Motor Lublin w sezonie 2021

żużel w Lublinie

Ktorego z tych zawodnikow widzialbys w naszych barwach w sezonie 2021?

Kubera
59
19%
Smektala
10
3%
Kolodziej
30
10%
Lambert
74
24%
Lidsey
2
1%
Miskowiak
8
3%
Cierniak
82
27%
Przedpelski
1
0%
Woryna
5
2%
Kasprzak
1
0%
Prz. Pawlicki
6
2%
Wozniak
3
1%
Trofimow
2
1%
Miesiac
7
2%
Zengota
14
5%

Liczba głosów: 304

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

Re: Motor Lublin w sezonie 2021

#1226 Postautor: Gelo » 19 października 2020, o 10:28

CKM1946 pisze:Jeśli Smektała faktycznie stawia tak absurdalne warunki to mam nadzieje ze jednak sobie go wezmiecie. Sa granice absurdu ktorego nie mozna przekroczyc. Produkt nieadekwatny do ceny i to zdecydowanie. Miejscowy Rysiek za polowe tego pojedzie i tez bedzie ok.

Jestem podobnego zdania. Takie sumy dla zawodnika pokroju Smyka to przegięcie pały. Niestety - wobec wąskiego rynku zawsze znajdzie się ktoś kto zapłaci.

Flagg
Trener

Re: Motor Lublin w sezonie 2021

#1227 Postautor: Flagg » 19 października 2020, o 10:32

Firmuga i Szpytma to niemal gwarancja 3x0 w meczu ligowym, za wyjątkiem pojedynczych biegów juniorskich przy Z5 np. z Grudziądzem czy Zieloną, gdzie przy dobrych wiatrach mogą powalczyć o 1 pkt. Ale w praktyce oznacza to, że w drugim biegu zawodów, Lampart walczy o uratowanie remisu. Sytuacja mało komfortowa. Czy to uprawiedliwiałoby wchodzenie w chory kontrakt Smyka? Nie wiem. Z jednej strony jeśli mamy kasę, to czemu mamy się nie bawić, ale ponoć z kasą wcale nie ma takiego eldorado (co nie znaczy, ze jest źle).

Sportowo ten transfer na pewno się broni, bo pod wzgledem aktualnej dyspozycji, jak i potencjału, Smyk wciąga Buczka bez popitki, ale skoro odpuściliśmy w przedbiegach Lamberta, to wątpię, żeby teraz nasi za podobną kase walczyli o Smektałe. Mimo ze okoliczności nieco się zmieniły.

Skoro on będąc jednym z trzech najlepszych juniorów w Polsce nie czuje się na siłach na Ekstraligę to może faktycznie niech sobie gnije w tej pierwszej lidze.

W sumie najlepsze podsumowanie całej tej sagi. Dla mnie decyzja Cierniaka kompletnie niezrozumiała. Nie będzie mieć chyba lepszego momentu, zeby stosunkowo bezboleśnie wejść do Eligi. A czym się kończy wieczne jeżdżenie bez presji w lidze niżej, to niech mu np. Woryna opowie.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski