Stadion

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

Re: Stadion

#7126 Postautor: Łoptymista » 17 lutego 2020, o 13:37

Łoptymista pisze:Wiecie co z tym zrobić https://www.facebook.com/LubelskiRuchMi ... 6471320466

To mamy drugie głosowanie: https://lublin.wyborcza.pl/lublin/7,487 ... 9g0#sondaz

Pewnym ludziom strasznie przeszkadza ten stadion. Trzeba pokazać, że są w zdecydowanej mniejszości.

Awatar użytkownika
Kshyhu
Zawodowiec

#7127 Postautor: Kshyhu » 17 lutego 2020, o 13:41

Tutaj przeważają zwolennicy natury ;)
Motor mocnyj!

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#7128 Postautor: Gelo » 17 lutego 2020, o 13:44

Tu przeważają zwolennicy myślenia racjonalnego "inaczej"

Kaman
Kadrowicz

#7129 Postautor: Kaman » 17 lutego 2020, o 13:46

Zagłosowane w kupie siła ^^ 76% do 24% na korzyść stadionu :))))

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#7130 Postautor: Łoptymista » 17 lutego 2020, o 14:00

Popraw jeszcze na wyborczej bo tam przegrywamy.

Awatar użytkownika
Kshyhu
Zawodowiec

#7131 Postautor: Kshyhu » 17 lutego 2020, o 14:03

Zaczyna to coraz lepiej wyglądać :>
Motor mocnyj!

Awatar użytkownika
Perez
Trener

#7132 Postautor: Perez » 17 lutego 2020, o 15:38

Gowno wyborcze za piniadze Sorosa
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!

Awatar użytkownika
Kshyhu
Zawodowiec

#7133 Postautor: Kshyhu » 17 lutego 2020, o 16:43

Nie lubię teorii spiskowych.
Może Sorosowi zależy, żeby w Lublinie nie powstał stadion? :roll: :roll:
Motor mocnyj!

Awatar użytkownika
toinoja
Szkółkowicz
Kontakt:

#7134 Postautor: toinoja » 17 lutego 2020, o 20:03

Kshyhu pisze:Nie lubię teorii spiskowych.
Może Sorosowi zależy, żeby w Lublinie nie powstał stadion? :roll: :roll:

Trzeba ogłosić że stadion żużlowy będzie ekologiczny, wykonany z elementów otrzymanych z recyklingu. Będzie też tęczowy i przyjazny LGTBQ+ coś tam, coś tam. Gazetowe eko oszołomy dostaną orgazmu.

blajar
Trener

#7135 Postautor: blajar » 18 lutego 2020, o 08:08

Wyybiórcza ma chyba jakis problem albo ktoś zauważył, że klików więcej i nie ważne, jakim sposobem, walczy dalej :) Pojawiła się wczoraj od razu druga ankieta :)
https://lublin.wyborcza.pl/lublin/7,487 ... tml#sondaz
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa" :lol:
Czytał Łukasz Benz

Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

#7136 Postautor: _piotrusss » 18 lutego 2020, o 09:18

A jak i tutaj wyniki nie będą satysfakcjonujące to zrobi się kolejną ;) Może tym razem nie przyrównają budowy stadionu do żłobków i szkół tylko dorzucą zdjęcie głodujących dzieci.

PS w dyskusji na Facebooku Szymon Pietrasiewicz w sposób rewelacyjny podsumował intencje przeciwników budowy stadionu:
ankieta nie jest zmanipulowana tylko jasno pokazuje plusy jednego rozwiązania i minusy drugiego
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#7137 Postautor: Gelo » 18 lutego 2020, o 10:18

Wszak zawsze można napisać, że po co wydawać pieniądze na stadion jak można je przeznaczyć na onkologię. To takie modne ostatnio.

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#7138 Postautor: mikas » 19 lutego 2020, o 21:04

blajar pisze:Wyybiórcza ma chyba jakis problem albo ktoś zauważył, że klików więcej i nie ważne, jakim sposobem, walczy dalej :) Pojawiła się wczoraj od razu druga ankieta :)
https://lublin.wyborcza.pl/lublin/7,487 ... tml#sondaz

Trzeba powtórzyć, bo przegramy :lol:
MOTOR LUBLIN
Obrazek

blajar
Trener

#7139 Postautor: blajar » 20 lutego 2020, o 08:15

mikas pisze: Trzeba powtórzyć, bo przegramy :lol:

Zapomniałem już, że były i wszedłem zobaczyć wyniki końcowe :) No i ucichł temat... Gdyby wygrała opcja zakładana przed publikacją ankiet pewnie czytalibyśmy już z 7 gniota na temat, jak to Lublinianie nie chcą stadionu żużlowego :)
Czytał Łukasz Benz

Skajuz

#7140 Postautor: Skajuz » 21 lutego 2020, o 08:29

Dzisiaj w Radiu Free leciała reklama nowego w kuriera, w którym znowu ma być grillowany temat stadionu. Reklama mówiła też o rzekomym konflikcie pomiędzy kibicami a mieszkańcami. Chyba faktycznie komuś zależy żeby temat nie ucichł i żeby takowy konflikt wywołać.

Awatar użytkownika
MIERZWIN
Senior

#7141 Postautor: MIERZWIN » 21 lutego 2020, o 10:17

od 1988 tylko SPEEDWAY

Klops1
Senior

#7142 Postautor: Klops1 » 21 lutego 2020, o 12:34

W Wyborczej po prostu dostali zlecenie od władz miasta.

Piszą artykuł za artykułem - jak nie hałas, to może cenny przyrodniczo teren. Dodają ankiety żeby móc później napisać - "Mieszkańcy Lublina nie chcą nowego stadionu!" tylko im nie pykło. Teraz w końcu znaleźli kogoś kto podpisał jakiś kwit, że im ten stadion nie na rękę i będą drążyć temat.

Ale żeby temat artykułu w radio reklamować to mi kopara do samej ziemi opadła jak to usłyszałem.

Spójrzmy prawdzie w oczy - dostaliśmy obietnicę stadionu w trakcie kampanii parlamentarnej 2019. Koszt budowy 200mln, gdzie taka Łódź buduje sobie stadion za 1/4 tej kwoty + wizualizacja jak statek kosmiczny + brak konkretnego info o źródłach finansowania, gdzie miasta nie stać na regularne autobusy. To powinno od razu nam dać do myślenia.

Nie wierzę w realizację tego projektu. Miasto będzie się chciało z tego wycofać - bo po prostu nie ma środków na nowy stadion i w najbliższym czasie nie będzie. Stąd kampania w mediach, widzimy jej początek, która ma znaleźć jakiś punkt zaczepienia dla wycofania się z budowy stadionu.

Skajuz

#7143 Postautor: Skajuz » 21 lutego 2020, o 13:36

Ciężko nie zgodzić się z Klopsem. Na przestrzeni 7 (?) dni nagle jak grzyby po deszczu zaczęły wyskakiwać artykuły nawołujące do wycofania się z budowy stadionu. Nie śledzę na bieżąco lokalnej prasy a i tak przez zasięgi facebooka miałem okazje przeczytać dwie takie publikacje.

Speedway Fan
Senior

#7144 Postautor: Speedway Fan » 21 lutego 2020, o 15:08

Pietrasiewicz jeden z "antystadion" który sam pobiera miejskie pieniądze nie siedzi dalej w GW ? bo by się zgadzała taka nagonka w tym brukowcu.

Kaman
Kadrowicz

#7145 Postautor: Kaman » 21 lutego 2020, o 16:36

Nie trzeba było długo czekać na odzew klubu. Kto nie głosował :

https://www.petycjeonline.com/nowy_stad ... Q6hLY#sign

BR
Senior

#7146 Postautor: BR » 21 lutego 2020, o 19:23

Kocham żużel i kibicuje lubelskim żużlowcom już ponad 30 lat. Gdyby ktoś się mnie zapytał czy chciałbym oglądać zawody w lepszych warunkach niż obecnie, oczywiście moja odpowiedz byłaby twierdząca. Ale gdy słyszę jaki jest koszt takiego stadionu i wiem, że to będzie kolejny nierentowny obiekt (po Arenie Lublin) jestem przeciwko wydawaniu w ten sposób publicznych pieniędzy. Za taką kwotę można wybudować kilka szkół podstawowych!
Nie ma w mieście pieniędzy na wiele bardziej potrzebnych spraw, Lublin jest coraz większym zadupiem Europy ale stadion musi być. Chore to i przykre.
Rozumiem zasady gry, rządzi populizm i głupota. Ludzie lubią być mamieni przez polityków, którzy obiecują im złote góry za ich własne pieniądze.
Kupują sobie w ten sposób poparcie. Jak widać większość łapie się w te sidła nie myśląc o konsekwencjach.

Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

#7147 Postautor: _piotrusss » 21 lutego 2020, o 20:11

Jakie widzisz rozwiązanie? Po 30 latach ot tak o godzisz się na upadek tego sportu w Lublinie? Obecna ekipa jasno daje do zrozumienia, że albo jedziemy o najwyższe cele w cywilizowanych warunkach albo zabierają zabawki.
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski

blajar
Trener

#7148 Postautor: blajar » 21 lutego 2020, o 20:30

Przykłady Greenpeace i tym podobnych organizacji pokazują, że warto protestować nawet, jak się nie ma nic przeciwko. Do ugrania są ulgi/kasa/stanowiska, itp. więc mnie ten protest nie dziwi. Oby chodziło o to, a nie o alternatywę przedstawioną przez Kolegę Klops1.
Czytał Łukasz Benz

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#7149 Postautor: Cz@rek » 21 lutego 2020, o 21:42

BR pisze:Kocham żużel i kibicuje lubelskim żużlowcom już ponad 30 lat. Gdyby ktoś się mnie zapytał czy chciałbym oglądać zawody w lepszych warunkach niż obecnie, oczywiście moja odpowiedz byłaby twierdząca. Ale gdy słyszę jaki jest koszt takiego stadionu i wiem, że to będzie kolejny nierentowny obiekt (po Arenie Lublin) jestem przeciwko wydawaniu w ten sposób publicznych pieniędzy. Za taką kwotę można wybudować kilka szkół podstawowych!
Nie ma w mieście pieniędzy na wiele bardziej potrzebnych spraw, Lublin jest coraz większym zadupiem Europy ale stadion musi być. Chore to i przykre.
Rozumiem zasady gry, rządzi populizm i głupota. Ludzie lubią być mamieni przez polityków, którzy obiecują im złote góry za ich własne pieniądze.
Kupują sobie w ten sposób poparcie. Jak widać większość łapie się w te sidła nie myśląc o konsekwencjach.

Gdzie wyczytałeś że Arena jest nierentowna ,bo ja nie dawno czytałem zupełnie coś odwrotnego .Jeżeli na nowym stadionie faktycznie byłaby możliwość zadaszenia to o rentowność byłbym spokojny-to otwiera możliwość starania się o szereg imprez światowego formatu i nie tylko w sportach motorowych.

Awatar użytkownika
toinoja
Szkółkowicz
Kontakt:

#7150 Postautor: toinoja » 21 lutego 2020, o 23:12

BR pisze:Kocham żużel i kibicuje lubelskim żużlowcom już ponad 30 lat. Gdyby ktoś się mnie zapytał czy chciałbym oglądać zawody w lepszych warunkach niż obecnie, oczywiście moja odpowiedz byłaby twierdząca. Ale gdy słyszę jaki jest koszt takiego stadionu i wiem, że to będzie kolejny nierentowny obiekt (po Arenie Lublin) jestem przeciwko wydawaniu w ten sposób publicznych pieniędzy. Za taką kwotę można wybudować kilka szkół podstawowych!

Jeśli według Ciebie stajemy się zadupiem Europy to najwyższa pora budować nowy stadion, który wyrwie nas z tego marazmu :cool: . Renomę i rozwój miasta możemy mierzyć nie tylko patrząc przez pryzmat kultury ale też i imprez sportowych. Nie zapominajmy że tam oprócz stadionu powstaną boiska treningowe, a sam stadion będzie też użytkowany przez rugbistów. I coś o czy niektórzy zapominają, jeśli na terenie LKJ nie powstanie stadion to miasto będzie musiało i tak wydać grube miliony na przystosowanie obiektu przy Al. Zygmuntowskich a nas czeka wyprowadzka a inny obiekt.

Swoją drogą to teraz Prezydent Żuk powiem zabrać głos. Określić się i rozwiać wszystkie wątpliwości, chyba że jak pisze KLOPS miasto sonduje mieszkańców.