzyba, że "jakiś tam Lublin" tylko to potwierdzają. Za długo było u nas dziadostwo by być w miarę równym konkurentem w rozmowach dla elity ekstraligowej. Czasy Sprawkowo-Zającowo-Wojciechowsko-Teżetowo-Lkażetowe będą ciągnąć się za nami długo. Nie jesteśmy pewni, a problemy ze stadionem też mogą robić swoje. Musimy w tej Elipie ostać się, bo póki co to chyba wszyscy podchodzą z myślą "jedna jaskółka wiosny nie czyni". Jak większość liczyłem, że po tym sezonie będzie jednak łatwiej. A ponownie trafiają się niechciani. Jedyne czym możemy przekonać zawodników to kasa no i może kibice ale ten ostatni atut jest bardzo niepewny. Gorsza jazda i na trybunach luźniej, a i innym drużynom zacznie się obrywać przez co kibice już nie będą tacy fajni. Kasprzak zrobił to co uważał sam za słuszne. Jego decyzja, a jak było naprawdę to wie on i Kępa. Sam Kępa czytając te wszystkie informacje, łącznie ze słowami Grzyba zachowuje spokój na zewnątrz natomiast wewnątrz spokoju to nie ma. Cały misterny plan poszedł w p...u. Chociaż nie chcę przeinterpretowywać. Jeżeli wyglądało to tak jak opisuje Grzyb, to jakby Kasprzak zrobił taki numer Mrozkowi to zaraz byłaby konferencja i słowa podobne do tych po lutowej aferze z Łagutą. Kępa tego nie zrobi, nie ten poziom. Nie ta kultura. Chociaż czasem trzeba uderzyć pięścią w stół. Nie wyszło po raz kolejny, więc może czas być ostrzejszym w swoich poczynaniach. Co nie zmienia faktu, że Kępa wraz z pozostałymi zrobił więcej dla żużla w Lublinie niż wszystkie łącznie ekipy przez ostatnich 25 lat.
Ten list intencyjny to jedna wielka bujda. Ja mam tylko nadzieję, że Puka będzie miał na tyle honoru, że to odszczeka.
Jak mówią życzliwe osoby sklad juz jest u nas zamknięty od kilku tygodni, więc decyzja Kasprzaka nie mogła nic nam pokrzyżować.
Jak mówią życzliwe osoby sklad juz jest u nas zamknięty od kilku tygodni, więc decyzja Kasprzaka nie mogła nic nam pokrzyżować.
Oby było tak jak mówisz, bo im bliżej listopada tym większe nerwy. Nervosol powoli kończy się, a wahania nastrojów gorsze jak u kobiet w ciąży 
W tej historii nic się kupy nie trzyma.
Jedyne logiczne wytłumaczenie jest takie, że rodzina Kępów pomogła po koleżeńsku Kasprzakowi odzyskać pieniądze i podbić kontrakt.
Jedyne logiczne wytłumaczenie jest takie, że rodzina Kępów pomogła po koleżeńsku Kasprzakowi odzyskać pieniądze i podbić kontrakt.
-
SpeedwayGMtwitter
- Junior
- Kontakt:
ps. Czy ktokolwiek z Was rozmawiał z Kępą/Kasprzakiem lub chociaż odsłuchał konferencję prasową Stali Gorzów czy bazujecie jedynie na 2 artykułach "panów zza biurek piszących na laptopach"?
Konferencja prasowa Stali Gorzów (24.10.2019)
Konferencja prasowa Stali Gorzów (24.10.2019)
Jeśli prawdą jest, że "Flea" podpisał z Lublinem list intencyjny, to dla mnie jest to dowód, że planem było wydymanie Gorzowa. Lublin nie chciał zapłacić sugerowanych tam pieniędzy, a Kasprzak nie chciał się wynosić z Gorzowa - więc żadna ze stron nie chciała zaciągnąć względem drugiej zobowiązania. List intencyjny służył do nacisku na innych.
Ale i tak go nie lubię. Mam nadzieję, że żadnych lamerskich braw dla niego nie będzie.
Ale i tak go nie lubię. Mam nadzieję, że żadnych lamerskich braw dla niego nie będzie.